Bästa pincetten 2022 – 6 favoriter för alla behov

1
Tweezerman Slant Tweezer Midnight Sky

t på ens utseende. Det är bara att googla “no eyebrows” så ser du bilder på kändisar som du knappt känner igen - just för att deras ögonbryn har redigerats att se annorlunda ut. Sedan går det ofta mode i formen på ögonbryn, där vi de senaste (h)åren (no pun intended) har gått från mer smala, tunna ögonbryn, till mer tjocka, buskiga. Att plocka ögonbrynen till den form just du vill ha dem i kan…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Tweezerman Slant Tweezer Midnight Sky 143,20 kr. MEDS
Brush Works HD Combination Tweezer Set 4-pack 69,60 kr. Apotek Hjärtat
Tweezerman Splintertweeze 157 kr. Harmoniq
Brush Works Traditional Tweezer 29 kr. Parfymonline SE
So Eco Combination Set 98 kr. Cocopanda SE
ELF Professional Stainless Steel 31,38 kr. iHerb
InnovaGoods 199 kr. Fyndiq
Anastasia Beverly Hills Tweezer 260 kr. Åhléns

Hur ens ögonbryn ser ut har förvånansvärt stor effekt på ens utseende. Det är bara att googla “no eyebrows” så ser du bilder på kändisar som du knappt känner igen – just för att deras ögonbryn har redigerats att se annorlunda ut. Sedan går det ofta mode i formen på ögonbryn, där vi de senaste (h)åren (no pun intended) har gått från mer smala, tunna ögonbryn, till mer tjocka, buskiga.

Att plocka ögonbrynen till den form just du vill ha dem i kan dock vara lite knepigt. Visst är det irriterande när du står där och inte lyckas få tag på alla små hår, eller har ett envist hårstrå du förgäves försöka plocka?

I denna artikel guidar vi dig så att du kan hitta den bästa pincetten för att noppa dina ögonbryn hur lätt som helst. Vi presenterar de 8 bästa pincetterna som du kan ta bort ditt oönskade hår med, och vi ger dig mer koll på hur olika typer av pincetter fungerar samt svarar på vanliga frågor om pincetter.

Tweezerman Slant Tweezer Midnight Sky – Pincett bäst i test

Plocka dina ögonbryn och ta bort oönskat hår på första försöket med detta skarpkantade underverk från pincettkungen Tweezerman! Under många år har denna pincetten varit en favorit hos många, och satt standarden för hur en riktigt bra pincett ska vara.

Därför ska välja Tweezerman Slant Tweezer Midnight Sky

Nu kan du plocka dina ögonbryn på nolltid, eftersom denna extraordinära pincetten tar bort hår så effektivt som du aldrig upplevt det förut. Detta är till stora delar tack vare den väldesignade sneda spetsen, som med fin noggrannhet har filats för hand till en väl avvägd vinkel på 25 grader. Med en lätt beröring och minimal ansträngning för fingrarna, tack vare ett välutvecklats grepp, tar denna pincett (sned) effektivt bort även de minsta hårstrån. 

Frågar man användare av den vad de tycker om pincetten är det idel lovord som gäller. Den gör att du känner dig som ett proffs till ögonbrynsplockare hemma, och det är slut på irritation över att inte få tag på alla, även de minsta, hårstråna. Många upplever även att denna skärpa inte bara ger precision, utan även minskar smärta, då pincetten snabbt tar bort stråna, utan att, bokstavligen, dra ut på dem eller tiden.

Sammantaget är detta den bästa pincetten 2021, den som sätter standarden för hur en riktigt bra pincett ska vara. Helt enkelt Pincettens Ferrari, och en given vinnare i detta test!

Det vi liker:
 • Vinnare av ‘Best Beauty Award’ igen – denna Tweezerman pincett har prisats flera år i rad
 • Skarp och effektiv – pincetten fångar effektivt håren, även de allra minsta stråna, vid roten
 • Toppen för att plocka hår både i ansiktet och på kroppen
 • Tillverkad i rostfritt stål
 • Spetsen är handfilad och ger 100 % precision
 • 25 graders sned vinkel på spetsen på pincetten – perfekt för spetsen av ögonbrynen
 • Utvecklad med ett genomtänkt grepp så att den ligger bra i handen
Det vi ikke liker:
 • Du måste vara väldigt noggrann i hanteringen av den – exempelvis genom att inte tappa pincetten då den kan bli sned och alltid använd skydd för skärpa

Brush Works HD Combination Tweezer Set 4-pack – Bästa kittet

Om du älskar att styla dina ögonbryn och fransar, då är detta fantastiska kit precis rätt för dig! Här får du nämligen hela 4 pincetter i fina färger och med olika design, beroende på användningsområde. Detta är helt enkelt det perfekta tillskottet för att göra necessären komplett.

