Bästa värmespolarna 2022 – Skapa glamorösa lockar utan ansträngning

1
Remington PROluxe H9100

voluminösa hollywoodlockarna utan att du behöver anstränga dig särskilt mycket? Då kan värmespolar komma att bli din bästa kompis! Med de bästa värmespolarna kan du uppnå det resultat du önskar på nolltid. De är lätta att sätta i, de kräver minimal ansträngning och tidsarbete, och så ger de riktigt fylliga, långvariga resultat. Vi förstår med andra ord varför värmespolar var så pass populärt under 70-talet, när i princip varenda en använde spolarna för att få…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Remington PROluxe H9100 499 kr. Proshop
Babyliss Thermo-Ceramic RS035E 25 kr. Centralservice i Osby AB
Remington Ionic 20 H5600 376 kr. Compumail
Babyliss Clip & Curl RS100E##

Vill du uppnå de där riktiga glamorösa, voluminösa hollywoodlockarna utan att du behöver anstränga dig särskilt mycket? Då kan värmespolar komma att bli din bästa kompis! Med de bästa värmespolarna kan du uppnå det resultat du önskar på nolltid. De är lätta att sätta i, de kräver minimal ansträngning och tidsarbete, och så ger de riktigt fylliga, långvariga resultat.

Vi förstår med andra ord varför värmespolar var så pass populärt under 70-talet, när i princip varenda en använde spolarna för att få till det där fluffiga, lockiga håret. En annan fördel med värmespolar är att behandlingen inte heller sliter så mycket på håret. De kan alltså användas både i kort och långt hår utan att ditt hår tar så mycket skada.

Har du dessutom riktigt platt eller bångstyrigt hår ser värmespolarna till att det håller sig i schack enligt dina önskemål både hela dagen och kvällen. Ta del av vår köpguide nedan – där vi tipsar om de 4 bästa värmespolarna 2021 – för att hitta din favorit!

Remington PROluxe H9100 – värmespolar bäst i test

Remington PROluxe är helt klart de värmespolar som är bäst i test 2021. Dessa är både smidiga att använda, ger fina resultat utan överdrivet slitage och ser till att dina lockar håller länge. Tack vare Dual Heat teknologi värms lockarna inifrån – efter bara 90 sekunder är de redo att användas! Värmespolarna kommer i två storlekar.

Därför måste du välja Remington PROluxe H9100

Efter lite research på marknaden kom vi fram till att dessa värmespolar från Remington är de bästa som finns att erbjuda. Detta är något som många kan hålla med om, inte bara användare i sig. Och vi förstår verkligen varför!

Uppvärmning på 90 sek för resultat efter 5 minuter

Till att börja med är dessa värmelockar utformade för att kunna användas så snart som möjligt. På bara 90 sekunder är de uppvärmda och klara, vilket erbjuder dig att fixa barret och få till de där fina lockarna trots att du har bråttom utanför dörren. I och med att både spolarna och klämmorna värms upp inifrån kan du se resultat efter bara 5 minuter.

Tack vare denna Dual Heat- teknologi kan du även känna dig säker på att dina lockar – med gott om volym och böljande former – håller hela dagen och kvällen. I och med att du får med två olika storlekar på spolarna – 8x25mm och 12x32mm – kan du även variera resultaten och anpassa användning efter ditt eget hår.

Många värmespolar i 2 storlekar

Du får med hela 20 spolar och klämmor vilket är tillräckligt för både långt och kort, tjockt och tunt, samt platt och lockigt hår. Spolarna har en sammetsyta som underlättar användning lite extra. Denna yta ser nämligen till att håret glider på utan minsta problem samtidigt som det är lätt att fästa och sätta på plats.

Kompakt design för smidig hantering

Sist men inte minst är dessa värmespolar och deras station utformad för att vara smidiga att både förvara och ta med. Därmed är designen kompakt, och så har du en smart sladdvinda för smidig hantering. Vi är riktigt, riktigt nöjda med dessa! Trots att de kostar en slant är det en värdig investering alla dagar i veckan för dig som vill få fina, hållbara lockar snabbt.

Det vi liker:
 • 90 sekunders uppvärmning av både spolar och klämmor
 • Sammetsyta för enkel rullning
 • 2 olika storlekar
 • Indikatorlampa som visar när de är färdigvärmda
 • Stadiga klämmor för att hålla spolarna på plats
Det vi ikke liker:
 • Rätt dyra
 • Inte så snygg förpackning

Babyliss Thermo-Ceramic RS035E – bästa värmespolarna för volym

Vill du köpa ett par värmespolar som är enkla att använda och som ger ditt hår rikligt med volym? Då rekommenderar vi dig att testa dessa Babyliss värmespolar. Här kan du nämligen rulla in ditt hår snabbt och smidigt, för att sen efter en tids väntan lossa håret och förbluffas över hur fylligt och böljande det är. Smidigt, bra och tryggt!

