Hårborttagningskräm bäst i test 2023- 5 bäst i test hårborttagningskrämer för kvinnor och män

1
Veet Essential Inspirations

Varför ska du välja Veet Essentials Inspirations Hair Removal Cream? Få extra (och långvarig) fukt när du tar bort hår med denna Essential Inspirations formula från Veet. Här kan du bli av med oönskat hår samtidigt som du skonsamt exfolierar för att lämna din hud förnyad och fräsch. Krämen är luktfri och har läckra närande egenskaper som lämnar dig med slät hud och mjuka ben. Perfekt för både större områden och under armhålor är denna…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Veet Essential Inspirations 55 kr. Apotea
Veet Hair Removal Cream Shea Butter & Lily##
Veet Depilatory Cream för känslig hud 137 kr. Notino
Veet hårborttagningscreme för män 65,60 kr. MEDS
Veet Spray-On Hair Removal Cream Lotus Milk & Jasmine##

Läs vidare med oss och hitta årets bäst i test hårborttagningskräm! I den här artikeln testar vi krämer och analyserar för- och nackdelar med 5 olika hårborttagningskrämer.

Oönskad hårväxt är irriterande, det kan vara tidskrävande och om du använder en rakhyvel för att bli av med håren kan du få skärsår, brännskador, röda knölar och inåtväxande hår (det är många saker på en gång). Men misströsta inte. Borta är de dagar då en hårborttagningskräm stank av ammoniak och stack i huden – nu kan du göra hårborttagningen smärtfritt med fräscha dofter och vårdande ingredienser.

I det här testet testar vi 5 fantastiska hårborttagningskrämer; vi tittar på verkningstid, vårdande ingredienser och doft.

I köpguiden nedan kan du läsa mer om hårborttagningsmetoder, krämer och hur du bäst använder dem. Du kan också få en översikt över de 5 krämerna i testet i vår jämförelsetabell här.

Veet Essential Inspirations – Hårborttagningskräm bäst i test

Veet Essential Inspirations

Varför ska du välja Veet Essentials Inspirations Hair Removal Cream?

Få extra (och långvarig) fukt när du tar bort hår med denna Essential Inspirations formula från Veet. Här kan du bli av med oönskat hår samtidigt som du skonsamt exfolierar för att lämna din hud förnyad och fräsch. Krämen är luktfri och har läckra närande egenskaper som lämnar dig med slät hud och mjuka ben. Perfekt för både större områden och under armhålor är denna hårborttagningskräm från Veet tveklöst den bästa hårborttagningskrämen för alla som uppskattar en smärtfri och problemfri hårborttagning.

Det vi liker:
 • Innehåller naturlig druvkärnsolja – extra mjukgörande
 • Enkel och snabb hårborttagning – på bara 6 minuter kan denna kräm bryta ner hår.
 • Lämplig för alla hudtyper
 • Har en trevlig uppfriskande doft
Det vi ikke liker:
 • Sitt helst i maximal tid (10 minuter) för att få ett bra resultat.
 • Vi rekommenderar att du endast använder krämen om du har normal hud.

Veet Hair Removal Cream Shea Butter & Lily – Bästa billiga hårborttagningskräm

Veet Hair Removal Cream Shea Butter & Lily

Varför du ska välja Veet Hair Removal Cream Shea Butter & Lily

Lider du av torr hud och blir det bara värre av att raka dig regelbundet? Då är Veet svaret. Denna hårborttagningskräm doftar liljor och ger näring och vård med sheasmör – drottningen av återfuktande ingredienser! Den är också korttidsverkande och lämnar din hy slät och mjuk samtidigt som den skonsamt eliminerar oönskad hårväxt utan att sticka eller torka ut. Den är idealisk för de otåliga typerna, enkel att använda före morgonbadet och mycket prisvärd!

Det vi liker:
 • Snabbverkande hårborttagningskräm – på bara 3 minuter tar krämen bort oönskat hår.
 • Ger näring och fukt och är bra för torr hy.
 • Även för känslig hy
Det vi ikke liker:
 • Luktar något starkare än andra hårborttagningskrämer

Veet Depilatory Cream för känslig hud – Bäst i test premium kräm för hårborttagning

Veet Cream 400ml moisturizing depilatory cream

Varför du ska välja Veet hårborttagningskräm för känslig hy

För dig med känslig hy och oönskad hårväxt i armhålorna och längs bikinilinjen är den här Veet-tuben allt du behöver för hårborttagning. Den tar bort alla oönskade hårstrån – även de korta – och den luktar gott! Det är en effektiv hårborttagningskräm som ger näring och ger bra näring och håller din hy återfuktad i upp till 24 timmar efter användning.