Därför ska du välja Brush Works HD Combination Tweezer Set 4-pack

Nu är tiden då du känner att du saknar ‘rätt’ pincett över, för här har Brush Works sett till att täcka in allt du behöver när det kommer till pincetter att plocka ögonbrynen och andra oönskade hår med – i ett enda kit. Du behöver alltså själv inte göra din research kring vilka olika slags pincetter du behöver, utan det har de gjort åt dig.

Vad innehåller då detta paket? Jo, en pincett för att plocka större hårstrån från oönskade områden, en för att sätta lösögonfransar på plats och styla lösnaglar, en för att ta bort inåtväxta hårstrån och stickor i t.ex. foten, samt en för att med hög precision styla ögonbrynen. Skillnaden mellan de olika pincetterna sitter i hur deras tippar är designade, och du skiljer dem åt både genom att se på spetsen och deras fyra olika färger i form av fina pastellfärger.

Det fina med detta smarta set från Brush Works är också att de både erbjuder kvantitet och kvalitet. Samtliga fyra pincetter är nämligen tillverkade för hand. Sammantaget en fantastisk samling för att med hög precision styla ögonbryn, naglar och ögonfransar!

Det vi liker:
 • 4 pincetter i rostfritt stål
 • Lätt att rengöra
 • I setet ingår en pincett speciellt framtagen för att ta bort dina inåtväxande hårstrån
 • Plånboksvänligt alternativ – här får du mycket för pengarna, och hög kvalitet till ett förmånligt pris
 • Kommer i fina pastellfärger, som gör att de sticker ut från den klassiska silvriga
Det vi ikke liker:
 • Pincettens separata funktioner överlappar något, vilket kan göra att 4 pincetter känns något överflödigt
 • Ett fodral för att förvara alla 4 pincetter i hade varit uppskattat

Tweezerman Splintertweeze – Bästa för inåtväxta hårstrån

Bli av med dina inåtväxande hårstrån med en lätthet och effektivitet som bara denna, för ändamålet särskilt designade, pincett kan ge dig. Splintertweeze hjälper dig att bli av med onda, irriterande inåtväxande hårstrån med ytterligare en premiumpincett på listan!

Därför ska du välja Tweezerman Splintertweeze

Få kontroll över detaljerna med denna supereffektiva pincett, som med dess precision och hållbara design kommer att vara till stor nytta för alla de som lider av inåtväxande hårstrån.

Perfekt för ansiktet, intima områden, och faktiskt för alla andra ställen där något har fastnat under huden – här får du en go-to pincett som är värd sitt pris!

Det vi liker:
 • Pincettens handfilade spets säkerställer imponerande precision
 • Pincetten är gjord av rostfritt kvalitetsstål – slitstark och lätt att rengöra
 • Kan användas för alla typer av hårborttagning under det översta hudlagret
 • Bra grepp – denna pincetten är genomtänkt in i minsta detalj
Det vi ikke liker:
 • Denna pincetten är lika vass som den är effektiv – ha den alltid med det medföljande plastskyddet

Brush Works Traditional Tweezer – Bästa billiga

Om du behöver en bra standard-pincett för en billig peng, är denna Brush Works-modell perfekt för dig!

Därför ska du välja Brush Works Traditional Tweezer

Denna pincetten är lika bra för att göra “grovarbetet” med grövre hårstrån, som att ta bort tunna och små hårstrån vid roten – den ger dig ett bra grepp och fångar upp det mesta. 

Detta gör denna Brush Works-pincetten till ett riktigt bra pris – några tiotals kronor för en pincett är väldigt imponerande. Ett superalternativ att ha som en back-up pincett i alla necessärer! 

