Bästa ögonfransserum 2023 – Få fylligare fransar med dessa 5 bäst i test ögonfransserum

1
Hairlust Eyelash Enhancing Serum

Varför du ska välja Hairlust Eyelash Enhancing Serum För dig som vill ha ett bästa ögonfransserum utan hormonstörande ämnen och andra tvivelaktiga ingredienser är detta ögonfransserum för dig. Hairlust har formulerat en innovativ och skonsam formula som alla ögon kan tolerera. Med en rad naturliga ingredienser som sakta men säkert låter dina fransar växa, är detta ett helt naturligt veganskt ögonfransserum. Serumet är också särskilt lämpligt för att fylla på och främja tillväxten av fransar…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Hairlust Eyelash Enhancing Serum 377 kr. NiceBeauty
Xlash Eyelash Serum 3 ml 355 kr. Coolshop
Revitalash Advanced Eyelash Conditioner 983,20 kr. Grand Parfymeri
M2 Beauté Eyelash Activating Serum 738 kr. Proshop
Nanolash Eyelash Conditioner Serum 3 ml 398 kr. Beauty Bam

Hitta ditt bästa ögonfransserum i den här artikeln där vi testar 5 populära ögonfransserum. Vi bedömer utifrån parametrar som effektivitet, aktiva ingredienser och verkningstid när vi väger för- och nackdelar med varje produkt och väljer vårt bästa ögonfransserum.

En gång i tiden var konstgjorda ögonfransar och förlängningar det enda sättet att få fylligare och vackrare ögonfransar – men så är det inte längre. Och det vet du, det är därför du läser det här.

I det här testet har vi 5 bäst i test ögonfransserum och vi testar hur de var och en ger fylliga och långa fransar. I köpguiden som följer förklarar vi hur och varför ett ögonfransserum fungerar, bland annat vad som händer med dina fransar när det appliceras. Vi pratar också om prostaglandiner, peptider och vård, så att du kan bli lite smartare än du var igår. Du kan få en överblick över de 5 serumen i testet i vår jämförelsetabell här. Det blir enkelt att hitta ditt bästa ögonfransserum 2023!

Hairlust Eyelash Enhancing Serum – Bäst i test ögonfransserum 2023

Hairlust Eyelash Enhancing Serum

Varför du ska välja Hairlust Eyelash Enhancing Serum

För dig som vill ha ett bästa ögonfransserum utan hormonstörande ämnen och andra tvivelaktiga ingredienser är detta ögonfransserum för dig. Hairlust har formulerat en innovativ och skonsam formula som alla ögon kan tolerera. Med en rad naturliga ingredienser som sakta men säkert låter dina fransar växa, är detta ett helt naturligt veganskt ögonfransserum.

Serumet är också särskilt lämpligt för att fylla på och främja tillväxten av fransar för dem som upplever svag hår- och franstillväxt efter en graviditet.

Du ska inte förvänta dig att få tjocka falska fransar som bambufransar, men du får vackra långa fransar som lever längre och är tillväxtstimulerade utan prostaglandiner.

Det vi liker:
 • Stimulerar den naturliga tillväxten av längre fransar med Capixyl™ Peptide Complex
 • De aktiva ingredienserna i detta ögonfransserum är baserade på kliniskt bevisade resultat – här är ett fransserum som fungerar.
 • Vårdar och ger näring för starka ögonfransar och gör att fransarna blir längre och fylligare.
 • Fri från parabener, mineraloljor och oönskade kemikalier – kan även användas av gravida och ammande kvinnor
 • Även bra för känsliga ögon – lugnar med zinkoxid
Det vi ikke liker:
 • Används både morgon och kväll där andra serum endast bör appliceras på kvällen.
 • Det kan ta lång tid att börja fungera

Xlash Eyelash Serum 3 ml – Bäst i test av billiga serum

Xlash Eyelash Serum 3 ml

Varför du ska välja Xlash Eyelash Serum

Snabbtverkande och prisvärt, Xlash Eyelash Serum kan vara det perfekta ögonfransserumet för nybörjare som inte är redo att satsa stora pengar på ett fransserum.

Vi är inte riktigt säkra på vad det är som gör att detta Xlash serum fungerar så snabbt, men vi älskar Xlash Eyelash Serum. Perfekt för korta fransar som saknar täthet och längd, den här 3 ml-flaskan är ganska bra.

Xlash Eyelash Serum förlänger tillväxtfasen för dina fransar, får fler franshår att växa och gör dem starkare samtidigt – och det är inte att leka med. Xlash applikatorn är fin och lätt att arbeta med och serumet i sig är väldigt långsamt att använda. Xlash Eyelash Serum finns även i en 6 ml version under namnet Xlash Pro Eyelash Serum om du skulle vilja uppgradera.

