Bästa face rollern 2022 – Glow och anti-age med dessa 5

1
Eco Masters Jade Face Roller med serum

Därför ska du välja Eco Masters Jade Face Roller med serum Det ultimata setet när det kommer till ansiktsrullar, som även kan användas till kroppen, levereras till dig här från folket bakom Eco Masters. Detta tack vare deras Jade-modell med serum. Här får du roll- och gua sha-stenar, som kommer att optimera din hudvård med fantastiskt resultat! Det medföljande serumet med C-vitamin hjälper till att mjuka upp och jämna ut huden, så att du kan…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Eco Masters Jade Face Roller med serum##
A Pure Mind Face Roller Single##
A Pure Mind Repair Double 449 kr. Mecindo
Bangerhead Facial Roller 199 kr. Bangerhead
Revolution Skincare Rose Quartz Roller 193,25 kr. Amazon

Face roller, ansiktsroller, skin roller, gua sha-rulle eller jade-rullar – kärt barn har många namn och alltsammans kan verka lite förvirrande. Som tur är, är det dock ganska enkelt, ty de insinuerar till största delen samma sak; en roller som används i ansiktet. Denna tuckvrickare är bland det senaste inom hudvård, och vi kan snabbt lyfta fina effekter såsom att den hjälper mot svullenhet och ökar blodcirkulationen och det eftersträvansvärda glowet.

I den här artikeln hjälper vi dig att hitta rätt bland marknadens främsta skin rollers. Vi granskar 5 olika rollers med vilka du kan optimera din dagliga hudvård. Dessutom ger vi dig 6 goda skäl att använda en ansiktsroller, och så ger vi dig en överblick över de stenar och kristaller som en sådan rulle generellt sett är gjord av. Och så avrundar vi med en miniguide så att du får ut det bästa av din ansiktsroller.

Eco Masters Jade Face Roller med serum – Face roller bäst i test

Därför ska du välja Eco Masters Jade Face Roller med serum

Det ultimata setet när det kommer till ansiktsrullar, som även kan användas till kroppen, levereras till dig här från folket bakom Eco Masters. Detta tack vare deras Jade-modell med serum. Här får du roll- och gua sha-stenar, som kommer att optimera din hudvård med fantastiskt resultat! Det medföljande serumet med C-vitamin hjälper till att mjuka upp och jämna ut huden, så att du kan vinka hejdå till mörka ringar och istället få en hud med förnyad lyster.

Denna Jade-modell är superlätt att använda och kommer snabbt att få igång din blodcirkulation; du kommer att kunna känna skillnaden medan du håller på! Rollern är också idealisk för att minska svullna ‘morgonögon’, precis som den med tiden kommer att ha en uppstramande effekt på fina linjer och slapp hud. På alla sätt en läcker kombo, som helt klart är värd alla pengarna. Jade Face Roller är bäst i test!

Det vi liker:
 • Ansiktsroller med gua sha-stenar och serum – det perfekta anti age-setet
 • Vegansk och ej testat på djur
 • Tillverkad av 100 % jade kristall – ren lyx för huden
 • Dubbel ansiktsroller med två ändar
 • Robust handtag på rullen
Det vi ikke liker:
 • Den medföljande gua sha jadestenen kan vara överflödig

A Pure Mind Face Roller Single – Bästa enkla

Därför ska du välja A Pure Mind Face roller Single Roller Pink Quartz

Om du är ny inom skin roller-världen och ska prova din första ansiktsrulle, då bör den här enkla modellen från A Pure Mind vara just rätt för dig! Denna ansiktsrulle är gjord av vacker rosenkvart, och den har en skön kylande effekt på huden. Detta speciellt då den används efter att ha haft kylen som senaste viloplats. Rosenkvartskristallen upplever många som fint stimulerande och rogivande.

Dessutom har den bara en enda ände, så du behöver inte vara förvirrad över vilken du ska använda. Rollern är bekväm att hålla i och passar din hals såväl som ditt ansikte. Helt enkelt en fin rulle för ansiktet som fungerar som den ska – och som dessutom säljs till ett rimligt pris.

Det vi liker:
 • Enkel ansiktsrulle i rosenkvarts
 • Rosenkvarts ger lugn och harmoni
 • Perfekt för ansiktet både morgon och kväll
 • Bra om du lider av spänningshuvudvärk
 • Relativt lågt pris
Det vi ikke liker:
 • För vissa kan det vara svårt att få till huden runt ögonen med denna roller

A Pure Mind Repair Double – Bästa reparerande

Därför ska du välja A Pure Mind Repair Double

Låt dina muskler slappna av med skön massage, och ge dig själv en jämnare och slätare hud med denna superläckra ansiktsrulle i äkta, naturlig jadesten! Den används främst om du vill reparera huden, ge den återhämtning. Den passar även för användning på vissa delar av kroppen där hudens cellförnyelse behöver en extra skjuts.

