Nagelolja bäst i test – Få snygga, starka naglar till bästa pris

1
Depend Grape & Avocado Nail Oil

Att vårda sina naglar ska och behöver inte kosta skjortan - den här nageloljan från Depend trollar bort torra naglar och ger dig motståndskraftiga, friska naglar på ett kick! Därför måste du välja Depend Grape & Avocado Nail Oil Depend är ett pålitlig märke med många bra produkter för naglarna, och deras nagelolja är inget undantag. Om du har torra naglar, eller naglar som lätt går av, eller för den delen bara vill ta bättre…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Depend Grape & Avocado Nail Oil##
Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil##
Scratch Nails Nail Food 2ml##
Pedicare Nagelolja nr 10##
Isadora Nail & Cuticle Oil##
CND RescueRXx & SolarOil Duo##
Essie Nail Care Treatment Apricot Oil 104 kr. Apotea
L'Occitane Shea Nail & Cuticle Nourishing Oil##

Det gör mycket att ha fräscha, fina naglar, men precis som med hudvård och smink så är grunden viktigast – för att få en bra manikyr behövs det att din nagel är välmående och inte torr.

Om du inte har provat nagelolja tidigare rekommenderar vi verkligen att börja – dessa produkter är inte orimligt dyra, lätta att använda, och gör mer än du kanske tror för dina naglar! Förutom att dina nagelband blir återfuktade och håller sig mjuka, blir även naglarna det och risken för torra, sköra naglar minskar stort med regelbunden användning. Nagelolja ger även skydd för naglarna och gör dem starkare från grunden, så de kan växa sig längre och inte skiva sig.

Nagelolja är även riktigt bra att använda ihop med nagellack, då det skyddar lacket, ger det längre livstid, och kan fräscha upp nagellack som suttit i några dagar och få det att se glansigt och fint ut igen. Om du inte vill måla naglarna kan du massera in lite nagelolja och vips ser naglarna glansiga och fräscha ut även utan lack!

Det finns en del olika varianter av olja för nagel, nagelband, eller nail oil eller nail cuticle oil som de också kan heta.
Här har vi samlat några användarfavoriter som ofta får bäst i test, så du kan hitta den bästa nageloljan som ger dig starka, fina naglar!

Depend Grape & Avocado Nail Oil – Bästa nageloljan

Att vårda sina naglar ska och behöver inte kosta skjortan – den här nageloljan från Depend trollar bort torra naglar och ger dig motståndskraftiga, friska naglar på ett kick!

Därför måste du välja Depend Grape & Avocado Nail Oil

Depend är ett pålitlig märke med många bra produkter för naglarna, och deras nagelolja är inget undantag. Om du har torra naglar, eller naglar som lätt går av, eller för den delen bara vill ta bättre hand om dina naglar är detta ett toppenval. Oljan är rik på vitamin e och gjord på naturliga oljor som avokadoolja och druvkärnolja. 

De mjukgör och återfuktar både naglar och nagelband och fungerar som en fuktkräm för naglarna. Vid regelbunden användning förbättras naglarnas kvalité märkbart och dina naglar blir friska och tåliga. 

Risken för att naglarna ska gå av eller kännas sköra minskar rejält och nagel och nagelband känns välmående. Massera in oljan på nagelroten, helst dagligen för att ge riktigt starka, bra naglar. Plus för att oljan doftar gott och det bra priset!

Det vi liker:
 • Som en fuktkräm för naglarna
 • Innehåller avokadoolja och druvkärnolja
 • Förbättrar naglarnas kvalité

Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil – Bästa ekologiska nageloljan

Flisiga naglar som lätt går av är ett minne blott med denna vårdande nagelolja från Maria Åkerberg. Naglarna återfuktas och skyddas, allt med ekologiska ingredienser! Rik på vitamin e och doftar gott. 

Därför måste du välja Maria Åkerberg Myrra Nail & Cuticle Oil

Myrra Nail & Cuticle Oil är en riktigt bra produkt från svenska märket Maria Åkerberg, som har fokus på ekologiska råvaror och naturliga hudvårdsprodukter. Denna olja innehåller myrra, cintronolja och kallpressad jojobaolja, och kallas nail cuticle oil för att den ger vård och fukt åt både nagelband och naglar. 

Tillsammans stärker de naglarna och hjälper bygga upp deras eget försvar. Myrra är även anti-inflammatoriskt och motverkar uppkomsten av svamp och bakterier. 

