Bästa vågtången 2022 – få till fina vågor i håret

1
BaByliss PRO Ionic HI-DEF Waver

För dig som vill investera i en kvalitativ, hållbar och riktigt behändig vågtång kan vi rekommendera denna från Babyliss. Deras PRO Ionic HI-DEF Waver är av många anledningar vår bäst i test vinnare, inte minst på grund av dess specifika beläggning som ger effektiva men naturliga resultat. Därför måste du välja BaByliss PRO Ionic HI-DEF Waver Frågar du oss finns det ingen frågan om vilken som bär den bästa vågtången 2021. Utan faktum är att…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
BaByliss PRO Ionic HI-DEF Waver 697,19 kr. Amazon.se
OBH Nordica 5837/5814 Artist Wave Maker 399 kr. NetOnNet
Remington CI91AW PROluxe 454 kr. Compumail
BaByliss C260E Easy Waves 379 kr. Amazon.se
BaByliss W2447E Deep Waver 543 kr. Compumail

En vågtång är ett perfekt värmeredskap för dig som vill ha möjligheten att uppnå riktigt vackra vågor i ditt hår, oavsett dag och tillfälle. Det funkar ungefär på samma sätt som med en locktång, bara med skillnaden att du får följsamma, glansiga vågor istället för lockar.

Dock är en vågtång väldigt mycket enklare att använda än en locktång. Det innebär att du kan lyckas med ditt resultat oavsett kunskap och erfarenhet av just värmeredskap för håret. Tack vare dess kraftiga effekt kan en vågtång ge riktigt fina resultat oavsett om du har rakt, tunt hår eller riktigt grovt, tjockt hår.

För dig som känner att en vågtång skulle vara en passande investering kan du ta hjälp av vår bäst i test guide för att hitta din favorit. Vi har samlat de 5 bästa vågtängnera på marknaden i olika prisklasser och för olika stilar. Lycka till på jakten efter den bästa vågtången!

BaByliss PRO Ionic HI-DEF Waver – bäst i test vågtång

För dig som vill investera i en kvalitativ, hållbar och riktigt behändig vågtång kan vi rekommendera denna från Babyliss. Deras PRO Ionic HI-DEF Waver är av många anledningar vår bäst i test vinnare, inte minst på grund av dess specifika beläggning som ger effektiva men naturliga resultat.

Därför måste du välja BaByliss PRO Ionic HI-DEF Waver

Frågar du oss finns det ingen frågan om vilken som bär den bästa vågtången 2021. Utan faktum är att det är en rätt stor självklarhet då det finns ett flertal egenskaper som gör att just den här modellen helt enkelt är bäst i test. Den vågtång vi pratar om är ingen mindre än BaByliss PRO Ionic HI-DEF Waver.

Till att börja med håller denna vågtången en riktigt hög kvalité som möjliggör långvarig användning. Bara det är värt en investering. Just den egenskapen gör också att produkten känns lite mer prisvärd, det speciellt då den kommer till ett rätt exklusivt pris. Du får dock väldigt mycket för pengarna. 

Utöver långvarig hållbarhet är detta en vågtång som är riktigt smidig att använda. Tack vare dess specifika keramiska plattor med en så kallad turmalin- och titanium-beläggning kan du få till riktigt djupa vågor som håller länge. Samtidigt ser resultat naturligt och mycket fint ut på alla hår. 

När du ska använda vågtången går det också väldigt sbabbt på grund av dess snabba uppvärmning. Du kan själv reglera värmen i 5 olika lägen, från 140-210 grader. På så sätt kan du själv anpassa såväl effektiviteten som påverkan på ditt hår. All justering görs enkel via LED-displayen. Sist men inte minst har vågtången en lång sladd på 2,7m.

