Ögonbrynsgel bäst i test – Få fina bryn hela dagen

1
Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel - Bäst ögonbrynsgelen

En ofärgad gel med bra spiralformad borste som snabbt och enkelt får ögonbrynen på plats och håller dem där hela dagen! Därför måste du välja Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel är den bästa ögonbrynsgelen för att den gör det otroligt enkelt att få fina, definierade ögonbryn som håller sig på plats hela dagen. Trots det känns ögonbrynen inte stela, gelen märks faktiskt inte av alls när den väl…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel - Bäst ögonbrynsgelen##
IsaDora Brow Shaping Gel 5.5ml 109,65 kr. Baresso
Indy Beauty Up Your Brow Game! Brow Fix Ella##
NYX Control Freak Eyebrow Gel Clear##
Xlash Xbrow Gel##
NYX Eyebrow Gel##
Maybelline Brow Fast Sculpt Gel Mascara #01 Blonde 76 kr. Apotea
BareMinerals Strength & Length Serum Infused Brow Gel Clear##
RevitaLash Hi-Def Tinted Brow Gel 185 kr. Plusshop
Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade 4g 179 kr. Beauty Bam

Underskatta aldrig effekten av snygga ögonbryn! Ögonbrynen ramar in ansiktet och kan till och med få dig att se yngre ut(!), så det är en bra ide att investera i en riktigt bra produkt till brynen som du själv trivs med och har lätt att arbeta med.

Ögonbrynsgel är lite av en allt i allo för ögonbrynen, då de ger bra stadga och fixering, och många samtidigt har färg och kan ge fylligare bryn. 

De har ofta en borste som påminner om mascaraborste, och är enkla att använda och torkar in snabbt och gör att även busiga strån stannar på plats. 

Ögonbrynsgelén gör det lätt att få till perfekta bryn, och det finns olika konsistenser så du kan välja den bästa ögonbrynsgelén som passar just dig. 

Det finns ögonbrynsgel med och utan färg, vattenfasta varianter, ekologisk ögonbrynsgel, veganska alternativ, och mycket mer. Läs igenom vårt ögonbrynsgel test för att hitta den bästa ögonbrynsgelén för dig, som gör att du enkelt kan forma dina ögonbryn och håller hela dagen.

Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel – Bäst ögonbrynsgelen

En ofärgad gel med bra spiralformad borste som snabbt och enkelt får ögonbrynen på plats och håller dem där hela dagen!

Därför måste du välja Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel

Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel är den bästa ögonbrynsgelen för att den gör det otroligt enkelt att få fina, definierade ögonbryn som håller sig på plats hela dagen. Trots det känns ögonbrynen inte stela, gelen märks faktiskt inte av alls när den väl är på, men ger väldigt bra hållbarhet. Den är genomskinlig och passar alla ögonbrynsfärger, även ljusa ögonbryn. Den lägger sig osynligt över brynen och ger dem stadga vilket framhäver ditt ansikte. Den smala spiralborsten gör att det går snabbt och enkelt att fixa brynen. Dessutom är det otroligt prisvärd! Allt detta gör Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel till ett väldigt bra alternativ som passar alla och alla tillfällen, och är otroligt lätt att använda. 

Det vi liker:
 • Bra hållbarhet
 • Gör inte att ögonbrynen känns stela
 • Passar alla ögonbrynsfärger

IsaDora Brow Shaping Gel 5.5ml

Dina ögonbryn får både volym, stadga och färg med denna prisvärda ögonbrynsgel från IsaDora. 

Därför måste du välja IsaDora Brow Shaping Gel

IsaDora har alltid budgetvänliga produkter som gör jobbet, och deras Brow Gel är en multi-funktionell ögonbrynsgel som ger både färg och fyllighet åt dina bryn och fixerar dem. Med hjälp en fiberformula som fastnar på både ögonbrynen och huden fyller du enkelt i glesa ögonbryn som ser tjockare och fylligare ut. Den ger ett väldigt naturligt intryck och är lätt att applicera exakt där du önskar med hjälp av en avsmalnande borste. 

Denna brow gel är väldigt lätt att använda och kan byggas upp för tjockare bryn. Ger fin färg, bra fixering och snyggt markerade och fylliga bryn på ett kick!

