Bästa bruna hårfärgen

1
Milk_shake Conditioning Direct Color Cold Brown

Låt oss presentera vår testvinnare; en läcker brun hårfärg från Milk_shake. Milk_Shake är ett professionellt hårvårdsmärke som erbjuder ett brett utbud av produkter som framhäver och förstärker hårets naturliga skönhet. Därför ska du välja Milk_shake Conditioning Direct Color Cold Brown Denna hårfärg är utmärkt för dig som vill ha en naturlig ljusbrun färg med kall lyster som inte bara färgar, utan också tar hand om ditt hår. Direct Color-systemet har blivit en favorit bland många…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Milk_shake Conditioning Direct Color Cold Brown 210,33 kr. Amazon
Maria Nila Color Refresh Bright Copper 206 kr. Parfumdreams
L'Oréal Paris Préférence Infinia 4 Tahiti Brown##
L'Oréal Paris Excellence 5 Ljusbrun 128 kr. Harmoniq
L'Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 Djup kastanj##
Milk_shake Color Whipped Cream Warm Brunette 99 kr. StylingAgenten
KMS Style Color Frosted Brown 159 kr. Baresso

Vill du färga håret brunt antingen permanent eller bara tillfälligt? Bra beslut! Det finns många fina nyanser av brunt och det finns många olika typer av färg, samt från många olika märken. Det kan dock vara svårt att hitta rätt produkt för ens hårtyp, syfte och behov. Därför har vi här testat marknadens 7 bästa bruna hårfärgerna, så att du lättare kan göra det bästa valet för dig när du ska färga håret hemma.

Milk_shake Conditioning Direct Color Cold Brown – Brun hårfärg bäst i test

Milk_shake Conditioning Direct Color Cold Brown

Låt oss presentera vår testvinnare; en läcker brun hårfärg från Milk_shake. Milk_Shake är ett professionellt hårvårdsmärke som erbjuder ett brett utbud av produkter som framhäver och förstärker hårets naturliga skönhet.

Därför ska du välja Milk_shake Conditioning Direct Color Cold Brown

Denna hårfärg är utmärkt för dig som vill ha en naturlig ljusbrun färg med kall lyster som inte bara färgar, utan också tar hand om ditt hår. Direct Color-systemet har blivit en favorit bland många frisörer och konsumenter, och det av goda skäl. Hårfärgen är rik på pigment och gör att du kan fräscha upp din nuvarande färg, färga i en kallare eller varmare ton, eller leva ut din kreativitet och leka med de många grymma färgerna som också finns i serien. Dessutom ger denna mörkbruna färg din håret en sublim glans. 

Färgbehandlingen håller i upp till 8-10 hårtvättar. Det kan dock variera något beroende på hårets tjocklek, mående och grundförutsättningar. Färgning med denna passar både naturligt och kemiskt behandlat hår, men det mest intensiva resultatet får du när du färgar kemiskt behandlat hår. Conditioning Direct Color har en krämig gelatinös konsistens. 

Om du vill få till mer av en toning så är ett tips att du kombinerar den med Milk_Shake Whipped Cream. Om du snarare än en toning däremot vill ha ett mer intensivt resultat av färgning så rekommenderar vi att du använder hårfärgen ensam. För att behålla färgen rekommenderar vi att du använder Milk_Shake Color Maintainer Shampoo and Conditioner. 

Hårfärgen appliceras på nytvättat handdukstorkat hår. Häll en liten mängd på cirka 5 ml i en färgskål av plast. Tillsätt Milk_Shake Whipped Cream i skålen och blanda ihop färgen och skummet. Vill du ha färgen mer intensiv kan du lägga till extra färg. Om du vill att färgen går mer mot en toning tkan du lägga till mer skum. Fördela blandningen jämnt i håret och låt det verka i 5-30 minuter. Skölj sedan håret noggrant. 

OBS! Tänk på att färgresultatet beror på färgbasen, och därför kan resultatet variera. Du bör alltid test med lite hår i nacken innan du färgar hela ditt hår. 

Det vi liker:
 • Naturlig mörkbrun färg som ger fin lyster
 • Rik på pigment
 • Lämplig för naturligt och kemiskt behandlat hår

Maria Nila Color Refresh Bright Copper – Bästa kopparbruna

 Maria Nila Color Refresh Bright Copper

Denna bruna hårfärg passar dig med blont eller ljusbrunt hår. Produkten kommer från Maria Nila som producerar hårvårdsserier till alla hårtyper där samtliga produkter är veganska och fria från parabener och sulfater. Allt som allt kan du fräscha upp ditt hår med denna mjukgörande kur!

