Eyeliner bäst i test – de bästa eyeliners som det går att lita på

1
IsaDora Glossy Eyeliner 4ml

Denna flytande eyeliner från IsaDora är en riktig användarfavorit - har du väl provat den är risken att du aldrig vill använda något annat!  Därför måste du välja IsaDora Glossy Eyeliner Penseln är lagom styv och ger enkel applicering, även för dig som är nybörjare eller har svårt att få eyeliner. Eyelinern är vattenfast och håller verkligen sig på plats hela dagen, även på dem som har oljiga ögonlock eller rinniga ögon. Den irriterar inte…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
IsaDora Glossy Eyeliner 4ml 99 kr. Grand Parfymeri
Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen##
Maybelline Eyestudio Lasting Drama Gel Liner 125 kr. LOOKFANTASTIC
Clinique Quickliner For Eyes 208 kr. Harmoniq
Sensai Designing Liquid Eyeliner 370 kr. Hudoteket
Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner##
NYX Matte Liquid Liner 2ml##
Clarins Waterproof Eyeliner Pencil 157 kr. Deloox
NYX Epic Ink Eyeliner 1ml##
bareMinerals Lasting Line Long Wearing Eyeliner 0.35g 249 kr. Grand Parfymeri

Eyeliner är ett måste i sminklådan – det finns inget bättre redskap för definierade, snygga ögon och du kan få allt från en no-makeup makeup till dramatiska cat eyes med hjälp av bara ett par drag.

Dock är det väl ingen som tycker det är speciellt kul eller fint när din eyeliner rinner och du ser ut som en panda när halva dagen gått. Eyeliners kan variera rejält i kvalité och med en bra produkt kan du få eyeliner som håller sig på plats hela dagen och är enkel att applicera och få till bra resultat med.

Vi har därför gjort en eyeliner bäst i test, med 8 av de bästa eyeliners som finns just nu, allt från flytande till gel eller penna, så att du kan skapa allt från skarpa linjer till mjuka, drama till naturliga looks. Och det bästa med dessa bäst i test produkter är att du kan lita på att de sitter på plats hela dagen och varken smular eller rinner, för snyggt inramade ögon tills du tar bort sminket på kvällen.
Läs vidare för att hitta din favorit bland dessa bäst i test eyeliners!

IsaDora Glossy Eyeliner 4ml – Bästa eyelinern som håller hela dagen

Denna flytande eyeliner från IsaDora är en riktig användarfavorit – har du väl provat den är risken att du aldrig vill använda något annat! 

Därför måste du välja IsaDora Glossy Eyeliner

Penseln är lagom styv och ger enkel applicering, även för dig som är nybörjare eller har svårt att få eyeliner. Eyelinern är vattenfast och håller verkligen sig på plats hela dagen, även på dem som har oljiga ögonlock eller rinniga ögon.

Den irriterar inte heller ögonen så den passar även dig med känsliga ögon! Färgen är kolsvart och ger fin effekt, men är ändå lätt att använda på grund av den bra penseln. 

Du får mycket färg, bra resultat och kan räkna med att den sitter som berget! 

En väldigt bra eyeliner som passar alla oavsett skicklighetsnivå eller om du har rinniga ögon. Välj den vattenfasta varianten – den icke vattenfasta har inte alls lika bra hållbarhet, och även den vattenfasta är lätt att tvätta bort på kvällen.

Det vi liker:
 • Vattenfast och sitter på plats hela dagen
 • Snabbtorkande
 • Lätt att applicera även för nybörjare

Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen – Bästa flytande eyeliner

Clinique är ett pålitligt märke när det kommer till milda, parfymfria produkter som inte irriterar. Deras Pretty Easy Liquid Eyelining Pen är en flytande eyeliner med en tvåsidig penna för att enkelt få din eyeliner på plats och du kan välja hur tunn eller tjock linje du vill ha. 

Därför måste du välja Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen

Den ena sidan av spetsen är en smal precisionspensel och ger dig full kontroll för att få en diskret, smal linje. Den andra sidan av spetsen är platt och passar till att göra tjockare linjer för till exempel att få till en bra vinge med din eyeliner. 

Detta gör den till en mångsidig och väldigt bra eyeliner, som är lätt att applicera med hjälp av pennformen och ger fina resultat. Eyelinern är allergitestad, dermatologiskt testad, och parfymfri. Den är även ett trygg val för kontaktlinsbärare och irriterar inte känsliga ögon.

