Bästa nagelstärkaren 2022 – för stärkta och mer hållbara naglar

1
OPI Original Nail Envy Strengthener

Du har säkert redan hört talas om denna nagelstärkare från OPI? Om inte så är det dags att du gör det nu! Denna klassiker är nämligen en riktig storfavorit hos många, och det av flera anledningar. Främst är detta en djupverkande, rik nagelstärkare som ger långvariga resultat. Därför måste du välja OPI Original Nail Envy Strengthener OPI Nail Envy Strengthener är utan tvekan den absolut bästa nagelstärkaren på marknaden. Det finns det minst sagt många…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
OPI Original Nail Envy Strengthener 199 kr. Grand Parfymeri
Scratch Nails No Soft Nail Hardener##
Mavala Mava Strong Fortifying & Protective Base Coat##
Depend PT Powerflex Nagelstärkare 63 kr. Apohem
Essie Treat Love & Color Nail Strengthener##
CND RescueRxx Essentials 153,77 kr. Amazon
Micro Cell Nail Repair 2000 Green##

Lider du av tunna, sköra naglar som ofta går av eller skivar sig? Då kan vi verkligen tipsa dig om att investera i en riktigt bra nagelstärkare. Genom att kontinuerligt applicera en nagelstärkare på din naglar kan du stärka och bygga upp naglarna utifrån och in. 

Efter ett par veckor kommer du märka stor skillnad – dina naglar blir starka och tåliga. Du slipper därmed allt som heter tunna naglar, spröda naglar och avbrutna naglar! Oavsett vilka nagelproblem just du lider av kan de lösas med hjälp av en nagelstärkare. 

För att du ska få bästa möjliga resultat av nagelstärkaren är det dock viktigt att du använder en variant som passar dig och dina behov. Vi har skapat denna köpguide för att hjälpa dig med just det. Ta del av våra tips och rekommendationer för att hitta den bästa nagelstärkaren för dig!

OPI Original Nail Envy Strengthener – nagelstärkare bäst i test

Du har säkert redan hört talas om denna nagelstärkare från OPI? Om inte så är det dags att du gör det nu! Denna klassiker är nämligen en riktig storfavorit hos många, och det av flera anledningar. Främst är detta en djupverkande, rik nagelstärkare som ger långvariga resultat.

Därför måste du välja OPI Original Nail Envy Strengthener

OPI Nail Envy Strengthener är utan tvekan den absolut bästa nagelstärkaren på marknaden. Det finns det minst sagt många som kan hålla med om. Att detta är vår bäst i test vinnare beror först och främst på att den är en otroligt välgörande för naglarna.

Innehållet av hydrolyserat protein och kalcium är kort sagt en riktig näringsbomb. Tillsammans med resterande innehåll ser formulan till att tränga djupt ner i naglarna för att göra dem hårdare och starkare. Du får starka och tåliga naglar som klarar av mer och kan stå emot yttre slitage. På så sätt kommer de även växa bättre!

Ytterligare en anledning till att denna är vår vinnare är att det är en mycket dryg produkt som räcker väldigt länge. Du får väldigt mycket produkt i flaskan, vilket i sig bidrar till dess prisvärdhet. Den är lite dyrare än våra andra deltagare, men samtidigt får du otroligt mycket för pengarna.

Sist men inte minst är OPI Nail Envy mycket lättarbetad tack vare dess stora borste och smidiga konsistens. Med andra ord finns det mycket som talar för att du får önskvärda resultat och trivsam användning med vår bäst i test vinnare. Finns i två fina nyanser.

Det vi liker:
 • Näringsrik formula som tränger ner i naglarna
 • Stärker nageln för att motverka skadade och sköra naglar
 • Dryg men lättarbetad formula

Scratch Nails No Soft Nail Hardener – bästa prisvärda nagelstärkare

Scratch Nails No Soft Nail Hardener är ett mycket bra budgetalternativ! Det är ett perfekt val för dig som vill investera i en rätt billig nagelstärkare som samtidigt håller liknande kvalité som de mer exklusiva varianterna. Denna gör verkligen skillnad för naglarnas välmående.

Därför måste du välja Scratch Nails No Soft Nail Hardener

Här har vi en mycket prisvärd nagelstärkare från Scratch Nails. Precis som vår bäst i test vinnare är den här varianten en storfavorit hos många användare. Det inte bara på grund av att det är en kvalitativ nagelstärkare som kommer till ett billigare pris. Utan dess popularitet beror även på att innehållet verkligen motverkar mjuka och sköra naglar.

