Bästa nattmasken 2022 – Ta hand om din hud medan du sover

1
Filorga NCEF Night Mask 50 ml

Då du inte nöjer dig med något annat än det bästa av det bästa är denna nattmask från Filorga helt perfekt för dig! Med en väl genomtänkt sammansättning av välgörande och aktiva ingredienser finns optimala förutsättningar för att du ska vakna upp med en strålande hy, full av lyster. Därför ska du välja Filorga NCEF Night Mask 50 ml Filorga har en historia som sträcker sig ända bak till 1978, då det startades av den…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Filorga NCEF Night Mask 50 ml 449 kr. Donna Beauty
Clinique Moisture Surge 100 ml 263,26 kr. Unineed
Biotherm Aquasource Night Spa Cream 50 ml 440 kr. Harmoniq
Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque 125 ml##
Origins Drink Up Intensive Overnight Hydrating Mask 75 ml 220,50 kr. Kicks

Skönhetssömn är så mycket mer än bara ett begrepp – det beskriver väldigt bra vad sömnen kan göra för oss! Det är när vi sover som cellerna i kroppen reparerar sig och allt bara får som nytt liv – även våra hudceller. Faktum är att sömnbrist kan märkas väldigt snabbt på huden, då såväl regenerativa processer som kollagenproduktionen blir lidande. På andra sidan spektrat har vi en frisk hy full av lyster som har fått sina timmar av djupsömn, och i allra bäst fall även en nattmask.

För vad låter väl härligare än att få som mest gjort för din hy medan du sover? Lägg bara på en nattmask, och när du vaknar kan du lika gärna direkt vara redo att ge dig iväg. Snacka om att “hacka systemet”!

Vilken nattmask är då den bästa? Tja, det beror lite på dina behov och förutsättningar, men i denna artikel har vi samlat marknadens fem bästa nattmasker som passar olika hudtyper, och vars gemensamma nämnare är att de låter dig vakna upp med fin, återfuktad hud. Vi guidar dig även till hur du väljer bland dem, och svarar på viktiga frågor.

Filorga NCEF Night Mask 50 ml – Nattmask bäst i test

Filorga NCEF Night Mask 50 ml

Då du inte nöjer dig med något annat än det bästa av det bästa är denna nattmask från Filorga helt perfekt för dig! Med en väl genomtänkt sammansättning av välgörande och aktiva ingredienser finns optimala förutsättningar för att du ska vakna upp med en strålande hy, full av lyster.

Därför ska du välja Filorga NCEF Night Mask 50 ml

Filorga har en historia som sträcker sig ända bak till 1978, då det startades av den franska hudläkaren Dr. Michael Tordjman vars passion handlade om förnyelse av hudceller. Om han lyckades? Tja, om vi säger som så att Filorga är många experters och skönhets-junkies go to-märke för premium hudvård förstår du nog att Filorgas produkter är i en klass för sig.

Detta gäller då även givetvis denna nattmask. Det är inte minst en anti-aging nattmask inspirerad av estetisk medicin för en synligt föryngrad hud. Du kan förvänta dig fina effekter av en ultra-revitaliserande nattmask med aktiva ingredienser för en synligt föryngrad hud. 

Som du hör på namnet har masken en hög koncentration av NCEF för en multi-korrigerande och komplett anti-aging effekt. Allt som allt kan man konstatera att denna nattmask verkar reparerande och till och med kan kompensera för lite sömn! Nästan för bra för att vara sant, eller hur? Men det är möjligt genom att den revitaliserar huden, minskar trötthetstecken samt ger huden volym. Resultatet blir en synligt yngre och utvilad hud fylld av lyster – direkt när du vaknar. Absolut bäst i test!