Oljan ger en bra fuktbalans runt naglar och nagelband, och sjunker snabbt in och mjukgör. Oljan innehåller även kallpressad olivolja som är rik på e vitamin. Den är dessutom dryg och doftar gott! Att Maria Åkerbergs produkter är ekologiska och svenskproducerade gör Myrra Nail & Cuticle oil till ett bra val både för kroppen och miljön! 

Det vi liker:
 • Innehåller myrra och citronolja
 • Stärker svaga naglar
 • Skyddar naglarna mot svamp och yttre påverkan

Scratch Nails Nail Food 2ml – Bästa lyxvarianten

En lyxig, naturlig och riktigt bra nagelolja från klassiska Scratch Nail som ger starka och flexibla naglar som inte spricker. Även nagelbanden blir mjuka och sköna och den är också effektiv mot uppkomsten av svamp. Scratch Nails nail food är en bra klassiker!

Därför måste du välja Scratch Nails Nail Food

En väldigt populär nagelolja från Scratch Nail som älskas av många för dess naturliga ingredienser och bra effekt på naglarna, som blir märkbart starkare, mer flexibla, och allmänt välmående. Med hjälp av jungfruolja, myrra och lavendel tränger oljan in och ger djupt återfuktning åt naglar och nagelband, och har även en antiseptisk verkan. 

Oljan har små molekyler som lättare tränger in ordentligt och verkligen gör skillnad. Naglarna får en bra fuktbalans, blir stärkta från grunden och mer flexibla vilket motverkar sprickor. 

Med hjälp av myrra motverkar nageloljan även uppkomsten av bakterier och svamp på nageln. 

Naglarna och nagelbanden känns mjuka och naglarna växer sig snabbare. Med Scratch Nails Nail Food får du välmående, friska naglar på ett naturligt sätt! Går lika bra att använda på konstgjorda som naturliga naglar. Sätt helst på nageln två gånger om dagen för bästa resultat.

Det vi liker:
 • Innehåller naturliga ingredienser
 • Gör nageln flexibel och välmående
 • Motverkar svamp och bakterier

Pedicare Nagelolja nr 10 – För naglar på både händer & fötter

Även fötterna kan behöva extra vård, och den här nageloljan går lika bra att använda på tånaglarna som på händerna. Oljan kan till och med blandas med fotkräm för extra vård för hela fötterna!

Därför måste du välja Pedicare Nagelolja nr 10

Fräscha tånaglar vill väl de flesta ha till sommaren då sandalerna åker fram, och med hjälp av den här nageloljan från Pedicare kan du få friska starka naglar både på händer och fötter. Du kan utan problem använda denna nagelolja både på händerna och på tånaglarna, och den stärker naglarna även där. 

Oljan innehåller bland annat mandel, jojoba och sesamolja, myrra och är rik på c och e vitamin. Naglar och nagelbanden blir mjukare och starkare av denna olja som dessutom kan ge mjukare fötter genom att blanda några droppar med din fotkräm eller massera in direkt på torra områden på fötterna. 

Fungerar också för att förlänga livet på ditt nagellack på händer och fötter som håller sig fina extra länge!

Det vi liker:
 • Stärker och skyddar naglarna
 • Innehåller vårdande oljor och vitamin e och c
 • Till både händer och fötter

Isadora Nail & Cuticle Oil – Snabbtorkande budgetolja

En unik och prisvärd nagelolja från Isadora som härdar negeln och gör den stark och motståndskraftig med hjälp av en blandning av vitaminer och botaniska oljor.

Därför måste du välja Isadora Nail & Cuticle Oil

En prisvärd och bra nagelolja som snabbt sjunker in och mjukgör torra naglar. Den är lätt att applicera och ger starka naglar och nagelband redan efter ca 4 veckor. Detta bland annat med hjälp av patenterade ingrediensen aldehyd, som gör sköra naglar motståndskraftiga och starka igen. 

Applicera helst oljan både morgon och kväll på torra naglar för att göra dem fina och friska. 

Oljan innehåller en blandning av vitaminer och vårdande botaniska oljor som vindruvskärnolja, solrosfröolja och extrakt av echinacea och ginseng. Oljan absorberas snabbt vilket gör den lättanvänd, och ger starka och flexibla naglar. Kan även användas på tånaglarna vid behov.

Det vi liker:
 • Innehåller patenterade aldehyd som härdar naglarna
 • Absorberas snabbt
 • Budgetvänlig

CND RescueRXx & SolarOil Duo – Bästa reparerande nageloljan

Om du har mycket torra, sköra naglar som lätt går av är dessa de bästa nageloljor för dig. Även andra tecken på svaga naglar som vita fläckar blir ett minne blott med denna kraftfulla duo. Rik på vitamin e och återställer och vårdar din ngel.

