Bästa magnetiska ögonfransarna 2022 – 4 magnetiska fransar för vardagen

1
Ardell Magnetic Liner & Lash Kit #110 Black

Därför ska du välja Ardell Magnetic Liner & Lash Kit #110 Black Oavsett om du är ny i gamet eller bara uppskattar magnetiska fransar som är lätta att ha att göra med så är detta fransskit från Ardell perfekt för dig! Nu är det över med lim och konstgjorda fransar som tar 100 år att sätta på, för med detta 2-stegspaket kan du få perfekta fransar på några sekunder!  Dessa magnetiska fransar ligger mjukt och…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Ardell Magnetic Liner & Lash Kit #110 Black##
Ardell Magnetic Accents #001 139,10 kr. Amazon.se
Eylure Luxe Magnetic Lashes Opulent Accent 112 kr. Parfumdreams.se - SE
Ardell Magnetic Lash & Liner Kit #002 Accent##

Bambiögon – om du vill hänga med i det senaste för detta är magnetiska ögonfransar helt klart något för dig. Vilken tur då att du har kommit till denna artikel! Vi har nämligen valt ut 4 underverk till magnetiska ögonfransar så att du kan bli uppdaterad på de bästa som finns just nu.

Är magnetiska ögonfransar en helt ny värld för dig? Eller har du redan försökt men gett upp för att det inte fungerade så bra för dina ögon? Oroa dig inte, vi berättar allt du behöver veta om dem och så guidar vi dig så att du vet vilka du ska välja. Vi berättar också lite om skillnaden mellan magnetiska ögonfransar och fransförlängning. Och så avslutar vi med ett kort föredrag om vilka alternativ som finns för alla sorters lösögonfransar.

Ardell Magnetic Liner & Lash Kit #110 Black – Magnetiska ögonfransar bäst i test

Därför ska du välja Ardell Magnetic Liner & Lash Kit #110 Black

Oavsett om du är ny i gamet eller bara uppskattar magnetiska fransar som är lätta att ha att göra med så är detta fransskit från Ardell perfekt för dig! Nu är det över med lim och konstgjorda fransar som tar 100 år att sätta på, för med detta 2-stegspaket kan du få perfekta fransar på några sekunder! 

Dessa magnetiska fransar ligger mjukt och bekvämt på din fransrad, och utseendet du får är voluminöst utan att vara alltför dramatiskt. Revolutionerande lösögonfransar utan den extra appliceringstiden och en av de bästa produkterna på marknaden – denna Ardell # 110 Liner & Lash kit är en klar vinnare i detta test!

Det vi liker:
 • Fri från parabener och latex
 • Fransarna är gjorda av äkta människohår – anpassar sig till dina naturliga ögonfransar
 • Kan återanvändas upp till flera gånger – och så är de vattentäta!
 • Fransarna är i olika längder så de ger en naturlig look
 • Fransarna är rundade med kortare längder i inner- och ytterhörn – lätta att sätta på
 • Smidigt fransband som ligger mjukt på din fransrad
Det vi ikke liker:
 • Du måste vara snabb med att sätta på fransarna efter att du har applicerat eyelinern – den torkar snabbt!
 • Den magnetiska eyelinern kan vara lite svår att ta bort

Ardell Magnetic Accents #001 – Bästa för en naturlig look

Därför ska du välja Ardell Magnetic Accents #001

Om du letar efter magnetiska fransar med superbra fäste och en voluminös men naturlig look, då är det här paketet från Ardell det som du måste få tag i. Lätta som fjädrar och anpassningsbara (du kan enkelt trimma dem som du vill) – det här är helt klart ett exempel på marknadens bästa magnetiska ögonfransar. 

Fransarna har en medellängd och fyllighet som faktiskt kan påminna om effekten du får av ett bra fransserum. De kommer att vara perfekta för förstagångsanvändare som bara behöver vänja sig vid effekten av “extra fransar”, och/eller för dig som letar efter ett mer naturligt uttryck. De osynliga magneterna sluter sig fint runt dina egna naturliga ögonfransar, och anpassar sig lätt efter ögats form. Allt som allt kan man säga att du här får en uppsättning magnetiska fransar som ger dig fin fyllighet och längd utan att bli för mycket. 

