Rengöring ansikte bäst i test 2022 – för en ren och balanserad hy!

1
Bioderma Crealine/Sensibio H2O Micelle Solution 500ml

Detta är en fantastisk ansiktsrengöring som på ett väldigt milt och skonsamt sätt tar bort alla spår av smink, och har en lugnande effekt på huden. Detta micellärvatten är nästan standard i badrumsskåpet vid det här laget och Damernas Värld valde det till sin bäst i test av micellärt vatten! Därför måste du välja Bioderma Crealine/Sensibio H2O Micelle Solution Det har varit svårt att missa rengöringsvatten med micellärlösning, en fransk produkt som ger en väldigt…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Bioderma Crealine/Sensibio H2O Micelle Solution 500ml##
Clinique Liquid Facial Soap Mild 200ml 209,75 kr. Beautycos
Clarins Gentle Foaming Cleanser Dry/Sensitive Skin 125ml 215 kr. Parfym se
Dermalogica Precleanse Cleansing Oil 150 ml 427 kr. Proshop
Nivea Soothing Cleansing Mousse 150ml 74,25 kr. Lyko
Bioderma Sensibio Gel Moussant Mild Cleansing Foaming Gel Sensitive Skin 200ml##
Maria Åkerberg Olive Cleansing 100ml 119,20 kr. MEDS
ACO Sensitive Balance Micellar Gel 200ml 96,75 kr. DOZ Apotek

Att hitta en ansiktsrengöring som gör ansiktet riktigt rent från orenheter utan att torka ut huden är inte det lättaste. Det finns många olika ansiktsrengöringar att välja på, och det skiljer mycket på hur bra de är. Sen är det också viktigt att inte bara hitta en bra ansiktsrengöring men en ansiktsrengöring som passar just din hud! Torr hud behöver återfuktande ingredienser även i en ansiktstvätt, och oljig hy kan må bra av en med exfolierande egenskaper.

Du har väl hört att du aldrig ska sova i din makeup? Det är faktiskt så viktigt att du helst inte ska göra det ens då och då, utan var alltid noga med att tvätta bort både smink och smuts från dagen. Oavsett om du sminkar dig eller inte är det viktigt att göra ansiktet rent och fräscht på kvällen innan du sätter dina serum och krämer, för att undvika bakterier och så att de ska kunna sjunka och få maximal effekt.

Att ha rätt ansiktsrengöring är starten på din hudvårdsrutin, oavsett hudtyp. Det är inte bara de med fet hy eller som använder mycket makeup som behöver en bra rengöring. Även du med normal hy behöver använda en bra ansiktsrengöring som bibehåller balansen i huden och inte torkar ut.

För att du ska hitta en riktigt bra ansiktsrengöring som lämnar dig ren och fräsch och passar just din hudtyp har vi samlat några av de bästa rengöring till ansiktet som finns att hitta just nu, som rengör effektivt men skonsamt!

Bioderma Crealine/Sensibio H2O Micelle Solution 500ml – Bästa ansiktsrengöringen

Detta är en fantastisk ansiktsrengöring som på ett väldigt milt och skonsamt sätt tar bort alla spår av smink, och har en lugnande effekt på huden. Detta micellärvatten är nästan standard i badrumsskåpet vid det här laget och Damernas Värld valde det till sin bäst i test av micellärt vatten!

Därför måste du välja Bioderma Crealine/Sensibio H2O Micelle Solution

Det har varit svårt att missa rengöringsvatten med micellärlösning, en fransk produkt som ger en väldigt effektivt sminkborttagning med hjälp av de små molekyler som micellärt vatten är, som snabbt löser upp och tar bort smink och smuts från huden. 

Bioderma Micelle Solution är fritt från tvål, parfym och andra möjliga irriterande och uttorkande ingredienser. Istället har vattnet en lugnande effekt på huden och hjälper till att bibehålla hudens balans.

Biodermas micellärvatten är en av de mest populära ansiktsrengöringarna och är en klar favorit just för hur effektivt den tar bort smink samtidigt som den lämnar huden mjuk, fräsch och utan en hinna. Det är dessutom otroligt lätt att använda den – bara ta lite på en bomullsrondell och dra över ansiktet! Bra för alla hudtyper, även känslig hud. Fick bäst i test av micellärvatten av Damernas Värld! 

