Bästa ögonfransserumet 2022 – få långa, vackra fransar hemma!

1
HairLust Eyelash Enhancing Serum 8ml

Här får du ett effektivt ögonfransserum som dessutom är veganskt och till stor del baserat på naturliga och ekologiska ingredienser som ger dig längre, fylligare fransar på ett skonsamt sätt. Därför ska du välja HairLust Eyelash Enhancing Serum I det här serumet blandas ekologiska oljor som mjukgör och ger friska fransar med koffein och peptider som stimulerar tillväxten och minskar fransavfall.  Hyaluronsyra och glycerin låser in fukt för hälsosamma fransar som inte blir uttorkade, och…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HairLust Eyelash Enhancing Serum 8ml 495,20 kr. Magasin.se
Xlash Eyelash Serum 3ml 349 kr. Donna Beauty
Maybelline Lash Sensational Boosting Serum 4.5ml 139 kr. Bangerhead
RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner 3.5ml 1.106,10 kr. Staybeautiful
Nanolash Eyelash Serum 1.134,10 kr. Cdon
Filorga Optim-eyes Lashes & Brows Serum 2x6.5ml##
LashFood Natural Eyelash Enhancer 572 kr. YOUTY
M2 Beaute Eyelash Activating Serum 5ml##
Swiss Clinic Eyelash Growth Serum 6ml 517 kr. LOOKFANTASTIC
Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash + Brow Enhancing Serum 1.175,60 kr. Mankind

Lösfransar i all ära men vem drömmer inte om att ens egna ögonfransar ska vara långa och fylliga i sig själva? Du behöver inte drömma längre – nuförtiden finns det många serum att hitta som förlänger och förtjockar dina fransar och bryn, så även den som inte fötts med bambiögon kan få längre fransar. 

Läkemedelsverket förbjöd 2014 ett ämne som bedöms kunna irritera ögon och omnejd, och även påverka ögonens färg, så de produkter som numera säljs i Sverige är ofarliga så du behöver inte oroa dig! Det kan dock vara värt att göra lite research och eventuellt testa dig fram, då ögonen är ett väldigt känsligt område och man kan reagera olika på olika ingredienser. 

Det finns serum med lite olika effekt och i många olika prisklasser. Vi har gått igenom och hittat några av de allra bästa ögonfransserum som finns ute idag, så läs vidare för att hitta ett för dig!

HairLust Eyelash Enhancing Serum 8ml – bästa fransserumet i test

Här får du ett effektivt ögonfransserum som dessutom är veganskt och till stor del baserat på naturliga och ekologiska ingredienser som ger dig längre, fylligare fransar på ett skonsamt sätt.

Därför ska du välja HairLust Eyelash Enhancing Serum

I det här serumet blandas ekologiska oljor som mjukgör och ger friska fransar med koffein och peptider som stimulerar tillväxten och minskar fransavfall. 

Hyaluronsyra och glycerin låser in fukt för hälsosamma fransar som inte blir uttorkade, och jästextrakt gör fransarna starkare och minskar risken att de bryts av. 

HairLust Eyelash Enhancing Serum är certifierat veganskt och innehåller många ekologiska extrakt och naturliga ingredienser som främjar hårväxt. Ett peptidkomplex baserat på rödklöver och kombinerat med oljor och kaffefröolja ger dig fylligare, friskare fransar med synliga resultat på 4-8 veckor. Ett stort plus att det i detta serum finns många naturliga ingredienser som fokuserar på att hålla fransarna mjuka och friska samtidigt som de blir längre!

Det vi liker:
 • Ger synlig skillnad på 4-8 veckor
 • Förstärker och konditionerar fransarna
 • Fullproppat med naturliga ingredienser

Xlash Eyelash Serum 3ml – ger snabba resultat

Detta ögonfransserum utlovar synliga resultat på redan 30 dagar, och de flesta användare håller med att det är sant! Full effekt får du på 6-8 veckor, och då är dina fransar både fylligare, längre och dessutom mörkare.

Därför ska du välja XLash Eyelash Serum

En bästsäljare bland fransserum som är extra bra för dig som inte bara vill ha längre fransar utan även önskar mer färg. Efter regelbunden användning blir fransarna märkbart fylligare, längre och även mörkare, och håller bättre formen när de böjs. 