Det vi liker:
 • Allergitestad och parfymfri
 • Tvåsidig penna för tunna och tjocka linjer
 • Passar även för kontaktlinsbärare

Maybelline Eyestudio Lasting Drama Gel Liner – Bästa gel liner

Om du tycker att flytande eyeliner kan vara svårt att applicera kan det vara värt att prova en gel variant so Maybelline Lasting Drama Gel Liner. Den kommer med en praktisk och bra pensel som gör det lätt att få din eyeliner på plats.

Därför måste du välja Maybelline Eyestudio Lasting Drama Gel Liner

Tricket med denna gel eyeliner är att inte ta för mycket produkt, då den kan bli kladdig och komma för långt ut på ögat. Lite räcker långt för att få till en snygg makeup med denna oljefria, vattenfasta gel som får till allt från smala linjer till att byggas upp till tjockare streck. Du får lätt till dramatiska looks med den här gelen och resultatet håller hela dagen! Kommer dessutom till ett riktigt bra budget pris.

Det vi liker:
 • Vattenfast gel
 • Kommer med bra pensel
 • Oljefri formula

Clinique Quickliner For Eyes – Bästa eyelinern för stressiga morgnar

Vi har alla morgnar där tiden bara rinner iväg och att sminka sig kan kännas som en lyx som tiden inte räcker till åt – då är detta den perfekta makeup produkten!

Därför måste du välja Clinique Quickliner For Eyes

Den kommer i en penna som du kan vrida upp spetsen med, vilket även gör den väldigt praktisk att ha i handväskan då den inte går av, och du kan snabbt och lätt sätta fina linjer på ögonen och vara redo att gå på nolltid. 

Den är även din bästa vän för dag till natt makeup – använd spetsen till att sätta tunna linjer på morgonen, och ha med den i väskan och när du ska ut kan du använda den mjuka borsten för att sudda ut eyelinern för en fin smokey eye look som tar ditt smink vidare till AW utan bekymmer. 

Super med en penna som aldrig blir trubbig och behöver vässas och inte kladdar!

Det vi liker:
 • Otroligt lätt och snabb applicering
 • Praktisk förpackning som vrids upp
 • Kan även användas för smokey eye

Sensai Designing Liquid Eyeliner – Bästa eyeliner för nybörjare

En lite lyxigare, dyrare flytande eyeliner men den har ett smart refillsystem så att du inte behöver köpa en helt ny penna, bara refills när den är slut.  

Därför måste du välja Sensai Designing Liquid Eyeliner

Bra både för miljön och plånboken och gör den mer prisvärd! Den här eyelinern kan få till allt från klassiska linjer till vingspets och du behöver inte vara proffs för att det ska bli snyggt – Damernas Värld valde den till bästa eyeliner för nybörjare just för hur enkel den är att applicera. 

Den har en tunn spets som ger fina linjer som håller hela dagen. Vill du ha tjockare linjer kan du enkelt fylla i och måla tjockare och det är svårt att det blir fel. Kommer i två nyanser, Black och Deep Brown.

Det vi liker:
 • Ger precist och mjukt resultat
 • Enkel att använda även för nybörjaren
 • Miljösmart refillsystem

Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner – Bästa eyelinern med matt finish

En bra eyeliner som sitter på plats trots att den inte är vattenfast, och kan ge olika resultat beroende på vad du är ute efter. 

Därför måste du välja Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner

Den är flytande med en fin spets som kan användas längs med fransraden för att ge fransarna ett fylligare intryck, men kan lika gärna användas för att göra vinge eller måla en vanlig linje på ögonlocket. 

Den torkar snabbt och du slipper kladd, och den torkar till en matt finish med mycket pigment, vilket ger fin definition åt dina ögon som blir vackert skulpterade. Prisvärd eyeliner från ett nordiskt märke!

Det vi liker:
 • Ger fint skulpterade ögon
 • Har en matt finish
 • Kan användas längs med fransarna

NYX Matte Liquid Liner 2ml – Bästa budgetvalet

En bra budget produkt från NYX som har många bra makeup produkter till bra priser. Den har en ultratunn spets vilket ger bra precision och den flytande konsistensen torkar och ger ett matt resultat. 

Därför måste du välja NYX Matte Liquid Liner

Har bra pigment med en kolsvart färg, och blir inte suddig eller rinner under dagen, och du kan göra både linjer och cat eye med den. Alla NYX produkter är cruelty free och veganska. En del användare tycker det tar några försök att få till applikationen men när man väl lärt sig är den enkel och bra och du får den lätt på plats och att spetsen är så tunn gör att du kan få en riktigt tunn, fin linje.