Det vi liker:
 • Hårborttagningskräm speciellt utformad för att avlägsna hår på känsliga hudtyper.
 • Krämen innehåller aloe vera och E-vitamin – lugnar, lugnar och stärker huden.
 • Bra hårborttagningskräm för torr hy
Det vi ikke liker:
 • Inte lika snabbverkande som andra hårborttagningskrämer

Veet hårborttagningscreme för män – Bäst i test kräm för hårborttagnings för män

Veet hårborttagningscreme för män

Varför du ska välja Veet hårborttagningskräm för män

Oavsett om du är en man eller bara gillar maskulina dofter kan du använda denna kräm för hårborttagning. Den är snabb och effektiv och tar enkelt bort oönskade hårstrån från alla delar av kroppen – inklusive ljumskarna! Den är idealisk för att ta bort mindre hårstrån påkroppen som är svåra att nå med en skrapa, vilket är en stor vinnare. Den lämnar också hudytan slät och mjuk och är idealisk för hårborttagning på de övre delarna av kroppen.

Det vi liker:
 • Snabbverkande hårborttagning för män – här behöver du inte mer än 6 minuter max.
 • Perfekt för armhålor, bröst och rygg
 • Krämen har en gelliknande konsistens och känns fin på hyn.
Det vi ikke liker:
 • Fungerar inte på tungt kroppshår
 • Den kan användas i ljumskarna, men du kan fortfarande uppleva irritation efteråt.

Veet Spray-On Hair Removal Cream Lotus Milk & Jasmine – Bästa vårdande hårborttagningsspray

Veet Spray-On Hair Removal Cream Lotus Milk & Jasmine

Varför du ska välja Veet Spray-On Hair Removal Cream Lotus Milk & Jasmine

Spraya bort oönskad hårväxt i en härlig doft av lotus och jasmin med denna geniala hårborttagningsmetod i sprayburkformat. Med en kort verkningstid på mellan 3 och 6 minuter kan du bli av med alla oönskade hår. Den är superlätt att använda och håller din hud mjuk och smidig i flera dagar efter användning. Perfekt för ben och armhålor hos alla normala hudtyper och perfekt för dem som vill undvika “krämiga” händer.

Det vi liker:
 • Hårborttagningsspray med fuktgivande ingredienser och en fräsch doft
 • Ger dig en silkeslen och smidig hud på kroppen
 • Effektiv hårborttagningsmetod – här kan du spraya på utan att röra vid det.
Det vi ikke liker:
 • Om du vill använda den i armhålorna och på bikinilinjen är det bäst att spraya för hand och sedan applicera krämen på kroppen.
 • Innehåller linalool som kan orsaka en allergisk reaktion hos vissa personer.

Hur man väljer den bästa hårborttagningskrämen

Om du letar efter en effektiv hårborttagningsmetod är kräm ett bra alternativ.

Men vilken är den bästa hårborttagningskrämen för dig?

Välj först och främst en kräm som passar din hudtyp. Och om du är osäker är det alltid en bra idé att välja en kräm för känslig hud. Tänk sedan på var på kroppen du vill ha bort håret. Är det armhålor, armar och ben eller är det intima områden som bikinilinjen?

I den här köpguiden förklarar vi vad en hårborttagningskräm är, var på kroppen du kan använda den för hårborttagning och hur den skiljer sig från andra hårborttagningsmetoder. Vi tittar också på för- och nackdelar så att du kan avgöra om en kräm är rätt för dig.

Hur fungerar hårborttagningskräm – och med vad?

Nästan alla hårborttagningskrämer innehåller specifika alkaliska kemikalier som löser upp håret så att det faller ut. Kaliumtioglykat är förmodligen det mest använda medlet för hårborttagning. Denna kemikalie fungerar genom att bryta ner keratinstrukturen i enskilda hår, vilket gör att de försvagas och går sönder när du torkar bort krämen.

Så om du kollar ingrediensförteckningen i din kräm ska du inte bli förskräckt av några av de kanske konstiga namnen – de är oundvikliga.

De flesta hårborttagningskrämer innehåller också vårdande och närande ingredienser i form av olika typer av växtextrakt och ibland vitaminer.

Om du har känslig eller torr hud bör du alltid välja en kräm med dessa vårdande ingredienser, eftersom de hjälper till att mildra gräddens hårdhet och lugna och skydda din hud.