Det vi liker:
 • Dermatologiskt testat ögonfransserum med bevisat resultat
 • Även testad av ögonläkare
 • Snabbtverkande – där andra serum tar några månader att verka, kommer de flesta att se franstillväxt på så lite som 3-4 veckor med denna formula.
 • Vegansk och cruelty fri
 • Bra för korta och tunna fransar – gör fransarna synligt tjockare och längre
Det vi ikke liker:
 • Kan orsaka rodnad och klåda i huden runt ögonen.
 • Kan sticka lite i fransraden de första gångerna du använder den

Revitalash Advanced Eyelash Conditioner – Bäst i test av premium-serum

Revitalash Advanced Eyelash Conditioner

Varför du ska välja Revitalash Advanced Eyelash Conditioner

Letar du efter ett alternativ till extensions eller din dagliga användning av konstgjorda fransar? Detta Revitalash Eyelash Conditioner serum är ett bra ställe att börja. Revitalash är ett högeffektivt serum som gör dina fransar synligt fylligare och längre, och som till och med gör att du slipper använda en ögonfransböjare. Av samma anledning är Revitalash Advanced Eyelash Conditioner serumet utmärkt för dig som har fransar som “går rakt”. Många kommer också att märka att ögonfransarna blir både mörkare och tjockare med Revitalash Advanced Eyelash Conditioner serum. Revitalash är ett tillväxtserum och en premiumprodukt i absolut toppklass som bara gör det riktigt bra.

Det vi liker:
 • Prisbelönt serum med bevisad effekt – och det är dessutom veganskt och grymtfritt.
 • Ger näring och vård med aminosyror och b-vitaminer – stärker fransarna
 • Kan användas på fransförlängningar
 • Ger längre och fylligare ögonfransar med en naturlig uppåtriktad krusning
 • Utvecklad av läkare – och fri från parabener, gluten och ftalater.
Det vi ikke liker:
 • Trots alla goda intentioner innehåller Revitalash Advanced Eyelash Conditioner fortfarande en prostaglandin-typ

M2 Beauté Eyelash Activating Serum – Bäst i test för korta ögonfransar

M2 Beauté Eyelash Activating Serum

Varför du ska välja M2 Beauté Eyelash Activating Serum

Populärt, kontroversiellt och med synliga resultat som inte ljuger, säg hej till M2 Beauté! Serumet som ger både fylligare och mörkare fransar, och som kan göra det lite svårt att bära glasögon – det beror nämligen på att den får fransarna att växa som om de hade fått substral och man verkligen ser resultat av att använda ögonfransserum. Här är ett fransserum som ger dig de där vackrare, längre och tjockare fransarna som du alltid har drömt om.

Du kommer också att få längre och tjockare fransar, och serumet är därför perfekt för dig som har en glesare ögonfranstillväxt. Serumet ska användas en gång om dagen och kan ta tid innan det visar sin fulla potential, men i gengäld är resultatet volym och täthet som kan påminna lite om en uppsättning konstgjorda ögonfransar.

Det vi liker:
 • Ger synligt långa och tjocka ögonfransar
 • Kan ge både fylligare ögonfransar och ögonbryn – detta ögonfransserum gör lite av varje
 • Serumet innehåller biotin – för starkare fransar också
 • Ger en fin uppåtriktad look åt dina fransar
Det vi ikke liker:
 • Applikatorn kan göra det svårt att applicera serumet utan att få för mycket på sig.
 • Detta ögonfransserum innehåller Norbimatoprost (MDN) – en av de något starkare prostaglandinvarianterna.
 • Stickor vid applicering

Nanolash Eyelash Conditioner Serum 3 ml – Bästa snabbverkande serum

Nanolash Eyelash Conditioner Serum 3 ml

Varför du ska välja Nanolash Eyelash Conditioner Serum

Nanolash lovar dig ett synligt resultat lite snabbare än vad du får med de flesta andra serum. Och det är ett bra förslag. Inom några veckor kommer de flesta att se en tydlig förändring – särskilt när det gäller fransarnas längd. Du kommer att få fylligare och längre fransar.  Efter det fortsätter tillväxten med fin täthet och fyllighet.

Med detta effektiva ögonfransserum får du först långa ögonfransar, sedan blir de tjockare och tjockare och slutligen starkare.

Ett annat plus med detta Nanolash Eyelash Serum är att det inte bara växer dina fransar, utan också vårdar och ger dem näring.