Därför måste du välja Babyliss Thermo-Ceramic RS035E

Trots att dessa Babyliss värmespolar kräver rätt lång väntetid innan de blir tillräckligt varma för att använda anser vi att de gör ett väldigt bra jobb när de väl är på plats. Framförallt då spolarna i sig är mjuka och formbara för behaglig användning. Det är med andra ord värt att vänta på dessa!

Ger bra med volym till håret

På så sätt kommer Babyliss värmespolar – deras Thermo- Ceramic – bidra med riktigt mycket volym och fyllighet till ditt hår utan att du behöver lida. Tack vare spolarnas höga prestanda finns det mycket som talar för att ditt svall kommer hålla sig snyggt vågigt hela dagen.

Sammetsklädda spolar och starka klämmor

I och med att spolarna är klädda i sammet är de även enkla att använda och rulla håret på. Deras keramiska beläggning ser till att du kan forma håret utan att det sliter särskilt mycket. Istället sker behandlingen på ett skonsamt sätt för mjuka, fina resultat. Du kan välja mellan de 3 storlekarna beroende på din hårtyp och det resultat du vill uppnå, samt på en temperatur mellan 90-140 grader. 

Det enda negativa vi har att säga om dessa värmespolar är att de clips som följer med inte är särskilt starka, utan klämmorna är bättre på att hålla spolar och hår på plats. Vi hade med andra ord önskat lite fler klämmor istället för clips. Annars är vi nöjda. Stationen har smarta funktioner som on/ off knapp och värmeindikator.

Det vi liker:
 • Sammetsklädda spolar för smidig rullning
 • Skonsam uppvärmning tack vare keramisk beläggning
 • Ger rikligt med volym till håret
 • 3 olika storlekar och justerbar värme
 • 3 års garanti
Det vi ikke liker:
 • Clipsen är inte så starka
 • Något svårt att få spolarna på plats

Remington Ionic 20 H5600 – värmespolar bäst i test budgetklassen

Här har vi vår självklara favorit av värmespolar bäst i test i budgetklassen. Trots att dessa kommer till ett väldigt bra pris känns de otroligt kvalitativa både när det gäller användning, hantering och resultat. Här kan du uppnå riktigt fina, mjuka lockar som håller länge. Spolarnas jonisering minskar friss och håller håret hälsosamt glansigt!

Därför måste du välja Remington Ionic 20 H5600

För dig som vill investera i värmespolar som kommer till ett bra pris men som samtidigt gör ett väldigt bra jobb skulle vi utan tvekan rekommendera dig att kolla in dessa från Remington. Precis som vår vinnare av värmespolar bäst i test anser vi att detta kan bli en självklar favorit för många.

Spolar med joner för frizz-fria, glansiga resultat

Trots att priset tillhör budgetklassen kan du med dessa värmespolar få till riktigt trevliga resultat utan särskilt mycket ansträngning. Framförallt är det möjligt för dig att uppnå voluminösa, eleganta, glansiga lockar då spolarna är tillverkade med joner. Dessa bidrar till minskat slitage och mindre friss för mjuka, fina resultat som håller länge.

3 storlekar för mångsidig användning och variation

Tack vare att du får värmespolar i 3 olika storlekar kan du använda dem precis enligt det som passar dig bäst. Du får med 4x20mm, 10x23mm och 6x27mm. På så sätt är det möjligt att locka håret ända upp till rötterna för ännu tydligare resultat. Även om du har lite längre hår är det möjligt, så länge du har lite tålamod!

Långvarig värme och Cool touch- ändar för trygg hantering

För att du ska känna dig extra trygg vid användning av dessa har rullarna också en så kallad Cool Touch än för att värmen endast ska appliceras på håret. De är därmed väldigt enkla, trygga och bekväma att använda. Värmen håller också i sig länge. Kort sagt ett par riktigt bra rullar som gör ett väldigt bra jobb.

Det vi liker:
 • Spolar utformade med sammet och vaxkärna för bättre hållbarhet
 • Joner som bidrar till ett frizz-fritt, glansigt resultat
 • 3 storlekar
 • Cool-touch ändar för säker hantering
 • Färgkodade clips och stift
Det vi ikke liker:
 • Blir inte varmt överdrivet snabbt
 • Kräver lite tålamod vid användning
 • Kan vara något svåra att rulla riktigt hårt

Babyliss Clip & Curl RS100E – bästa värmespolarna för enkel användning

Det finns ingen tvekan om att detta är de absolut mest lättanvända värmespolarna i detta test. Tack vare deras smarta Auto clip- system slipper du använda både klämmor och rollers. Istället krävs det bara att du fäster värmerullarna och låter dem stänga sig själva. Det går snabbt, är väldigt smidigt och så får du fantastiska resultat. Det till ett bra pris!

Därför måste du välja Babyliss Clip & Curl RS100E

Vi skulle faktiskt vilja säga att det inte finns några värmespolar som är mer lätthanterliga än dessa! Det beror framförallt på att Dessa Babyliss Värmespolar Clip & Curl är ett par värmespolar som är specifikt utformade för att vara så smidiga som möjligt att använda – det ska gå snabbt och kännas enkelt för alla.

