Epilator bäst i test 2022 – Bli fri från ovälkommet hår i upp till 4 veckor!

1
Braun Silk-épil 9-890

Brauns epilatorer är otroligt populära och det är inte svårt att förstå varför -  Braun Silk Epil 9 avlägsnar snabbt och effektivt även korta hårstrån, fungerar i vatten, och har en unik smart sensor som hjälper dig få bästa resultat. Därför måste du välja Braun Silk-epil 9-890 Braun Silk-épil 9 är en innovativ och riktigt bra epilator, som har en unik smartfunktion med trycksensorteknik, som hjälper dig få en perfekt hårborttagning med hjälp av att…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Braun Silk-épil 9-890 1.799 kr. DOZ Apotek
Philips Satinelle Advanced BRE605##
Braun Silk-épil 3-270##
Philips BRE740 1.276 kr. Amazon
Braun FaceSpa Pro 912 1.049 kr. NetOnNet
Remington EP7700##
Ga.Ma Skinpro Go II 549,90 kr. Patroner se
Braun Silk-épil 7-880##

Att raka tex ben och bikinilinje dagligen kan irritera och ge prickig och irriterad hud. Vaxning får bort håret från rötterna och håller längre, men kan bli dyrt och tidskrävande om man ska gå till salongen för att få det gjort regelbundet, och leda till inåtväxta hårstrån.

En epilator är faktiskt ett av de bästa alternativen för att få bort oönskad hårväxt och få lena ben länge. Precis som vax dras håren upp från rötterna, men en epilator kommer åt ännu kortare strån och kan användas hemma så att du enkelt kan använda den vid behov.

De fungerar genom att dra upp håren med många små pincetter, ofta mellan 20 och 60 stycken. Ju fler pincetter desto effektivare epilering. En del har istället skivor som snurrar och drar upp håren.
Så gör inte det ont? Jo, speciellt i början kan det kännas ganska mycket, men användare upplever att med en bra epilator är det inte värre än vaxning och det bästa är att håret sen växer tillbaka tunnare och glesare, så det blir mindre och mindre smärtsamt ju längre du gör det.

Vi har samlat ett bäst i test av olika epilatorer så att du kan hitta en effektiv variant med bra resultat. Läs vidare genom vårt epilator bäst i test för dig bli hårfri i upp till 4 veckor, från vår bäst i test Braun Silk Epil 9 till bra budgetalternativ, och även lite tips om hur du ska använda olika epilatorer på bästa sätt.

Braun Silk-épil 9-890 – Bästa epilatorn

Brauns epilatorer är otroligt populära och det är inte svårt att förstå varför –  Braun Silk Epil 9 avlägsnar snabbt och effektivt även korta hårstrån, fungerar i vatten, och har en unik smart sensor som hjälper dig få bästa resultat.

Därför måste du välja Braun Silk-epil 9-890

Braun Silk-épil 9 är en innovativ och riktigt bra epilator, som har en unik smartfunktion med trycksensorteknik, som hjälper dig få en perfekt hårborttagning med hjälp av att applicer rätt tryck. Detta gör att du får en otroligt snabb och effektiv epilering som samtidigt inte gör mer ont än det måste (lite ont gör epilering tyvärr alltid i början) och det gör den också till ett perfekt val för dig med känslig hud. 

Det rörliga huvudet gör att du kommer åt hår även på svåra ställen som knäna, och den följer mjukt kroppens former för en riktigt nära epilering. Huvudet är också 40% bredare vilket gör att du får med mycket hår åt gången. 

Epilatorn är sladdlös och kan användas på torr eller våt hud, så föredrar du att epilera i duschen eller badet kan du göra det utan problem, och batteritiden håller i 40 minuter och batteriet tar bara 60 minuter att ladda. Även riktigt kort hårstrån som 0,5 mm kan dras upp med denna otroligt effektiva epilator! Skonsammare och snabbare än så här blir det inte för len hud i upp till 4 veckor.  

