Bästa Volymschampot – inget mer platt, trist hår

1
Maria Nila Palett Pure Volume Shampoo 350ml

Ett fantastiskt volymschampo som stärker hårets uppbyggnad och ger tjockhet och fyllighet som håller. Fritt från sulfater och parabener och ger en mjuk, fyllig känsla. Innehåller UV skydd som kan förlänga fräschheten på färgat hår. Får ofta bäst i test för sin skonsamma volym! Därför måste du välja Maria Nila Pure Volume Shampoo Om du har tunt och fint hår i behov av volym och stadga är Maria Nila Pure Volume Shampoo ett perfekt val.…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Maria Nila Palett Pure Volume Shampoo 350ml##
Balmain Volume Shampoo 300ml 255 kr. Grand Parfymeri
LANZA Healing Volume Thickening Shampoo 300ml 215 kr. Parfymonline
Ida Warg Volume Shampoo 250ml 95,20 kr. DOZ Apotek
Davines Volu Volume Enhancing Softening Shampoo##
Redken High Rise Volume Lifting Shampoo 300ml##
Toni & Guy Volume Addiction##
Wella SP Volumize Shampoo 250ml 88 kr. Deloox
MoroccanOil Extra Volume Shampoo 250ml 129 kr. Baresso
Björn Axén Volumizing Shampoo 250ml 109 kr. Apoteket
Sebastian Professional Volupt Shampoo 250ml 172 kr. Labelhair
Raunsborg Shampoo 75 ml##

De flesta säger nog inte nej till lite extra volym i håret. Det typiska skandinaviska håret är ofta tunt, med fina hårstrån som lätt lägger sig lite platt. Då är volymschampo riktigt bra – de kan lyfta vid rötterna och ge intryck av tjockare hårstrån, med resultatet att du får både volym och ditt hår ser tjockare och mer välmående ut.

Tänk på att volymschampon ofta är lite uttorkande, så även om du hittar ditt nya favoritschampo i vår lista glöm inte att vara noga med att återfukta håret. Näringsrika, återfuktande balsam och hårmasker och vårdande oljor i topparna kan hjälpa ditt hår hålla sig mjukt och hälsosamt samtidigt som schampot ger det volym. Har du väldigt torrt hår, välj ett volymschampo som är sulfatfritt, har skonsamma ingredienser, och ger extra fukt.

Letar du efter det bästa volymschampot 2020? Det finns många att välja på, så för att hjälpa dig hitta rätt väg till volym i ditt hår har vi satt ihop en lista med 12 volymgivande schampo som ständigt får bäst i test:

Maria Nila Palett Pure Volume Shampoo 350ml – bästa volymschampot

Ett fantastiskt volymschampo som stärker hårets uppbyggnad och ger tjockhet och fyllighet som håller. Fritt från sulfater och parabener och ger en mjuk, fyllig känsla. Innehåller UV skydd som kan förlänga fräschheten på färgat hår. Får ofta bäst i test för sin skonsamma volym!

Därför måste du välja Maria Nila Pure Volume Shampoo

Om du har tunt och fint hår i behov av volym och stadga är Maria Nila Pure Volume Shampoo ett perfekt val. Ständigt bäst i test av en anledning – det ger upp till 60% mer volym och stärker hårets uppbyggnad. Vid regelbunden användning känns håret både tjockare och fylligare och har mer lyft vid rötterna. Schampot är fritt från sulfater och parabener vilket gör det skonsamt för både hår och hårbotten, men kompromissar inte med volymen för det. 

Bambuextrakt tränger djupt in i håret och gör det starkare och mer motståndskraftigt mot yttre påverkningar. Vitamin B5 ger spänst och volym. Innehåller också Colour Guard Complex som skyddar färgat hår mot UV strålar, fria radikaler, styling och tvättar som kan slita på färgen. Fungerar bra även på torrt hår då det är mjukgörande och ej torkar ut. Alla Maria Nila produkter är 100% veganska och testat aldrig på djur.

Det vi liker:
 • Stärker håret med bambuextrakt och vitamin B5
 • Ger håret en fylligare känsla och ett lyft i hårbotten för livfull volym
 • Skyddar mot färgförlust från tvätt, styling, fria radikaler och UV strålar

Balmain Volume Shampoo 300ml – bästa tyngdlösa volymschampot

Ett lätt schampo som ger fyllighet och volym men inte tynger ner. Glansig resultat och håret får både volym och är lätt att reda ut. Rengör på djupet så du slipper fett hår som ser platt och trist ut.