Det vi liker:
 • Kvalitativ vågtång
 • Snabb uppvärmning för effektiv användning
 • Speciell beläggning som ger djupa men mjuka vågor

OBH Nordica 5837/5814 Artist Wave Maker – vågtång bäst i test i budgetklassen

OBH Nordica Artist Wave Maker kan vara ett riktigt bra alternativ av vågtång för dig som vill köpa en lite billigare modell. Trots lågt pris är dock denna vågtång en av de bästa på marknaden. Den är effektiv, den håller en jämnt temperatur, den ger glansigt och vågigt hår, och så är den skonsam.

Därför måste du välja OBH Nordica 5837/5814 Artist Wave Maker

Trots att detta är en av de billigare vågtängerna på marknaden anser vi att den erhåller ett flertal kvalitéer och egenskaper som gör den till en bra investering. Det inte bara för din plånbok.

Låt oss börja med att förklara att OBH Nordica Artist Wave Maker är en vågtång som ger väldigt vågigt och fint hår utan att du behöver slita överdrivet mycket på håret. Det i och med att denna modell är specifikt utformad för att vara extra skonsam och mild. Tack vare dess 5 värmeinställningar – 100-180 grader – kan du själv även påverka dess effekt.

Andra positiva egenskaper hos denna produkt är att den har en keramisk beläggning som värms upp väldigt snabbt, vilket även innebär att den arbetar snabbt och effektivt för fina resultat. Du slipper med andra ord hålla på överdrivet länge trots att du har långt hår. Temperaturen hålls även jämn för extra säker användning.

Som pricken över i:et anser vi att detta känns som ett tryggt val då den har automatisk avstängning om du inte använt den på 2 timmar. Du behöver alltså inte oroa dig för att den ska stå på hela dagen trots att du glömt stänga av den! Dessutom har den ett vridbart sladdfäste och en lång sladd på 2,8 m. Så prisvärd.

Det vi liker:
 • Billig vågtång som ger glansigt och vågigt hår
 • 5 olika värmeinställningar för skonsam effekt
 • Snabb uppvärmning och effektiv användning med jämn temperatur

Remington CI91AW PROluxe – prisvärd mångsidig vågtång

Är du på jakt efter en prisvärd vågtång som ger dig det mesta du vill ha? Då kan vi rekommendera Remingtong CI91QW PROluxe! Detta är en mångsidig vågtång som funkar för alla olika hår, även för dig med spikrakt sådant. Dessutom är den riktigt snabb och behaglig att använda.

Därför måste du välja Remington CI91AW PROluxe

Remington CI91AW PROluxe är en riktigt bra vågtång som de allra flesta kan få riktigt stor användning av. Det i och med att den är designad med en 4-i-1 funktion som innebär att du kan justera vågtångens lockstorlek. Du kan alltså skapa 4 olika stilar med den här tången, så oavsett vilken hårtyp du har och vilket resultat du vill uppnå kan du lyckas!

Du kan välja mellan att skapa riktigt djupa och tydliga vågor, lite lösare och vackra vågor, den vågtyp som kallas ”beach waves”, eller så kan du välja mellan att få till lite mer rufsiga och täta vågor i håret. Oavsett vilken stil du vill uppnå går det snabbt och smidigt.

Optiheat teknologi för justerbar effekt

Utöver dessa mångsidiga och effektiva egenskaper har den här vågtången utformats med en teknologi som heter Optiheat. Det innebär att vågtången på egen hand kommer att anpassa sin värmejustering så att du får mest effekt där just ditt hår behöver. På så sätt kommer din hårdesign hålla väldigt mycket längre, oavsett hårstil och hårtyp.

Samtidigt kan du själv justera värmen i ett par olika lägen, mellan 150-210 grader. Du har med andra ord alla möjligheter att få till exakt det resultat du vill uppnå på det sätt som du tycker är bekvämt och tryggt för ditt hår.

I och med att den här vågtången är ergonomiskt designad är den också riktigt behaglig och smidig att använda. Sist men inte minst är den utformad med ett praktiskt stöd som möjliggör trygg hantering även när du inte längre vill använda redskapet. Det enda negativa är att den ser rätt plastig ut. Annars är vi otroligt nöjda!