Det vi liker:
 • Verkar reparerande samt kan kompensera för lite sömn under natten
 • Minskar trötthetstecken och ger volym åt huden tack vare hyaluronsyra och kollagen
 • Innehåller NCEF för förbättrad hudkvalitet som motsvarar en injicerbar anti-aging NCEF behandling

Clinique Moisture Surge 100 ml – Bästa budget

Clinique Moisture Surge 100 ml

Vi alla vet att hudvård ibland kan kännas svidande dyrt – men med denna nattmask ser Clinique till att du inte behöver vända ut och in på din plånbok för att kunna få en välmående hy, full av lyster som på bästa sätt repareras under natten.

Därför ska du välja Clinique Moisture Surge 100 ml

Visste du att Clinique är det första hudvårds- och makeupmärket som startades av hudläkare? Jo, redan 1968 var de igång i New York, och kan därmed sägas vara såväl pionjärer som erfarna experter när det kommer till bra hudvård. 

Innebär då denna expertis att priserna seglar iväg? Nej – tvärtom är denna nattmask från Clinique ett riktigt bra budgetalternativ, så att du inte behöver ligga sömnlös över att ha spräckt din budget. Det är en återfuktande nattmask som lugnar huden och optimerar din hys fuktbalans. Precis det man önskar sig, inte sant? 

Applicera bara masken innan du går och lägger dig för att låta ditt ansikte bada i fukt. Du kommer nästan att kunna längta till att vakna till morgonen för att titta dig i spegeln!

Det vi liker:
 • Stor burk som räcker länge
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris
 • Lugnar huden och gör under för dess fuktbalans

Biotherm Aquasource Night Spa Cream 50 ml – Bästa för torr hy

Biotherm Aquasource Night Spa Cream 50 ml

Att denna nattmask från Biotherm heter Aquasource bådar verkligen gott för dess fuktgivande egenskaper! Vad kan väl vara bättre än en nattmask som bokstavligen heter “vattenkälla” – då kan den inte vara annat än fuktgivande.

Därför ska du välja Biotherm Aquasource Night Spa Cream 50 ml

Då man är ute efter att fuktboosta huden finns det väl inget som kan komma lika väl till pass som en nattmask i form av Biotherms “vattenkälla”? Vi kan glädja dig med att det inte heller bara är tomma ord, utan här får huden nästan bokstavligen bada i fukt. 

 

Dessutom känns Biotherm Aquasource Night Spa Cream riktigt skön mot huden då den är formulerad som en gelkonsistens. Lägger du den dessutom i kylen innan användning blir det ännu mer svalkande och lugnande. Nattmasken passar särskilt bra för torr hud. Vad är det då som gör Biotherms Aquasource Night Spa så bra? Jo, den innehåller Biotherms signaturingrediens av naturligt ursprung, Life Plankton™ probiotiska fraktioner. Det är en av kosmetikaindustrins mest unika ingredienser, som är känd just för sina lugnande egenskaper. 

Redan efter första användningen av Biotherm Aquasource Night Spa Cream upplevs huden mer återfuktad och fräsch och känns silkeslen och behaglig. Sammantaget en av marknadens bästa nattmasker!

Det vi liker:
 • Innehåller välgörande ingredienser med probiotiska egenskaper
 • Passar mycket bra för torr hy som behöver fukt och lugn
 • Skön gelkonsistens som absorberas snabbt av huden och ger resultat

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque 125 ml – Bästa anti-age

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque 125 ml

Att leva ett långt och händelserikt liv fullt av skratt i all ära – men det kan även märkas på huden i form av rynkor och fina linjer. Dessa kan man vilja bli av med – och då är det tur att denna nattmask från Kiehl’s finns, som har fina anti-age-egenskaper.

Därför ska du välja Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque 125 ml

Kiehl’s startades som ett apotek i New York redan 1851, så du kan tänka dig att denna nattmask är en del av varumärkets många år av förfinande arbete och välgörande ingredienser. Nattmasken är en del av Kiehl’s ikoniska Ultra Facial-serie, och då du vaknar på morgonen efter en natt med denna applicerad, kommer du att förstå att den verkligen förtjänar sin plats där.