Det vi liker:
 • Fyller i glesa bryn
 • Avsmalnande borste som ger precision
 • Ger brynen färg

Indy Beauty Up Your Brow Game Brow fix Eyebrow Gel 4ml – Bästa vegansk ögonbrynsgel

Denna svenska ögonbrynsgel är certifierat vegansk och ger transparent fixering åt dina bryn, som inte blir stela. Detta är Therése Lindgrens egna märke och är tillverkat i Sverige. 

Därför måste du välja Indy Beauty Up Your Brow Game Brow fix Eyebrow Gel

En certifierat 100% vegansk ögonbrynsgel som inte innehåller produkter av animalistiskt ursprung, så du kan känna dig trygg i att det är ett djurvänligt val! Den innehåller naturliga fiber vilket ger fyllighet och stadga åt ögonbryn, och är lätt att applicera. Användare gillar den fina färg den ger och hur bra färgen håller – dina ögonbryn är ifyllda tills du tvättar dem! Den är snabbtorkande och blir inte kladdig eller stel. Den nästan transparenta gelen är dessutom tillverkad i Sverige. Den formar ögonbrynen och ger en diskret brun ton som passar alla färger av ögonbryn och hår, och ger ett naturligt resultat. Du kan själv välja om du vill använda den på egen hand eller först använda en ögonbrynspenna och sen applicera gel över för extra definition.

Det vi liker:
 • Snabbtorkande
 • Innehåller inga animalistiska produkter
 • Ger stadga med hjälp av naturliga fiber

NYX Control Freak Eyebrow Gel 9g – Ögonbrynsgel transparent med bra stadga

Om du vill kunna räkna med att ögonbrynen håller sig på plats hela dagen är det NYX Control Freak Eyebrow Gel du ska välja – som en effektiv hårspray till ögonbrynen, men utan att kännas eller se stelt ut.

Därför måste du välja NYX Control Freak Eyebrow Gel

Oavsett om du först fyllt i ögonbrynen med en penna, puder, eller inte alls, kan du använda denna gel över för att få brynen på plats hela dagen. Den ger riktigt bra stadga men lyckas att ändå inte kännas stel, och ögonbrynen ser naturliga ut. Även svårtämjda bryn blir lätta att forma till en fin, jämn båge med den här gelen som dessutom är prisvärd, som alla NYX produkter. Ögonbrynsgelen kan även användas som en genomskinlig mascara, och separerar och definierar då dina fransar som ser fint osminkade men mer framhävda ut. Två i ett alltså! 

Det vi liker:
 • Ger långvarig och pålitlig stadga
 • Kan även användas som transparent mascara
 • Kan användas över både penna eller puder

Xlash Xbrow Eyebrow Gel 6ml – Bästa vattenfast ögonbrynsgel

Detta är en skön och lättanvänd ögonbrynsgelé som är transparent och vattenfast, så inte ens regn kan få dina ögonbryn att tappa formen!

Därför måste du välja Xlash Xbrow Eyebrow Gel

En bra, genomskinlig ögonbrynsgelé som kommer med en praktisk borste som ger lagom mycket produkt och gör det enkelt att applicera. Det blir aldrig för mycket och du kan enkelt bygga upp. Ögonbrynsgelén innehåller fiber som ger ögonbrynen ett tjockare intryck, och den transparenta formulan känns mjuk men håller dem på plats i upp till 12h. Att den är vattenfast är ett plus då den håller genom väder och svett utan problem.

Det vi liker:
 • Vattenfast formula
 • Borsten är bra och ger enkel applicering
 • Ger mjuk, transparent fixering

NYX Eyebrow Gel – Vattenfast ögonbrynsgel med färg

En bra ögonbrynsgelé som kommer i fem olika nyanser och snabbt och enkelt ger fylliga, vackra ögonbryn som håller sin form hela dagen, även genom träning och regn. 

Därför måste du välja NYX Eyebrow Gel

NYX Eyebrow Gel är en snabbtorkande, vattenfast ögonbrynsgelé rikt på pigment. Du kan välja mellan fem olika nyanser, så du kan hitta den färg som passar dig bäst och ger mest naturligt resultat. Brynen blir både fint färgade och formade med den här gelen, och då du får både färg och fixering i ett är det väldigt lätt att få brynen fina på ett kick. Den är lätt att applicera och har en lätt och mjuk formula, som torkar fort så du måste arbeta snabbt men när den väl torkat sitter den där. Du kan träna, sova, och allt där i mellan med den här ögonbrynsgelén utan att riskera ögonbrynen. Passar alla, men speciellt dig som gillar att ha allt i ett och som har problem med att ögonbrynen håller sin form hela dagen då denna vattenfasta ögonbrynsgelé sitter ordentligt. 