Det vi liker:
 • 4-i-1 funktion med justerbar lockstorlek
 • Mångsidig vågtång som funkar på alla hårtyper
 • Behändig design för smidig användning

BaByliss C260E Easy Waves – bästa vågtång för stora vågor

Babyliss C260E Easy Waves är ett mycket bra alternativ till vågtång för dig som vill uppnå lite större, vackra vågor. Med denna får du snabbt och enkelt till ett riktigt stort, voluminöst och lockigt resultat som håller länge. Vågtången är justerbar och kan anpassas efter den användning som passar dig bäst.

Därför måste du välja BaByliss C260E Easy Waves

Om du är en sådan person som vill ha möjligheten att få till riktigt fina hårstilar med mycket volym och hållbara lockar kan vi garantera dig att du kommer bli väldigt nöjd med den här vågtången från Babyliss. Deras C260E Easy Waves är lätt att använda och ger riktigt stora, lockiga och voluminösa resultat.

Tack vare dess justerbara temperaturinställningar i tre lägen kan du anpassa användningen enligt det som passar dig och ditt hår bäst. Det är med andra ord väldigt enkelt att anpassa ditt resultat precis som du själv vill. Maxtemperaturen ligger på 200 grader, men rekommenderad användning är på runt 180-190 grader.

Oavsett vilken temperatur du vill använda på ditt hår så går uppvärmningen väldigt snabbt och smidigt. När du sen ska använda tången kan du även känna dig trygg i och med att den är utformad med en så kallad Cool tip. Det innebär att det inte finns något risk för att du bränner dig när du använder redskapet då toppen håller sig sval.

Överlag är detta en riktigt bra vågtång som kan användas av de flesta. Det roterande sladdfästet och den snygga designen gör det hela lite extra trivsamt. Du får också allt detta till ett väldigt bra pris!

Det vi liker:
 • Perfekt vågtång för stora, lockiga och voluminösa resultat
 • Justerbara inställningar för bästa användning oavsett önskemål
 • Unik design med cool tip för säker hantering

BaByliss W2447E Deep Waver – bästa avancerade vågtång

För dig som vill uppnå salongsliknande resultat med en effektiv och kvalitativ vågtång har vi det perfekta alternativet här! Babyliss Deep Waver möjliggör för dig att på ett enkelt sätt få till djupa, släta vågor som håller länge.

Därför måste du välja BaByliss W2447E Deep Waver

Här har vi en riktigt bra vågtång som både är lätt att använda och som ger fina resultat. Trots dess höga kvalité är den väldigt prisvärd, inte minst för den trivsamma användning den erbjuder. Du kan utan problem få till riktiga djupa, hållbara och frissfria vågor i håret, precis som hos salongen.

Vi gillar också att vågtången är så pass enkel att använda. Du klämmer enkelt fast håret mellan de två plattorna, som tack vare dess keramiska plattor ger resultat direkt. Trots keramisk beläggning kan du justera värmen som du önskar upp till 200 grader.

Värmen är konstant och jämn tack vare de stora plattorna. En säker funktion är dess automatiska avstängning och värmeisolerande ändar.

Det vi liker:
 • Prisvärd vågtång av hög kvalité
 • Erbjuder salongsliknande resultat med djupa, frissfria vågor
 • Lätt att använda

GUIDE: hitta den bästa vågtången för dig

Att investera i en vågtång är något som alla borde göra då det är ett mycket mångsidigt värmeredskap som kan ge riktigt fina resultat, och det rätt snabbt och enkelt. Med andra ord är det ett redskap som alla kan använda oavsett tidigare kunskap och erfarenhet av diverse värmestylingverktyg.

Samtidigt kan olika typer av vågtång passa olika bra för olika användare. Trots att de alla har samma grundläggande syfte och användning finns det ett par saker som kan skilja dem åt, något som i sin tur kan vara avgörande för hur pass bra den passar dig, dina önskemål och  behov.

För att du ska hitta den bästa vågtången har vi satt ihop en lista på saker som kan vara bra att tänka på inför köp. Genom att ha dessa aspekter i åtanke ökar du chanserna om att hitta en vågtång som ger dig bästa möjliga resultat i alla lägen!

