Ladyshave bäst i test 2023- 5 bra ladyshave i test

1
Philips SatinShave Advanced BRL130

Philips tillverkar fantastiska och populära rakapparater, och Philips SatinShave Advanced BRL130 är en riktigt effektiv ladyshave som ger en bra och nära rakupplevelse när du vill ta bort håret. Philips SatinShave Advanced BRL130 är en uppladdningsbar ladyshave med en oöverträffad löptid. Varför du ska välja Philips SatinShave Advanced BRL130 Philips SatinShave Advanced ger dig snabbt en slät hy under en hektisk dag. Den patenterade skölden runt skärelementen ser till att rakbladen aldrig kommer i direkt…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Philips SatinShave Advanced BRL130 559 kr. Allectra
Philips SatinShave Essential HP6341 259 kr. Compumail
Remington Smooth Silky WDF5030 464 kr. Proshop
Braun Silk-épil LS 51600 389 kr. Apotea
Beurer HL 35 94,47 kr. Amazon

I vårt test av ladyshavers granskar vi 5 olika ladyshavers från några av de mest populära bäst i test modellerna. Kroppsbehåring eller inte, det är en kvinnas val, men för alla som gillar en jämn hy på benen och armhålorna är en ladyshaver en bra lösning. En sladdlös ladyshaver är ett bra alternativ till en vanlig rakhyvel och till en epilator, som tar bort hårstrån genom att dra ut dem. Många tycker att en ladyshaver är riktigt lätt att använda OCH ger den mest skonsamma rakupplevelsen.

I vårt ladyshave-test har vi analyserat 5 av de mest populära bäst i test ladyshavers på marknaden för torr och våt hud och listat deras fördelar och nackdelar. Vår jämförelsetabell ger dig en översikt över modellernas grundläggande egenskaper och kvaliteter. I vår köpguide kan du läsa mer om hur du ser till att din nya ladyshaver är rätt för dig, din hy och din hårväxt.

Philips SatinShave Advanced BRL130 – ladyshave bäst i test 2023

Philips SatinShave Advanced BRL130

Philips tillverkar fantastiska och populära rakapparater, och Philips SatinShave Advanced BRL130 är en riktigt effektiv ladyshave som ger en bra och nära rakupplevelse när du vill ta bort håret. Philips SatinShave Advanced BRL130 är en uppladdningsbar ladyshave med en oöverträffad löptid.

Varför du ska välja Philips SatinShave Advanced BRL130

Philips SatinShave Advanced ger dig snabbt en slät hy under en hektisk dag. Den patenterade skölden runt skärelementen ser till att rakbladen aldrig kommer i direkt kontakt med huden, vilket skyddar huden och ger en skonsam rakning utan att kompromissa med effektiv hårborttagning. Detta innebär att du kan undvika hudirritation, en vanlig bieffekt.

Philips SatinShave Advanced BRL130 levereras med ett enkelt tillbehör: ett litet galler som kan placeras över knivarna för att skapa en trimmer även för kvinnor. Till exempel om du vill klippa pubishåren till en enhetlig längd när du ändå rakar bikinilinjen. Advanced-versionen i Philips SatinShave-serien har den bästa löptiden av de laddningsbara ladyshaverna i vårt ladyshave-test, men å andra sidan måste den förstås också vara inkopplad och laddad i hela 480 minuter för en full laddning, vilket motsvarar en hel natt. Med laddningsindikatorn på Philips SatinShave Advanced BRL130 kan du hålla koll på hur mycket kraft som finns kvar i batteriet, så att du kan ladda upp innan du reser. Philips SatinShave Advanced BRL130 har ett bra ergonomiskt handtag, vilket inte är fallet med alla andra rakapparater. Philips SatinShave Advanced BRL130 är tvättbar, kan användas på torr och våt hud och klarar av en dusch.

Det vi liker:
 • Driftstid 60 minuter
 • Unikt, rörligt rakhuvud
 • Indikator för laddning
 • Trimmerhätta ingår
Det vi ikke liker:
 • Inget laddningsläge

Philips SatinShave Essential HP6341 – bästa billiga rakapparat – dam

Philips SatinShave Essential HP6341

Essential-modellen är en billig bäst i test ladyshave från Philips Satinshave-sortimentet som, precis som Philips dyrare modeller, kan användas för att ta bort hår på både våt och torr hud – men den drivs av batterier.

