Marknadens bästa ögonfransböjare 2022 – Få snygga fransar med dessa 6 fransböjare

1
Shiseido Eyelash Curler

En absolut storsäljare som garanterar alla typer av fransar en naturlig look genom att böja effektivt men skonsamt - Shiseido har här utvecklats en komplett ögonfransböjare! Därför ska du välja Shiseido Eyelash Curler Få dina fransar böjda snyggt och säkert med detta lilla mirakel från japanska Shiseido. Denna fransböjare kommer att ge dig livfulla ögon med imponerande resultat som gör att du kan komplettera din mascara för att få en absolut superfin look och imponerande…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Shiseido Eyelash Curler 208 kr. Deloox
NYX Eyelash Curler 77 kr. Cocopanda
MAC Cosmetics Full Lash Curler##
Tweezerman Classic Lash Curler 174 kr. eleven
Xlash Eyelash Curler##
Christian Dior Backstage Eyelash Curler##

Mascara i all ära – men det som verkligen kan göra skillnad för din blick är långa, perfekt böjda fransar! Hur får man då det, om man inte orkar vänta flera månader på att ett ögonfransserum ska verka? Jo, med hjälp av en bra ögonfransböjare! En sådan av bra kvalitet är precis vad du, oavsett om du från början har korta eller långa fransar, behöver för att öppna upp blicken och se pigg ut. 

Ögonfransböjare som ögonfransböjare – hur mycket kan de egentligen skilja sig åt, kanske du tänker? Jo, faktum är att olika modeller på marknaden skiljer sig en hel del åt, trots att de i utseendet är relativt identiska. 

I denna lilla artikel presenterar vi marknadens 6 bästa ögonfransböjare som samtliga kommer att få dina fransar att se långa och fina ut. Dessutom guidar vi dig till hur du ska använda en ögonfransböjare som får dina ögon att se ut som riktiga rådjursögon. Som pricken över i:et får du ett litet tips på hur du kan ge dina fransar bra vård i vardagen.

Shiseido Eyelash Curler – Ögonfransböjare bäst i test

Shiseido Eyelash Curler

En absolut storsäljare som garanterar alla typer av fransar en naturlig look genom att böja effektivt men skonsamt – Shiseido har här utvecklats en komplett ögonfransböjare!

Därför ska du välja Shiseido Eyelash Curler

Få dina fransar böjda snyggt och säkert med detta lilla mirakel från japanska Shiseido. Denna fransböjare kommer att ge dig livfulla ögon med imponerande resultat som gör att du kan komplettera din mascara för att få en absolut superfin look och imponerande bra resultat. 

Det här är således en riktigt bra fransböjare som är utformad så att den inte knipsar tag i den ömtåliga huden runt ögonen. Med sina silikonkuddar ser den dessutom till att den varken bryter av eller sliter på dina fransar. Allt som allt kan man säga att Shiseido på ett fint sätt har utvecklat den bästa ögonfransböjaren som är värd alla pengarna. 

Det vi liker:
 • Tar på ett bra sätt tag i och böjer enkelt dina fransar från inre till yttre ögonvrån
 • Fransböjaren är utrustad med utbytbara kuddar i silikon – böjer skonsamt så att du inte skadar dina fransar
 • Bra för alla ögonformer
 • Böjer även de kortaste ögonfransarna effektivt
 • Har ett enkel och bekvämt grepp – enkel att använda
Det vi ikke liker:
 • Denna ögonfransböjaren ligger i den högre änden av prisskalan

NYX Eyelash Curler – Bästa billiga

NYX Eyelash Curler

Om du letar efter en bra standard ögonfransböjare då du vill att dina fransar ska se långa och eleganta där resultatet håller hela dagen, och samtidigt vill spara pengar, då är denna ögonfransböjaren från NYX precis rätt för dig!