Hårborttagningskrämer som inte luktar

Det är nästan omöjligt att göra en hårborttagningskräm som inte luktar något.

Återigen är det kemikalier som löser upp hårstråna, som tyvärr också kan ha en obehaglig kemisk doft. Lyckligtvis är många hårborttagningskrämer formulerade med fräscha dofter, och de flesta av dem maskerar den kemiska hårdheten ganska bra. Om du är särskilt känslig för dessa kemiska dofter bör du vara särskilt uppmärksam på detta när du väljer en kräm.

Olika metoder för hårborttagning

Rakning är ett snabbt och enkelt sätt att ta bort oönskat hår, och det är lätt att raka benen och armhålorna medan du duschar. Hårborttagningskrämer har dock ett antal fördelar som inte är tillgängliga jämfört med att raka med en rakhyvel.

Istället för att skära av håret på hudytan går en kräm precis under ytan och löser upp håret. Detta innebär att det tar flera dagar för håret att växa tillbaka och att det är finare, vilket gör det lättare att lösa upp det nästa gång du använder en hårborttagningskräm. Dina hårstrån blir inte tjockare och mer trådiga som de kan bli när du rakar dig.

Det är också smärtfritt och du undviker risken att skära dig och göra små snitt här och där – vilket ofta kan resultera i sveda, knölar och inåtväxande hår.

Sedan finns det vaxning. Den här metoden ger det mest långvariga resultatet och, precis som en hårborttagningskräm, gör den också att håret som växer tillbaka blir finare. När du låter ta bort håret med vax tar det vanligtvis mellan 2-4 veckor innan håret börjar växa tillbaka.

Men vaxning är inte helt smärtfritt och inte heller ett snabbt förfarande. Det kan till exempel ta mellan 30 minuter och en timme att ta bort hår på ett ben (lår och underben). Dessutom kan det, precis som vid rakning, orsaka inåtväxande hår och röda knölar. Vaxning är inte heller alltid lämplig för känslig hud eftersom den kan irritera och orsaka rodnad.

Permanent hårborttagning

Du kanske kan ta bort kroppsbehåring och förbättra hårväxten med en kräm, men du kommer aldrig att uppnå ett permanent resultat.

För 100 % permanent hårborttagning är laserbehandling den enda lösningen för ett permanent resultat. Laserbehandling sker vanligtvis under flera sessioner och bör därefter underhållas en gång om året.

Testa din kräm och håll dig alltid till den angivna arbetstiden.

Gör alltid ett test innan du använder kräm så att du vet om du tål produkten. Låt krämen sitta kvar under den angivna tiden innan du sköljer av den. Vänta sedan i 24 timmar för att se hur hyn reagerar innan du bestämmer dig för om krämen är säker för dig att använda. Tänk på att en eventuell allergisk reaktion kan uppstå under timmarna efter applicering och inte nödvändigtvis direkt efter att du har tvättat bort krämen.

För känsliga områden som ansikte, armhålor och intima områden i bikinilinjen är det särskilt viktigt att du testar ordentligt och på det specifika området där hårväxten är belägen. Det är till exempel ingen idé att testa din kräm på underarmen eller bakom örat om du vill ta bort hår i ditt ansikte.

Om du vill ta bort oönskad ansiktsbehåring behöver du en kräm som är speciellt framtagen för detta ändamål. Det är också viktigt att du alltid följer den rekommenderade tiden för krämen. Om du låter den sitta på för länge riskerar du att irritera eller till och med bränna huden (ja, vi har varit med om det och det är inte roligt).

Hur en hårborttagningskräm känns på huden

Du bör vara medveten om att en kräm kan ge en lätt stickande känsla på huden, men att detta inte beror på att den bränner dig. Den stickande eller stickande känslan beror helt enkelt på att krämen löser upp håret. Om den stickande känslan blir varm ska du ta bort din kräm omedelbart.

Hur man använder en hårborttagningskräm

Det är enkelt att använda en kräm och proceduren för olika typer är i stort sett densamma. Men om du fortfarande är osäker kan du ta del av de här 3 ultralätta stegen för att guida dig.

Använd rätt hårborttagningskräm

Hitta en kräm som kan användas på de områden på din kropp, där du har oönskade hår. Kom ihåg att olika krämer också är formulerade för olika områden. Med andra ord bör du inte använda samma kräm för dina ben och armhålor som du skulle använda för ansiktet – eller tvärtom. Om du har känslig och/eller torr hud är det också viktigt att använda en kräm som är formulerad för dessa hudtyper.

