Hårinpackning bäst i test 2023 – Hur du tar hand om ditt slitna hår + guide

1
Olaplex No.3 Hair Perfector

Varför du ska välja Olaplex No.3 Hair Perfector Olaplex-produkter finns hos frisören runt om i världen, och denna hårinpackning är en av dem. Denna återfuktande hårinpackning, bäst i test, är av salongskvalitet, toppkvalitet i ditt eget hem, och den ger bra resultat oavsett hårtyp. Denna lilla bästa mirakelkur gör håret mjukt och lent att röra vid, Olaplex No.3 Hair Perfector ger också med en otroligt hälsosam och glänsande glans och en förnyad textur även om…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Olaplex No.3 Hair Perfector 229 kr. Donna Beauty
Hairlust Split Fix Hair Mask 319 kr. Kicks
Kérastase Resistance Force Architecte Masque 415 kr. Bellehem
Redken Extreme Mask 230,77 kr. Amazon
K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask 499,99 kr. Amazon
Ida Warg Plumping Hair Mask 100ml 62 kr. Apohem

Få mjukt och friskt hår med den bästa hårinpackningen! Vi provar på 5 olika bäst i test hårinpackningar och tittar på hur de kan (eller inte kan) åtgärda olika typer av skadat hår.
Är ditt hår hårt, glest och lite slitet och inte ens det bästa balsamet kan hjälpa dig? Svaret är enkelt: du behöver använda hårinpackning. Vi hjälper dig att hitta testets bästa hårinpackning.

I det här testet har vi testat fem av de bästa hårinpackningarna; vi tittar på deras ingredienser, hur man ska använda hårinpackning, om de tynger ner håret och vilka hårproblem de är bra för. Vi berättar vilken är testets bästa hårinpackning i sin kategori. I köpguiden som följer hjälper vi dig att hitta bästa hårinpackning för dina behov och ger dig några tips om hur du ska använda den och vad du annars kan göra för en sund hårväxt. Och som grädde på moset ger vi dig vårt bästa receptet på en superenkel DIY-behandling med varm handduk som gör håret mjukt och lent.

Du kan också se de 5 bästa hårinpackningarna i testet i vår jämförelsetabell genom att klicka här.

Olaplex No.3 Hair Perfector – Bäst i test

Olaplex No.3 Hair Perfector

Varför du ska välja Olaplex No.3 Hair Perfector

Olaplex-produkter finns hos frisören runt om i världen, och denna hårinpackning är en av dem. Denna återfuktande hårinpackning, bäst i test, är av salongskvalitet, toppkvalitet i ditt eget hem, och den ger bra resultat oavsett hårtyp. Denna lilla bästa mirakelkur gör håret mjukt och lent att röra vid, Olaplex No.3 Hair Perfector ger också med en otroligt hälsosam och glänsande glans och en förnyad textur även om håret är torrt och skadat.

Hår som är hårtorkat får intensiv fukt, fint och poröst hår får styrka och lockiga hårstrån får en elasticitet som är svår att konkurrera med. Det spelar faktiskt ingen roll vilken typ av “hårproblem” du har, för denna Olaplex Hair Perfector inpackningen reparerar, minskar frissighet och mjukar upp nästan allt den rör vid, och den får lovordiga recensioner för det. En fantastisk hårinpackning för alla typer av hår i behov av näring och styrka, och en stjärnspäckad 10/10 från oss.

Det vi liker:
 • Vegansk, pH-balanserad och fri från parabener, formaldehyd och sulfater.
 • Lämplig för alla hårtyper – även för färgat hår
 • Särskilt bra för stressat hår – stärker håret från rot till topp
 • Curly Girl auktoriserad
Det vi ikke liker:
 • Denna 100 ml Olaplex Hair Perfector innehåller endast 100 ml där de flesta andra inpackningar innehåller 200 ml.