Det vi liker:
 • Spetsen är handfilad – plockar dina ögonbryn med super precision
 • Tillverkad i högkvalitativt rostfritt stål
 • Lätt att rengöra pincetten
 • Pincetten är designad med en form som gör att den ligger bra i handen
 • Säljs till ett plånboksvänligt pris
 • 100 % vegansk och cruelty free
Det vi ikke liker:
 • Inget plastlock medföljer denna pincetten så du behöver vara lite försiktig då du har den liggandes

So Eco Combination Set – Bästa hållbart producerade

Få till din önskade look med detta multifunktionella pincettset från So Eco!

Därför ska du välja Så Eco Combination Set

Här får du 4 olika pincetter, som gör din skönhetsrutin lätt som en plätt! Helt enkelt ett kanonlösning för att få ett allroundset till necessären. 

Dessa pincetter liknar de från Brush Works på #2 i funktion, genom att kunna styla både ögonbryn, naglar och fransar, men är tillverkade på ett mer hållbart sätt.

Det vi liker:
 • 4 kvalitetspincetter i rostfritt stål med olika funktioner
 • Plockar effektivt ögonbryn och oönskat ansiktshår
 • Gör appliceringen av lösfransar superenkel
 • Detta märke är PETA-certifierat – vegan och cruelty free
Det vi ikke liker:
 • Ska vara ett hållbart alternativ – men kan bidra till överflödig konsumtion om man inte behöver alla 4 pincetter

ELF Professional Stainless Steel – Bästa för att forma ögonbrynen

Denna prisvärda pincett hjälper dig att forma och definiera dina ögonbryn med superfint resultat! Vi måste säga att denna silvergrå modell från ELF gör ett förvånansvärt bra jobb, trots sitt låga pris!

Därför ska du välja ELF Professional Stainless Steel

Denna modell är inte lika mångsidig som andra pincetter, men ändå en superstark favorit. Denna pincett ligger bra i handen och plockar ögonbryn och olika ansiktshår på ett effektivt sätt. 

Den är utmärkt för hårborttagning av buskigt hår här och där, och extra bra för de med lite grövre ögonbryn. Allt detta till ett mycket imponerande pris! Sammantaget en mycket bra pincett – bäst i test av de billiga.

Det vi liker:
 • Pincetten är gjord av rostfritt kvalitetsstål
 • Bra för att ta bort alla typer av ansiktshår – även de i näsan
 • Bra för att klämma små finnar utan att skada huden
 • 100 % vegansk och cruelty free
 • Även bra för att ta bort de tunnaste hårstråna
Det vi ikke liker:
 • Du måste klämma något hårt på denna pincetten för optimal funktion

InnovaGoods – Bästa med LED-lampa

En utmaning när man ska plocka ögonbrynen är att man inte ser alla strån – det är ett minne blott med InnovaGoods som erbjuder en bra pincett med inbyggd LED-lampa. Här får du den bästa pincetten med automatiskt bra översyn!

Därför ska du välja InnovaGoods

Har du som jag stått i en hiss, ett hotellbadrum, eller provrum och tänkt att “wow, detta ljus är perfekt för att plocka ögonbrynen i”? Att ha bra ljus då man plockar ögonbrynen är ju A&O för att kunna styla dem på bästa sätt, och det ser denna InnovaGoods pincett till, då den är utvecklad med LED-ljus i själva pincetten.

Du behöver bara trycka på knappen så lyses berört område upp. Då du sedan plockar kan du göra det med fin precision, tack vare praktiskt grepp och snedskurna tippar.

Det vi liker:
 • Utvecklad med en inbyggd LED-lampa för optimal överblick
 • Pincetten är gjord av rostfritt stål vilket gör den hållbar
 • Snedskurna tippar vilket underlättar plockningen
 • Ytan på dess grepp i plast ger bra stabilitet
Det vi ikke liker:
 • Inte jättesmidigt i sin konstruktion eller med sitt grepp, och kan därmed upplevas som lite klumpig och tar upp större plats i necessären

Anastasia Beverly Hills Tweezer – Bästa premium

Då du håller denna pincetten i din hand känner du att det är kvalitet du håller i! Pincetten från detta klassiska varumärke gör den enkelt för dig att med hög precision och effektivitet plocka oönskade strån för ett fint inramat ansikte.

