Bästa schampo för lockigt hår – Det bästa schampot för lockigt hår + guide

1
Hairlust Curl Crush Shampoo for Curls

Varför du ska välja Hairlust Curl Crush Shampoo for Curls Med detta vårdande schampo från Hairlust får du ett skonsamt, ekologiskt och veganskt schampo för ditt lockiga hår utan att behöva kompromissa med resultatet och effekten. Tvärtom kommer du med största sannolikhet att märka att dina lockar kommer att tacka dig för den närande vården som stödjer tillväxten i lockigt hår och återfuktar dina lockar, så att du får smidiga och starka lockar. Ingredienser som…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Hairlust Curl Crush Shampoo for Curls 299 kr. Magasin.se
SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Shampoo##
Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo 229 kr. By Jacobs
Davines LOVE Curl Shampoo 232 kr. Hudoteket
L'Oréal Professionnel Paris Hair Care Serie Expert Curl Expression Shampoo Anti-Buildup 129 kr. Bloomify

Letar du efter schampo för lockigt hår? Läs vidare nedan när vi granskar schampon för lockigt hår. När vi tittar på hårprodukter för lockigt hår fokuserar vi på extra fukt, eftersom personer med lockigt hår ofta upplever torrhet och frissighet. Därför letar vi efter testets bästa schampo för lockigt hår som rengör skonsamt och inte torkar ut lockigt hår. Hårvård för lockigt hår ska hålla ditt hår friskt och ge vackra lockar utan att tynga ner håret och lockarna.

Att ha lockigt hår kan vara både en välsignelse och en utmaning och kräver särskild vård och bra produkter. Oavsett om du föddes med naturliga lockar eller har permanentade lockar är det viktigt att använda rätt schampo. I vår köpguide förklarar vi hur du väljer rätt schampo för dina lockar. Vi ger dig också tips på hur du kan ta hand om ditt hår på bästa möjliga sätt. Få en snabb överblick i vår jämförelsetabell här.

Hairlust Curl Crush Shampoo for Curls – Bäst i test schampo för lockigt hår

Hairlust Curl Crush Shampoo for Curls

Varför du ska välja Hairlust Curl Crush Shampoo for Curls

Med detta vårdande schampo från Hairlust får du ett skonsamt, ekologiskt och veganskt schampo för ditt lockiga hår utan att behöva kompromissa med resultatet och effekten. Tvärtom kommer du med största sannolikhet att märka att dina lockar kommer att tacka dig för den närande vården som stödjer tillväxten i lockigt hår och återfuktar dina lockar, så att du får smidiga och starka lockar. Ingredienser som koffein från kaffebönor och mikroprotein i form av Protectagen™ och Aquaxyl™ hjälper till att återfukta och stärka dina lockar och ger dem ett nytt liv.

Schampot är även lämpligt för dem med känslig hårbotten, eftersom det är utformat för att skonsamt rengöra hår och hårbottnet utan användning av uttorkande och skadliga ingredienser. Eftersom det också är helt sulfatfritt är det särskilt lämpligt för Curly Girl-metoden. Det väldoftande schampot kommer också i en söt rosa flaska som kommer att se bra ut i badrumshyllan.

Det vi liker:
 • Motverkar håravfall, stärker hårstråna och balanserar hårets fuktnivå.
 • Fri från sulfater, parabener, silikon, mineralolja och alkohol.
 • Certifierad vegansk och certifierad ekologisk
 • Lämplig för känslig hårbotten
 • Mild och behaglig doft av persikoblomma och apelsin utan parfym.
Det vi ikke liker:
 • Schampot är utformat för fint, tunt eller skadat hår. Så om du har mycket tjockt och tjockt hår kan du tycka att effekten inte är lika märkbar.

SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Shampoo – Bästa billiga

SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & Shine Shampoo

Varför du ska välja SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & shine Shampoo

Detta vårdande och fuktgivande schampo från SheaMoisture är fyllt med läckra naturliga och ekologiska ingredienser som kokosnötsolja och hibiskusblom-extrakt. SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & shine Shampoo ger ditt lockiga hår en skyddande fuktboost och lämnar det rent och välmående. Silkeprotein och neemolja ger glans och mjukhet för att förhindra frissighet och torra lockar.