Hairlust Split Fix Hair Mask – Bästa billiga hårinpackning

Hairlust Split Fix Hair Mask

Varför du ska välja Hairlust Split Fix Hair Mask

Säg adjö till slitet, skadat hår och hej till starkare, synligt friskare lockar med denna välgjorda hårinpackning från danska Hairlust som är bäst i test hårinpackning i den billigare kategorin. Här har vi en återställande formula som fungerar precis som den ska och som alla typer av skadat hår kommer att gynnas av. Hårinpackningen tränger väl in i håret och det kan både ses och kännas. Dessutom kommer denna bästa hårinpackning med innehåll av antioxidanten aloe vera att hjälpa till att skydda mot både UV-strålar och annan yttre miljöpåverkan, och det är en detalj vi gillar!

Denna Hairlust hårkur gör ett utmärkt jobb för både slitet och skadat hår, efter behandlingen känns håret välmående och inpackningen kommer till ett pris som alla har råd med.

Det vi liker:
 • Curly girl godkänd protein hårinpackning med ekologiska ingredienser
 • Återställer kluvna toppar efter kemiska behandlingar
 • Inpackningen förbättrar hårets elasticitet
 • Mycket bra för att mjukgöra blekt hår
Det vi ikke liker:
 • Använd inpackningen endast i de allra nedersta längderna, annars tynger den ner håret.

Kérastase Resistance Force Architecte Masque – Bästa hårinpackning i premiumkategorin

Kérastase Resistance Force Architecte Masque

Varför du ska välja Kérastase Resistance Force Architecte Masque

Kérastase är specialisten som räddar ditt skadade hår – djärvt och intensivt vårdande med vårdande ingredienser som får det att kännas lite som om du har fått nya lockar. Om du alltid har använt heta stylingverktyg eller har blekt hår som är lite skadat, då är denna hårinpackning något för dig. Det finns en god chans att du kan behålla dina slitna toppar lite längre, för här har vi en hårinpackning som kan reparera så att fåglarna sjunger.

Det gör också håret – även lockigt hår – mer lätthanterligt och kan ge vågor och fall i längderna på ett vackert sätt. Om du tillbringar mycket tid i sol och saltvatten är den idealisk som både reparerande och förebyggande behandling en eller två gånger i veckan.

Det vi liker:
 • Mycket mjukgörande hårinpackning för extremt torrt och skadat hår
 • Bra för ostyrigt tjockt hår med mycket frissighet
 • Ger studs och definition till lockigt hår (även om det inte är godkänt av Curly Girl)
 • En väldoftande behandling som är extra långvarig.
Det vi ikke liker:
 • Inte bra för fint hår
 • Inte bra om du tenderar att ha oljigt hår

Redken Extreme Mask – Bäst i test hårinpackning för färgat hår

Redken Extreme Mask

Varför du ska välja Redken Extreme Hair Mask

Återuppliva dina livlösa längder med denna mjukgörande hårmask från Redken. Med en effektiv kombination av bland annat aminosyror och arginin fungerar denna hårinpackning som en ny vitamininjektion för alla hårtyper som har utsatts för slitage och skador av olika anledningar. Den är utmärkt för att återställa elasticiteten och reparerar effektivt skadat hår som har utsatts för regelbundna färgbehandlingar.

Det är särskilt bra för finare hårtyper, där särskilt topparna är splittrade och livlösa. Den är också idealisk för de otåliga typerna, eftersom den bara behöver verka i 5 minuter!

Det vi liker:
 • Reparerar och återuppbygger med Redkens egen Strength Complex formula
 • Kan förebygga kluvna toppar
 • Bra för blekt och lätt frissigt hår
 • Även bra för tunt hår – tynger inte ner håret
Det vi ikke liker:
 • För optimalt resultat bör den användas i kombination med Redkens schampo och balsam från samma serie.
 • Inte så bra för tjockt och tjockt hår

K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask – Bästa Leave-in hårinpackning