Du kommer se skillnad redan första månaden vilket är snabbare än de flesta serum, men den största effekten syns efter 6-8 veckors daglig användning. Efter det rekommenderas det att du använder serumet var tredje dag för att behålla effekten. Serumet läggs som en tunn linje vid franslinjen, likt en eyeliner. 

Xlash serum innehåller aminosyror och antioxidanter, som ger styrka åt hårsäckarna och hjälper bygga upp starkare fransar och främja deras tillväxt. Korallextrakt främjar cellförnyelsen och ger också starkare fransar. Xlash är ett bra, väldigt prisvärt serum som ger resultat på dina ögonfransar redan efter en månad och du  kommer på sikt få fransar som ser både längre, fylligare och mörkare ut!

Det vi liker:
 • Ger snabbt resultat
 • Gör även fransarna mörkare
 • Prisvärt

Maybelline Lash Sensational Boosting Serum 4.5ml – bästa ögonfransserumet för priset

Ett väldigt prisvärt ögonfransserum i snygg förpackning som ger starkare och glansigare fransar. Används två gånger om dagen i början och ger snabba resultat.

Därför ska du välja Maybelline Lash Sensational Boosting Serum

Du får mycket för pengarna i det här serumet från Maybelline som ger vad det lovar. Aminosyror och B5 vitamin stärker och ger näring åt fransarna som ser längre ut redan efter en månad. Serumet ger din mascara en stor boost redan efter några veckors användning. 

Det kommer med en liten borste som du använder för att applicera på rena fransar morgon och kväll i fyra veckor. Borsten gör det lätt att få serumet på plats och efter den första månaden kan du dra ner på användandet. Aminosyrorna och antioxidanter stärker fransarna och förlänger livslängden, vilket ger ett längre och tjockare intryck. De blir också blankare vilket ser fräscht och fint ut.

Det vi liker:
 • Budgetvänligt utan att kompromissa på resultatet
 • Enkelt att applicera med medföljande borsten
 • Fransarna blir både starkare och blankare

RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner 3.5ml – ständig premiumfavorit

RevitaLash Advanced är ett populärt fransserum som fått bäst i test av Damernas Värld för dess förmåga att ge fylligare fransar med fin böjning och volym.

Därför ska du välja RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner

Här får du mycket för priset, även om det är mer i premiumklassen. Serumet är otroligt populärt och ger inte bara längre, fylligare fransar utan synligt välmående fransar med fin böj. RevitaLash Advanced innehåller Biopetin Complex som skyddar mot skörhet, ger fukt och förbättrar och stärker dina fransar. 

Serumet gör också dina fransar mer flexibla vilket gör dem mer motståndskraftiga och ger fin glans som ger ett piggare, hälsosammare intryck. Det är fullt med vitaminer och antioxidanter som vårdar och revitaliserar fransarna. 

Det som gör det här serumet lite extra bra är dess Curl Effect som ger extra böj och lyft åt fransarna. Kombinerat med en ögonfransböjare får du en öppen blick även utan smink. Efter 6 veckors daglig användning märks tydlig skillnad, applicera sen 1-2 gånger i veckan för att behålla resultatet. Resultatet blir vackra, täta, långa och hälsosamma fransar som fått många användare att lägga undan mascaran.

Det vi liker:
 • Ger både längre och fylligare fransar
 • Minskar hårtapp
 • Gör fransarna både tåligare och mer välmående

Nanolash Eyelash Serum – serum som ger djup näring för bra resultat

Ett så kallat piskserum som går ner ändå in i hårsäckarna och ger ordentligt med näring till fransarna hela vägen. Du får starkare fransar som ser tjockare och längre ut, och även en nyans mörkare.

Därför ska du välja Nanolash Eyelash Serum

Nanolash Eyelash serum har en exakt applikator som gör att det kan gå djupt ner och ge näring och styrka åt fransarna ändå ner från hårsäckarna. På så sätt ger de fransarna optimal styrka inifrån och redan på en månad blir de både tjockare och längre. 

De får även ett osynligt skydd som förhindrar att de bryts av eller skadas, och Nanolash ger också dina fransar en mörkare nyans som ger fin definition. De blir längre och fylligare och även tåligare och mer välmående. 