Det vi liker:
 • Fransarna består av 100 % äkta människohår
 • Små magneter – ger fransarna bättre fäste
 • Fransarna är kortare i inre och yttre hörn
 • Längderna är anpassade i olika längder för en naturlig look
 • Fransbandet är lätt och genomskinligt
 • Fransarna kan återanvändas upp till 20 gånge
Det vi ikke liker:
 • Magnettång/pincett ingår ej

Eylure Luxe Magnetic Lashes Opulent Accent – Bästa faux mink

Därför ska du välja Eylure Luxe Magnetic Lashes Opulent Accent

Få en faux mink-effekt med mjukhet och lätt fyllighet för dina ögonfransar med Eyelure Luxe Magnetic Lashes Opulent Accent! Eylure ger dig här ett par fina magnetiska lösögonfransar. De ger en läcker och lyxig look som passar bra till både vardag och fest. Magneterna på fransarna klickar lätt ihop och fäster fint och stadigt på dina egna fransar. 

Om du inte är helt redo för den fulla effekten som konstgjorda lösögonfransar ger, så är dessa accentfransar ett bra alternativ för en uppsättning magnetiska fransar som du kan börja med. Fransarna ger en uppåtgående och full böjning i ytterkanten av dina egna fransar, och ger på så sätt, även utan mascara, en fin bambieffekt utan att bli överväldigande.

Det vi liker:
 • Kan återanvändas upp till 15 gånger
 • Ger en lyxig, fyllig och ‘fjäderlik’ look
 • Handgjorda och utan latex
 • Ger extra lyft och längdeffekt i yttre hörnen
 • Pincett/applikator ingår
 • Magneterna på dessa fransar är starka
Det vi ikke liker:
 • Vissa kan behöva trimma fransbanden innan de passar
 • Fransbanden kan kännas lite stela

Ardell Magnetic Lash & Liner Kit #002 Accent – Bästa för volym

Därför ska du välja Ardell Magnetic Lash & Liner Kit #002

Accent en ett par fantastiska magnetiska fransar för dig som trånar efter extra volym som håller länge. Här får du lite mer effekt än med Ardells #001 Accent version, men med samma kvalitet och hållbarhet som ser till att fransarna sitter på plats hela dagen.

Fransarna här har medellängd och full volym, och kommer att ge en läcker look till alla typer av ögon. Som alla Ardells konstgjorda fransar kan du även enkelt trimma dessa så att de passar dig. Sammantaget några av marknadens bästa magnetiska ögonfransar för volym!

Det vi liker:
 • Vattenfasta – så de håller hela dagen, och ej testade på djur
 • Utan parabener och latex – passar de som vill ha det naturligt
 • Naturliga fransar av 100 % människohår
 • Fransarna är sicksackade och ger en mycket voluminös look
 • Fransarna är rundade med kortare längder i inre och yttre hörn
Det vi ikke liker:
 • Du bör applicera den magnetiska eyelinern i två lager för bästa resultat
 • Om du gillar den naturliga looken är dessa fransar inte för dig

Så väljer du de bästa magnetiska ögonfransarna

För att du ska hitta rätt och få de bästa magnetiska ögonfransarna för just dig är det på sin plats att du funderar kring hur du ska applicera dem, då det i vissa fall kan vara lite knepigt att få dem på plats. Så vi rekommenderar att du först tar reda på om dina nya magnetiska fransar kan appliceras med en eyeliner med magneter, eller om de ska appliceras i “sandwich-stil” på båda sidor av dina ögonfransar.

Sedan kan du fundera på saker som pris, färg, form, längd och tjocklek. Du kan få magnetiska ögonfransar i superkvalitet till ett högt pris – men du kan faktiskt också få lika bra magnetiska ögonfransar för en billig peng – så nöj dig inte med första bästa. Mycket handlar om vilket utseende som du är ute efter – så du måste bara hitta den typ du gillar bäst.