Därför ska du välja NYX Eyelash Curler

NYX ger dig här en fransböjare som får dina fransar att bli långa och eleganta. Dessutom säkerställs att formen hålls under dagen. Här får du således en alldeles utmärkt ögonfransböjare som får ordning på dina långa fransar med en naturlig och uppiggande böj.

Fransböjaren är gjord av metall och har även en bra bredd så att du kan få med alla fransar när du böjer dem. Som om inte detta vore nog säljs den till ett pris som får plånboken att jubla! 

Det vi liker:
 • Denna ögonfransböjaren är PETA Cruelty Free-certifierad
 • Ger en fin båge för långa fransar
 • Bra för extra runda ögonformer
 • Säljs till ett extra plånboksvänligt pris
 • Resultatet håller längre
Det vi ikke liker:
 • Inte så bra för korta ögonfransar
 • Kan ha en tendens till att knipsa tag i huden
 • Öppnar inte upp sig lika mycket som andra ögonfransböjare gör och är därför inte alltid så lätt och smidig att använda

MAC Cosmetics Full Lash Curler – Bästa lättanvända

MAC Cosmetics Full Lash Curler

Uppgradera din skönhetsrutin och få vackra fransar på bara några sekunder med denna coola fransböjare från klassiska MAC Cosmetics.

Därför ska du välja MAC Cosmetics Full Lash Curler

Få dramatiska ögon och bambiögon i ett med denna snygga fransböjare från ett av marknadens ledande skönhetsmärken. MAC kan helt klart sin sak, och med denna fransböjare kan du verkligen uppgradera dina fransar till att se långa och eleganta ut.

Oavsett om du är ny i inom världen av ögonfransböjare, eller letar efter en bra ögonfransböjare till ett rimligt pris, är denna ögonfransböjaren från MAC idealisk för dig och dina ögonfransar! Bara böj fransarna innan du applicerar mascaran och fransarna får en superlook. Marknadens bästa ögonfransböjare på sitt sätt!

Det vi liker:
 • Ger en supersnygg böj på ögonfransarna med bara en lätt kläm
 • Bra att hålla i – perfekt mått för de flesta fingrar
 • Enkel att använda – du behöver inte vara kärnfysiker för att böja dina fransar
Det vi ikke liker:
 • Du måste vara noga med att inte klämma för mycket när du använder denna

Tweezerman Classic Lash Curler – Bästa enkla

Tweezerman Classic Lash Curler

Är du ute efter en enkel ögonfransböjare som gör det den ska – och gör det bra, utan att krångla till det, är det en klassisk ögonfransböjare som denna från Tweezerman som helt klart är den du, bokstavligen, ska få upp ögonen för.

Därför ska du välja Tweezerman Classic Lash Curler

Som namnet Tweezerman indikerar är varumärket experter inom pincetter (tweezer = pincett), och faktum är att det är ett av världens ledande varumärken inom skönhetsverktyg. Denna klassiska ögonfransböjaren bidrar i allra högsta grad till den statusen!

Tweezermans ögonfransböjare gör så att du får vackert böjda fransar, där dina fransar ser längre ut och med resultat som håller hela dagen. Den eleganta böjen som får dina fransar att se längre ut får du på ett skonsamt men intensivt sätt tack vare att silikondynan är tjock. I köpet medföljer dessutom tre extra silikondynor. Här får du alltså extra mycket för pengarna – så du förstår att detta helt klart är en av marknadens bästa ögonfransböjare.

Det vi liker:
 • Ger fransarna en intensiv böj där resultatet är bestående – oavsett hur raka ögonfransar du har från början
 • Lyckas böja ögonfransarna på ett skonsamt sätt med en tjock silikondyna
 • Inte bara en extra gummikudde, utan tre extra gummikuddar medföljer i köpet
 • Klassiska Tweezermans bästsäljande ögonfransböjare för mer böjda fransar än någonsin
 • Säljs till ett lågt pris – att du ska få din budget sprängd är det inte att tala om här
Det vi ikke liker:
 • Den tjocka silikondynan är inte alltid den bästa för korta fransar, som har svårt att komma runt den

Xlash Eyelash Curler – Bästa säkra

Xlash Eyelash Curler

Xlash är något av en ikon när det kommer till att möjliggöra fina, långa och starka fransar. De är pionjärer inom ögonfransserum, och ser med denna praktiska ögonfransböjare till att du kan förstärka effekten med en fin böj på fransarna – säkert och skonsamt.