Om du har tjockt och tjockt hår med många fina lockar som kräver mycket fukt är detta SheaMoisture Coconut & Hibiscus Curl & shine Shampoo schampo en självklar kandidat för dig.

Det vi liker:
 • Schampot rengör försiktigt och återfuktar samtidigt.
 • Fylld med naturliga och ekologiska ingredienser
 • Fri från sulfater, parabener, parfym och mineralolja.
 • Inte testad på djur
Det vi ikke liker:
 • Detta schampo är avsett för tungt och tjockt lockigt hår. Om du har fint eller tunt hår kan du tycka att det tynger ner eller känns fett efter användning.

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo – Bästa bidraget

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo

Varför du ska välja Kérastase Curl Manifesto Bain Hydration Douceur Shampoo

Detta schampo från Kérastases Curl Manifesto-serie är formulerat för att skonsamt rengöra hårbottnet och hår utan att ta bort de naturliga oljorna. Ditt lockiga hår kommer att tacka dig för detta ljuvligt närande Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo schampo som ger intensivt vårdande och återfuktande samtidigt som det bibehåller elasticiteten hos dina lockar.

Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo är ett läckert och krämigt schampo med manukahonung, som är fyllt med mineraler och näringsämnen för att återfukta dina lockar. Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo innehåller ceramider som också hjälper till att försegla fukt och hålla ditt hår friskt, så att ditt hår behåller sin naturliga struktur. Kérastase Curl Manifesto Bain Hydratation Douceur Shampoo förebygger även friss och skyddar mot slitage och brott, så att dina lockar förblir vackra och definierade.

Det vi liker:
 • Återfuktande, skonsamt och stärkande schampo
 • Sulfat- och parabenfri
 • För alla typer av lockar
 • Doftande
 • Rengör försiktigt
Det vi ikke liker:
 • Priset ligger i den övre delen av skalan.

Davines LOVE Curl Shampoo – Bäst för vågigt hår

Davines LOVE Curl Shampoo

Varför du ska välja Davines LOVE Curl Shampoo

Davines LOVE Curl Shampoo är speciellt framtaget för lockigt och vågigt hår. Det krämiga och vårdande schampot innehåller naturligt aktiva ingredienser som mandelextrakt för att öka hårets elasticitet och volym. Den återfuktande blandningen av ingredienser rengör håret och lämnar det mjukt och lätt utan att äventyra den naturliga strukturen hos naturliga lockar, så att du kan behålla dina vackra lockar.

Schampot är fritt från både parabener och sulfater och har en mild, långvarig citrusdoft.

Det vi liker:
 • Ger glans och volym utan att tynga ner
 • Fri från sulfater
 • Bra doft med citrusnoter
 • Bra schampo för lätta vågor
Det vi ikke liker:
 • Schampot är utformat för lockigt och vågigt hår, så den vårdande effekten kommer förmodligen inte att vara lika synlig på tjocka och täta lockar.

L’Oréal Professionnel Paris Hair Care Serie Expert Curl Expression Shampoo Anti-Buildup – Bästa proffsprodukt

L'Oréal Professionnel Paris Hair Care Serie Expert Curl Expression Shampoo Anti-Buildup

Varför du ska välja L’Oréal Professionel Paris Hair Care Serie Expert Curl Expression Shampoo Anti-Buildup

Detta vårdande schampo för lockigt hår från L’Oréal’s pro-sortiment är speciellt framtaget för vågigt, frissigt och lockigt hår. Det innehåller glycerin, Urea H och Hibiskusfröextrakt och rengör skonsamt men grundligt bort uppbyggnad, produktrester och orenheter som har samlats på håret och hårbotten.

Schampot lyckas rengöra hår och hårbotten utan att ta bort hårets naturliga oljor, eftersom det är helt silikon- och sulfatfritt. På så sätt undviks irriterad hårbotten och klåda.

Schampot har också en härlig, geléliknande konsistens och dess doft består av lätta blommiga noter och cederträ, vilket ger dig känslan av att du skämmer bort ditt hår – nästan som om du varit hos frisören.

Det vi liker:
 • Rengör håret på djupet utan att vara för hård mot hårbotten
 • Sulfat- och silikonfri
 • Läcker doft och konsistens
Det vi ikke liker:
 • Schampot är i den dyra änden av skalan.