Braun Silk-épil kommer även med en bikinistyler och ett rakhuvud så att du kan använda den även på bikinilinjen och raka där du inte vill epilera. Brain Silk epil har en inbyggd lampa så att du inte missar något, och att kunna använda epilatorn i dusch och bad kan minska smärtan rejält. 

Braun Silk-épil 9 är enkelt en av de bästa epilatorerna som finns att hitta och får ständigt bäst i test!

Det vi liker:
 • Har trycksensorteknik för vägledning
 • 40 pincetter och stort huvud som tar bort mycket
 • Svängbart huvud som kommer åt överallt

Philips Satinelle Advanced BRE605 – Bredast epilatorhuvud för snabb epilering

Det 42mm breda huvudet gör detta till Philips snabbaste epilator och den fångar alla hårstrån på en stor yta vid varje drag. Snygg design dessutom!

Därför måste du välja Philips Satinelle Advanced BRE605

Du kan välja mellan två hastigheter och om du vill använda epilatorn i duschen eller på torr hud. Det breda huvudet gör att du kan ta stora ytor på en gång vilket ger en snabb, effektiv epilering, och en inbyggd massagefunktion ger en skönare, mindre smärtsam upplevelse. Philips Satinelle Advanced har även en lampa vilket är otroligt bra då det ger dig bättre översikt och mindre risk att missa hårstrån. 

Epilatorn är trådlös och har ett 42 mm huvud med keramiska plattor med 32 pincetter, som effektivt kan ta bort hår från roten. Det ergonomiska handtaget underlättar när du ska använda en epilator i rinnande vatten då du får ett riktigt bra grepp. Philips Satinelle Advanced kommer även med en ansiktsrengöringsborst som är populär hos användare för den mjuka, rena känslan man får. 

Bonus för den snygga designen som visar att en av de bästa epilator även kan vara fin att ha framme!

Det vi liker:
 • Inbyggd lampa för bättre kontroll
 • Brett huvud som tar mycket
 • 2 hastigheter

Braun Silk-épil 3-270 – Bästa budgetvalet

Brauns lite billigare variant kommer ändå med bikinitrimmer och ger en bra epilering, som gör den till den bästa epilatorn i den billigare prisklassen.

Därför måste du välja Braun Silk-épil 3-270

Du får inte smartfunktionen från Braun Silk-épil 9 men detta är ändå en otroligt prisvärd och bra budgetvariant, som trots att den bara har hälften så många pincetter ändå ger en relativt skön och effektivt epilering. Du kan välja mellan två hastigheter och Braun Silk Epil 3 kommer även med ett trimmerhuvud och rakhuvud, så att du kan få hårstråna till rätt längd och använda den på platser du inte vill epilera. 

Den har inbyggd belysning och bikinitrimmer och en massagefunktion som ger en skönare epilering. Kan ta bort hår på både våt och torr hud, och kommer åt även kort hår. Ett riktigt bra budgetval när du letar efter en billig epilator som är lätt att använda, rengöra och gör dig fri från hår i upp till 4 veckor.

Det vi liker:
 • 20 pincetter och två hastigheter
 • Kommer med trimmer och rakhuvud
 • Prisvärd och effektiv

Philips BRE740 – Bästa epilatorn med många tillbehör

Du kan lätt ta bort oönskad hårväxt med denna epilator från Philips, som fångar upp även fina strån på både våt och torr hud, och den kommer med många tillbehör inklusive en härlig pedikyrfunktion!

Därför måste du välja Philips BRE740

Med allt från en snabb epilering som kan ge dig lena ben på bara 10 minuter till en fotfil, kan du verkligen få en spaupplevelse hemma med Philips BRE-740! Den är relativt smärtfri och lätt att använda, och kommer med bland annat bikinitrimmer och kam, rakhuvud, tillbehör för användning på känsliga områden, en exfolierande handske och ett tillbehör som förvandlar epilatorn till en riktigt bra fotfil! 