Det vi liker:
 • Ger fylliga bryn på ett kick
 • Vattenfast och lätt formula
 • Kommer i fem nyanser

Essence Make Me Brow Eyebrow Gel Mascara – 3 i 1

Till ett ringa pris får du en ögonbrynsgel som ger både färg, form och fyllighet i ett. Ett steg och du är färdig alltså!

Därför måste du välja Essence Make Me Brow Eyebrow Gel Mascara

Essence Make Me Brow Eyebrow Gel Mascara är ett riktigt bra budgetval. Den är både billig och bra då den ger både färg, fyllighet och fixerar brynen, så ett par svep räcker för att fixa brynen. En perfekt ögonbrynsgel till vardags då den ger ett väldigt naturligt resultat. Med hjälp av färg och fibrer fyller den ut brynen, och den håller dem på plats länge. Stort plus för de många olika funktionerna och det bra priset!

Det vi liker:
 • Uppbyggbar
 • Prisvärd
 • Allt du behöver för att fixa brynen

bareMinerals Strength & Length Serum Infused Eyebrow Gel – För fylligare ögonbryn

Detta är både en ögonbrynsgel och serum i ett, så du får både snygga bryn direkt och märkbart fylligare ögonbryn efter ca 8 veckors regelbunden användning.

Därför måste du välja bareMinerals Strength & Length Serum Infused Eyebrow Gel

Om du har tunna, glesa ögonbryn är detta den ultimata ögonbrynsgelen – den är väldigt bra då den både ger dig snygga ögonbryn på en gång men också ger näring åt dem för fylligare form vid längre användning. Formulan är växtbaserad och veganskt, och testad och säker för kontaktlinsbärare. Borsten är nästan en liten kam, som gör att du kan kamma igenom och styla brynen. Denna ögonbrynsgel har även färg, och ger väldigt fint, naturligt resultat. Det är lätt att applicera produkten och få jämn färg och fin form. Brynen känns mjuka och användare tycker det ger väldigt snygga, naturliga bryn och att gelen inte känns tung på brynen. En väldigt bra vardagsprodukt för ögonbrynen som med tiden ger naturligt fylligare bryn även utan produkt.

Det vi liker:
 • Växtbaserat serum som ger fylligare bryn
 • Ger stadga, färg och näring
 • Veganskt

RevitaLash Hi-Def Tinted Brow Gel – Få skulpterade bryn

Med hjälp av både en kam och borste kan du få riktigt fin definition på brynen med denna ögonbrynsgel. Den har en diskret färg som passar alla hårfärger och lägger sig fint, och det är lätt att forma brynen med hållbart resultat. 

Därför måste du välja RevitaLash Hi-Def Tinted Brow Gel

Först sätter du RevitaLash Tinted Brow Gel på brynen, sen när det torkat kan du använda den lilla kammen för att styla dem i precis den form du tycker om. Det ger otroligt fina och skulpterade resultat, och det är lätt att forma brynen med den lilla kammen. Formulan är berikad med peptider som vårdar brynen, och har en svag färgning som passar alla hårfärger. Ögonbrynsgelén går att byggas upp för extra färg och fixering. En bra ögonbrynsgel som både vårdar och ger snygga bryn, och extra plus för både borste och kam vilket ger stora möjligheter att forma brynen. 

Det vi liker:
 • Unik stylingprodukt för brynen
 • Svagt färgad
 • Hållbart resultat

Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade 4g – Bästa pomaden

En bra ögonbrynsgel med färg, som kommer i en liten burk och används ihop med en borste (gärna vinklad!). Den är väldigt flexibel och kan byggas upp, och är otroligt populär för sitt fina resultat och bra hållbarhet. Finns i många färger.