Unikt Auto clip-system som inte kräver klämmor

Därmed har man valt att tillverka dem med ett unikt Auto clip-system som erbjuder dig att locka håret utan minsta ansträngning. Du öppnar bara upp enheten, tar ut den värmespole du vill använda och fäster den sen i håret. Dess unika behållare ser till att spolen stängs igen av sig själv så att du slipper krångla med både spole och klämma. Så smidigt!

Snabb uppvärmning av värmetåliga värmespolar

Utöver denna smarta funktion är dessa värmespolar också väldigt snabba då de på endast 5 minuter värms upp till 85 grader. I och med spolarnas värmetåliga silikonkärna hålls de varma längre samtidigt som de är säkra att använda oavsett hår och placering. Håret behandlas på ett skonsamt sätt för mjuka, glansiga och långvariga resultat.

Varierande resultat och smidig hantering av station

Helt enkelt perfekt för dig som ofta har bråttom och som därmed vill ha möjligheten att snabbt värma på värmespolarna för att kunna locka håret under tiden du sminkar dig. Vid köp får du med 12×2 spolar i olika storlek för varierad användning. Tack vare stationens kompakta design med sladdförvaring och smidigt handtag.

Det vi liker:
 • Värms upp till 85 grader på 5 minuter
 • 12×2 rullar
 • Högkvalitativ produkt till bra pris
 • Auto clip-system som inte kräver klämmor
 • Sladdförvaring i bas och praktiskt handtag
Det vi ikke liker:
 • Stationen öppnar endast för 3 rullar åt gången
 • Något svårt att få spolarna på plats ordentligt

Hur använder man värmespolar i håret?

Att använda värmespolar är inte alls särskilt svårt. Det kan däremot krävas lite övning för att det hela ska kännas sådär smidigt och enkelt som det faktiskt kan vara, detta framförallt om du har väldigt långt hår eller om ditt hår är något bångstyrigt. Efter ett par gånger kommer det dock gå som en dans på rosor även för er!

Det du bör tänka på innan användning är att ditt hår måste vara rent, torrt och väl genomborstat. Vissa spolar kan användas på fuktigt hår, men de vi tipsar om ovan i vårt värmespolar bäst i test ska användas på torrt hår. När ditt hår är fixat och förberett – helst med ett bra värmeskydd och passande stylingprodukter – är det dags att sätta i spolarna.

Hur sätter man i värmespolar?

Det är just denna del som kan vara lite klurig när det kommer till att använda värmespolar. För att det hela ska gå så smidigt som möjligt är det viktigt att du delar upp håret i olika sektioner – ju mindre sektioner desto tydligare blir lockarna. Slingan bör inte vara för liten, men inte heller större än spolen i sig då det försämrar värmens effekt.

När du väl delat upp håret och tagit en mindre slinga fäster du den på spolen och börjar rulla, från änden och uppåt till den punkt du vill att locken ska börja. Fäst sen spolen med den tillhörande klämman och låt vara så länge som det behövs. Ju hårdare du rullar håret, och ju bättre du fördelar håret, desto tydligare effekt kommer värmen ge.

Fortsätt sen på samma sätt genom hela håret. Vill du ha lite mer volym och ett böljande svall kan det vara bra att variera med olika storlekar på rollers och slingor. Se till att värmespolarna sitter ordentligt på plats för bästa resultat.

Hur länge ska värmespolar sitta i?

Beroende på hur tydliga resultat du vill ha och hur intensiva lockarna ska vara kommer väntetiden att variera. Detta beror även på hur långt och tjockt hår du har, hur du valt att placera lockarna, hur tjocka slingor du tog samt hur effektiv spolarnas värmeeffekt är.

Bäst är dock att du sätter i en spole i taget och att du sen låter dessa sitta i tills att samtliga har svalnat ordentligt. Då kan du ta ur spolarna och fixa håret enligt dina preferenser. Ju mer tid du lägger på att få till spolarnas placering och fästning desto mer hållbara och synliga kommer resultaten att bli. Så var tålmodig och låt värmen verka så länge som möjligt.

FAQ

Vilka värmespolar är bäst i test?

De värmespolar som är bäst i test är utan tvekan Remington PROluxe H9100 - dessa värms upp otroligt snabbt och är väldigt enkla att använda samtidigt som de är smidiga att hantera och ger fina, glansiga resultat. Däremot finns det ett flertal andra värmespolar som även de är riktigt bra!

Varför ska jag använda värmespolar?

Med värmespolar kan du få till riktigt voluminösa, fylliga och böljande vågor som håller hela dagen. Tack vare användning och placering kan värmespolarna verka samtidigt som du pysslar med annat, vilket gör att du varken behöver kompromissa gällande tid, energi eller resultat.

Hur ofta kan jag använda värmespolar?

Värmespolar är ett värmeverktyg som sliter minimalt på håret. Därmed skulle vi säga att det kan användas flera gånger i veckan utan problem.