Danska A Pure Mind ligger här i framkant med en roller som kommer att passa särskilt bra för dem med ojämn och ärrad hud. Den nubbade änden av rollern ger det lilla extra. Då kan du komma djupare in i huden i ansiktet och se till att du ökar blodcirkulationen och får din cellförnyelse, där huden i ditt ansikte är lite tuffare. Dessutom ger den bara helt enkelt en superfin lyster till glåmig och trött hud, kanske med brist på kollagen. Om du har huvudvärk blir dess släta ände den perfekta avslappningen – då den hjälper fint mot det.

Det vi liker:
 • Dubbel jade roller med lite ‘nubbad’ textur i ena änden
 • Nickelfritt handtag i mässing
 • Idealisk för ärr, pigmentförändringar och solskador på huden
 • Verkar avslappnande för tinningarna
 • Kan användas på hela kroppen
 • Finns även i standard dubbelversion med ametist
Det vi ikke liker:
 • Båda ändarna är lika breda och för vissa kan det då vara svårt att komma åt överallt i ansiktet

Bangerhead Facial Roller – Bästa billiga

Därför ska du välja Bangerhead Facial Roller

Investering i sig själv är ofta den allra bästa investeringen – men måste det innebära att man behöver lägga massa pengar på det? Nej, skulle vi säga – och grundar det på faktumet att denna fina ansiktsrulle från Bangerhead är en mycket bra modell som säljs till ett jämförelsevis förmånligt pris.

Med den kan du uppnå minskad svullnad och ökad lyster. Användare av den rekommenderar att då och då använda den över en sheet mask. Då jobbas dina ansiktsprodukter in ännu bättre. Dess mångsidighet sträcker sig vidare till dess dubbla ändar. Den har både har en bred och en smal ände. Det gör att du både kan rulla med större rörelse över kinder, hals och dekolletage, och samtidigt mer detaljfokuserat i små områden i ansiktet, såsom runt ögonen. Perfekt för svullna och trötta morgonögon! Allt som allt en mycket bra skin roller – pålitlig och prisvärd!

Det vi liker:
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris
 • Perfekt för att minska svullnad
 • Optimal att använda över en sheet mask
 • Dubbla ändar – en bredare och en smalare
 • Finns även att köpa i ett förmånligt set med Gua Sha
Det vi ikke liker:
 • För allra bästa effekt upplever användare att den behöver kylas först

Revolution Skincare Rose Quartz Roller – Bästa premium

Därför ska du välja Revolution Skincare Rose Quartz Roller

Denna ansiktsrulle från Revolution kan man lugnt hylla för dess förmåga att leva upp till sitt varumärke! Det vi menar är att den i det närmaste revolutionerar din hudvård. Med bara, nåväl, några drag kommer dina hudvårdsprodukter att absorberas optimalt av din hud, och du kan få ökad lyster och spänst. Vi vill även rekommendera att du verkligen känner efter och uppmärksammar dess fina kylande känsla, som både bidrar till minskad svullnad och en skön avslappnande känsla.

I och med den premium-känsla som denna ansiktsrulle inger, är det givetvis inget annat än rätt att den dessutom är gjord i äkta rosenkvartskristall. Ingen plast här inte! Dess fina rosenskimrande rullar ackompanjeras av fina, brons/roseglimrande detaljer vilket gör att både själva rullen och du själv ser fina ut.

Det vi liker:
 • Tillverkad i välgörande rosenkvartskristall
 • Har dubbla rollers för optimal möjlighet att komma åt både större och mindre områden
 • Optimerar absorption av serum och andra hudvårdsprodukter
 • Ger vid kylning en skön kylande känsla
 • Förmåga att boosta glow och lyster
Det vi ikke liker:
 • Finns möjlighet att spara några slantar på att hitta en något billigare

Hur man väljer den bästa ansiktsrullen

Så, nu när du har bättre koll på de bästa modellerna inom kategorin facerolls – vilken ska man då bestämma sig för att slå till på? Såvida det inte är en dermaroller (ansiktsrulle med nålar) kommer vi alltid att rekommendera dig att hitta en roller gjord av äkta/natursten eller kristall. Det finns olika stenar och kristaller, som alla också ger olika energier och helande egenskaper.