Nanolash är baserat på ett deriviat av prostaglandin, som ger samma effekt av längre, tjockare fransar men utan att riskera att ändra färg på iris. Serumet har framtagits i konsultation med optiker och ger ingen irritation, även för dig med känsliga ögon.

Det vi liker:
 • Ger näring på djupet
 • Skapar en osynlig barriär som skyddar fransarna
 • Gör fransarna både tåligare och mer välmående

Filorga Optim-eyes Lashes & Brows Serum 2×6.5ml – serum för både fransar och bryn

Ett tvåstegs serum som först stimulerar hårväxt och ger styrka, sen näring och volym i nästa steg. Kan med fördel användas både på fransar och ögonbryn för att ge fylligare intryck av båda.

Därför ska du välja Filorga Optim-eyes Lashes & Brows Serum

Det är inte bara ögonfransarna som ger definition åt dina ögon – ögonbrynen kan också bli glesare och blekare med åldern, och gör stor skillnad på helhetsintrycket. Den här serum duon från Filorga fungerar lika bra på fransarna som ögonbrynen, och ska användas regelbundet och ger då fylligare bryn och fransar som kommer ge fin definition åt hela ögonområdet. 

Steg 1 stimulerar hårsäckarna för att ge mer fyllighet och volym och boostar tillväxten, och stärker roten för mindre hårtapp. Steg 2 ger näring, skydd och volym och fungerar även som en primer och ger ett bra underlag för smink, som håller sig på plats längre. 

Serumet innehåller Kera-extend CX komplex och NCEF som stimulerar hårsäckarna och ger fransarna en ordentlig boost. Applicera serumet på fransar och/eller bryn två gånger per dag för bästa resultat.

Det vi liker:
 • Unikt två-stegsprocess
 • Stärker och reparerar
 • Fransar och bryn blir fylligare och välnärda

LashFood Natural Eyelash Enhancer – ekologisk certifierat serum

Allt fler väljer produkter med mer naturliga ingredienser, speciellt när det handlar om sådant du använder på din hud och nära dina ögon. Med det här certifierade serumet får du skonsamt med naturliga och ekologiska ingredienser motståndskraftigare, fylligare fransar utan att behöva oroa dig för kemiska eller irriterande ämnen.

Därför ska du välja LashFood Natural Eyelash Enhancer

Oavsett om du har känsliga ögon, helst väljer naturliga skönhetsprodukter, och/eller värnar om miljön, är detta serumet för dig då det är det enda ekologiskt certifierade ögonfransserumet på marknaden just nu. Det innehåller Phyto-Complex som är ett tryggt och effektivt sätt att få längre fransar då det främjar tillväxten och ger starkare, mer välmående fransar utan användning av kemikalier. 

Förpackningen är gjord på hållbara material med miljön i åtanke, och produkten är aldrig testad på djur. Detta serum är det bästa för dig som vill undvika onödiga kemikalier men ändå önskar längre, vackrare fransar. 

Fransarna mår väldigt bra av detta serum som även både kan minska slitage vid användning av ögonfransextensions och hjälpa dem fästa bättre.

Det vi liker:
 • Det enda ekologiskt certifierade ögonfransserumet
 • Fritt från kemikalier och parabener
 • Fransarna upplevs fylligare och längre

M2 Beaute Eyelash Activating Serum 5ml – ger upp till 50% längre fransar

Ett lyxigt ögonfransserum som stimulerar både aktiva och inaktiva hårsäckar för ultimat hårväxt – resultatet blir märkbart längre och fylligare fransar även för den som har tunna och glesa fransar till att börja med.

Därför ska du välja M2 Beaute Eyelash Activating Serum

M2 Beaute Eyelash Activating Serum är mer i premiumklassen när det kommer till pris, men det är en dryg produkt med tydliga, imponerande resultat. Ögonfransserumet kommer i en förpackning med 5ml och innehåller ett komplex av aktiva ingredienser som tillsammans kan förlänga dina fransar med upp till 50%. 

Det innehåller även bland annat biotin som återställer och främjar tillväxt, stärkande hyaluronsyra och regenererande provitamin b5. Genom att stimulera både aktiva och inaktiva hårsäckar blir det tydliga resultat, och du får längre ögonfransar som ser fylligare ut. Applicera serumet en gång om dagen och serumet ger bra resultat inom 6-8 veckor.