Det vi liker:
 • Snabbverkande fransserum för långa och fylliga fransar – du kommer att se en synlig effekt med tjockare och längre fransar efter bara två veckor.
 • Formulerad för känsliga ögon – testad av ögonläkare
 • Innehåller naturliga ingredienser för starka fransar och återfuktar fransraden
 • Ger mörkare och tätare fransar
 • Kan användas på fransförlängningar
Det vi ikke liker:
 • Nanolash gör mycket för att säga att detta serum innehåller säkra och vårdande ingredienser, men det är lite svårt att lista ut vilka de är.

Hur man väljer det bästa fransserumet – Köpguide

Vill du till varje pris ha långa och voluminösa fransar eller vill du att ditt ögonfransserum ska innehålla vissa specifika vårdande ingredienser? Det är inte så att det ena utesluter det andra, men små skillnader kan göra skillnad för den effekt du får.

I följande guide kan du läsa om dessa skillnader och lära dig mer om hur ingredienserna i ett ögonfransserum fungerar. Vi tittar på vilka eventuella biverkningar de har och vad du kan förvänta dig – eller inte förvänta dig – av slutresultatet och varför.

Är ögonfransserum farligt och hur fungerar det?

Vissa ögonfransserum innehåller den aktiva ingrediensen prostaglandin, andra inte, och det är förmodligen här som den största skillnaden ligger. Huruvida man ska använda ett ögonfransserum som innehåller dessa prostaglandiner eller inte har varit ganska kontroversiellt. Biverkningar av prostaglandinvarianter som Norbimatoprost/MDN har visat sig innefatta hud- och ögonirritation och i vissa fall förändring av ögonfärgen. Det senare är mycket sällsynt, men rodnad och sveda vid applicering är vanligare.

Hur ögonfransserum fungerar

Det speciella med dessa prostaglandinvarianter är dock att de får dina fransar att växa tätare, längre och starkare. Med andra ord fungerar de. Detta gör de genom att förlänga ögonfransarnas tillväxtfas. Ibland händer det också att man får mörkare fransar genom att använda ett ögonfransserum med prostaglandin. Detta beror på att prostaglandiner också stimulerar produktionen av melanin (färg).

Även om dessa serum nästan alltid är både dermatologiskt och oftalmologiskt testade finns det fortfarande en risk för biverkningar. Många människor upplever dock inga sådana och uppnår fantastiska resultat. Men självklart måste du vara medveten om vad du gör innan du applicerar serumet på dina fransar.

Om du är gravid och/eller ammar ska du undvika att använda ett fransserum som innehåller prostaglandiner och prostaglandinliknande ämnen. Detsamma gäller om du har känsliga ögon och känslig hud.

Olika prostaglandinvariationer

Den mest kända prostaglandinvarianten är förmodligen Norbimatoprost. Men det finns också ett antal andra aktiva substanser av samma typ – de har bara olika namn.

Dessa är:

 • (Norbimatoprost/MDN)
 • Deklorodihydroxi-difluoretylkloprostenolamid.
 • Isopropanol Fenylhydroxylpentene Dihydroxycyklopentylhepténat
 • Trifluormetyl dekloretyl etylprostenolamid
 • Etyltavleprostamid
 • Isopropylkloprostenat

Ögonfransarnas tillväxtfas

Kanske har du läst att vissa fransserum gör att du tappar dina ögonfransar efter ett tag? Det är inte omöjligt att detta händer, men i de flesta fall är det bara den naturliga tillväxtfasen som alla ögonfransar går igenom. Med andra ord ersätts fransarna naturligt och nya växer fram.

Alla ögonfransar byts inte ut samtidigt, men ofta kan det kännas som om en större del av fransarna faller ut samtidigt. Du kanske har märkt att vissa fransar ibland är kortare än andra – det beror på att alla fransar inte faller ut samtidigt och att de inte nödvändigtvis växer i samma takt.

Ögonfransarnas tillväxtfas är relativt kort och varar i genomsnitt bara 4-6 veckor.

En av de saker som ett ögonfransserum gör är att det också förlänger livslängden på dina fransar. Det innebär att du får fler fransar samtidigt, att de kan växa längre och att de därför sitter närmare varandra och fyller ut din franslinje mer.

Ögonfransarnas tillväxt och genetik

Korta och tunna fransar och de som av naturliga skäl har en svag franstillväxt får ofta riktigt bra resultat med hjälp av ett fransserum. Vissa upplever en riktig boost i både längd och täthet, medan andra kanske bara får längd men med mindre fyllighet. Ingredienserna i det ögonfransserum du använder kan ha en viss påverkan här, men i slutändan har det mer att göra med hur din hårväxt är genetiskt formad.