Det vi liker:
 • Otroligt enkel och skonsam rengöring
 • Fri från tvål
 • Fungerar utmärkt till alla hudtyper

Clinique Liquid Facial Soap Mild 200ml – Bästa oljefri ansiktsrengöring

En riktigt bra ansiktsrengöring som är milt och bra för alla hudtyper och verkligen ger ett rent resultat, men utan att torka ut huden. Extra bra för fet hy då den är oljefri.

Därför måste du välja Clinique Liquid Facial Soap Mild

Det är svårt att bli besviken med den här ansiktstvätten från klassiska Clinique. Den är mild och effektiv, och lämnar dig verkligen med ett riktigt rent, skönt ansikte utan att torka ut, vilket kan vara en svår kombination! Pumpflaskan gör den lätt och hygienisk att använda, och den löddrar härligt. 

Även du med torr eller känslig hud kan med fördel använda den här ansiktsrengöringen, som är steg 1 i Cliniques tre-stegs kit. Så vill du kan du gärna följa upp med deras toner och hudkräm, som är lika milda och bra mot huden som tvätten. 

Clinique Liquid Facial Soap är utvecklad av hudläkare och löser upp smuts och döda hudceller. Oavsett hudtyp är detta ett bra val av ansiktsrengöring, men speciellt för fet hy eller blandad hy.

Det vi liker:
 • Oljefri och parfymfri
 • Gör huden ordentligt ren
 • Bra pumpflaska

Clarins Gentle Foaming Cleanser Dry/Sensitive Skin 125ml – Bästa ansiktsrengöring torr hy

Om du har torr och känslig hy är detta en utmärkt ansiktstvätt, som rengör milt och innehåller vårdande ingredienser som sheasmör och vitamin b5.

Därför måste du välja Clarins Gentle Foaming Cleanser Dry/Sensitive Skin

Du med torr hy som hudtyp kan ha svårt att hitta en bra rengöring, som faktiskt rengör huden ordentligt men samtidigt inte torkar ut. Men Clarins har faktiskt lyckats med att göra just en sån ansiktstvätt som passar dig med torr och känslig hy. Den löddrar skönt och rengör på djupet, och skyddar samtidigt huden från att torkas ut av vattnet. Dessutom tillför den en massa fukt och näring åt huden. Rengöringen är väldigt dryg, har en mild och fräsch doft och härligt krämig konsistens. Även du med riktigt torr hy slipper känna att huden stramar åt efter användning. Sheasmör mjukgör och lämnar dig med en len, återfuktad känsla. 

Det vi liker:
 • Skyddar huden mot uttorkning
 • Löddrar men är mild
 • Återfuktar och vårdar huden

Dermalogica Precleanse Cleansing Oil 150 ml – Bästa oljerengöring

En så kallad förtvätt som löser upp allt smink och smuts på ett kick! Följ upp med en vanlig ansiktstvätt för att göra rent själva ansiktet, som efter den här är fritt från makeup och orenheter.

Därför måste du välja Dermalogica Precleanse Cleansing Oil

Denna rengöringsolja från Dermalogica löser otroligt effektivt upp allt, från smink och solskyddskräm till smuts och annat, för ett riktigt rent resultat. Sen följer du upp med en ansiktstvätt för att tvätta din egen hy, välj en som är baserad på din hudtyp för att ta hand om din hud på bästa sätt. 

Även vattenfast makeup har inte en chans mot denna förtvätt, och det har aldrig varit enklare än så här att tvätta av dagen från ansiktet! Börja med att massera in oljan på torr hud, sätt sen lite vatten på fingrarna och massera in i hela ansiktet så allt allt löser upp och du kan skölja av det med ljummet vatten. 

Innehåller mjukgörande olivolja och aprikoskärnolja som stärker hudens barriär.

Det vi liker:
 • Oljan löser upp allt smink även vattenfast
 • Gör det otroligt enkelt att rengöra ansiktet
 • Stärker hudens barriär

Nivea Soothing Cleansing Mousse 150ml – Bästa budgetvalet

En skön mousse som rengör huden på ett skönt sätt och mjukgör med naturliga oljor. Lämnar dig med ren och skön hud och huden känns fräschare direkt!