Därför måste du välja Balmain Volume Shampoo

Tunt hår har lätt för att bli nedtyngt av produkter, och detta är ett väldigt lättviktigt, mjukt schampo som ger volym utan att tynga ner. Du får fylligt och glansigt hår som är lätt att reda ut. Schampot är fritt från sulfater och andra onödiga ingredienser som kan slita på håret. Inga konstigheter helt enkelt, bara glansigt och fylligt hår!

Det vi liker:
 • Lättviktig volym
 • Sulfatfritt
 • Lätt att reda ut

LANZA Healing Volume Thickening Shampoo 300ml – bästa skonsamma volymschampot för väldigt fint hår

Innehåller ekologiskt bambuextrakt som stärker håret och ger ett lyft från hårbotten. Ger otrolig volym till tunt, fint hår och är vårdande. Avlägsnar överskottsfett för renare, lättare hår

Därför måste du välja LANZA Healing Volume Thickening Shampoo

För dig med väldigt tunt och fint hår är Lanza ett riktigt bra val. Det har många naturliga ingredienser och håret får fin volym utan att bli torrt som en del volymschampon kan leda till. Ekologiskt bambuextrakt går in i hårstråna och stärker och lyfter dem för hälsosammare, starkare hår med upp till 60% mer volym. Schampot är fritt från sulfater och naturlig gugubark ger ett mindre slitsamt lödder. Det avlägsnar effektivt överskottsfetter och avlagringar och efterlämnar hälsosamt hår med lyster och en härligt doft. Ger riktigt bra volym utan att slita och innehåller många naturliga ingredienser. Går bra att använda på alla hårtyper.

Det vi liker:
 • Ger mycket volym för tunt hår
 • Innehåller bambuextrakt för upp till 60% mer volym
 • Fritt från sulfater

Ida Warg Volume Shampoo 250ml – bästa volymschampot mot flygigt, frissigt hår

Ett schampo som vårdar, ger fin volym, tar bort friss, mjukgör och dessutom doftar härligt med hjälp av doftextrakt av jordgubb, bergamott, apelsin och cedarträ. Gör håret mjukt och fräscht.

Därför måste du välja Ida Warg Volume Shampoo

Ett nordiskt märke perfekt för det typiska skandinaviska håret med fina, flygiga hårstrån. Det ger fin volym och är fullt med vitamin B5 som ger glans och lyft åt håret. Resultatet är lättare hår med mindre friss och mer volym. Produkten har en härlig doft från jordgubb, bergamott, apelsinextrakt och cedarträ som håller i länge. Det är skonsamt för håret då schampot är fritt från sulfater, silikoner och parabener. 100% veganskt. Ett naturligt, lätt schampo som passar tunt och flygigt hår som får lite mer volym och stadga.

Det vi liker:
 • Fruktig doft
 • Har närande vitamin B5
 • Tar bort friss

Davines Volu Volume Enhancing Softening Shampoo – bästa miljövänliga volymschampot

Lämnar håret riktigt mjukt och återfuktat, samtidigt som det ger volym åt tunt hår. Förpackningen är miljövänligt tillverkad och klimatkompenserad och är verkligen ett bra val för dig som är miljömedveten.

Därför måste du välja Davines Volu Volume Enhancing Softening Shampoo

Volymschampon kan ibland vara uttorkande, och det är viktigt att se till att ge ditt hår all den näring och fukt det behöver för att undvika att det blir skadat och torrt. Davines schampo är skonsamt och mjukgörande och ger ett lyft åt livlöst, tunt hår. Innehåller rovextrakt som är rikt på närande mineraler som järn och kalcium och vitaminer A, B, och C. Serien har fokus på miljön och förpackningen är tillverkad med förnybara energiresurser, av minsta möjliga plast, och klimatkompenseras genom finansiering av skydd och återplantering av skog i Madagaskar.