Därför måste du välja CND RescueRXx & CND SolarOil Nail Care Duo

Du får två nageloljor i en med detta pack av nagellacksmärket CND. Detta är det bästa alternativet för dig som har ganska sköra, skadade naglar i stort behov av vård, då det snabbt och effektivt reparerar naglarna och återställer dem. 

Även om du har problem som vita fläckar kan du få bort det med de här oljorna, och att man får två stycken gör dem väldigt prisvärda jämfört med att köpa dem för sig. 

CND Rescue ger starkare, friskare naglar och testpersoner upplevde skillnad på vita fläckar och naglarnas styrka redan efter bara en vecka. Följ upp med CND SolarOil Nail Care, en populär olja för nageln  som är full med vårdande oljor och vitaminer som e vitamin för att hålla naglarna mjuka och välmående. 

Använd gärna båda nageloljor på nageln både morgon och kväll den första månaden för att reparera och återställa naglarna. Du kan även använda dessa nageloljor på friska naglar för att hålla dem så!

Det vi liker:
 • RescueRXx reparerar och stärker
 • Cnd Solaroil Nail Care vårdar och mjukgör
 • Effektiv mot vita fläckar

Essie Nail Care Treatment Apricot Oil – Bästa oljan för nagelbanden

Mjuka, friska nagelband är nyckeln till fina naglar, och den här sköna oljan från Essie ger en stor mängd fukt och vård åt nagelbanden, och skyddar naglarna från att bli torra.

Därför måste du välja Essie Nail Care Treatment Apricot Nail Oil

En bra olja för nagelbanden som återfuktar och gör dem mjuka och smidiga med hjälp av aprikoskärnolja, mandelolja, jojoba och solrosfrön. Torra nagelband blir lätt irriterade och hårda, men får allt de behöver av den här oljan. 

Du kan även applicera nageloljan på övervuxna nagelband så att du kan klippa dem. Oljan ska masseras in i nagelbanden och lämnar då inga kladdiga rester, och skyddar även naglarna från att bli torra. Nagel och nagelband blir mjuka och flexibla och nagelbanden känns sköna och fria från irritation. 

Det vi liker:
 • Ger starka, mjuka och återfuktade nagelband
 • Skyddar naglarna från torrhet
 • Känns inte kladdig

L’Occitane Shea Nail & Cuticle Nourishing Oil – Praktisk tub med sheasmör

En nagelolja penna som är superlätt att applicera och ett perfekt val att ha med sig i handväskan utan risk för kladd. Rik på mjukgörande sheasmör.

Därför måste du välja L’Occitane Shea Nail & Cuticle Nourishing Oil

Den här nageloljan är otroligt praktisk då den kommer i tubform med en liten pensel, så du kan använda den som en penna och enkelt pensla på dina nagelband och massera in oljan. Det blir väldigt enkelt att använda nagelolja och du kan ta med den i väskan utan att riskera att den spiller eller kladdar. 

L’Occitane gör härliga, bra handkrämer och denna nagelolja är ett bra komplement till dem, så att både händer och naglar känns mjuka och hälsosamma. Deras nagelolja består av hela 30% sheasmör, som ger riktigt mjuka och återfuktade naglar och nagelband. 

Vald till en av de bästa produkterna för naglar och nagelband av amerikanska Allure, och på fyra veckor känns naglarna starkare, ser fräschare ut, och nagelbanden mjuka och bra. 

Den bästa nageloljan för dig som ständigt är i farten! Pensla lite på nageln och sätt enkelt tillbaka korken på oljan.

Det vi liker:
 • Innehåller 30% sheasmör
 • Praktisk tub med borste
 • Ger starka, sköna naglar

Hitta den bästa nageloljan för dig

Vi blir allt bättre på att vårda hela kroppen, och glöm inte bort nageln! Visst är det fint med manikyr och pedikyr men för att få riktigt fina naglar som kan växa sig långa och hälsosamma är det bra att ge dem den extra fukt och vård de kan behöva. Nagelband som blir torra kan bli irriterade och obekväma men en olja gör underverk på både band och nagel. Läs vidare för lite information om nageloljor och hjälp för att hitta den bästa nageloljan för just dig!

Vad är nagelolja bra för?