Du kan förbereda huden genom att använda handsken, sen använda epilatorn för att snabbt epilera hela kroppen och följa upp med en hemmapedikyr. Användare upplever att det inte gör överdrivet ont att använda denna epilator som kan användas i vatten. 

Den har en lampa, bra grepp och två olika hastighetsinställingar. Batteritid ca 40 minuter och laddning tar ca 2 timmar. Stort plus för användbara och riktigt bra tillbehör! 

Det vi liker:
 • Kommer med hela 9 tillbehör
 • Epilera och trimma hela kroppen
 • Perfekt för hemmaspa

Braun FaceSpa Pro 912 – Bästa epilator till ansiktet

Till ansiktet ska du helst välja en separat epilator med bättre precision, och då är det Braun FaceSpa du ska välja! Den tar inte bara skonsamt bort ansiktsbehåring och lämnar dig med slät hud, du får också med en rengöringsborste och massagehuvud för ansiktet. 

Därför måste du välja Braun FaceSpa Pro 912

Om Philips BRE-740 är hemmaspa för ben och fötter, är Braun FaceSpa detsamma för ansiktet! Den fungerar som en epilator för ansiktet och kan skonsamt ta bort hår på överläpp, haka, runt ögonbrynen mm. Epilatorhuvudet kommer åt upp till 4x så korta hårstrån som vax gör, vilket gör att du verkligen blir av även med mindre hårstrån. 

Epilatorn drar försiktigt de minsta hårstråna och lämnar dig med ett lent resultat som varar länge. 

Du kan även ta hand om huden i ansiktet med den här produkten, då den kommer med en bra rengöringsborste som verkligen rengör ansikte och porer på djupet. Efter det kan du följa upp med det vibrationshuvud som även medföljer som hjälper till att massera in dina hudvårdsprodukter i huden för ökad absorbering. 

Som resultat får du välmående hud som är ren och återfuktad på djupet och ansiktet är fritt från ovälkomna hårstrån!

Det vi liker:
 • Tar bort upp till 4x kortare hår än vax
 • Rengöringsborsten rengör på djupet
 • Vibrationshuvudet masserar in hudvårdsprodukter

Remington EP7700 – Bäst epilator intim

Du får många tillbehör till ett bra pris med Remington EP770, som har bra huvuden för intimrakning och precisionsepilering, så att du kan vara fri från hår i upp till 4 veckor på hela kroppen.

Därför måste du välja Remington EP7700

En sladdlös epilator som är så kallad wet dry och kan användas både i duschen och badet, och har många olika tillbehör för att få bästa resultat på olika delar av kroppen. Epilatorn är väldigt prisvärd med tanke på hur många tillbehör du får till, och ger en bra och effektiv epilering med hjälp av hela 40 pincetter med comfort pincett för skonsam epilering. 

Den har även en massagefunktion som minskar smärtan för huden. 

Du får med bland annat en contour-kåpa, precisionskåpa och rakkåpa med bikiniram, vilket gör att du har mycket att välja på för att komma åt på känsligare, mindre områden som intimområdet och bikinilinjen. Den har också ett rörligt huvud och lampa för att du inte ska missa några hårstrån. 

Dessutom kommer den med massage cap som innehåller aloe vera för en extra bekväm hårborttagning, och en exfolierande borste och pedikyrtillbehör. Epilatorn har 40 minuters batteritid och bra prestanda på upp till 60% mer hår som dras upp, och laddar snabbt.

Det vi liker:
 • Många funktioner för pengarna
 • Har 40 pincetter som ger effektiv epilering
 • Skonsamt och mjuk epilering med många alternativ

Ga.Ma Skinpro Go II – Bästa icke-sladdlösa epilatorn

Om du är trött på att batteriet blir urladdat innan du är färdig med din epilator är Ga.Ma Skinpro Go ett bra val då den istället har en sladd. En bra epilator som tar bort hår så kort som 0,5mm!