K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask

Varför du ska välja K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask

K18 Molecular Repair Hair Mask gör underverk när det gäller att reparera kemiskt skadat hår och är vanligtvis det recept som fungerar för dem där en sköljbar hårinpackning inte räcker hela vägen. K18 Molecular Repair Hair Mask är testets bästa hårinpackning som stärker håret och ger det näring med K18:s specialutvecklade peptid, och det kan både ses och kännas. K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask är också en återfuktande bäst i test hårkur för torrt hår, och hår med tjocka och frissiga lockar som har förlorat sin elasticitet. K18 Leave-in Molecular Repair Hair Mask är inte garanterat snabbverkande, men om du använder den enligt anvisningarna (bland annat 4-6 gånger) kan du räkna med en varaktigt vacker och hälsosam look i håret – även om du är förtjust i heta stylingverktyg och kemiska behandlingar.

Det vi liker:
 • Lättviktig hårinpackning med kliniskt bevisad effektivitet – för alla hårtyper
 • Reparerar, mjukgör och minskar frissighet
 • Idealisk för blekt och färgat hår
 • Förebygger hårbrott och håller håret friskt vid regelbunden användning
Det vi ikke liker:
 • Den bör initialt användas 4 – 6 gånger efter varje hårtvätt för optimalt resultat, och det finns bara 50 ml i tuben.
 • Det är viktigt att dosera den korrekt enligt anvisningarna.

Ida Warg Plumping Hair Mask 100ml –

Ida Warg Plumping Hair Mask 100ml

Varför du ska välja Ida Warg Plumping Hair Mask 100 ml

Ida Warg Plumping Hair Mask är en speciellt volymgivande hårmask som ger mycket fyllighet och täthet till håret. Produkten är en av de bästa hårinpackningarna för extra volym i håret. Ida Warg Plumping Hair Mask hårinpackningen  innehåller hydrolyserade veteproteiner som tillför och behåller fukt djupt inne i hårstrået samt peptider som återuppbygger skador på hårets inre struktur och ger en fyllig känsla. Ju mer du använder produkten desto större effekt ger den. Ida Warg Plumping Hair Mask innehåller intensivt återfuktande sheasmör för återfuktat och friskt hår.

Det vi liker:
 • Produkten är sulfatfri och parabenfri,
 • Innehåller protein, and sheasmör
 • Fräsch doft av citrus, enbär och päron
 • 100% vegansk och Cruelty-free
Det vi ikke liker:
 • Doften kan vara för stark och parfymig för känsligare näsor

Hur man väljer bästa hårinpackning

Hårinpackningar kan göra frissigt och torrt hår mjukare, glansigare och ge en fin struktur, och de kan reparera och stärka överbelastat hår.

Men de kan också tynga ner och fetta in håret, vilket gör att du får en platt och tung look i dina lockar. Om detta händer beror det oftast på att du använder en hårinpackning som inte är bra för din hårtyp, eller som inte tar itu med det “hårproblem” du har – eller båda.

Även om hårinpackningar i princip är utformade för hår som behöver näring, fukt och vård, finns det skillnader mellan dem och hur de verkar på håret.

I det följande berättar vi hur egenskaper och ingredienser matchar vad och varför, så att du kan välja rätt hårinpackning på ett klokt sätt.

Hårinpackning för olika hårtyper

Du måste välja en hårinpackning som passar din hårtyp och som uppfyller dina specifika behov och är just din bästa hårinpackning.

Till exempel får torrt och färgbehandlat hår bäst resultat med krämiga och oljiga hårinpackningar, medan fint och lockigt hår bör välja hårinpackningen som är lite lättare så att de inte tynger ner håret.

Hårinpackning för torrt hår

Torrt hår behöver mycket fukt, både från schampo, balsam och andra hårvårdsprodukter som du använder. Det handlar också om att använda en hårinpackning som kan boosta och balansera den naturliga oljeproduktionen i din hårbotten. Detta gäller särskilt om håret är torrt utan att vara kemiskt behandlat eller utsatt för heta stylingverktyg.