Vid kontinuerlig användning kommer du märka stor skillnad på naglarnas kvalité, tålighet och hållbarhet. Keratinet i nageln återskapas på nytt för att dina naglar ska ha en chans att återhämta sig och bygga upp sitt naturliga skydd från grunden. Här är acetyl methionin och naturliga aldehyder de främsta räddarna.

En annan fördel med No soft Nail är att den kan användas såväl som djupverkande kur som baslack under andra nagellack. Dess ljust rosa, transparenta färg ger en perfekt bas som tar fram det bästa i dina naturliga naglar. Andra nagellacksfärger framhävs lite mer. Allt detta får du för ett väldigt bra pris!

Det vi liker:
 • Mycket prisvärd nagelstärkare
 • Motverkar sköra, tunna och mjuka naglar på djupet
 • Kan användas som kur och baslack

Mavala Mava Strong Fortifying & Protective Base Coat – bästa budgetval

Du kan i princip fråga vem som helst om tips på bra, billiga nagelstärkare; svaret kommer 9 gånger av 10 vara Mavalas Mava Strong Fortufying & Protective Base Coat. Nagelstärkaren tränger ner i nageln för att ge starkare och mer tåliga naglar redan efter ett par veckor.

Därför måste du välja Mavala Mava Strong Fortifying & Protective Base Coat

Är du på jakt efter en väldigt bra men billig nagelstärkare behöver du inte leta längre! Vi har nämligen hittat den nagelstärkare som anses vara den absolut bästa varianten i budgetkategorin. Det är ingen mindre är Mavala Mava Strong Fortifying & Protective Base Coat.

Precis som namnet utlovar är detta en nagelstärkare som är optimal att använda såväl som vårdande och skyddande kur som utjämnande och förberedande baslack. Den innehåller aktiva ingredienser som verkar på riktigt. Det är med andra ord en perfekt kombination som möjliggör mångsidig användning för alla.

Efter att jag själv använt Mavalas nagelstärkare upplevde jag att naglarna inte alls var lika sköra när jag stod och diskade eller pysslade med annat städ. Dess effektiva formula jobbar med andra ord snabbt, och det trots ett mycket billigt pris.

Oavsett hur och när du applicerar Mava Strong base coat kommer den efter en tids kontinuerlig användning bidra till starkare och mer hållbara naglar. Du kan känna dig säker på att naglarna skyddas och byggs upp på bästa möjliga sätt! På så sätt kommer de gå tillbaka till sitt naturligt friska och fräscha utseende. Du får snygga och välmående resultat.

Det vi liker:
 • Mycket billig nagelstärkare
 • Aktiva ingredienser som verkar djupgående och effektivt
 • Ger optimalt skydd för stärkta och snygga naglar inifrån

Depend PT Powerflex Nagelstärkare – billig nagelstärkare

En riktig klassiker när det kommer till nagelstärkare är Depends PT Powerflex Nagelstärkare. Om du tyckte att vårt bästa budgetval var ett billigt alternativ kommer du bli glatt överraskad här – denna är ännu billigare. Trots det gör den ett bra jobb!

Därför måste du välja Depend PT Powerflex Nagelstärkare

Upplever du problem med mjuka, tunna och sköra naglar som ofta går av eller flisar sig? Då kan vi ha hittat den perfekta lösningen för dig, en väldigt billig sådan dessutom! För dig som vill bli av med mjuka och tunna naglar skulle vi rekommendera Depends superbilliga alternativ PT Powerflex Nagelstärkare. 

Trots att det här är en billig nagelstärkare anser vi, och många andra, att den gör ett mycket bra jobb. Och snabbt jobbar den! Här får du med andra ord möjligheten att skydda och stärka nageln för långsiktiga resultat. Naglarna blir naturliga snygga och friska vilket även gör att de kan växa sig längre.

Redan vid första applicering kommer du märka skillnad i att naglarna både känns och ser bättre ut. Det är dock först vid kontinuerlig användning som du märker störst skillnad. Du väljer själv om den ska användas som kur på egen hand eller som neutralt baslack.

Det vi liker:
 • Motverkar mjuka och tunna naglar som går av
 • Väldigt billig men samtidigt välgörande
 • Jobbar effektivt för snabbare resultat

Essie Treat Love & Color Nail Strengthener – bästa nagelstärkare i många nyanser

Oj vilka fina betyg den här nagelstärkaren har fått! Essie Treat Love & Color Nail Strengthener är en riktig storsäljare just på grund av dess härliga kombination av stärkande och skyddande egenskaper i ett fint, naturligt färgat baslack. Så bra på flera sätt.