Det vi liker:
 • Främjar effektivt fransarnas tillväxt
 • Ger välmående fransar
 • Ger vacker definition

Swiss Clinic Eyelash Growth Serum 6ml – ppulärt serum med unik formel

Swiss Clinic är ett pålitligt märke med produkter av hög kvalite, och deras ögonfransserum innehåller deras unika ingrediens Redensyl, vilket ger fint resultat med tätare, längre fransar.

Därför ska du välja Swiss Clinic Eyelash Growth Serum

Detta är ett bästsäljande ögonfransserum som främjar tillväxten, minskar håravfall och och får fransarna att växa sig långa och vackra. Detta genom en unik ingrediens som effektivt stimulerar hårväxten på ett skonsamt sätt, Swiss egna Redensyl som vunnit pris för hur de på ett innovativt sätt använt grön kemi och stamceller för att stimulera hårväxt. 

Fransavfallet minskar med hjälp av Capisyl, vilket gör fransarna tätare, och de växer sig längre och blir starkare redan från fästet. Resultatet blir vackra, längre och tjockare fransar som syns. Redan på mellan 3 och 6 veckor ser du märkbar skillnad om du använder den lätta borsten två gånger per dag.

 Användare upplever inte att serumet irriterar och att det verkligen ger långa ögonfransar.

Det vi liker:
 • Bästsäljande ögonfransserum
 • Unik ingrediens som stimulerar hårväxt
 • Prisvinnare på In-Cosmetics Award 2014

Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash + Brow Enhancing Serum – ger en vitaminboost åt fransar och bryn

Ett bra serum fullt med peptider som vårdar och ger både dina ögonfransar och ögonbryn ett piggare, hälsosammare utseende!

Därför ska du välja Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash + Brow Enhancing Serum

Detta ögonfransserumet är fullt med vitaminer och peptider som ger dina fransar och bryn ordentligt med näring och gör att de kan växa sig tjockare och längre. Det är ett bra serum som innehåller märkets egna Triple Peptide Complex som fungerar som ett balsam för fransarna, som blir märkbart hälsosammare och ger dig ett piggare, fräschare utseende. 

Användare har märkt stor skillnad på både fransar och bryn, speciellt om du har glesa fransar eller överplockade bryn som får ett nytt, fylligare och välmående utseende. Dessutom en dryg produkt vilket gör den prisvärd.

Det vi liker:
 • Fungerar på både ögonfransar och bryn
 • Ger intryck av längre, tjockare fransar
 • Triple Peptide Complex

Välj det bästa ögonfransserumet för dig

Ögonfransserum blev populärt ett tag men rapporter om hur de kunde irritera, ge pigmentfläckar och till och med ändra färg på iris(!) gjorde att den första entusiasmen blekande lite. 

2013 beslöt Läkemedelsverket att förbjuda ingrediensen prostaglandinanaloger, som var orsaken till pigmentfläckar och förändringar i iris på en del användare. Det gjorde att många fransserum inte längre kunde säljas i Sverige och försvann. 

Numera finns det dock många ögonfransserum igen, och de är betydligt säkrare och mer vårdande. Istället för kemiska ingredienser fungerar de mer som balsam för dina ögonfransar, vilket gör att de kan växa sig starkare och hälsosammare. 

Hur fungerar ögonfransserum?

Dagens ögonfransserum fungerar genom att göra dina fransar starkare och motståndskraftigare, stimulera tillväxt och minska franstapp. Tekniskt sätt förlänger de inte dina fransar – de ger dem helt enkelt den näring de behöver för att kunna växa sig längre utan att falla av, och fler fransar att kunna växa ut vilket gör att de blir tätare.

Efter ett antal veckors användning får du alltså fylligare fransar, som troligtvis växer sig längre innan de faller av naturligt. Nästa omgång fransar växer sig fram starkare och snabbare vilket också gör att de upplevs som fylligare. 

En del ögonfransserum går ner i hårsäckarna och stimulerar hårväxt med hjälp av te.x. peptider och aminosyror, vilket också gör att fransarna växer snabbare och tätare. 

Är ögonfransserum bra för ögonfransarna?