Därför ska du välja Xlash Eyelash Curler

Xlash ger dig verkligen hela paketet när det kommer till att få attraktiva rådjursögon. Även om du använder deras ikoniska ögonfransserum, är det först då du böjer fransarna som den fulla effekten uppnås. Med ett serum och en ögonfransböjare kan du få den perfekta looken, och med Xlash ögonfransböjare kan du på ett effektivt och stadigt sätt få till den perfekta böjen.

Handtagen är nämligen utvecklade för att ge ett stadigt grepp – kanon för att klämma precis lagom hårt, och inte råka glida och rycka av någon frans. Den är dessutom utrustad med tryckreglering, och passar till alla ögonformer. Allt detta till ett lågt pris! Du förstår alltså att detta helt klart är en av marknadens bästa ögonfransböjare.

Det vi liker:
 • Utvecklat med ett ergonomiskt och säkert handtag för att ge stabilitet och skonsamhet
 • Optimal att använda för att få till finishen på långa fransar som kräver böj för effekt
 • Utrustad med tryckreglering så att fransarna inte skadas
 • Ger fint böjda fransar på bara några sekunder
 • Fungerar bra för alla ögonformer
Det vi ikke liker:
 • Vissa upplever att det kan vara svårt att få in rätt teknik i början
 • Kan vara lite svårt att få med de kortaste fransarna längst in och ut i ögonvrån

Christian Dior Backstage Eyelash Curler – Bästa premium

Christian Dior Backstage Eyelash Curler

För de som vill att allt i sminkväskan ska vara av högsta klass, inklusive något så viktigt som ögonfransböjaren är detta svarta konstverk till ögonfransböjare helt rätt! Kanske att ‘den lilla svarta’ har fått en ny innebörd?

Därför ska du välja Christian Dior Backstage Eyelash Curler

Medan din mascara, foundation och rouge är något som tar slut och behövs bytas ut med jämna mellanrum är ju en ögonfransböjare av bra kvalitet en oumbärlig följeslagare för flera år framöver – och varför då inte investera i en riktig premium-modell som denna från självaste Christian Dior? Gillar du premiummärkens som Diors andra produkter är sannolikheten stor att du kanske också gillar denna ögonfransböjare.

Väljer du denna är du garanterad fina och hållbara resultat – japp, riktigt rådjursögon tack vare den där perfekta böjen på fransarna. Diors ögonfransböjare är förståeligt nog uppskattad av alla som värdesätter hög kvalitet på såväl produkt som resultat! Bäst i test av premium-modellerna.

Det vi liker:
 • Riktigt fin och exklusiv design i helsvart
 • Ger den perfekta böjen på dina fransar
 • Uppskattad av erfarna make up-artister
 • Med rekommendationen om att byta gummidynorna var sjätte månad säkerställs ständigt optimalt resultat
 • Fransarna behåller böjen hela dagen
Det vi ikke liker:
 • Säljs till ett högt pris som inte alla är beredda att betala

Så väljer du den bästa ögonfransböjaren

Som vi var inne på i början – en ögonfransböjare är inte bara en ögonfransböjare, utan det finns vissa parametrar som gör att olika ögonfransböjare skiljer sig åt. Vi går igenom det viktigaste du ska tänka på innan du ska köpa en ny ögonfransböjare så att fransarna får den långa, eleganta effekt du är ute efter.