Storlek på vågorna

Den första aspekten som är bra att se över inför köpet är vilken storlek vågtången har på sina plattor. Det vill säga, är plattorna små eller stora, och har de små eller stora vågor. Detta är mycket avgörande för det resultat den kommer att ge.

Vilken vågstorlek som passar bäst för dig har även att göra med din hårtyp och hårlängd. Utgå från dig själv och  det du önskar få till för att hitta bästa design. Tänk på att det finns vissa vågtänger där du kan justera mellan olika vågstorlekar för mer varierad användning. Hittar du den bästa vågtången för dig kan du få till fina, naturliga vågor riktigt smidigt.

Temperatur

En annan viktig aspekt är hur vågtången är utformad när det kommer till temperaturer. De flesta vågtänger erbjuder justerbara värmeinställningar så att du kan anpassa temperaturen efter det som passar dig, din hårtyp och önskad användning. Däremot kan värmeinställningarna justera i olika grader, det både när det kommer till lägsta och högsta grad.

Det kan dock vara bra att se över detta med temperatur så olika temperaturer passar olika bra för olika typer av hår. För dig med tunnt eller skadat hår är det viktigt att du håller dig till de lite lägre temperaturerna, medan du med tjockare, lite grövre hår kan behöva de högre graderna för att se riktiga resultat. Detta bör du tänka på i valet av vågtång.

Keramisk beläggning

Du bör alltid välja en vågtång som har en så kallad keramisk beläggning eller keramiska plattor. Det då det är denna keramiska yta som ser till att håret inte slits lika mycket, samtidigt som det är denna egenskap som möjliggör för redskapet att komma upp i önskad temperatur väldigt snabbt.

Design

När det kommer till designen är även det en viktig aspekt då den är avgörande för hur pass trivsam vågtången är att använda. En vågtång som är tung och stor är ofta väldigt jobbig att använda, vilket i sin tur gör att man kanske undviker att använda redskapet.

Väljer du istället en lite smidigare modell med ergonomisk design som är lätt att använda är chansen hög att du kommer använda den väldigt ofta, och det utan att det känns minsta jobbigt. Trots att vågtänger jobbar snabbt är ergonomi och komfort viktigt.

Pris

Sist men inte minst bör du se över vilket pris du är villig att lägga på din vågtång. Idag finns det både billigare och lite dyrare vågtänger som alla funkar bra på olika sätt. Det kan dock vara värt att lägga lite extra pengar för att få en mer kvalitativ och hållbar vågtång, som då även har lite fler funktioner och jobbar snabbare. Detta är dock helt upp till dig, vad du behöver och hur din ekonomi ser ut! Det finns vågtänger som kan passa alla.

FAQ

Vilken vågtång är bäst i test?

Idag finns det ett flertal olika modeller av vågtång att välja mellan. Vi anser dock att en självklar bäst i test vinnare är PRO Ionic HI-DEF Waver från Babyliss - den är riktigt kvalitativ och erbjuder såväl effektiv som trygg användning för alla hårtyper.

Vad är en vågtång?

En vågtång är en form av värmestylingsredskap för håret, som erbjuder dig att skapa riktigt fina och följsamma vågor i håret. Resultatet blir liknande som om du skulle sovit med flätor, fast på ett lite mer stylat sätt och med mer glans.

Varför ska jag använda en vågtång?

I och med att du kan uppnå riktigt fina men samtidigt naturliga resultat med en vågtång i form av vågor i håret är det ett redskap som de flesta kan tycka om. Dessutom är det ett värmeredskap som är rätt enkelt att använda, samtidigt som det är säkert och går snabbt.

Hur använder jag en vågtång?

Det är som sagt väldigt enkelt att använda en vågtång då det enda som krävs är att du placerar en sektion av ditt hår mellan tångens keramiska plattor. Sen klämmer du håret i olika omgångar, och vips har du riktigt fina vågor.