Det betyder också att om dina naturliga fransar är korta och lätta kommer du förmodligen inte att kunna uppnå samma (men nära!) resultat som någon som naturligt har längre och fylligare fransar.

Ingredienser i ett ögonfransserum – med eller utan prostaglandin?

Prostaglandiner ger ofta den största effekten när det gäller fylligare ögonfransar och franstillväxt i allmänhet. Men, och det finns ett men – för olika fransserum med peptider kan också ge fylliga fransar.

Det kan ta längre tid att se synliga resultat, men det kan vara värt att vänta.

Peptider och aminosyror

Peptider kan göra lite av varje och är ett bra alternativ för dem som vill undvika prostaglandiner i sitt ögonfransserum. Peptider består av mindre kedjor av aminosyror.

Peptider får fransarna förstärkta och har även vårdande egenskaper som förebygger skörhet. Sedan är det frågan om vilka typer av peptider som är bra. Vi har listat två typer av peptider som i kombination har visat sig i en klinisk studie ge stora synliga resultat med starkare fransar efter 3 månaders användning.

Dessa två peptider är

 • Myristoyl pentapeptid-17
 • Myristoyl Hexapeptide-16

Biotin

Biotin och b-vitaminer är alltid bra för att balansera och utveckla hår och naglar. Detta gäller även ögonfransar och ögonbryn, så du får också längre, tjockare och starkare fransar och bryn med biotin i ditt ögonfransserum.

Återfuktande och vårdande ingredienser

Flera serum är formulerade med fuktgivare och andra vårdande ingredienser. Dessa ingredienser stärker fransar och bryn, håller dem mjuka (precis som de gör för normalt hår) och förhindrar att de går sönder. De mest kända är hyaluronsyra och antioxidanter som vitamin E. Om du har torra fransar och torr hud i ögonområdet kommer ögonfransseru fransserum som återfuktar och ger näring att vara ditt bästa ögonfransserum.

Leta efter ett ögonfransserum med “conditioner” eller “conditioning” i namnet, så att du kan vara ganska säker på att du får en effektiv dos av vård.

Vårda dina fransar utan kemikalier

Precis som vi glömmer bort att ta hand om våra händer och fötter är ögonfransarna inte det första vi tänker på när vi köper skönhetsprodukter. Men ofta blir ögonfransarna friska och fylliga när de får näring och vård.

Oavsett om du vill ta en paus från att använda fransserum ett tag eller om du bara vill vara extra snäll mot dina fransar finns det alternativ – och de är helt fria från potentiellt skadliga ingredienser. Ett av dessa är ricinolja. En annan är olivolja och en tredje är grönt te. Du kan applicera dessa med en bomullspad, bomullspinne eller en liten sminkborste. Applicera på rena fransar på kvällen innan du går och lägger dig. Ögonfransserum är bäst när du använder det åtskilliga gånger i veckan.

Förutom att ge näring och stärka dina fransar stimulerar dessa tre naturliga ingredienser även tillväxten av dina fransar. Naturliga konster kan kanske fungera lika bra som ditt bästa ögonfransserum?

Fungerar ögonfransserum inte?

Även med Norbimatoprost och alla typer av vårdande ingredienser kan det hända att ett ögonfransserum inte fungerar för dig. Å andra sidan kan en produkt med en annan typ av prostaglandin, eller ett utan, visa sig ha en positiv effekt på din ögonfranstillväxt.

Det finns ingen bestämd anledning till varför ett ögonfransserum kan ge fylligare fransar för en person men inte ha någon effekt alls på en annan. Det är lite som med andra hårväxtprodukter; det kan finnas både genetiska och livsstilsrelaterade orsaker till varför en produkt fungerar eller inte fungerar. Och ibland kan det helt enkelt vara produktens sammansättning som inte fungerar för individen. Genom att prova dig fram kan du hitta vilket ögonfransserum är bäst just för dig.

VANLIGA FRÅGOR

Vilket är testets bästa ögonfransserum?

Testets bästa ögonfransserumet i detta test är Hairlust Eyelash Enhancing Serum! Serumet har en bevisad effekt och ger en hälsosam och säker stimulering av fransarna - även för gravida kvinnor. Ett verkligt bäst i test ögonfransserum!

Hur länge ska du använda ögonfransserum?

De flesta upplever en synlig effekt som längre, tjockare fransar efter att ha använt ögonfransserum en gång per dag eller två gånger om dagen morgon och kväll (sju gånger i veckan) i en månad eller två, medan det slutliga resultatet kan ta upp till tre månader.