Det vi liker:
 • Riktigt mjukgörande
 • Klimatkompenserande och miljövänligt tillverkat
 • Rik på näringsgivande mineraler

Redken High Rise Volume Lifting Shampoo 300ml – bästa volymschampot för platt hår

Redkens Volume Lifting Shampoo ger håret ett ordentligt lyft från hårbotten för ett intryck av tjockare hår med massor av volym. Ett bra val för den med tunt hår som lägger sig platt. Ger gott om glans och en silkeslen känsla. Doften är diskret och passar både män och kvinnor.

Därför måste du välja Redken High Rise Volume Lifting Shampoo

Känns håret platt som en pannkaka? Här kommer räddningen! Håret får ett lyft från rötterna vilket ger intryck av mycket tjockare, tätare hår. Ett väldigt drygt volymschampo, en liten klick räcker långt för att lämna håret rent och fräscht. Silikonpolymer gör håret glansigt och silkeslent. Håret känns lätt, tjockt och glansigt, och blir mindre flygigt. Finns också som balsam. Glöm inte balsam då det kan vara något uttorkande, och denna serie kommer med både schampo och balsam.

Det vi liker:
 • Ger håret ett lyft
 • Diskret doft
 • Drygt och prisvärt

Toni & Guy Volume Addiction – bästa budgetvänliga volymschampot

Ett billigt men bra schampo som ger volym utan att tynga ner. Ger extra stadga åt fint, tunt hår, som får ett lyft från hårbotten. Inget mer platt, livlöst hår! Ger även extra glans och studs till håret.

Därför måste du välja Toni & Guy Volume Addiction

Volume Addiction från Toni & Guy ger håret volym och stadga, och lyfter från hårbotten för studsig, härlig volym. Håret blir lite strävare och lättare att styla, och känns tjockt och fylligt. Har en fräsch doft och håller håret rent länge. Schampot stärker hårfibrerna för fylligare hår och är budgetvänligt. Det är dessutom väldigt drygt så schampot håller riktigt länge!

Det vi liker:
 • Stärker hårfibrerna
 • Bra pris
 • Tynger inte ner

Wella SP Volumize Shampoo 250ml – bästa lättviktiga schampot

Wellas volymschampo innehåller deras Creatonic Complex som stärker hårstråna för ett fylligare hår. Rengör effektivt utan att tynga ner. Ger maximal volym och lämnar ditt hår starkt och välmående.

Därför måste du välja Wella SP Volumize Shampoo

Wella SP Volumize är speciellt tillverkat för de med tunt, fint hår som vill få en känsla av fylligare hår som inte lägger sig platt. Det rengör noga utan att tynga ner håret. En lätt formula som innehåller deras så kallade Creatonic Complex som stärker hårstråna för en fylligare look. Prisvärt alternativ som finns att köpa i stor flaska.

Det vi liker:
 • Creatonic Complex stärker håret
 • Ger näring och regenererar hårets molekyler
 • Håret ser fylligare ut

MoroccanOil Extra Volume Shampoo 250ml – bästa schampot med antioxidanter

Ger nytt liv till platt, livlöst hår. Innehåller arganolja som är fullt av skyddande antioxidanter. Rengör varsamt och innehåller naturliga ingredienser som ger volym och hälsosamt hår.

Därför måste du välja MoroccanOil Extra Volume Shampoo 

MoroccanOils Extra Volume Shampoo innehåller arganolja som är rikt på antioxidanter som vårdar och skyddar håret. Naturliga ingredienser som lindblomsextrakt ger håret volym och stadga. Det är fritt från sulfater och parabener, och skyddar färgat hår. Håret blir fylligare, glansigare och lättare att reda ut. De naturliga ingredienserna gör det bra både för ditt hår och för miljön. Passar såklart bra att använda ihop med deras klassiska hårolja som vårdar topparna och ger glans.

Det vi liker:
 • Innehåller arganolja som skyddar
 • Lindblomsextrakt gör håret naturligt fylligare
 • VItaliserande näringsämnen ger friskare, glansigare hår

Björn Axén Volumizing Shampoo 250ml – bästa veganska schampot

Innehåller vårdande proteiner och vitaminer, och ger håret långvarig volym. Risprotein ger lyft till håret och B5 vitamin ger glans och fukt. Hypoallergenic doft.