Därför måste du välja Nivea Soothing Cleansing Mousse

Detta är en skön, lättanvänd cleanser från Nivea som tar effektivt bort smuts och smink och är härlig att använda med sin lätta moussekonsistens. Rengöringen tar bort orenheter och gör att huden känns riktigt fräsch och len efter användning, och innehåller mandelolja som mjukgör huden och motverkar uttorkning. 

Pumpflaskan gör den praktiskt och lätt att använda, och den är riktigt prisvärd och bra. Ett bra budgetval vilket är praktiskt speciellt för dig med normal hy som inte behöver några speciella ingredienser, men fungerar för alla hudtyper. 

Den innehåller parfym som en del användare upplever är stark, så har du väldigt känslig hy är det kanske inte för dig, men annars är den ett bra alternativ till dyrare ansiktsrengöringar.

Det vi liker:
 • Lättanvänd mousse
 • Mandelolja mjukgör huden
 • Prisvärd

Bioderma Sensibio Gel Moussant Mild Cleansing Foaming Gel Sensitive Skin 200ml – Bästa cleansing gel

En oparfymerad och tvålfri cleansing gel, som ger ett bra skum och rengör och mjukgör huden. Fungerar bra även för känslig hud. 

Därför måste du välja Bioderma Sensibio Gel Moussant Mild Cleansing Gel Sensitive Skin

Om du gillar Biodermas ansiktsvatten är detta den perfekta produkten att kombinera det med! Ansiktsvattnet tar bort smink och du kan sen följa upp med denna närande ansiktsrengöring som lindrar och lugnar huden. 

Denna cleanser rengöringen har en skön konsistens, en gel som får en mousseaktig känsla när du masserar in den på ansiktet. Den ger en mild rengöring som passar även känslig hud då den är fri från parfym och tvål. Fungerar bra för alla hudtyper, allt från fet till  torr och känslig hud.

Det vi liker:
 • Lindrar känslig hud
 • Mjukgörande och skön
 • Fri från parfym

Maria Åkerberg Olive Cleansing 100ml – Bästa ekologisk ansiktsrengöring

Ett riktigt bra ekologiskt alternativ av ansiktsrengöring, som milt och skonsamt rengör ansiktet och passar även dig med torr eller mogen hy.

Därför måste du välja Maria Åkerberg Olive Cleansing

Maria Åkerberg har härliga produkter som är ekologiska och skonsamma för både hud och miljön. Olive Cleansing är en väldigt mild ansiktsrengöring som mjukt rengör ansiktet och kan tvättas bort eller tas bort med en cellulosa tvättsvamp eller ansiktsservett. Huden känns mjuk och behaglig och rengöringen irriterar inte alls. 

Rengöringen innehåller kallpressad olivolja som är rikt på E-vitamin, vilket hjälper stärka hudens skyddsbarriär och har en lugnande och återfuktande effekt på huden. Den har även antiseptisk och balanserande pomeransolja. 

Om du har torr, känslig eller mogen hy är detta ett bra val, som lämnar huden nästan som om du redan använd en ansiktskräm. Dock upplever användare att den inte är till för att ta bort smink, så börja med att använda en produkt som löser upp din makeup innan du använder den här.

Det vi liker:
 • Innehåller kallpressad olivolja
 • Mild och skonsam
 • Bra för känslig och mogen

ACO Sensitive Balance Micellar Gel 200ml – Bästa ansiktsrengöring känslig hy

En behaglig ansiktsrengöring som inte irriterar även känslig hy, och innehåller aktiva ingredienser som hjälper till att återställa hudens balans och bakterieflora.

Därför måste du välja ACO Face Sensitive Balance Micellar Gel

För känslig hud är det extra viktigt att välja en mild cleanser, som inte irriterar eller torkar ut. Den här gelen är dessutom full med bra, aktiva ingredienser som hjälper huden bli starkare och mer balanserad, så den är riktigt bra för dig med känslig hud! 

Den innehåller prebiotika som främjar hudens goda bakterier vilket återställer balansen i huden, som blir mer motståndskraftig. 

Ansiktsrengöringen är dermatologiskt testad, även på känslig hud, och fri från parfym. 

Rengöringen tar effektivt bort din makeup och rengör huden på djupet. Ett bra val du kan lita på inte kommer irritera din känsliga hud! 