Vad är magnetiska ögonfransar och hur fungerar de?

Först lite om vad magnetiska ögonfransar är för något. Magnetiska ögonfransar är det senaste nya stjärnskottet i lösögonfransarnas värld, och vi tvivlar inte en sekund på att de är här för att stanna.

Med magnetiska ögonfransar slipper du helt att behöva använda lim som du behöver med traditionella konstgjorda ögonfransar och fransförlängning. Fäst istället lösögonfransarna med små osynliga magneter på toppen och botten av dina fransar på den översta fransraden. På så sätt “låser” de sig runt dina egna ögonfransar i två lager.

Magnetiska ögonfransar med magnetisk eyeliner

En annan (och riktigt smart!) metod är att applicera de magnetiska fransarna med en så kallad magnetisk eyeliner. Här använder du en speciell eyeliner på ögonlockets fransrad, som kommer att fästa vid den magnetiska ögonfransen som du sedan lägger ovanpå dina egna fransar. Här behöver du bara en enda rad fransar. Det betyder också att dessa fransar blir något lättare än magnetiska ögonfransar som behöver sitta på båda sidor om dina fransar.

Accentfransar – vad är det?

Accentfransar är en typ av magnetiska ögonfransar, som är designade för att ge extra längd och fyllighet till den yttre delen av dina egna ögonfransar. Accentfransar är därför inte tänkta att ge dig effekten av lösögonfransar/fransförlängningar längs hela din fransrad.

Det är därför viktigt att du håller koll på vad som står på förpackningen till de konstgjorda ögonfransarna du ska köpa så att du inte kommer hem med ett set som inte matchar dina förväntningar.

Vad är magnetiska fransar gjorda av?

Det kan variera vad magnetiska ögonfransar är gjorda av. Många lösögonfransar – oavsett hur de fäster på dina ögonfransar – är gjorda av antingen syntetiska plastfibrer eller människohår.

Det finns även lösfransar, som är gjorda av äkta minkhår/päls, men många märken har successivt anammat silke, faux mink (syntetisk PBT) eller människohår, och producerar sina fransar i dessa material. Det bör nämnas att när lösfransar är gjorda av siden så är det inte riktigt siden utan snarare ett syntetiskt tillverkat material.

Så sätter du på dina magnetiska ögonfransar

Oavsett om dina magnetiska ögonfransar ska fixeras med eyeliner eller i två rader så är det bara några saker du behöver se till att ha på plats innan applicering:

 • Ta ut de magnetiska ögonfransarna ur förpackningen, mät dem mot dina egna ögonfransar och trimma dem vid behov, så slipper du kämpa med det efter att du satt på dem
 • Förbered dina egna ögonfransar med en ögonfransböjare. De magnetiska ögonfransarna är redan lite böjda så för att kunna sitta bättre behöver dina egna ögonfransar anpassas till samma böj
 • Magnetiska ögonfransar tål inte mascara, så därför: applicera din mascara INNAN du sätter på dina magnetiska ögonfransar. Dessutom ger det även de bästa förutsättningarna för dem (de magnetiska) att fästa tag i dina egna ögonfransar
 • Ha en pincett redo – sedan är även du redo!

I dessa två filmer kan du se hur du sätter på dina magnetiska lösögonfransar – både med magnetisk eyeliner och med en uppsättning ögonfransar på toppen och botten av dina egna ögonfransar.

Se här hur youtubern Dominique Sachse sätter på sina magnetiska ögonfransar:

https://www.youtube.com/watch?v=BFF4TgB8Dsc

Så här applicerar skönhetsvloggaren Julie Roggero magnetiska ögonfransar med magnetisk eyeliner från Ardell:

https://www.youtube.com/watch?v=jYk8DF7g3gs

Så tar du bort magnetiska ögonfransar

Använd fingrarna för att ta bort dina magnetiska ögonfransar. Ta försiktigt tag i fransarna med tummen och pekfingret. Titta ner medan du använder tummen och pekfingret för att bända loss de magnetiska fransarna och dra sakta ut dem i en rörelse bort från ansiktet.