 1. Applicera krämen i ett jämnt lager på ren, torr hud och se till att den täcker alla hår. Gnugga inte in din kräm i huden, utan applicera den med lätta rörelser.Om du inte använder handskar ska du tvätta händerna så snart du är klar med appliceringen.
 2. Låt krämen verka lite kortare tid än vad som anges innan du försiktigt testar ett mindre område för att se om allt hår kan skrapas bort. Om inte, låt din kräm verka under den maximala tid som anges. Om hårstråna inte har lösts upp efter denna tid bör du ändå skölja bort din kräm eftersom det finns en risk att du får irritation om du låter den verka längre.
 3. Ta bort din kräm och tvätta noggrant med vatten. Använd en våt trasa och se till att alla krämrester sköljs bort helt och hållet.

Fördelar och nackdelar med hårborttagningskräm

Som nämnts finns det ett antal fördelar med att ta bort hår med en kräm, och dessa är följande

 • Det är enkelt

Om du kan räkna ut hur man applicerar en kräm eller använder en spray kan du räkna ut hur man använder en kräm. Du kan göra det hemma, på semestern eller var som helst, så länge du följer gräddens instruktioner.

 • Det går snabbt

Även på större områden, till exempel benen, tar hårborttagningen högst 15 minuter. Allt handlar om hur snabbt du applicerar din kräm på områdena i fråga, eftersom den tid det tar för din kräm att verka alltid kommer att vara densamma.

 • Resultat som håller längre än vanlig rakning.

Rakning tar bort hårstråna ovanpå hudytan och kräm tar bort dem strax under ytan. Detta innebär att det tar lite längre tid för hårstråna att växa ut när du använder en kräm, så du får ett långvarigt, men dock inte permanent resultat.

 • Du undviker lättare röda knölar och inåtväxande hår.

Med en kräm kan du inte råka skära dig i huden eftersom du inte använder en skrapa som kan innehålla bakterier.

 • Din hårväxt blir finare.

Till skillnad från hårväxten efter rakning kommer hårväxten att vara finare efter hårborttagning med grädde.

Även med de bästa produkterna finns det potentiella nackdelar. När det gäller hårborttagningskrämer kan dessa vara:

 • De innehåller starka kemikalier.

Hårborttagningskrämer fungerar genom att lösa upp oönskade hår. Av samma anledning kan du också gå fel med sådana krämer om du inte använder dem exakt enligt anvisningarna.

 • Du kan inte använda en kräm överallt på din kropp.

Även om det finns flera hårborttagningskrämer för ansiktet måste du vara mycket försiktig när du använder dem. För ditt ansikte och områden som ögonbryn, näsa, kinder och öron måste du verkligen vara försiktig med både varaktighet och placering av din kräm. För intima områden nära eller direkt på könsorganen bör du undvika att använda hårborttagningskrämer helt och hållet.

 • Din hud är extra känslig för solens strålar.

Efter att ha använt hårborttagningskrämen är din hud extra känslig. Om du ska gå ut och lufta dina släta kroppsdelar i sommarvädret efteråt ska du komma ihåg att smörja in dig ordentligt med solkräm.

 • Kan lämna “hårfläckar”.

Om du har en fläckvis hårväxt kan det vara lite svårt att använda kräm på större områden, till exempel på benen. Det kan hända att en del av hårväxten på benen är finare än på andra ställen, vilket kan göra att vissa områden är hårfria och andra har små stubbar.

4 snabba frågor om hårborttagningskrämer

 • Exfoliera huden dagen innan du tar bort oönskade hår för att göra den extra mjuk och smidig efter hårborttagningen.
 • Använd aldrig kräm på solbränd eller irriterad hud. Du bör faktiskt undvika att ta bort hår på stressad och därför mycket känslig hud helt och hållet.
 • Använd din kräm regelbundet så kommer du att märka att oönskad hårväxt blir både finare och svagare. En kräm ger dock inte ett permanent resultat.
 • Det ska alltid gå minst 72 timmar mellan varje hårborttagning med kräm.

VANLIGA FRÅGOR

Vilken är den bästa hårborttagningskrämen i testet?

Den bästa hårborttagningskrämen i testet är Veet Essential Inspirations! Denna kräm är bra för alla hudtyper och tar effektivt bort oönskad hårväxt samtidigt som den mjukgör din hud med druvkärneolja.

Kan man använda hårborttagningskräm i intimområdet?

Du kan använda kräm på intima områden som bikinilinjen. Du bör inte använda kräm i intima områden mycket nära (eller direkt på) könsorganen.