Det vi liker:
 • Parfymfri
 • Innehåller prebiotika
 • Gör huden mer motståndskraftig

Välj den bästa ansiktsrengöringen för dig

Tvätta ansiktet är något de flesta gör både morgon och kväll, och det ska helst varken vara slitsamt för dig eller din hud! En bra ansiktsrengöring löser upp smink och orenheter utan att du behöver stå och dra i din hud, eller att ansiktet efteråt känns torrt och åtstramat. Det finns flera olika typer av rengöringar och namn på dem. Rengöring, face wash, cleanser, ansiktstvätt. Så för att välja den bästa för just dig, vad är viktigt att tänka på?

Ansiktsrengöring kommer i olika former:

 • Rengöringsmjölk – är som namnet antyder mjölkig i konsistensen. Dessa är milda och återfuktande och passar speciellt bra för dig med uttorkad eller känslig hud
 • Krämrengöring – en lite tjockare rengöring med extra fuktgivande egenskaper, vilket gör rengöringen passande till hudtyp torr
 • Gelrengöring – lätta, löddrande rengöring som effektivt tar bort smuts och smink. Passar bäst till fet eller blandhy
 • Mousse – mousserengöring löddrar och rengör huden och tar bort orenheter, och lämnar huden mjuk och torkar inte ut. Passar de flesta hudtyper
 • Micellärvatten – ett mjukt och skonsamt sätt att rengöra huden och ta bort både smink och orenheter utan att du behöver vatten. Har lugnande effekt på huden och fungerar till alla hudtyper
 • Ansiktsservetter – dessa är bra att ha, speciellt om du inte har tillgång till en vask och behöver tvätta ansiktet, på resor tex. Men de är inte ultimata för vardagsbruk då det kan vara svårt att få bort precis allt, vilket är viktigt så huden inte blir igentäppt
 • Pre-cleanse – en precleanse används innan en vanlig ansiktstvätt för att först lyfta bort orenheter och smink så att du sen kan göra rent ditt ansikte

Varför är det viktigt att tvätta ansiktet varje dag?

Även om du inte använder smink regelbundet är ansiktsrengöringen inte ett steg du vill skippa på kvällen. Det är inte bara makeup som ska bort – en rengöring avlägsnar orenheter, gamla hudceller, överskottstalg och annat från dagen. Skölj sen med ljummet vatten för att få bort allt. Dessutom är det på natten våra ansiktskrämer och serum kan hjälpa hudens förnyelseprocess och du vill ha en ren yta innan du använder bra produkter för att de ska kunna fungera så bra som möjligt.

Ska man byta rengöring vid olika årstider?

Precis som du kan behöva en tjockare, mer återfuktande kräm på vintern för att ta hand om vintertorr hud, kan din hud ha nytta av en mildare och mer närande ansiktsrengöring.

Behöver jag tvätta ansiktet två gånger?

Dubbel rengöring är ett system att antingen använda en oljebaserad precleanse först för att ta bort smink och annat, sen följa upp med en annan ansiktsrengöring. Alternativt kan du tvätta ansiktet två gånger med din ansiktstvätt om det inte känns rent efter en. Dubbel rengöring är inte ett måste men kan vara ett bra sätt att verkligen få bort mycket smink, överflödig olja, eller solskyddskräm.

FAQ

Vilken ansiktsrengöring är bäst i test?

Vår bäst i test är Bioderma Crealine/Sensibio H2O Micelle Solution - ett svårslaget micellärvatten som är både otroligt milt och väldigt effektivt, och lämnar dig med välbalanserad och ren hud.

Hur ofta ska man rengöra ansiktet?

Helst både morgon och kväll, men alltid på kvällen, och glöm inte att rengöra ansiktet efter du har tränat och svettats.

Hur rengör jag ansiktet?

Det beror lite på vilken typ av ansiktsrengöring du har, men oftast börjar du med att skölja ansiktet med ljummet vatten, massera in din ansiktsrengöring, och skölja av.

Är rätt ansiktstvätt viktigt när jag ändå ska använda bra produkter sen?

Ja underskatta inte vikten av en bra ansiktstvätt, det är ett viktigt steg både för att rengöra huden och få bort smuts och smink, men också att inte torka ut eller störa hudens balans.