Varför du ska välja Philips SatinShave Essential HP6341

Philips SatinShave Essential HP6341 är en hyfsad damrakhyvel, särskilt om du till exempel inte har en supertät hårväxt på benen ännu och du inte behöver den stora Rolls Royce-modellen utan kan nöja dig med en billigare bäst i test modell som du kan köpa ganska billigt. Det är en hyfsad allround-ladyshave som kan användas över hela kroppen. Den klipper inte för nära huden, så den ger en skonsam rakning för dem med känslig hy. Den effektiva ladyshavern ger en grundlig borttagning av hår på dina ben.

SatinShave är lätt att använda i hemmasalongen. Det beror på att denna Philips damrakhyvel är utformad med ett smalt ergonomiskt handtag och ett säkert rak-system som skyddar huden under behandlingen, men ändå fångar upp alla hårstrån och lämnar huden mjuk och smidig efter behandlingen. Ladyshaven är vattentät och du raka dig fast i duschen. En liten rengöringsborste ingår. Det är en rimligt bra och billig ladyshave, som även kommer att locka unga konsumenter med sin stil.

Det vi liker:
 • Fler fräscha färger
 • Våt och torr hud – 100 % vattentät
 • Bra för känslig hy
 • Anti-slip grepp för att förhindra att den glider i handen
 • Rengöringsborste
Det vi ikke liker:
 • Kortare livslängd
 • AA-batterier måste bytas

Remington Smooth Silky WDF5030 – bästa premium ladyshaver

Remington Smooth Silky WDF5030

Här är vi i lyxklassen! Remington Smooth Silky kännetecknas av hög prestanda med skonsamma, dubbla folieklippande blad och enkel laddning i ett smart laddningsställ.

Varför du ska välja Remington Smooth Silky WDF5030

Du får en slät och silkeslen hy när du använder Remington rakapparaten. Modellen Smooth Silky är en av de bästa ladyshaverna på marknaden eftersom den ger en särskilt skonsam rakning genom att följa kroppens konturer för ett ganska jämnt resultat. Det är en så kallad folierakapparat, med innovativa skärblad som sitter under ett skyddande galler. Foilrakraren fungerar bäst om du rör den i en lång rak upp- och nedgående rörelse över huden och om du rakar dig regelbundet.

Remington-modellen är lätt att använda eftersom den har ett ergonomiskt s-format handtag som ligger bekvämt i handen och är lätt att rengöra under kranen.

Den levereras med ett laddningsstativ, ett smart förvaringsfodral och en bikinikam. Den har en speciell mandeloljestrimma som återfuktar huden och minskar friktionen under rakningen, så du får ett jämnare resultat eftersom rakbladet på rakhyveln är utrustat med en slags skyddande kudde. 40 minuters användningstid är riktigt bra och under den tiden kan du göra flera rundor innan du behöver ladda upp. Med laddningsstället är det dock superenkelt att ladda.

Det vi liker:
 • Teknik med dubbelskuren folie
 • Laddningsstativ medföljer
 • Smart mandelolja strip
 • Förvaringsväska ingår
Det vi ikke liker:
 • Vissa tycker att ett laddningsställ tar upp plats på diskbänken eller bordet.

Braun Silk-épil LS 51600 – bästa ladyshave med exfoliering

Braun Silk-épil LS 51600

De flesta rakapparater kan uppfylla samma grundläggande rakningskrav, men den här batteridrivna Braun Silk-épil LS 51600 rakapparaten skiljer sig verkligen från mängden genom att även kunna exfoliera och avlägsna döda hudceller på benen.

Varför du ska välja Braun Silk-épil LS 51600

Den sladdlösa Braun Silk-épil LS 51600 rakapparaten från Braun rakar och trimmar inte bara håret, den exfolierar även huden och gör den extra mjuk och återfuktad. Braun Silk-épil LS 51600 är alltså en ladyshaver med tre funktioner i en. Braun Silk-épil LS 51600 levereras med en exfolieringshätta som tar bort döda hudceller under rakningen, vilket förnyar huden och håller den fräsch och mjuk. Exfoliering av huden minskar risken för inåtväxande hårstrån. Braun Silk-épil LS 51600 har också en trimmerhätta för skonsam trimning av längre hårstrån, till exempel i bikinilinjen.

Braun Silk-épil LS 51600 är batteridriven och 100 % vattentät, så du kan raka dig i duschen, där hårborttagningen känns mer skonsam. När du även kan använda denna Braun Silk-épil LS 51600 ladyshave för exfoliering kommer du ut ur duschen med en slät och fräsch hy. Huvudet på Braun Silk-épil LS 51600 har en rundad form och glider obehindrat och säkert över kroppen, vilket är en fördel särskilt när det gäller att raka både ben, armhålor och i bikinilinjen, som är känsliga områden.