Därför ska du välja Maria Nila Color Refresh Bright Copper

Letar du efter en uppfriskande hårfärg för ditt ljusa hår? Då är denna bruna hårfärg med kopparton det självklara för dig. Vad kan du förvänta dig? Jo, en livfull kopparfärg till håret. Produkten innehåller färgpigment som gradvis tvättas ur håret. När du väljer att färga håret med denna färg kommer ditt hår att lämnas vackert, glänsande och uppfräschat. 

Hårfärgen är vegansk, vilket innebär att den är helt fri från animaliska ingredienser. Den är också fri från både parabener och sulfater som kan slita på ditt hår och hårbotten vid kontinuerlig användning. Maria Nilas Color Refresh Bright Copper passar både naturligt hår och ett kemiskt behandlat hår. Du kommer dock att uppnå ett mer intensivt resultat i ett kemiskt behandlat hår. Effekten håller i 4-10 tvättar, beroende på bas och vilken hårkvalitet du har. 

Det rekommenderas att du testar produkten på en liten hårtest innan du börjar färga. Färgen används i nytvättat handdukstorkat hår. Applicera färgen jämnt i håret, undvik hud och hårbotten. Kom ihåg att bära ett par handskar, och det fina här är att alla Maria Nilas färger kommer med 4 engångshandskar som skyddar händerna mot färgpigment. Låt färgen sitta i 3-10 minuter innan du tvättar ur den. Skölj sedan håret noggrant med varmt vatten. Använd schampo och efterföljande balsam.

Det vi liker:
 • Passar bra för blont eller ljusbrunt hår
 • Ger uppfräschat och glänsande hår
 • Veganskt och fritt från både parabener och sulfater.

L’Oréal Paris Préférence Infinia 4 Tahiti Brown – Bästa intensiva bruna

L'Oréal Paris Préférence Infinia 4 Tahiti Brown

Franska LÓréal Paris är en riktig klassiker när det kommer till skönhet. Visste du att det grundades i Paris för mer än 100 år sedan, och idag är världens största tillverkare av kosmetika? I alla fall, med denna intensiva bruna hårfärg förblir ditt hår brunt i upp till 8 veckor.

Därför ska du välja L’Oréal Paris Préférence Infinia 4 Tahiti Brown

Letar du efter en permanent brun hårfärg som du kan använda hemma själv, enkelt och smidigt? Då kan denna bruna hårfärg från L’Oréal Paris vara ett bra val för dig. Detta är en mycket intensiv brun hårfärg som kan hålla i upp till 8 veckor. Färgen tillför nästan ofattbara mängder glans till ditt hår och ger silkeslena bruna lockar. 

Denna hårfärg är optimal för dig som inte vill kompromissa med resultatet av färgningen. L’Oreal Paris Préférence Infina är en hårfärgsserie med flera vackra färger och nyanser. Gemensamt för alla produkter i serien är att varje förpackning kommer med ett speciellt Color Extender-färgkoncentrat med intensiva färgämnen, vilket gör att hårfärgen håller sig fin och glänsande ännu längre. Ditt hår kommer alltså att se nyfärgat ut varje gång du använder Color Extender!

Vi rekommenderar att du alltid läser bruksanvisningen för hårfärgen noggrant och följer den till punkt och pricka. Utför dessutom det beskrivna allergitestet 48 timmar innan du färgar håret. Ett plus är att hårfärgen passar bra för såväl naturligt som slingat eller färgat hår. 

OBS! Färgresultatet beror på din naturliga hårfärg och färgbasen. Denna nyans rekommenderas för mörkblont, ljusbrunt eller mörkbrunt hår.

Det vi liker:
 • Intensiv och permanent brun färg
 • Ger silkesmjuka och glänsande lockar
 • Passar bra för naturligt, slingat eller färgat hår.

L’Oréal Paris Excellence 5 Ljusbrun – Bästa mot grått hår

 L'Oréal Paris Excellence 5 Ljusbrun

Här har vi ytterligare en bra hårfärg från L’Oréal Paris. Denna hårfärg är en permanent variant och i en ljusbrun nyans. Den kan användas hemma och håller hög kvalitet, precis som resten av L’Oréals hårfärger.

Därför du ska välja L’Oréal Paris Excellence 5 Ljusbrun

Vill du ha en bra permanent hårfärg som täcker din gråa utväxt? Då är denna hårfärg i ljusbrunt det självklara valet för dig. Den är speciellt utvecklad för att täcka ens gråa hår 100 %. 