Det vi liker:
 • Vegansk eyeliner till bra pris
 • Ultratunn spets för noga precision
 • Flytande men med matt resultat

Clarins Waterproof Eyeliner Pencil – Bästa eyeliner vattenfast penna

En riktigt bra eyeliner penna som är vattenfast och användare tycker den håller även genom svett och tårar! Så föredrar du penna och vill ha något du kan lita på håller hela dagen är Clarins Waterproof Eyeliner Pencil för dig.

Därför måste du välja Clarins Waterproof Eyeliner Pencil

Den markerar ögonen på ett drag och är extremt resistent. Perfekt till allt från träning till bröllop! Pennan kommer i flera olika färger utöver klassisk svart, så du kan välja en lite mjukare variant som brun eyeliner eller grå, eller varför inte prova grön eller blå?

Pennan är lätt att använda och sudda om det blir fel, och du kan även sudda ut den över locket för en sotig look.

Det vi liker:
 • Kommer i flera alternativ till svart
 • Lättanvänd penna
 • Håller sig på plats genom det mesta

NYX Epic Ink Eyeliner 1ml – Bästa vattenfasta flytande eyelinern

Epic Ink Liner är en prisvärd budget eyeliner som gör det otroligt lätt att måla fina eller breda linjer på ögonen, för att från fin inramning till dramatiskt cat eye. 

Därför måste du välja NYX Epic Ink Liner

Användare upplever att penseln är väldigt bra och gör det lätt även för en nybörjare att få till, speciellt då man kan få till en riktigt tunn linje längs fransarna. 

Eyelinern torkar matt och sitter sen precis där du applicerat den, ändå tills du ska tvätta bort sminket på kvällen – då går den lätt bort med ansiktstvätt. Eyelinern har mycket pigmentering och den svarta färgen ger ett riktigt svart resultat.

Det vi liker:
 • Du får enkelt till att från tunn till bred markering
 • Prisvärd, lättarbetad eyeliner
 • Bra pigment som håller länge

bareMinerals Lasting Line Long Wearing Eyeliner 0.35g – Bästa mineralbaserade eyelinern

Därför måste du välja bareMinerals Lasting Line Long Wearing Eyeliner

En bra, uppskruvningsbar penna som ger mjuka, tunna linjer som kan byggas upp för mer drama. Den kommer i riktigt fina, smickrande färger som charcoal, Endless Orchid som är en härlig lilagrå nyans, och såklart klassisk brun och svart och även en fin mörkblå. 

Användare tycker att den är lätt att använda och väldigt praktisk med skruvkorken, och den får till fina, pigmenterade linjer som sitter bra. 

Eyelinern klumpar inte och hamnar inte under ögonen. En bra mineralbaserad eyeliner som även innehåller c-vitamin vilket har en lugnande effekt på ögonen.

Det vi liker:
 • Ger mjuka linjer
 • Finns i många olika fina färger
 • Klumpar inte och hamnar inte under ögonen

Välj den bästa eyelinern för dig

Vilken eyeliner du ska välja beror mycket på hur du gillar att sminka dig – eyeliner kommer i allt från flytande form till penna, och de är olika bra för olika makeup stilar. Om du är nybörjare och precis ska börja använda eyeliners kan det ta några försök att måla och få till riktigt bra linjer, men övning ger färdighet och tänk på att välja rätt typ av eyeliners för den sminkning du är ute efter, och även hur van du är på att måla ögonen med eyeliners. 

Läs vidare för lite tips om hur du kan använda din eyeliner och vilken du ska välja för att få till den looken!

Vilken eyeliner ska jag välja till vad?

 • Cat eye: Cat eye är en klassisk makeup som fungerar bäst med en flytande eyeliner som ger skarpare looks
 • Mjukt och suddigt: välj en kajal penna för en suddigare, mjukare linje 
 • Smokey eye: För att skapa ett smokey eye är gel eyeliner bäst, då de är lätta att sudda ut på ögonlocket för den perfekta sotiga looken
 • Lash line: För fylligare fransar ihop med mascara eller en naturlig look utan kan du sätta eyeliner på den övre vattenlinjen. Här passar en penna bäst.
 • Mod: För öppna, pigga ögon med 60 tals stil, använd en vit eyeliner penna.
 • “Osminkat”: ör på en penna för en osminkad, diskret look, och helst brun vilket är mjukare och naturligare än svårt. Du kan sätta den på ögonlocket eller i övre vattenlinjen.
 • Färg: En eyeliner behöver inte bara vara basfärger, du kan få till en kul festlook med lite färg! En fin blå eyeliner till exempel kan du måla på nedre vattenlinjen för fint resultat. 