Därför ska du välja Anastasia Beverly Hills Tweezer

Anastasia Beverly Hills är något av pionjärer när det kommer till att forma ögonbrynen – då deras grundare Anastasia Soare var den första som introducerade “brow-shaping”. Sedan sitt grundande 1997 har de försett professionella ögonbrynsplockare, och på senare år även “vanliga” konsumenter, med toppklass-produkter. 

Med denna pincett i din necessär kan du vara säker på att du får en pincett av hög kvalitet, som med hög precision och effektivitet kan få till perfekt formade bryn – oavsett om det kräver att du plockar de grövre eller tunnaste hårstråna. En högkvalitativ klassiker att ha glädje av i många år! Den bästa pincetten i premium-klassen.

Det vi liker:
 • Hög hållbarhet med tillverkning i högkvalitativt stål
 • Spetsen har mycket skarp kant för hög precision
 • Fångar upp även de minsta håren
 • Kan användas både till ansiktet och kroppen
 • Lagom vikt på 75 gram gör den smidig, men samtidigt stabil
Det vi ikke liker:
 • Säljs till ett högre pris än många andra pincetter

Så väljer du den bästa pincetten

För att ta det från början – en pincett, på engelska kallas för tweezer, är ett enkelt “fingerhållet” verktyg som med två tunna ytor som pressas ihop kan få bort små fina hårstrån både på kroppen och i ansiktet. Som vi var inne på i början av artikeln har formen på dina ögonbryn stor effekt på ditt utseende, vilket gör en pincett till något av ett måste i necessären.

Trots dess oersättliga roll är pincetter inte särskilt dyra – inte ens den bästa av dem. Det är faktiskt enkelt att klicka hem en bra pincett, i bra kvalitet utan att behöva “tömma” bankkontot.

Det som kan vara värt att tänka på innan du köper en ny pincett är om du behöver en pincett med flera olika funktioner, eller om en vanlig pincett för att plocka ögonbryn och oönskat hår räcker för dig. Det du även ska tänka på innan du bestämmer dig för att köpa en pincett, sned, rak eller spetsig, är huruvida den har ett bra grepp och dess material. Är den tillverkad i rostfritt stål kan du ofta vara säker på att du får hem en hållbar modell.

Olika typer av pincetter

En pincett av god kvalitet kommer vanligtvis att vara tillverkad i rostfritt stål och med två relativt vassa ytor, som vanligtvis är lutande, spetsiga eller plana. För tydlighetens skull kommer här en kort översikt över dessa tre typer av pincetter, som också är de mest populära i sitt slag. Vilken som är den bästa pincetten beror lite på ändamålet.

Sned pincett

En sned pincett kännetecknas just av den sneda vinkeln som finns på de två spetsarna som plockas med. Denna typ av pincett är den mest populära för att plocka ögonbryn och olika oönskade hårstrån, oavsett om de sitter vid bikinilinjen, i skägget eller på kinderna.

Platt/rak pincett

För bara några år sedan gjordes praktiskt taget alla pincetter för ögonbrynsplockning med två raka ytor. Dock var de inte lika vassa som de flesta av den här typen är idag.

En pincett med raka kanter kan också användas för att plocka oönskat hår, men överträffas ofta av sin sneda motsvarighet när det kommer till att plocka ögonbryn och hår i ansiktet.

Den här typen av pincett är å andra sidan perfekt för att applicera lösfransar och nageldekorationer, och det är också med denna specifika funktion som de flesta märken marknadsför den.

Spetsig pincett

En spetsig pincett är vad du behöver om du har problem med inåtväxande hårstrån, eller bara vill ha ett verktyg som effektivt kan ta bort strån och till exempel stickor från plankor i det översta hudlagret.

FAQ

Vilken pincett är bäst i test?

Tweezerman Slant Midnight Sky är den pincett som är bäst i test. Med hög precision och hållbarhet är det ett fantastiskt verktyg i necessären för alla de som vill få en fin inramning av ansiktet.

Vad kännetecknar en bra pincett?

En bra pincett kännetecknas generellt av att spetsen effektivt får tag i även de allra minsta stråna, att du har ett bra grepp om pincetten samt en lång hållbarhet tack vare högkvalitativt material.

Kan jag göra min pincett skarpare?

Du kan göra din pincett skarpare genom att slipa den, men det är vanligtvis en kostsam affär och det blir därför ofta billigare att köpa en ny pincett istället för att slipa den gamla.