Så här tar du bort magnetiska ögonfransar med magnetisk eyeliner

Ta tag i de magnetiska fransarna i den yttre fransraden och dra försiktigt mot den inre kanten. Använd fingertopparna, det är enklast. Efteråt kan du ta bort eyelinern med en vanlig sminkborttagare.

Se alltid till att förvara dina magnetiska ögonfransar i ett fodral när du inte använder dem, eftersom att de då håller längre.

Magnetiska fransar kräver övning

Många recensioner av olika magnetiska fransar kommer att berätta att de är svåra att sätta på och att de kräver mycket tid och tålamod. Låt inte detta skrämma bort dig – det krävs bara lite övning, precis så som det är med allt nytt så kräver det att man vänjer sig.

För ja, magnetiska fransar – både de som låser sig runt dina fransar och de med magnetisk eyeliner – kräver övning de första gångerna, och det är bara så det är. I gengäld blir det något du kan göra på några minuter när rutinen väl sitter i fingrarna. Och den rutinen tar inte ofattbara mängder tid, så länge du kommer igång bra med ordentlig och noggrann guidning.

Magnetiska ögonfransar från Ardell

Alla som känner till eller har letat efter lösögonfransar har någon gång stött på Ardell. Ardell är ett av de största märkena när det kommer till konstgjorda fransar, så därför dyker de även upp hela tre gånger av fyra på vår lista över de bästa magnetiska ögonfransarna.

Ardell gör magnetiska fransar för varje smak, humör och tillfälle, och i en alltid bra kvalitet. Magnetiska ögonfransar från Ardell används också flitigt bland stylister. Det är med andra ord svårt att gå fel med ett par konstgjorda fransar från detta amerikanska supermärke.

Fransförlängning vs. magnetiska ögonfransar

Den största fördelen med mer permanent fransförlängning är att du inte behöver ta av dem. När de väl sätts på så sitter de (om de sätts på ordentligt) tills dina egna fransar faller av. Den naturliga tillväxtcykeln kan variera från person till person, men generellt behövs ny applicering cirka en gång i månaden.

Fransförlängning är fransar som limmas ovanpå dina egna ögonfransar. Det är vanligtvis en enskild frans i taget som limmas på. Denna metod är den mest använda, och kallas singelfransar. Vill du ha mer volym eller någon annan typ av effekt finns det också möjligheter till det – du kan givetvis limma extra hår på varje frans.

Nackdelen med fransförlängning är samma som fördelen – nämligen att den är permanent och inte bara plötsligt kan tas bort. De sitter där de sitter, hela dagen och hela natten. Om du ägnar dig åt vattensporter, kontaktsporter, eller bara tränar mycket och därmed också svettas mycket, kan fransförlängning vara något opraktiskt. Här blir magnetiska ögonfransar istället den självklara lösningen, just för att de är, nåväl, lätta att ta av och sätta på efter behov.

Alternativ till lösögonfransar

Om du inte gillar lösögonfransar och lim på ögonlocket finns det fortfarande en chans att boosta bambi-looken. Det gör du med ett specialutvecklat serum för ögonfransarna, och i vårt test av ögonfransserum kan du hitta det bästa för dig.

Ett ögonfransserum är ett fantastiskt alternativ till lösfransar; du kan få både längd och fyllighet i dina ögonfransar med väldigt fint resultat. Det ger såklart inte samma dramatiska effekt som lösfransar kan ge, men kombinerar man användningen av ett serum för ögonfransarna med ett franslyft eller en bra fransböjare och en omgång mascara, ja då är det nära!

FAQ

Vilka magnetiska ögonfransar är bäst i test?

Ardell's Magnetic Liner & Lash Kit #110 är de magnetiska ögonfransar som är bäst i test! Här får du hållbara fransar för en naturlig men lyxig look, och du får det som en användarvänlig paketlösning!

Vad är magnetiska ögonfransar?

Magnetiska ögonfransar är konstgjorda, icke-permanenta fransar som du kan sätta på dina egna ögonfransar och ta av som det passar dig.