Varför ska man använda nagelolja egentligen? Dessa mjukgörande produkter har många fördelar och hjälper dig få friska, starka naglar. Här är några positiva effekter av nagelolja:

 • Starkare naglar – genom att tillföra rejält med fukt till nageln blir den starkare, friskare och löper mycket mindre risk att bli spröd och gå sönder
 • Längre naglar – när du vårdar dina naglar med nagelolja kan de även växa sig längre, då nagelolja kan stimulera tillväxten genom att den ökar blodcirkulationen. Dessutom växer sig starkare naglar lättare långa då de inte bryts lika lätt
 • Vårdande för nagelbanden – även nagelbanden blir mjuka och friska och går inte lika lätt av
 • Förlänga din manikyr – genom att sätta lite nagelbandsolja på nageln efter att du har målat naglarna kan du faktiskt förlänga hur länge lacket håller, då oljan skapar en skyddande barriär

Hur får man starka naglar?

Det går att märka ganska tydligt om naglarna inte är helt friska eller välmående. De kanske skivar sig lätt, bryts, har ojämn yta eller kanske vita fläckar. Allt detta är tecken på naglar som kan behöva lite extra omsorg. Så hur får man starkare naglar egentligen?

 • Använd nagelolja – det hjälper faktiskt, då de både stärker naglarna, skyddar dem, hjälper till att hålla en bra fuktbalans, och ökar naglarnas elasticitet och flexibilitet, vilket minskar risken att de skivar sig eller blir skadade. Massera in oljan i några minuter, gärna två gånger om dagen, för bäst resultat
 • Vitaminer – känns dina naglar sköra och svaga kan det också vara en bra ide att ta vitaminer. Det finns många bra vitaminer just för hår och naglar – läs gärna vår artikel för att hitta de bästa som stärker dina naglar inifrån!
 • Pausa slitsamma behandlingar som akrylnaglar – har dina naglar blivit slitna är det bra att låta dem vila ett tag och återhämta sig. Vem vet, med hjälp av rätt vård kanske du inte längre kommer vilja ha akryl senare!
 • Låt bli att bita på naglarna eller dra av dem – sköt om dina naglar, klipp och fila dem regelbundet, och se till att hålla dem rena och mjuka med bra hygien och handkräm
 • Använd nagellacksborttagningsmedel utan aceton – aceton är effektivt men slitsamt för naglarna

Hur använder man nagelolja?

 1. Sätt en liten droppe olja på nagelbandet, och massera försiktigt in. Lite räcker verkligen långt och ta inte för mycket för då blir det kladdigt!
 2. Om du vill sätta det innan du målar nageln, se till att naglarna är helt torra först, annars kan lacket ha svårt att fastna
 3. För att förlänga din manikyr, applicera lite nagelolja efter att du har målat naglarna
 4. Du kan sätta nagelolja hur ofta du vill – för väldigt torra, sköra naglar är det bra att sätta morgon och kväll
 5. Tips – för extremt torra och sköra naglar, sitt en stund med naglarna i ren avokadoolja

Vad är nagelolja egentligen?

Nagelolja är en mjukgörande, fuktgivande produkt för din nagel och nagelband. De består oftast av olika vegetabiliska oljor. De är ofta rika på vitaminer som e vitamin, som är fullt med antioxidanter som skyddar. Även myrra och lavendel är vanligt, och har en lugnande inverkan. Myrra motverkar dessutom uppkomsten av svamp och bakterier, så nageln får ett bra skydd. Nagelolja ska inte vara för tjock då det blir svårare för huden att absorbera. Nageloljan masseras sen in i nagelbanden för rikligt återfuktade och mjuka naglar.

FAQ

Vilken nagelolja är bäst i test?

Vår bäst i test är Depend Grape & Avocado Nail Oil - detta är den bästa nagelbandsoljan som gör allt; mjukgör, är full av närande e vitamin, kommer till ett bra pris, känns skön, och luktar dessutom gott! Men läs vidare för att hitta den bästa nageloljan för just dig - allt från olja för nageln som behöver extra vård, till varianter som är menade även för nageln på fötterna.

Hur ofta ska jag använda nagelolja?

För bästa resultat ska du gärna använda nagelolja två gånger om dagen. Det finns ingen gräns så vill du kan du applicera olja på nageln varje gång du har tvättat händerna.

Kan jag använda olja på fötterna?

Absolut - det finns nagelolja som är gjort för både händer och fötter, men det gör ingen skada att använda vilket nagelolja som helst även på din nagel på tån

Kan jag applicera nagelolja på konstgjorda naglar?

Ja det är inga problem, tvärtom är det bra att hålla din nagel mjuk och frisk ihop med konstgjorda naglar eller manikyr, och de får mer glans och längre hållbarhet.