Färgen innehåller Triple Care-teknologi som med hjälp av Pro-keratin, Ceramide och lonéne G-komplex ser till att ditt hår skyddas före, under och efter färgningen. Detta säkerställer optimal täckning av grått hår, samtidigt som det lämnar ditt hår glänsande och med ett bestående resultat.

Vi rekommenderar att du alltid läser och följer bruksanvisningen noggrant. Utför dessutom ett allergitest i 48 timmar, enligt beskrivning på förpackningen så att det inte kommer att visa sig att du inte tål färgen. 

OBS! Färgresultatet beror på din naturliga hårfärg och färgbas. Denna nyans rekommenderas för brunt, ljusbrunt eller mörkblont hår. 

Det vi liker:
 • Speciellt utvecklad för att täcka ens gråa hår
 • Skyddar håret före, under och efter hårfärgningen
 • Säkerställer riktigt fin täckning och långvarigt resultat

L’Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 Djup kastanj – Bästa varma bruna

L'Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 Djup kastanj

Här har vi ytterligare en läcker högkvalitativ hårfärg från L’Oréal Paris. Denna nyans är en varm, brun färg med en rödaktig nyans. Färgen passar bra för naturligt, slingat och färgat hår. Du kan uppnå ett fantastiskt resultat hemifrån med denna hårfärg!

Därför ska du välja L’Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 Djup kastanj

Vill du ha en djup och varm färg som kan täcka det gråa hår vi alla kommer möta? Då är denna läckra hårfärg i djup kastanj perfekt för dig. L’Oréal Paris Casting Créme Gloss 415 är en vårdande brun och rödaktig färg utan ammoniak. Det är således en riktigt bra färg för hemmabruk som kan täcka 70 % av din gråa utväxt. 

Samtidigt gör färgen dina lockar silkesmjuka. Det är en ton-i-ton-färg och därför rekommenderas att du inte hoppar över mer än 1-3 toner. Djup kastanj är perfekt för att fräscha upp ett trött hår med brist på färg och liv. Hårfärgen lämnar ditt hår i en varm brun nyans, utan att gå alltför mycket åt det röda hållet. Dessutom är detta en av de bästa färgerna du hittar om du är ute efter mycket glans. 

Om du växlar mellan 2 nyanser, välj då den ljusaste. Vi rekommenderar återigen att du följer bruksanvisningen noggrant och att du utför det beskrivna allergitestet 48 timmar innan färgning. 

OBS! Färgresultatet beror på den hårfärg och färgbas du har naturligt.

Det vi liker:
 • Närande och glänsande – något att visa upp för världen!
 • Fri från ammoniak
 • Perfekt för att fräscha upp trött hår

Milk_shake Color Whipped Cream Warm Brunette – Bästa tillfälliga bruna

Milk_shake Color Whipped Cream Warm Brunette

Här har vi en annan fantastisk hårfärg från Milk_Shake. Denna hårfärg är en tillfällig brun hårfärg i form av ett leave-in-skum. Det ger ett mjukt, ljust och fräscht hår, och resultatet av kommer omedelbart.

Därför ska du välja Milk_shake Color Whipped Cream Warm Brunette

Vill du ha en tillfällig varm brun färg? Då är denna produkt från Milk_Shake ett självklart val. Skummet ger dig en vacker och tillfällig brun färg. Detta fantastiska skum appliceras i ett fuktigt hår och ger en vacker brun färg direkt. Perfekt för de otåliga! Färgen sköljs ur igen genom att du tvättar håret, vilket gör det möjligt att experimentera och prova nya utseenden.

Formulan är berikad med mjölkproteiner som tillför styrka och mjukhet till håret utan att håret tyngs ner av det. Samtidigt blir ditt hår fräscht och fint. Skummet innehåller även 41c som har en färgbevarande effekt och ger håret glans. Det här skummet är det snabbaste sättet att prova en hårfärg, samtidigt som du kan använda det för att styla och vårda dina lockar. 

Milk_shake Color Whipped Cream kan användas för att fräscha upp din nuvarande hårfärg eller skapa en ny tillfällig färg. Skummet har en varm brun färg och rekommenderas för brunt hår. Resultatet beror på hårets färg samt dess tillstånd. Kom ihåg att skaka behållaren före användning. Lägg en lämplig mängd skum i ett rent och fuktigt hår. Styla sedan håret efter önskemål. Snyggt!