Därför måste du välja Björn Axén Volumizing Shampoo

Ett billigt men bra volymschampo som rengör riktigt på djupet och är fullproppat med näring och fukt. Tar hand om tunt, fint hår och ger långvarig volym. Schampot innehåller risprotein, som ger en fylligare känsla till håret, och vårdande mineraler från havet. Vitamin B5 ger håret glans och fukt. Tillsammans gör de att håret ser hälsosamt och tjockare ut. Ett bra val för dig som tvättar håret ofta. 100% veganskt och har en mild, frisk, hypoallergenic doft.

Det vi liker:
 • Vårdande proteiner stärker hårstråna
 • 100% veganskt
 • Prisvänligt

Sebastian Professional Volupt Shampoo 250ml – bästa mjukgörande volymschampot

Ett volymgivande schampo som ger en kuddliknande effekt till håret men är samtidigt skonsamt och mjukgörande. Passar bra även för riktigt torrt hår. Skyddar också håret från blekning.

Därför måste du välja Sebastian Professional Volupt Volume Shampoo

Ett bra val för dig med torrt hår, som vill få volym utan att torka ut håret ytterligare. Det här schampot ger dig riktigt luftigt och mjukt hår samtidigt. Revolutionerande dämpande partiklar ger studs och liv åt håret för fin volym. Många vill ha mer volym, men den som har torrt hår behöver använda volymschampo som inte är uttorkande utan även tillför fukt, och det här schampot är ett bra val för ett mjukt, välmående hår. Resultatet är ett fylligare, mjukare hår med spänst. 

Det innehåller även skydd mot UV-strålar vilket skyddar håret från att blekas av solen och tappa färg. Bambuextrakt ger skonsamt ett lyft till håret som känns mjukt samtidigt som det blir mer livfullt. Finns både som volymgivande schampo och balsam.

Det vi liker:
 • Innehåller dämpande partiklar som ger håret studs
 • Ger skonsam volym med hjälp av bambuextrakt
 • Gör håret mjukt iställer för att torka ut

Raunsborg Shampoo 75 ml – bästa volymschampot för känslig hårbotten

För dig med känslig hårbotten får du här ett schampo som ger volym men samtidigt rengör på djupet och ger näring och fukt åt din hårbotten. Tar hand om och skyddar ditt hår från yttre påverkan och har en riktigt bra och lugnande effekt på en irriterad hårbotten.

Därför måste du välja Raunsborg Shampoo

Raunsborgs schampo återställer fuktbalansen i ditt hår och hårbotten, och innehåller många närande ingredienser som får ditt hår att må bra. Speciellt till vintertid behöver håret extra fukt och vård och det här schampot passar för alla hårtyper, även de med känslig hårbotten som lätt irriteras av produkter. Innehåller bl.a. havtorn, molnbär, sockerbetor och molnextrakt som stärker håret. Det är ett djuprengörande schampo som motverkar fett hår som tynger ner. Du får mer glans, volym och mjukhet utan att irritera eller torka ut. Håret skyddas samtidigt som det får näring och fukt och känns genast friskare och mer välmående. Schampot är dessutom helt fritt från silikoner, SLS och SLES.

Det vi liker:
 • Har en vårdande och lugnande effekt på hårbotten
 • Vårdande och fuktgivande för glansigt, välmående hår
 • Fritt från silikoner, SLS och SLES

Välj det bästa volymschampot för dig

De flesta önskar sig någon gång med volym i håret, vare sig du har tunt hår som alltid kan ha lite behov av ett lyft eller trött vinterhår som känns platt och statiskt. 

Att få till volym i håret börjar med en bra grund – att tvätta håret med rätt schampo. Ett bra volymschampo fungerar lite som en bra ansiktskräm, det lägger grunden för att resten ska bli bra. För att verkligen få till långvarig volym och glans räcker det inte att använda stylingprodukter, utan välj ett bra volymgivande schampo och börja där, så kommer du se fantastiska resultat. Välj gärna schampo och balsam som båda har volymgivande egenskaper, så får du garanterat volym även för tunt hår. 

Några saker att tänka på när man väljer ett volymschampo:

Din hårtyp

Utgå alltid från dig själv och dina personliga behov. Börjar du tappa hår och behöver ett förtjockande schampo? Är ditt hår välmående eller torrt och skadat? Är det färgat eller slingat? Kan du tänka dig att kombinera olika produkter eller vill du ha allt i ett? 