Många av dagens ögonfransserum är faktiskt det – de ger näring, fukt och stärker dina fransar vilket är hemligheten till att de ser mer välmående ut. Detta gör att många ögonfransserum är bra att använda om du te.x. använder ögonfransextensions eller färgar dina fransar permanent, då dessa kan slita på fransarna och torka ut dem. Ögonfransserumet tillför fukt och näring och dina fransar blir hälsosammare. 

Är ögonfransserum farligt?

Numera är de ögonfransserum som säljs i Sverige ofarliga, men var aktsam om du köper utomlands då andra regler kan gälla. Dock är ögonområdet ganska känsligt, och reaktioner kan variera så prova försiktigt och sluta använda ditt serum om dina ögon eller ögonlock blir röda eller irriterade. 

Hur lång tid tar det att se resultat?

Vill du få längre, tjockare fransar – då är det tålamod som gäller! Ögonfransserum är ingen snabbkur, utan de flesta tar 6+ veckor att ge synliga resultat, och då gäller det att du använt dem en gång per dag enligt instruktionerna. 

Dessutom kan resultaten skifta från person till person, så ge inte upp bara för att du inte sett de resultat andra användare har beskrivit. 

Våra ögonfransar faller naturligt av efter mellan 100-150 dagar, och går i en naturlig cykel med tre stadier. Ett ögonfransserum kan förlänga den cykeln då håret växer, vilket resulterar i längre fransar. 

Vad innehåller ögonfransserum?

Vilka ingredienser kan faktiskt göra skillnad på dina fransar? Det här är några av de ämnen du ser mest i dagens fransserum:

 • Peptider och aminosyror :Ögonfransar består till största delen av proteiner och därför kan det hjälpa att tillsätta proteiner, som aminosyror och peptider. De är byggstenar till proteiner som dessutom kan ge nära, reparera och stärka svaga ögonfransar. Kollagen är ett annat protein som kan finnas i ögonfransserum
 • Hyaluronsyra: Hyaluronsyra är en fuktbindare, som gör ögonfransarna mjukare och mer flexibla vilket minskar risken att de bryts av, och kan även lägga sig runt dem vilket ger ett tjockare intryck. 
 • Naturliga oljor: Dessa kan lägga sig runt fransarna och göra att de ser fylligare ut, och kan även ge fukt och näring vilket skyddar och stärker dem 
 • Vitamin b5: kan penetrera hårfibrerna för att ge extra styrk
 • Biotin: Biotin eller vitamin b7 kan ge ett fylligare intryck åt dina ögonfransar

Hur använder du ögonfransserum?

Ögonfransserum är ganska lätta att använda, det svåraste för den som vill se resultat är att man måste vänta! Kom ihåg att alltid noga följa instruktionerna för användning för just det serum du valt, och avbryt direkt om dina ögon blir irriterade eller gör ont. 

Det är viktigt att du först rengör ansiktet och dina ögonfransar innan du applicerar ögonfransserumet. Området ska vara helt fritt från produkter.

Om du vill se förändring måste du använda det så ofta som specificeras i instruktionerna. När du nått önskat resultat kan du dra ner på användningen av ögonfransserumet till ett par gånger i veckan. 

De flesta ögonfransserum kommer med en smal pensel som appliceras längs med den översta fransraden likt en eyeliner. En del kan även sättas på nedre fransraden om så önskas, och det finns även serum som kan appliceras på ögonbrynen för att göra dem fylligare.

De flesta serum ska man använda en gång om dagen i flera veckor, och det kan ta upp till två månader att se resultat. Vissa serum ska man använda två gånger om dagen (morgon och kväll) men inte mer än så, då det inte kommer skynda på processen. 

FAQ

Vilket ögonfransserum är bäst?

Det allra bästa ögonfransserumet är enligt oss HairLust Eyelash Enhancing Serum - ett veganskt, skonsamt serum som vårdar dina fransar och ger tydliga resultat. Men det finns andra starka konkurrenter så läs igenom vårt test för att hitta den produkt som passar dig bäst!

Hur fungerar ögonfransserum?

De fungerar genom att stärka och återfukta dina fransar, som ger ett fylligare, längre intryck.

Kan jag sluta använda serum efter önskade resultat?

Inte om du vill ha kvar resultaten. Då vi kontinuerligt tappar fransar kommer effekten försvinna om du helt slutar använda produkten. Du kan däremot dra ner och använda det ca två gånger i veckan om du vill ha kvar dina långa fransar.