Det vi liker:
 • Smidigt och snabbt leave-in-skum
 • Ger färg direkt
 • Mjukgörande, utan att tynga håret

KMS Style Color Frosted Brown – Bästa bruna sprayen

KMS Style Color Frosted Brown

KMS är ett varumärke som levererar exklusiva, innovativa hårprodukter av bra kvalitet. Varumärket vill att fler ska testa nya utseenden och experimentera med sin stil. De tror att en bra frisyr inte kan rädda världen, men att den kan rädda din dag – vi håller med! Här kan du i smidig spray-form prova brunt hår utan att det blir permanent.

Därför ska du välja KMS Style Färg Frosted Brown

Vill du kunna prova en hårfärg enkelt och snabbt hemma? Då måste du komma över denna läckra sprayfärg från KMS. Det här är en genialisk produkt för dig som alltid vill hänga på det senaste och testa nya looks. Med denna fantastiska spray kan du prova olika hårfärger när som helst och för alla tillfällen. Har du funderat på att göra slingor, balayage, dip dye eller något helt annat? Här får du möjlighet att prova det hemma. 

KMS Style Color i Frosted Brown är lätt att skölja ur håret igen, så att du kan prova andra färger ur serien precis när du vill. Sprayen kan användas på både mörkt och ljust hår, och den sprider sig inte på kläder. Så, lev ut din kreativitet och utmana dig själv med denna spray. Skapa dina alldeles egna looks och var den som alltid är uppdaterad med de nya trenderna. 

Sprayen ska användas på torrt hår. Linda en handduk runt axlarna innan du applicerar sprayen. Skaka flaskan ordentligt och spraya färgen i håret på ett avstånd på cirka 15 cm. Styla sedan håret efter önskemål – smidigare färgning hittar du knappt!

Det vi liker:
 • Sprayfärg – smidigt
 • Byt utseende och testa trender
 • Sprider sig inte på kläder

Underhåll och skötsel av brunfärgat hår

När du väljer att färga håret permanent eller med tillfällig färg kontinuerligt under längre perioder måste extra försiktighet iakttas. Färgat hår behöver extra vård så att det kan förbli friskt. Om du tar väl hand om ditt hår kan det lätt vara både färgat och friskt på samma gång. Win-win!

Använd schampo för färgat hår

Vi rekommenderar att du använder ett färgvänligt schampo, alltså ett som är speciellt framtaget för att vårda och skydda färgat hår. Det är bäst med ett milt schampo och balsam. Ett färgvänligt schampo kommer att tillföra välbehövlig fukt till håret och se till att det inte blir matt. Samtidigt kan schampot hjälpa till att behålla hårfärgen.

Tvätta inte håret för mycket

Även om ett schampo för färgat hår vårdar och återfuktar sliter schampo som alltid på håret. Därför rekommenderar vi att du försöker undvika alltför frekvent tvätt av ditt hår. Ditt hår behöver sina egna naturliga oljor som tas bort om du tvättar håret varje dag. Tvätta håret 2-3 gånger i veckan istället. Du kan alltid använda ett vårdande torrschampo. Det sliter inte på ditt färgade hår lika mycket.

Hårinpackning

Du bör använda en djup och återfuktande hårinpackning eller balsam varje vecka. Färgat hår blir ofta torrt och behöver extra fukt och näring. En bra hårinpackning eller ett balsam av hög kvalitet med rätt ingredienser kommer att kunna reparera skador från hårfärgning genom att tillföra mycket näring och fukt till håret. Vill du veta mer om hårinpackningar så kan du läsa vår artikel om hårinpackningar där vi testar det bästa på marknaden; https://skoenhedsguiden.dk/bedste-haarkur-test/

FAQ

Vilken brun hårfärg är bäst i test?

Milk_shake Conditioning Direct Color Cold Brown är den bruna hårfärg som är bäst i test. Den ger ett fint, naturligt och glänsande resultat. Testets andra produkter är dock bra på sina sätt!

Kan jag färga håret om jag vill att det ska bevaras friskt?

Ja, det är möjligt att behålla ett friskt hår även om du färgar det. Det kräver dock lite mer jobb, eftersom att ditt hår kommer att kräva extra vård, fukt, näring med mera.

Kan jag skölja bort en tillfällig färg helt utan att lämna rester i håret?

Detta kommer att vara möjligt i de allra flesta fall om det står att det sköljs ur vid 1-2 hårtvättar, men det beror också på det enskilda fallet och färgen på ditt hår.