Därför måste du välja Essie Treat Love & Color Nail Strengthener

För dig som sen tidigare är ett fan av Essie och deras nagelprodukter kommer du jubla högt när du ser vad deras nagelstärkare har att erbjuda! Och det säger vi verkligen utan att överdriva. Här får du en otroligt härlig nagelstärkare som erbjuder allt du efterfrågar i ett och samma paket.

Först och främst är den utformad för att vara extra smidig och snabb att applicera. Det har de lyckats med tack vare den breda borsten som enkelt fångar upp och fördelar produkten jämnt. Det krävs endast ett par tunna lager för att du ska både se och känna dess effekt.

Något de också tänkt på är att denna nagelstärkare ska kunna användas som ett nagellack på egen hand. De har alltså valt att tillverka den i flera olika fina, naturliga nyanser som ljusar upp naglarna. Nagelstärkaren lägger sig så fint på nageln och bidrar med det där lilla extra utifrån och in.

Vid applicering tränger produkten direkt ner i nageln för att ge omedelbar verkan mot torra och svaga naglar. Innehållet av kollagen och Camelia-extrakt verkar vårdande och ser till att naglarna håller sig skyddade för långvarigt starka resultat. 

Detta är med andra ord ett perfekt alternativ för dig som vill låta naglarna vila men ändå ge de en snygg manikyr.

Det vi liker:
 • Mycket smidig och snabb applicering med bred borste
 • Skyddande nagelstärkare och fint färgat nagellack i ett
 • Vårdar naglarna och låter dem vila

CND RescueRxx Essentials – bästa långvariga nagelkur

Här har vi ett lite lyxigare alternativ till nagelstärkare från CND. Deras RescueRxx Essentials är rent ut sagt en revolutionerande produkt inom nagelvård – på bara ett par veckor reparerar den och bygger upp naglarna för riktigt långvariga resultat.

Därför måste du välja CND RescueRxx Essentials

Oavsett om du lider av torra naglar, mjuka naglar, svaga naglar eller flisiga naglar kommer denna nagelstärkare från CND göra susen. Detta är kort sagt en väldigt bra nagelstärkare som ser till att naglarna stärks och bygga upp inifrån och ut. Du kan snabbt se resultat där såväl skivor och flisor som fläckar och skador försvinner.

Trots att detta är en rätt exklusiv produkt anser vi att den har en revolutionerande effekt som verkligen gör stor skillnad. 

Du kommer märka att naglarna får en förbättrad grund och struktur även på riktigt lång sikt, vilket möjliggör naglarna att växa sig långa och fina. Produkten är lätt att applicera och torkar snabbt. Dyr, men väldigt bra.

Det vi liker:
 • Lyxig nagelstärkare som ger resultat
 • Motverkar flera olika nagelproblem
 • Djupverkande formula som ger långvariga resultat

Micro Cell Nail Repair 2000 Green – bästa skyddande nagelstärkare

Micro Cell Nail Repair 2000 Green är ett perfekt alternativ av nagelstärkare för dig som vill låta naglarna vila samtidigt som de får chansen att återhämta sig från grunden. Formulan påskyndar nagels återuppbyggnad och ser till att de håller sig starka och friska.

Därför måste du välja Micro Cell Nail Repair 2000 Green

Vill du investera i en prisvärd nagelstärkare som ger långvariga skydd för starkare naglar? Då kan vi verkligen tipsa om Nail Repair 2000 från Micro Cell. 

Denna variant är specifikt utformad för att effekt påskynda återhämtningsprocessen som möjliggör för naglarna att reparera sig och bygga upp sin egen styrka.

Detta är i sin tur avgörande för att dina naglar ska tåla slitage av alla olika typer. Efter ett par veckors användning kommer du märka att dina naglar är märkbart starkare och att de inte skivas eller går av lika lätt. 

Naglarna hålls återfuktade och blir därmed även flexibla trots sin starka bas. Perfekt för dig som vill få långa, vackra naglar naturligt.

Det vi liker:
 • Prisvärd nagelstärkare med återuppbyggande proteiner
 • Påskyndar naglarnas reparation och återhämtning från grunden
 • Naglarna blir starka men flexibla

GUIDE: så hittar du den bästa nagelstärkaren för dig

Vill du köpa en nagelstärkare som hjälper dig med att få bukt på dina nagelproblem? Då har du kommit till helt rätt guide! Vi har nämligen samlat de absolut viktigaste sakerna att tänka på då du vill hitta den bästa nagelstärkaren för dig.

För att den nagelstärkare du väljer att köpa ska ha möjligheten att ge dig bästa möjliga resultat är det viktigt att du anpassar valet efter dina behov och önskemål.