Först och främst, vill du ha effekt och kvalitet utan att skada fransarna ska du välja en ögonfransböjare i metall som har utbytbara kuddar. Det finns även olika modeller i plast, men vi avråder dig från att använda dem då de ofta är för svaga för att ge ett tillfredsställande resultat. Dessutom blir risken att du bryter fransarna större när du använder en fransböjare i plast. Som du kan se är samtliga av de bästa ögonfransböjarna som vi har presenterat här ovan då givetvis i metall.

Om vi ​​pratar om pris så ska du räkna med att detta ofta kommer att återspeglas i kvaliteten; ju dyrare ögonfransböjare, desto bättre designad och effektivare (och skonsam) blir den generellt sett, precis som att den förmodligen också blir enklare att använda. Eftersom att en ögonfransböjare är något som inte tar slut likt en mascara eller dylikt, rekommenderar vi att du prioriterar kvalitet. Det lönar sig i längden!

Så använder du din ögonfransböjare

Ögonfransböjare är fantastiska, men de sliter tyvärr även på ögonfransarna vid frekvent användning. Om du ser till att använda din fransböjare rätt kan du dock enkelt undvika att bryta eller skada dina fransar. Vi ger dig här 5 bra tips på hur du bäst undviker att slita dina fransar när du böjer dem med en ögonfransböjare:

 • Var alltid försiktig när du klämmer med din böjare, och ju närmare du är fransroten desto lättare ska du klämma
 • Håll några fingrar på dina ögonbryn (med motsatt hand) när du böjer dina fransar, så får du bättre fokus och kontroll
 • Undvik att böja/klämma ända ner till roten av fransraden
 • Använd alltid ögonfransböjaren INNAN du applicerar mascara
 • Var noga med att inte dra bort din ögonfransböjare från ögat när du klämmer ihop fransarna då du lätt då kan slita onödigt mycket på fransarna

Värm upp din fransböjare

Har du tjocka och kanske till och med lite stela fransar är det en jättebra idé att värma fransböjaren innan du använder den. Blås då varmluft på fransböjaren med en fön, men var samtidigt noga med att inte värma den för mycket; känn med fingertopparna innan du böjer fransarna.

Böj dina fransar i steg

Ett annat knep är att böja fransarna i flera steg. Börja med en lätt och försiktig kläm nära fransraden och håll i ca 10 sekunder. Fortsätt sedan längre upp på fransarna tills du får den böj som önskas.

Alternativ till klassiska fransböjar (mekaniska tiltböjar)

Ett bra alternativ till att dagligen använda den klassiska fransböjaren är att göra en så kallad lash lift. Lash lift är en permanent fransböjning som allt fler make up-artister eller skönhetsterapeuter erbjuder. Det är ett genialiskt sätt att få fransarna att böja sig, och resultatet håller i upp till 6 veckor åt gången.

Kom ihåg att vårda dina fransar

Gör något snällt för dina fransar och sköt om dem med ricinolja eller ett ögonfransserum. Ett ögonfransserum är generellt sett formulerat för att få ögonfransarna att växa sig längre, samtidigt som de har närande och stärkande egenskaper.

Ricinolja å andra sidan kommer inte att få dina fransar att växa längre, men det kommer att stärka dem och därmed hjälpa till att förlänga deras tillväxtcykel. Ricinolja är ett utmärkt sätt att ge fransarna en 100% naturlig och närande vård.

FAQ

Vilken ögonfransböjare är bäst i test?

Shiseido Ögonfransböjare är den ögonfransböjaren som är bäst i test! Det är en väldesignad ögonfransböjare som skonsamt men effektivt ger alla typer av fransar en fantastiskt din och hållbar böj.

Hur använder man en ögonfransböjare?

För bästa resultat ska du använda ögonfransböjaren nära roten av din övre fransrad och klämma försiktigt. Håll denna kläm i högst 10 sekunder. Fortsätt sedan att jobba dig uppåt längs fransarna.