Därför måste du välja Ga.Ma Skinpro Go II

Sladdlös kan vara bra men den stora fördelen med en epilator med sladd att du inte behöver oroa dig för att batteriet ska ta slut mitt i epileringen. Här får du en riktigt bra och prisvärd epilator som har två hastigheter, en lägre för finare hår och en högre för grövre hår, och kommer åt på svåra ställen och kan ta hår så korta som 0,5 mm. 

En effektiv epilator alltså! Du får med olika huvud, ett epileringshuvud, ett rakhyvelhuvud och tillbehör för känsliga områden. Det är lätt att byta tillbehör och rengöra dem för bra hygien. Tillbehören gör det lätt att få bort hårväxt även på känsliga ställen som bikinilinjen, och epilatorn kommer åt även under armarna.

Det vi liker:
 • Fungerar utmärkt på benen, bikiniområdet och underarmarna
 • Lätt att rengöra
 • Kommer åt på svåra ställen och riktigt korta hår

Braun Silk-épil 7-880 – Bästa epilator för känslig hud

En något mindre variant av Braun Silk Epil än 9, men fortfarande samma kvalitet och effektiva och skonsamma epilering. Utmärk även för ansiktet och känslig hud och områden.

Därför måste du välja Braun Silk-épil 7-880

Braun Silk Épil 7 är en annan höjdare från Braun silk epil serie, perfekt för dig med känslig hud. Den har nämnligen SensoSmart teknik som guidad dig igenom epileringen för en så skonsamm epilering som möjligt. Trycker du för hårt så lyser lampan rött! 

Dessutom kommer den med bra tillbehör som separata kåpor både till ansiktet så att du kan använda din Braun Silk Epil även där, och en annan till känsliga områden för en mild epilering runt bikinilinjen och under armarna där det lätt gör extra ont. 

Den är 100% vattentät så att du kan använda den i duschen eller badet, så för en mjukare epilering ha den i rinnande vatten. Braun silk épil epilatorer är svårslagna jämfört med andra epilatorer då de levererar effektiv, skonsam epilering och tillbehör för olika områden.

Det vi liker:
 • 100% vattentät
 • SensoSmart ger perfekt tryck
 • Inkluderar kåpor för känsliga områden

Välj den bästa epilatorn för dig

En epilator är ett fantastiskt sätt att bli av med oönskat hår i flera veckor, och kommer åt kortare hårstrån än vad vax kan. Men det är viktigt att välja en bra produkt för att få de resultat du önskar. Så vad ska man tänka på när man väljer epilator? Det första är att en epilator antingen har pincetter eller skivor:

 • Pincetter – Hur effektiv din epilator är beror mycket på hur många pincetter den har. Billigare epilatorer har oftast färre, som 20, medan bättre och lite dyrare modeller har runt 40 pincetter. Ju fler pincetter desto fler hår dras upp på en gång, vilket gör att du slipper dra din epilator över samma område om och om igen för att få med alla hår.
 • Skivor – Skivor är ofta gjorda av keramiska plattor och kan upplevas som något mindre smärtsamma. De består av roterande skivor som drar upp hårstråna. Hur effektiva de är jämfört med pincetter beror på hur många pincetter en epilator har.

Andra saker att tänka på när du väljer epilator:

 • Handtag – Ett ergonomiskt handtag med bra grepp underlättar epileringen enorm, speciellt om du ska använda den i vatten.
 • Massagefunktion – Många epilatorer har en massagefunktion – detta gör att den inte drar i huden på samma sätt och ger en skönare epilering
 • Vattentät – Många epilatorer är sladdlösa och även vattentäta, vilket gör att de kan användas i duschen och badet. Att ha rinnande vatten när du epilerar ger en mindre smärtsam upplevelse, då varmt vatten öppnar upp hårsäckarna och håren dras lättare upp. Dessutom glider apparaten smidigare mot huden. Så speciellt som nybörjare kan det vara bra med en epilator som kan användas både på våt och torr hud!
 • Laddnings och batteritid – Om du väljer en batteridriven epilator, titta på hur länge batteriet håller innan det måste laddas igen, och hur lång laddningstid den har. De flesta håller i ca 40 minuter och ladda på mellan en och två timmar.
 • Hastighet – Helst ska din epilator har två hastigheter – speciellt i början är det skönt att börja med den långsamma hastigheten, och sen jobba sig upp till den snabbare.
 • Tillbehör – Vilka tillbehör är inkluderade i din epilator? Det är bra om den kommer med olika huvuden, tex för större ytor som benen och ett annat för känsliga områden, där man kanske inte vill att den ska dra upp fullt så många hårstrån på en gång. Många kommer även med rakhuvuden som kan användas antingen innan du epilerar om håren är för långa, eller på de ställen där du inte vill epilera. Ett annat bra tillbehör är något för exfoliering, vilket man helst ska göra innan man börjar epileringen. En del har även tillbehör som ansiktsskrubb eller fotfil för att ge en riktig spaupplevelse!

Hur använder jag min epilator?

Att använda epilator är lite av en övningssak – ge inte upp för att det är smärtsamt, det blir lättare efter varje gång du använder din epilator, då hårstråna växer tillbaka mjukare och glesare. Att få till perfekt resultat kan också ta några gånger, så för en nybörjare rekommenderas det att epilera ca en gång i veckan den första månaden, och sen kan du gå över till var tredje eller fjärde vecka.

Tips – se till att håret helst är mellan 2 och 5 mm för bästa resultat!

 1. Förbered huden med att ta en varm dusch. Det varma vattnet gör att porerna öppnar sig och det blir mindre smärtsamt
 2. Exfoliera – använd en handske eller skrubb i duschen för att exfoliera huden först, det minskar risken för inåtväxta hårstrån
 3. Om din epilator är vattentät kan du använda den direkt i duschen. Vatten gör att epilatorn glider mot huden bättre och speciellt för en nybörjare är detta det skönaste, minst smärtsamma sättet att epilera
 4. Välj rätt tillbehör – epilatorer kan komma med tillbehör speciellt för bikinilinjen tex
 5. Ställ in hastighet om det finns alternativ – som nybörjare starta med den lägsta
 6. Använd en hand till att hålla epilatorn i en 90 graders vinkel lätt mot huden – tryck inte för mycket. Använd den andra handen till att hålla huden sträckt
 7. Dra epilatorn långsamt upp för benen. Epilatorer kan ta ganska lång tid, speciellt i början, så ha tålamod
 8. Smörj in dig efter att du är färdig. Du kan se röd ut på benen men det brukar gå över till nästa dag
 9. Kom ihåg att det blir lättare och du får snabbare och bättre resultat ju längre du har använt en epilator så ge inte upp!

FAQ

Vilken epilator är bäst i test?

Vår bäst i test Braun Silk-épil 9-890 är den bästa epilatorn som har våt och torr funktion, har smartsensor som ger perfekt tryck, och tar effektivt bort hår, även så kort som 0,5 mm. En vinnare som ständigt får bäst i test!

Kan jag med känslig hud använda epilator?

Ja, men välj gärna en av de bästa epilatorerna som ger en skonsam och effektiv epilering. Du kan gärna använda epilatorn under rinnande varmt vatten för mindre smärta, och glöm inte att smörja in dig efteråt.

Är epilator eller vax bäst?

Det beror lite på vad du föredrar, men epilatorer kan greppa tag om korta hårstrån än vax, och du kan spara tid och pengar på att göra det hemma. Både alternativen håller huden hårfri i upp till fyra veckor.

Är dyrare bättre?

När du ska köpa och använda en epilator är faktiskt priset en viktig del - ju dyrare epilator desto mer effektiv är den oftast, då den kan komma med fler pincetter och bättre teknik för att dra upp så många hårstrån som möjligt. Men även bra märken som Braun Silk Epil kommer i billigare varianter, som då oftast är lite mindre.