Framför allt så kommer denna mask att verka för långvarig återfuktning och ger hyn ett sundare utseende som du kommer att uppskatta då du vaknar på morgonen. Man kan sammanfatta det med att säga att medan du sover ger denna intensiva fuktgivande ansiktsmask en extra skjuts till hudens egen förmåga att behålla fukt. Detta resulterar i en långvarig återfuktning och ett friskare, mer ungdomligt utseende.

De som njuter av användning av denna masken har beskrivit det som att det är som att huden får möjlighet att dricka upp all den fukten som den behöver. Mycket kan man tacka faktumet att masken är formulerad med naturliga växter för. 

Det vi liker:
 • Ger ungdomlig lyster till alla hudtyper – mycket bra resultat
 • Möjliggör långvarig och intensiv återfuktning
 • Burken räcker länge vilket gör masken till ett prisvärt alternativ

Origins Drink Up Intensive Overnight Hydrating Mask 75 ml – Bästa naturliga

Origins Drink Up Intensive Overnight Hydrating Mask 75 ml

Idag har vi kommit långt inom forskningen på hudvård och kan framställa näst intill magiska ingredienser i labb – men är det alltid det bästa? Nja, troligen inte om du frågar användarna av denna mask från Origins. Här är det nämligen det naturliga som får stå för underverket!

Därför ska du välja Origins Drink Up Intensive Overnight Hydrating Mask 75 ml

Många gånger ska man inte krångla till det med massa krångliga ingredienser man knappt kan uttala namnet på, utan gå för det naturliga. Less is more, eller hur? Detta gäller åtminstone i allra högsta grad för denna mask från Origins, som kan stoltsera med naturliga ingredienser som du kan känna dig trygg i att sova med.

Detta är en intensiv fuktmask som innehåller avokado och aprikoskärnolja. Detta bidrar till att du kan nå ett ungdomligt och spänstigt utseende, som håller. Den innehåller även japansk tång, som reparerar hudens barriär under natten för att förhindra framtida uttorkning och tecken på tidigt åldrande. 

Man kan verkligen känna hur masken går ner på djupet under natten, och det är inte bara vi som står för detta, utan det bevisas även av de priser som denna mask har mottagit. Där kan vi lyfta att den har lyckats blivit utsedd till vinnare av bästa ansiktsmask i KICKS Beauty Awards både 2020 och 2021. Så det är helt klart en av de bästa ansiktsmaskerna, särskilt för de som hyllar det naturliga!

Det vi liker:
 • Passar de flesta hudtyper
 • Innehåller välgörande och naturliga ingredienser såsom avokado, aprikoskärnolja och japansk tång
 • Vinnare av utmärkelser för bästa ansiktsmask

Så väljer du den bästa nattmasken

Nu när du har fått en bra överblick över de bästa nattmaskerna i vårt test vill vi göra det lättare för dig att välja bland dem. Samtliga verkar ju så bra i hur de återfuktar huden under natten och reparerande egenskaper som går långt över en vanlig nattkräm, eller hur? Det stämmer, men det finns lite du skulle gynnas av att fundera över i valet. Så vi har här samlat några punkter som i vår mening kan vara bra att tänka på när du väljer vilken som blir din nya nattmask.

Hur mycket återfuktning krävs?

För de allra flesta av oss är mycket fukt bra. Alla hudtyper behöver fukt, men speciellt kan mer mogen hud behöva lite extra fukt. Det beror på att huden själv inte producerar lika mycket naturlig fukt som hos yngre.

När huden återfuktas blir den mjukare och ser mer fräsch och energisk ut – och natten är ett ypperligt tillfälle för detta. Samtidigt gör fukten huden mer elastisk – vilket gör att den framstår som mer ungdomlig och spänstig.