En extra återfuktande hårkur innehåller vanligtvis ingredienser som glycerin, panthenol, aloe vera och olika typer av naturliga feta oljor. Hårinpackningen kommer också (och nästan alltid) att vara mycket rik, tung och krämig i konsistensen. När du applicerar inpackningen kan du känna om den är “tillräckligt fet”; den ska kännas klibbig och tät och kunna omsluta håret utan att rinna.

Hårinpackning för lockigt, tjockt och frissigt hår

För hår med frissighet, lockigt hår eller tjocka hårstrån är en hårkur med naturliga ingredienser i form av feta oljor (som för torrt hår) bäst. Leta efter oljor som avokado-, ricin- och arganolja – och helst en bra kombination av dem i en och samma hårkur. För lockigt hår som ser rörigt och glest ut bör du också leta efter ingredienser som kan bidra till hårets proteinstruktur, vilket ger ett lockigt hår elasticitet och motståndskraft.

Hårinpackning för skadat hår

Skadat hår behöver inte bara återfukta utan också återuppbyggas och stärkas. Oavsett om håret är skadat av daglig sol och saltvatten, stylingverktyg eller kemiska behandlingar är det bra att använda en vårdande hårinpackning som förstärker hårets proteinstruktur. Samtidigt är det viktigt att välja en behandling som också hjälper till att förbättra hårets elasticitet. Detta kan vara i form av keratin, sheasmör, hyaluronsyra och/eller olika fruktoljor. Dessa ingredienser kommer alla att bidra till ett friskare och glansigare hår. Om du vill ha ytterligare skyddande egenskaper är E-vitamin, till exempel aloe vera, en av de bästa ingredienserna som din hårinpackning kan innehålla.

Hårinpackning för färgat eller kemiskt behandlat hår

Färgat hår och kemiskt behandlat hår är ofta också torrt och uttorkat hår. Precis som de torra, lockiga och frissiga hårtyperna behöver de också en hårinpackning som ger extra fukt och som är krämig och fyllig i konsistensen. För färgbehandlat hår är det också bra att satsa på en behandling som också skyddar färgen i håret.

Om du däremot ska genomgå en kemisk behandling av håret är det ett bra råd att använda en hårkur några gånger under veckorna före behandlingen.

Hårinpackning för fint och tunt hår

För denna hårtyp är det viktigt att hitta en behandling som inte tynger ner håret. Undvik hårinpackningar som är väldigt feta och krämiga i konsistensen. Eller om du använder en sådan, var extra försiktig och applicera den bara i topparna. Leta efter lätta fuktkrämer som kokos-, jojoba- eller mandelolja. Dessa hjälper alla till att regenerera slitna hårstrån utan att göra dem tyngre.

Hårinpackningens varaktighet

De flesta hårinpackningar har en genomsnittlig verkningstid på mellan 3 och 20 minuter, och de kan fungera som en hårmask som du låter verka över natten. Det kan tyckas vara en liten sak, men se till att du väljer en hårinpackning som passar din rutin. Det är inte särskilt roligt att köpa en behandling som måste sitta i 20 minuter om du hellre vill få det överstökat på 5 minuter när du ändå står i duschen.

Hur fungerar en hårinpackning?

En hårinpackning är en återställande behandling för håret. Vissa balsam ger intensiv fukt, balanserar och har en utjämnande effekt, medan andra stärker och förstärker genom att återuppbygga hårets proteinstruktur. Hur ska du då använda hårinpackning för att uppnå bästa resultat?

 

Den återfuktande hårinpackningen är idealisk om du vill ha mjukare och smidigare hår, eftersom de återfuktande egenskaperna hjälper till att stänga (och därmed släta) varje enskilt hårstrå. Den stärkande hårinpackningen är utmärk för poröst och tunt hår, liksom för hår som är på väg att genomgå eller har genomgått kemiska behandlingar som blekning, permanentning och färgning.