Det vi liker:
 • Utbytbart huvud med exfolierande lock
 • Ladyshave, trimmer och exfoliator i en och samma produkt
 • 2 x AA-batterier ingår, så maskinen är redo att användas direkt
 • Vattentät rakapparat, du kan raka dig i duschen
Det vi ikke liker:
 • Du måste byta ut batterierna

Beurer HL 35 – den bästa ladyshave med flexibelt huvud

Beurer HL 35

Denna vackert utformade rakapparat har ett böjbart, flexibelt rakhuvud som bättre följer kroppens konturer för en nära och skonsam rakning. Den levereras också med två trimmers.

Varför du ska välja Beurer HL 35

Beurer HL 35 är en hypoallergen rakhyvel med nickelfria rakblad. Den fungerar också för både våt- och torrrakning. Formmässigt har den ett rakt handtag som slutar i ett brett och flexibelt rakhuvud. Huvudet är böjbart, som du känner det från vanliga rakhyvlar, och följer därför kroppens kurvor väl. Beurer-modellen håller ström i 30 minuter på en full laddning, vilket inte är i topp, men den är dock fulladdad på bara 2 timmar och har en snabbladdningsfunktion, med en snabbladdningstid på 45 minuter.

Den har också en hel del extrautrustning. Det finns två trimmerhattar med: en 4 mm och en 8 mm, så att du kan välja längden på de pubishår du inte tar bort, till exempel. Den här modellen är riktigt intressant eftersom den också kommer med ett exfolierande huvud för att ta bort döda hudceller. Du lägger det exfolierande huvudet ovanpå själva huvudet med rakblad på. Som en speciell funktion har denna Beurer rakapparat ett inbyggt LED-ljus för att göra det lättare att se området du rakar när du till exempel befinner dig bakom ett duschdraperi eller en dimmig glasvägg.

Det vi liker:
 • Flexibelt huvud
 • Exfolierande tillbehör och två trimmers
 • Smart Light
 • Smart laddningsstativ
 • Snygg design
Det vi ikke liker:
 • Kortare drifttid

Hur du väljer rätt ladyshave

Marknaden för elektriska rakapparater är enorm och därför finns det många olika typer av rakapparater på marknaden. Maskinerna finns i alla prisklasser Det första du bör tänka på är om en elektrisk ladyshaver ger ett optimalt resultat för dina behov.

En damrakhyvel, eller en rakhyvel för kvinnor, liknar en rakhyvel för män. Men en ladyshaver för kvinnor har vanligtvis dubbla blad eller vad man kan kalla flytande blad. Sällan finns de roterande blad för grova skäggtyper som man känner igen från liknande produkter för män.

Olika metoder för hårborttagning

Ett alternativ till en ladyshave är förstås en rakhyvel, men mer permanenta former av hårborttagning vinner också mark. Professionella salonger tar bort oönskad hårväxt med vax, vilket kan vara smärtsamt. En epilator drar ut hårstråna ur hårsäckarna med en roterande krok – och att använda en epilator kan också vara smärtsamt. Å andra sidan håller resultaten längre och stubben växer ut mjukt när du har tagit bort hårmed en epilator. Det finns skönhetssalonger som använder laser för permanent hårborttagning, men dessa är ganska dyra.

Fördelen med en vanlig rakhyvel är att du får en nära rakning eftersom du kan komma rakt in i huden med bladet. En nackdel är att det kan vara svårt att kontrollera och kan leda till irriterad hy. Vassa rakblad är viktigt och rakblad är inte billiga.

De främsta fördelarna med en ladyshaver är att en ladyshaver sparar tid och ger en skonsammare hårborttagning än en rakhyvel. Du undviker mer av de hudsträckor som kan uppstå vid vanlig rakning. Nackdelen med en elektrisk ladyshaver är att du kanske inte kan få samma resultat som med en rakhyvel och att den kan vara svår att nå, särskilt på alla delar av den mjuka huden i ditt intimområde.

Effektivitet och flexibilitet

Det är ingen idé att få ett imponerande jämnt resultat och en nära rakning om du får röd och irriterad hud. Målet är att få en skonsam och effektiv hårborttagning.