I din nattmask kan du hålla utkik efter ingredienser som hyaluronsyra och kollagen. Och du, gå inte i fällan att en fet kräm är lika med mest fukt. Då kan den istället ofta lägga sig som en hinna på huden, och du kommer mest att vakna upp på morgonen med en fet kudde. Istället kan en lättare nattmask med exempelvis en gelliknande konsistens vara det bästa.

Din hudtyp

Kopplat till punkten ovan gällande hur mycket fukt du behöver har vi även frågan om vilken hudtyp du har. Huruvida du har exempelvis torr, fet eller känslig hud inverkar nämligen på vilken som är den bästa nattmasken för dig. Olika nattmasker är, precis som vanliga ansiktsmasker, anpassade för olika hudtyper.

Här är det särskilt viktigt att vara uppmärksam på om du har känslig hud. Sådana nattmasker som innehåller specifika eller lite starkare ingredienser ska du nämligen vara mer noggrann med att försöka anpassa till rätt hud, då innehållet annars kan ge fel effekt.

Eftersom att en nattmask dessutom får verka i många timmar, snarare än den vanliga kvarten, kan rätt matchning anses vara ännu viktigare. Här får den ju ännu längre tid att verka, på gott, och vid fel matchning, ont.

Sedan ska vi även nämna att en nattmask inte alltid ger ett resultat som är det allra bästa för dem med stora porer, finnar eller acne. Detta då en nattmask i stora drag kan sägas stänga inne ens andra produkter, medan den verkar för att ta sig ner i huden. Masken stänger alltså även inne allt annat som finns i huden, alltså olja och möjliga bakterier från pormaskar och finnar. Då kan en till exempel en lermask eller ansiktsmask särskilt utvecklad för de med acne vara det bästa här.

Så får du ut max av din nattmask

Nu när du har valt den perfekta nattmasken för dina behov är det också viktigt att använda den rätt så att du maximerar din användning. En nattmask ska ge din hud en boost, och arbeta djupt in i huden – på ett sätt som varken din dagliga ansiktskräm eller faktiskt nattkräm inte gör. Det är därför viktigt att förbereda din hud rätt, så att den blir mer mottaglig för de aktiva ingredienserna i nattmasken och du får bästa möjliga effekt av den.

 • Börja med att rengöra huden: Under dagen samlas bakterier, fett, föroreningar och annat på din hud. Detta täpper till porerna och hindrar din hud från att andas. Om du rengör huden innan du applicerar masken kommer masken att absorberas bättre och arbeta djupare in i huden.
 • Ta hand om huden efteråt: Vi vill även påminna om att du inte ska glömma dina andra hudvårdsprodukter efteråt. Visst att du kommer långt med rengöring, sömn och nattmask, men detta bör bara vara en del av din hudvårdsrutin. Vi har redan nämnt att du bör rengöra din hud innan du applicerar masken, men kom även ihåg att vårda din hud efter masken. Detta innebär för de allra flesta masker att du sköljer av dem på morgonen, och därefter applicerar ditt serum och dagkräm.

Det positiva med nattmasker gentemot vanliga masker är att många vanliga masker kan vara exfolierande – och då gäller det att lugna huden efteråt och ibland även vara extra försiktig i solen. Detta behövs oftast inte med en nattmask, utan då är du direkt redo att gå ut och möta dagen med ditt lysande ansikte.

FAQ

Vilken nattmask är är bäst i test?

Filorga NCEF Night Mask 50 ml är den nattmask som är bäst i test, då den går ner på djupet och arbetar så att du kan vakna med en hud full av ungdomlig lyster. De andra maskerna är dock bra på sina sätt!

Kan jag få en fin och frisk hud endast genom att använda en nattmask?

Du kommer långt med en nattmask, men du behöver också ta hand om din hud genom rätt rengöring och hudvårdsprodukter, samt ta hand om dig inifrån genom rikligt med sömn, vatten och rörelse.