Hur får jag eyelinern att hålla sig fin hela dagen?

Ingen vill se sin eyeliner glida ner och lägga sig som mörka ringar under ögonen, så a och o är att välja en bra produkt som sitter länge. Men det finns även några knep för att förlänga din eyeliners hållbarhet! Ett tips är att använda en bra ögonskugga i samma nyans över din eyeliner, nästan som du sätter puder över foundation.

Ett annat är att böja dina fransar först, så att du inte suddar ut eller kladdar till linjen med den.

Sätt även gärna en eyelid primer eller lite concealer på locket först och låt torka en minut, för att ge bra fäste åt din eyeliner.

Har du oljiga ögonlock eller upplever att sminket ofta rinner välj en vattenfast eyeliner!

Viktigast av allt är att använda en bra setting spray – de håller inte bara din bas på plats, utan även din ögonmakeup! En bra setting spray är det bästa sättet att få din eyeliner att sitta som berget – läs gärna igenom vårt test av setting sprays för att hitta den bästa!

Hur applicerar jag eyeliner?

Nybörjare

För nybörjaren kan det kännas svårt att få till eyeliner, speciellt flytande kan vara svårt då det ger skarpa linjer. Så om du känner dig lite osäker börja med en lättanvänd penna! Börja med en smal linje så nära fransraden du kan, du kan alltid göra den tjockare.

Var speciellt försiktig att inte få för mycket nära inre ögonvrån. Om det blir fel kan du använda tops för att få bort det som kom utanför. Även när du sen är färdig är det en bra ide att använda en tops för att sudda ut linjen lite för ett mjukare resultat!

Gel eyeliner

För en fin sminkning med en gel eyeliner, doppa din pensel (vissa kommer med pensel andra inte, om inte se till att du köper en bra, spetsig pensel som ger bra precision!) i din eyeliner burk och sätt först som en liten triangel i yttre kanterna av ögonen. Sen drar du den övre linjen hela vägen till ögats inre del. Dina ögon blir fint inramade!

Liquid eyeliner

Flytande eyeliner ger snygga linjer med starkt pigment. För att sätta flytande eyeliner, börja i ytterkanten av ögat och svep penseln längs med övre fransraden i svepande steg, så att du steg för steg får en lång linje som räcker till ögats innerdel.

Cat eye

Börja med ögonskugga, och välj ljusa, naturliga färger då cat eye sminkning redan har tillräckligt med drama. Lägg först eyeliner längs övre fransraden, och sväng sen ut din eyeliner diagonalt mot ögonbrynens ytterkant, för att rama in ögonpartiet. Det kan kräva lite övning för att få till, och precis som för nybörjaren är det alltid bäst att börja med en tunn linje och lägga till vid behov.

Tips – för att hitta rätt diagonal linje, håll en sminkpensel från näsan mot ytterkanten av ditt ögonbryn. Här ska din cat eye linje sluta!

Vad är skillnaden på kajal och eyeliner?

Kajal är en penna, och ger ett mjukare, sotigare resultat. De fungerar bra längs fransraden både ovanpå och inre vattenlinjen. Kajal har funnits sedan långt tillbaka i tiden, tänk Cleopatra! Kajal är bra att måla just vattenlinjen med och är ganska enkel att lära sig använda.

Eyeliner kommer antingen i flytande form eller som gel, och kan vara lite svårare att få till när du ska börja använda eyeliners men när du väl fått till det ger dem snyggt inramade ögon med tunnare, skarpare linjer. De passar dock inte till vattenlinjen så är det vad du är ute efter är kajal för dig.

FAQ

Vilken är vår eyeliner bäst i test?

Vår bäst i test är IsaDora Glossy Eyeliner - en otroligt prisvärd och omtyckt eyeliner som håller länge, är lätt att använda för alla skicklighetsnivåer, ger fint resultat och inte irriterar ögonen! Men läs igenom vårt bäst i test för att hitta även andra fantastiska eyeliners, från penna till gel.

Måste man vara sminkproffs för att få till eyeliner?

Absolut inte! Det kan ta några gånger för att få till den, men ett bra tips är att titta på youtube videor och följa steg för steg.

Kan eyeliner se naturligt ut?

Om du sätter en väldigt tunn linje med penna längs med franskanten blir dina ögon naturligt markerade utan att du ser överdrivet sminkad ut.

Kan man ha eyeliner när man har känsliga ögon?

Ja det kan man absolut, välj dock gärna en vattenfast version så att du inte riskerar att den hamnar i ögonen. Det finns även milda eyeliners som är godkända för känsliga ögon och linsbärare.