Därför måste du välja Anastasia Beverly Hills Dip brow Pomade

Anastasia gör riktigt bra och väldigt populära ögonbrynsprodukter, och deras Dip Brow är en höjdare då den ger många valmöjligheter i hur mycket du vill fylla i dina bryn, och dessutom är det en vattenfast ögonbrynsgel så den klarar de flesta situationer galant. Det gör att den passar bra även i fuktiga klimat och för dig som har oljig hy. Många användare tycker detta är den bästa produkt de testat. Dock behöver du köpa en ögonbrynsborste till, och det kan kräva lite övning när du ska applicera med separat borste för att få perfekt resultat men när du väl lärt dig tekniken är det lätt att få till allt från diskret ifyllda bryn till dramatiska former. Denna ögonbrynsgel kommer i många olika färger, så den passar alla hud och hårfärger. Du kan använda den till att forma, fylla i och hålla ögonbrynen på plats. Den torkar in och håller hela dagen. Den är även dryg och bra pigmenterad, så du behöver bara använda lite produkt och den håller riktigt länge, så du får mycket för pengarna. Denna ögonbrynsgel är även vegansk och cruelty free. 

Det vi liker:
 • Kan enkelt byggas upp
 • Håller i både fukt och regn
 • Ett av de populäraste märkena för ögonbryn

Hitta den bästa ögonbrynsgelen för dig

Det är få produkter som gör det så enkelt att forma dina ögonbryn och ge perfekta bryn med bra hållbarhet som en ögonbrynsgel. De flesta kommer med en borste som påminner om en mascaraborste och du drar den enkelt över dina ögonbryn för att forma ögonbrynen och hålla dem på plats. Vilken du ska välja beror lite på hur mycket tid du vill och kan lägga på dina bryn, om du föredrar med eller utan färg, och såklart budget.

Vad ska jag leta efter i en ögonbrynsgel?

En bra ögonbrynsgel är din bästa vän när det kommer till att hålla ögonbrynen på plats hela dagen. För att hitta en bra variant är det några saker du kan tänka på:

 • Fiber – en ögonbrynsgel formulerad med små fiber fäster sig bättre på stråna och ger ett fylligare intryck
 • Färg – Välj en färg en eller två nyanser ljusare än ditt mörka hår, eller en till två nyanser mörkare än ditt ljusa hår
 • Applicering – en tunn, spetsig borste ger en bra och precis applicering. Alternativt är en kam eller mascara borste lätt att dra igenom brynen
 • Användning – om du ska använda din gel efter du fyllt i brynen med en penna, räcker det med en transparent gel. Om du vill ha allt i ett välj en ögonbrynsgel med färg

Hur man använder ögonbrynsgel

 1. Börja alltid med att se till att du har rena ögonbryn
 2. Om du använder en transparent ögonbrynsgel kan du välja att först fylla i dina ögonbryn med en penna eller puder
 3. Använd borsten som medföljer, ta bort överflödig produkt mot kanten, och borsta helt enkelt genom brynen med din ögonbrynsgel
 4. Borsta dina ögonbryn lite snett uppåt för volym
 5. Låt din gel torka innan du t ex. drar en tröja över huvudet så du inte riskerar att dina ögonbryn ändrar form

Ska jag använda en transparent eller färgad ögonbrynsgel?

Det är en smaksak, men om du redan har fylliga, pigmenterade bryn räcker det med en transparent ögonbrynsgel för att forma ögonbrynen och hålla stråna på plats.

Om du däremot upplever att du har glesa ögonbryn, vill täcka gråa strån, eller skapa ett jämnare, fylligare resultat, välj en färgad ögonbrynsgel.

FAQ

Vilken ögonbrynsgel är bäst i test?

Vi tycker att bäst i test av ögonbrynsgelé är Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel. Den är den bästa ögonbrynsgelén för att den är otroligt prisvärd, vårdande och lätt att använda. Men läs igenom vårt test för att hitta den bästa varianten för just dina ögonbryn och behov!

Kan jag använda ögonbrynsgel som mascara?

De flesta är bara till för att använda på dina ögonbryn, men det finns några alternativ som även kan användas som en transparent mascara, som tex. NYX Control Freak.

Ska man använda ögonbrynsgel innan eller efter att man fyllt i ögonbrynen?

Du ska alltid använda ögonbrynsgel efter du har fyllt i dina ögonbryn, om så önskas. På så sätt ger du extra definition och hållbarhet och får alla stråna på plats.

Vad gör jag om min ögonbrynsgel har torkat ut?

Det finns olika trick för att förlänga hållbarheten på din ögonbrynsgel. Ett sätt är att spraya lite setting spray och låt det sjunka in. En del tycker det fungerar bra att blanda i lite ögondroppar så går det att använda ögonbrynsgelén igen.