För slitet hår

Om du har väldigt torrt och skadat hår, är det viktigt att välja ett skonsamt volymschampo. Slarva inte med att återfukta och ta hand om håret – försök göra en återfuktande hårmask 1-2ggr i veckan! 

För färgat hår

Om du regelbundet färgar eller slingar håret, är det också viktigt att ha inpackning ibland och ta bra hand om håret, då färgningen kan slita på hårstråna. Eftersom volymschampo kan vara lite uttorkande, se till att använda ett bra balsam. Det kan vara bra att växla mellan volymschampot och ett schampo för färgat hår för att ge glans och liv åt din färg. Ett schampo med skydd mot UV-strålar kan också förlänga din hårfärg då det hjälper mot att den bleks av solen. 

För hår som börjar bli förtunnat

Volymschampon verkar oftast genom att vara lätta och inte tynga ner håret. Vissa schampon har mer fokus på att hjälpa uttunnat hår och har en förtjockande effekt. De kan kännas lite tyngre då deras mål inte är volym utan att ge starkare hårstrån som ger ett tjockare effekt. 

Ingredienser att leta efter:

Bamboextrakt är en naturlig ingrediens som ger fylligare hårstrån på ett skonsamt sätt. 

Keratin – fyller igen sprickor i hårstråna och hjälper dem behålla fukt, för ett starkare, tjockare, glansigare hår

Vitamin B5 (pantotensyra)  – kan hjälpa till att återuppbygga hårskaften och ge starkare, glansigare hår och motverka förtunning

Hur fungerar ett volymschampo?

De flesta produkter för volym innehåller ingredienser som skapar stadga i håret som gör att det inte bara lägger sig platt. De påverkar även hårets statiska laddning vilket hjälper mot statiskt, flygigt hår. Andra ingredienser inkluderar rengörande ingredienser som tar bort överflödig olja från hårbotten som tynger ner, och ingredienser som lägger sig runt hårstråna och får dem att se tjockare ut. Det finns också många naturliga volymschampon fria från sulfater och annat. Du kanske ser bäst resultat från de schampon som inte är helt naturliga, men de kan också vara mer uttorkande så har du väldigt torrt hår eller känslig hårbotten är det bättre att välja ett naturligt schampo. De flesta har ett balsam som passar till, så använd gärna både schampo och balsam med volymgivande ingredienser för bästa resultat. 

Tips för att skapa volym i tunt hår

Vem vill inte ha med volym och glans i håret? Förutom att investera i ett riktigt bra volymschampo finns det en del du kan göra för att hjälpa tunt och fint hår på traven. Du behöver inte tupera och slita i håret för att få till volym – var istället varsam med håret och välj bra produkter, som ger volym samtidigt som de tillför näring. Du ska även gärna undvika att tvätta håret alltför ofta. 

 • För bästa resultat, använd både volymgivande schampo och balsam
 • Handdukstorka håret tills det är ca 70% torrt innan du fönar med en stor, rund borste
 • Du kan använda mjuka skumrullar i hårbotten för ett extra lyft, eller en krustång i hårrötterna för oslagbar volym
 • Var sparsam med produkter och sätt dem i topparna istället för att använda dem i hela håret så att de inte tynger ner. Samma med balsam
 • Slingor och färgning kan också ge volym till håret då de gör att hårskaftet sväller och ger ett tjockare intryck
 • Föna håret upp och ner för en snabb volymkick. Om du sätter en lätt, tyngdlös mousse först håller volymen bättre
 • Saltvattenspray kan ge mer stadga åt fint, flygigt hår och göra det lättare att styla och undvika statiskt hår på vintern
 • Använd torrschampo för att skapa volym från rötterna och gå längre mellan tvättarna vilket är bra för håret

FAQ

Vilket volymschampo är bäst?

Maria Nila Pure Volume är vårt bäst i test. Det är helt enkelt ett riktigt bra volymschampo som ger fin volym med naturliga, skonsamma ingredienser samtidigt som det skyddar håret från yttre påverkan.

Hur får jag mer volym?

Gå igenom vår list för att hitta ett bra volymschampo för dig - det är grunden till mer volym! Läs även igenom våra tips för extra volym.

Sliter volymschampon på håret?

De flesta är något uttorkande, så se till att tillsätta mycket fukt och näring till håret. Använd både schampo och balsam. För skadat hår välj ett volymschampo med skonsamma ingredienser och fritt från sulfater.