Det är viktigt att en jämn hårborttagning sker utan onödig friktion, och därför spelar rakapparatens effektivitet en roll. Ett effektivt resultat beror på hur bra snittet är och hur flexibelt huvudet är. Du vill undvika att krossa din rakapparat mot håret, och du vill köra den över huden så få gånger som möjligt i ett jämnt glid.

Intima områden med känslig hud

Med tiden har det funnits många olika trender när det gäller avlägsnande av oönskad hårväxt på ben och andra delar av kroppen. För många kvinnor är avlägsnandet av oönskat hår en del av den vanliga rutinen för att sköta sig. Många tar släta ben och släta armhålor för givet, och många kvinnor har också vant sig vid att ta bort hela eller delar av sitt könshår.

Vissa kvinnor har kanske börjat med att ta bort hår i bikinilinjen, och sedan har formen på det kvarvarande pubishåret blivit smalare och smalare tills det helt försvunnit. Men många rakar sig också mellan skinkorna, och det är där en ergonomisk ladyshave behövs.

Ergonomisk design

När du rakar särskilt känsliga områden, särskilt i bikinilinjen och mellan skinkorna, vill du att rakhyveln du använder ska kunna nå överallt för att få ett jämnare resultat.

Därför är det också värt att titta på om rakapparaten är ergonomiskt utformad och om den har ett bra grepp. Vissa har ett riktigt s-format handtag som ligger bekvämt i handen. Och sist men inte minst är det viktigt att ha ett flexibelt huvud som kan följa kroppens konturer.

Extra tillval: Trimmer och exfoliering

Tillverkare av ladyshave försöker skilja sig från varandra genom att förnya sina produkter och komma med olika extrafunktioner som ingår i din nya ladyshave.

Vissa ladyshaves har en trimmerdel som kan fästas på maskinen. Vanligtvis ingår ett ganska enkelt tillbehör, nämligen ett litet galler som kan placeras över bladen när du vill trimma hår i stället för att raka dig. Till exempel om du vill klippa pubishåret till en enhetlig längd när du ändå rakar bikinilinjen.

De flesta ladyshaves kan uppfylla samma grundläggande behov för en effektiv rakning, men vissa maskiner skiljer sig från de andra genom att även kunna exfoliera.

Laddning eller batterier

Det är slut med den tid då elektrisk rakning måste göras nära ett eluttag. Sladdlösa ladyshavers kan tas med i badet eller i väskan. Men som med andra sladdlösa apparater är det värt att titta på batteritiden.

Vissa av de sladdlösa rakapparaterna i detta test använder AA-batterier, som måste bytas ut regelbundet. Du kan använda uppladdningsbara batterier, men då måste du investera i en batteriladdare. AA är en standardstorlek för batterier och det finns några mycket bra laddare på marknaden.

Andra sladdlösa ladyshavers i den här studien har ett så kallat inbyggt Li-ion-batteri som kan laddas om och om igen. De uppladdningsbara ladyshaverna har en drifttid på 30-60 minuter och en laddningstid på 2-8 timmar. 8 timmar låter som mycket, men det är värt att överväga om en lång laddningstid verkligen spelar någon roll för dig. Om det inte spelar någon roll om det tar 2 eller 8 timmar eftersom du ändå bara rakar dig en gång om dagen kan du spara lite pengar.

Håll dig fri från röda fläckar

Klåda och röda knölar efter att ha rakat sig är ett vanligt problem. Röda knölar orsakas av skäggpest, som uppstår när en bakteriell infektion och efterföljande inflammation i hårsäcken uppstår. Att tvätta huden väl före du rakar håret och vårda den efter rakningen kan hjälpa, men det hjälper inte om du inte också rengör din rakutrustning.

Det är uppenbart att du måste tvätta rakhyveln, men du kanske inte vet att en smutsig ladyshaver också kan överföra bakterier. Det är viktigt att rengöra din ladyshaver och det är i allmänhet ganska enkelt att rengöra den under rinnande vatten.

VANLIGA FRÅGOR

Vilken ladyshave är bäst i test 2023?

Philips Advance BRL130 är den bästa ladyshavern i testet eftersom den är uppladdningsbar, har en drifttid på 60 minuter och ett flexibelt, rörligt huvud. Philips Advance BRL130 levereras också med en trimmerhätta för att klippa lite längre hår.

Vilka funktioner bör min ladyshave ha?

De bästa ladyshaverna ger en bekväm rakupplevelse utan onödig friktion, så huvudets flexibilitet är viktig. Exfolierande tillbehör är också bra, men ett lätt laddningsstativ är en topprioritet för många.