Trots att de flesta nagelstärkarna erbjuder samma grundläggande egenskaper om att stärka, skydda och vårda naglarna finns det en del saker som kan skilja dem åt. Dessa skillnader kan i sin tur vara det som är avgörande i frågan om vilken variant som faktiskt kan ge bäst resultat för dig.

Huvudsakligt problem

Det viktigaste då du ska köpa en nagelstärkare är då alltså att du utgår från ditt huvudsakliga nagelproblem, det vill säga dina behov. Har du naglar som ofta skivar eller flisar sig på grund av att de är torra eller sköra? Upplever du att dina naglar ofta går av och inte kan växa sig så långa? Eller vill du motverka vita prickar och skador på naglarna?

Idag finns det mängder av olika nagelstärkare som erbjuder olika egenskaper baserat på behoven du har. Se till att utgå från dessa för att hitta den produkt som på bästa sätt bygger upp och reparerar det som dina naglar saknar.

Ofärgad eller färgad?

Nästa aspekt att fundera över är om du vill ha en ofärgad eller en färgad nagelstärkare. Färgade sådana kan vara bra då de agerar lite som en stärkare och ett nagellack i ett – du får en snygg men naturlig manikyr samtidigt som dina naglar får återhämta sig. Ofärgade nagelstärkare är ofta bästa valet då du vill göra en intensiv kur utan att det syns.

Effekt

Sist men inte minst kan det vara bra att se över vilken effekt en viss nagelstärkare har. Somliga varianter är specifikt utformade för att ge så snabba resultat som möjligt, där naglarna redan inom ett par dagar kan bli finare, jämnare och se friskare ut.

Andra är istället framtagna för att verka lite mer på lång sikt. Då behöver du alltså ha tålamod för att se några resultat trots kontinuerlig användning, men när det väl ger resultat så kommer det sitta i länge. Där väljer du själv vad som passar!

Hur får man starka naglar?

För många kan det kännas omöjligt att ta hand om sina naglar på ett sätt som gör att de håller sig starka och friska. De flesta har nämligen problem med att naglarna går av, att de skivar eller flisar sig, eller att de får vita fläckar. Detta trots att man kanske undviker att ha händerna så mycket i vatten, att man använder handskar, osv.

Däremot behöver det inte vara svårt att få friska och starka naglar. Eller åtminstone inte om du tar hand om den på rätt sätt och ser till att underhållande dess egna skydd med hjälp av en nagelstärkare. Med en nagelstärkare kan du komma väldigt långt då du vill att dina naglar ska växa sig starkare, så att de också kan växa sig längre och se finare ut.

Saker som ger en boost inifrån

Utöver att du kan boosta din naglar genom att applicera en vårdande och reparerande nagelstärkare finns det även andra preparat som kan göra gott. Till exempel sägs det att öljäst i tablettform och B-vitaminkomplex kan bidra till att naglarna mår bättre och att de på sikt blir starkare. Detta finns att köpa hos apotek eller i hälsokostbutiker.

Samtidigt behöver det inte vara så mycket svårare än att du tar hand om din kropp inifrån och ut. Det genom att dricka mycket vatten, prioritera sömn och träning, samt att äta bra och näringsrik mat. Precis som att vårt hår växer bättre och blir finare om vi tar hand om oss själva inifrån gör naglarna också det. Det kan vara värt att tänka på!

FAQ

Vilken nagelstärkare är bäst i test?

För oss är det en ren och skär självklarhet att OPI nail Envy är den nagelstärkare som är absolut bäst i test. Däremot finns det en hel uppsjö av andra nagelstärkare som också funkar riktigt bra - dessa kan du ta del av i vår köpguide ovan.

Hur kan jag stärka mina naglar inifrån?

Utöver att investera i en nagelstärkare kan du ge dina naglar en riktigt stärkande boost inifrån genom att ta hand om din kropp och dina händer. Drick vatten, ät bra mat, motionera, se till att du får tillräckligt med sömn, och tänk på att vårda och skydda händerna så gott det går.

Hur använder jag en nagelstärkare på bästa sätt?

Att använda en nagelstärkare är både smidigt och enkelt samtidigt som det går snabbt att applicera. Du penslar på det på rena naglar precis som med ett vanligt nagellack, låter det torka och så kan du välja om du vill addera ytterligare nagellack eller låta naglarna återhämta sig.

Hur snabbt torkar en nagelstärkare?

En nagelstärkare torkar ofta väldigt snabbt efter det att du applicerat den på nageln. Tänk dock på att alltid måla i tunna lager för att helt exkludera risken om att det skulle ta tid för torkningen.