Så vilken du ska välja – ja, det är helt upp till dig. Många ansiktsrullar är gjorda av antingen jade, rosenkvarts eller ametist, och det är också dessa tre typer av stenar och kristaller som du hittar mest av på den svenska marknaden. Vad dessa kristaller och stenar står för kan bero lite på vem du frågar, men här har vi sammanfattat några av deras mest vedertagna egenskaper:

Jade
 • Tålamod
 • Tur
 • Rikedom
Ametist
 • Klarhet
 • Självförtroende
 • Visdom
Rosenkvarts
 • Kärlek
 • Harmoni
 • Lugn

Dubbel eller enkel ansiktsrulle?

Vidare kommer många rollers att variera mellan att ha en enkel rulle eller vara dubbla med två ändar. För ansiktsrullar med två ändar är det vanligtvis en smalare och en bredare, eller en slät och en nubbad rulle.

Är det en ansiktsrulle med en smalare och en bredare rulle kommer här ett par tips. Med smalare rullar är det lättare att komma åt i mindre och trängre områden i ditt ansikte som runt näsan och ögonen. Den bredare änden är å andra sidan optimal för att jobba på kinderna, halsen och dekolletaget.

Har din skin roller en nubbad roller kan du massera lite djupare. Det du behöver tänka på då är dock att hålla dig undan från den mest känsliga huden, till exempel runt ögonen.

6 goda skäl att använda en skin roller

Vi har flera gånger i artikeln varit inne på de fina egenskaper och effekter som du kan ta del av om du inkorporerar några drag med en ansiktsrulle i din dagliga hudvårdsrutin. Vi ska även lyfta att den med fördel kan användas av alla de som vill ge hudens utstrålning en boost, oavsett om man “lider” av minskat kollagen naturligt med åldern. För att sammanfatta – som rubriken säger, kan en face roller göra följande:

 • Ge glow och lyster
 • Minska svullnad
 • Skön massage som verkar avslappnande
 • Minimera mörka ringar och pigmentförändringar
 • Slappna av musklerna
 • Strama upp huden och minska fina linjer
 • Hjälpa med bättre absorption av dina hudvårdsprodukter

Så använder du din ansiktsrulle

Det bör nu stå klart att ansiktsrullen är det självklara tillskottet till din hudvård både morgon och kväll, och du kan även använda den efter behov. Du vet alltså att du ska använda den, men då är frågan hur du ska använda den.

Om du är lite osäker på hur du ska bete dig så kommer här en miniguide. Guiden är en allmän guide som du kan använda oavsett vilken ansiktsroller du använder. För bästa resultat, och för att undvika att huden känns obehaglig och stramar, rekommenderar vi att du använder rollern med en olja, serum eller en kräm. Först bör du såklart rengöra huden. Tänk på att du inte ska rulla i cirklar och att du alltid ska börja försiktigt med mjuka drag.

 • Börja med att rengöra huden – sedan börjar du att rulla på halsen – rulla uppåt från nyckelbenet i medelstora drag
 • Rulla sedan i ansiktet – börja nerifrån vid hakan. Från mitten av hakan kan du rulla horisontellt längs käklinjen upp mot öronen och från käklinjen under kinderna kan du rulla vertikalt uppåt, till något under ögonen. Vill du kan du rulla lite fram och tillbaka, om det känns bra mot huden
 • Runt näsan och ögonen ska du rulla ut mot öronen – och om du har en dubbel rulle ska du använda den mindre, smalare rullen till detta
 • Då du rullar i pannan kan du rulla både vertikalt och horisontellt – rulla från ögonbrynet och uppåt och rulla sedan horisontellt, börja i mitten av pannan och rulla ut mot tinningarna

Som ett slutligt tips vill vi lyfta att du med fördel kan förvara din roller i kylen – det ger en skön och läcker kyleffekt, och så är det extra effektivt för att minska svullnad.

FAQ

Vilken ansiktsrulle är bäst i test?

Eco Masters Jade Roll med Serum är den ansiktsrulle som är bäst i test. Här får du allt du behöver för minskad svullnad men ökat glow - superbra ansiktsrulle, gua sha-sten och serum med C-vitamin.

Vad gör en ansiktsrulle?

En ansiktsrulle aktiverar huden i ansiktet och sätter igång blodcirkulationen. På så sätt stärks cellförnyelsen. Dessutom minskar det svullnad och kan verka avslappnande vid spänningshuvudvärk.