Varför du behöver en hårinpackning

Hårinpackningen fungerar som en vitaminbomb för håret. De är intensiva och kan förvandla håret efter bara en enda applicering. Och hårinpackningar är inte bara för dem som har kemiskt behandlat hår, frissigt, lockigt eller torrt hår – de är lika användbara för dem som använder varma stylingapparater, oavsett om det är ett locktång, en plattång eller en hårtork.

Hur man använder en hårinpackning – några tips

De flesta inpackningar levereras med instruktioner, och dessa brukar variera något. Vissa ska appliceras på torrt hår och andra på handdukstorkat hår.

Om du använder stylingprodukter i håret som innehåller silikon och/eller tunga oljor rekommenderar vi att du tvättar håret med ett klargörande schampo innan du applicerar hårinpackningen.

Använd din hårinpackning innan du använder balsam

När det gäller hårinpackningar som är avsedda att användas på fuktigt hår ska du alltid komma ihåg att använda den efter att du har tvättat håret med schampo och innan balsam. Balsam stänger hårstråna och ger håret en fin förslutning och hårinpackningen kommer inte att kunna tränga in om du använder den efteråt.

Sov med din hårinpackning

Linda en handduk runt håret eller använd en duschmössa efter att ha applicerat hårinpackningen och låt den sitta kvar över natten. Med denna metod får du en intensiv behandling där hårinpackningens ingredienser har gott om tid att tränga in i hårstråna. Om du är ute efter en inpackning som gör håret mjukt och glansigt, ger en extra lång verkningstid ofta ett bra resultat.

Massera hårbotten

Oavsett om din hårinpackning ska appliceras på torrt eller vått hår, finns det inget bättre än en hårbottenmassage medan behandlingen är i håret. Massage stimulerar hårväxten och vårdar hårbotten och kan faktiskt hjälpa dig att få friskare hår.

Hemlagad hårinpackning med varm handduk med naturliga ingredienser

Vet du vad en “behandling med varm handduk” är? Om inte, läs vidare! Vi berättar hur du kan göra den bästa hårinpackningen själv hemma.

En DIY-hårinpackning utan kemikalier och med en varm handduk lindad runt håret är ett enkelt men effektivt sätt att ge näring och stärka håret.

Du behöver:

 • Kokosolja
 • Ricinolja
 • Mandelolja
 • E-vitamin droppar
 • Varmt vatten
 • Handduk

Gör såhär:

Blanda oljorna i lika delar i en skål och tillsätt några droppar E-vitamin (vanligtvis finns det instruktioner på flaskan om hur du ska dosera dropparna).

De andra delarna beror på hur mycket och hur tjockt håret är, så experimentera lite.

 1. Värm lite vatten i en djup kastrull – var försiktig – och doppa en handduk i det. Om det behövs kan du hälla vattnet i ett badkar och låta handduken ligga kvar i det. Se till att vattnet inte kokar eller är för varmt.
 2. Applicera oljeblandningen på håret och hårbotten; se till att hela hårstrået från rot till topp är täckt med blandningen. Massera hårbotten i några minuter innan du går vidare till nästa steg.
 3. Vrid ut den våta och varma handduken lätt och linda den runt håret – låt den sitta kvar i 30 minuter.
 4. Tvätta håret med ett milt schampo och avsluta med balsam i topparna.

De oljor vi har använt i det här receptet kan bytas ut om andra oljor passar bättre för håret.

VANLIGA FRÅGOR

Vilken hårinpackning är bäst i testet?

Testets bästa hårinpackning 2023 är Olaplex No.3 Hair Perfector. Här får du en effektiv reparerande hårinpackning som gör håret mjuk och lent, reparerar och vårdar alla hårtyper och återfuktar, skyddar håret, ger näring och fukt och inpackningen vitaliserar slitet och glest hår.

Vad är bra för skadat hår?

Slitet hår behöver en keratinbehandling för att återuppbygga och stärka hårstråna. Dessutom är ingredienser som sheasmör, solrosfröolja, olivolja och ricinolja de bästa för att mjuka upp håret.