Hur man hittar det bästa schampot för lockigt hår

Det finns otaliga tips och tricks för vård och styling av lockigt hår, men i slutändan är det individuellt vad som fungerar för dig och dina hårlockar och vad ditt hår behöver för att hålla lockarna fina.

För att hitta det schampo ditt hår behöver, är det bra att känna till hårtyper, och särskilt din egen hårtyp. För lockigt hår är inte bara lockigt – de finns i många olika former av lockiga hår, vilket är avgörande för vilken effekt du får av produkterna du väljer. Låt oss titta närmare på olika hårtyper.

Därför bör du ställa dig följande frågor om hårtyper

 • Har du tunt och fint lockigt hår eller tjockt lockigt hår med stor volym?
 • Är dina hårlockar täta och fina eller större och vågiga?
 • Har du en tendens att ha friss i ditt hår?

Har ditt hår låg eller hög porositet?

Du kanske också vill ta reda på om ditt hår har låg eller hög porositet, eller om det är i balans. Detta är avgörande för hur ditt hår absorberar fukt och hur du ska tvätta håret om du vill få ut det bästa av dina hårlockar.

Du kan testa hårets porositet genom att lägga några hårstrån i ett glas vatten. Om hårstråna sjunker ner har du troligen ett hår med hög porositet. Om hårstråna flyter ovanpå är din hårporositet troligen låg. Om de balanserar mitt i mellan, till exempel sjunker halvvägs ner till botten eller tar lång tid på sig att sjunka, kan du vara nöjd med att ditt hårs porositet är i balans.

Lockigt hår med låg porositet

Om ditt hår har låg porositet har det svårare att absorbera fukt, men det tar också lång tid att släppa ut den när den väl har trängt in. Om du har hår med låg porositet kommer du troligen att märka att ditt hår alltid tar mycket lång tid att torka.

För att återfukta hår med låg porositet är det en bra idé att använda en duschmössa när du applicerar vårdande och fuktgivande masker. Värmen hjälper fukten att tränga in. Samtidigt bör du undvika mycket tunga hårprodukter med olja. Det är mer sannolikt att du drabbas av “build-up”, vilket är produktrester som lägger sig som ett ytligt lager på håret och hårbotten utan att tränga in. Det är därför ditt bästa val att använda ett djuprengörande schampo då och då, så att du kan rengöra ditt hår från grunden och uppåt.

Lockigt hår med hög porositet

Om du har hår med hög porositet är det extremt känsligt för fukt och fuktgivande produkter. Å andra sidan absorberar det också lika lätt skadliga ingredienser och kemikalier från styling produkter, så det är känsligt för skador och torrhet från dessa. Du kommer ofta att märka att ditt hår har hög porositet om du har färgat hår.

För dem med hög porositet är det bra att använda vårdande produkter med många fuktgivande och skyddande ingredienser som stärker hårstråens motståndskraft.

Här kan du leta efter vårdande produkter med oljor och fetter samt proteiner. Det är också en bra idé att undvika styling av håret med värmeverktyg vid för hög temperatur, så ge gärna plattången en paus och omfamna dina egna lockar.

Tips för vård och styling av lockar

Det är de små detaljerna som gör hela skillnaden när du har lockigt hår. Så här är några av våra bästa praktiska tips för att styla dina lockar. De gäller både för egna lockar och permanenta lockar.

Välj rätt produkter och undvik sulfater

Sulfater har använts i många år som en vanlig ingrediens i de flesta schampon för att tvätta och rengöra håret. Det är sulfater som vanligtvis ger den skummande känslan när du tvättar håret. Sulfater rengör håret, men har också den bieffekten att de torkar ut håret och “tar bort” nyttiga oljor från både håret och hårbottnet. Eftersom vågigt och lockigt hår i allmänhet har lättare att bli torrt ut än ett rakt hår är detta mindre fördelaktigt.

Den allmänna rekommendationen är att undvika SL-sulfater, som står för Sodium Laureth Sulphate och Sodium Lauryl Sulphate.

När du börjar använda sulfatfritt schampo kommer du att märka att det inte skummar som ditt vanliga schampo när du tvättar håret. Om du vill ha en mer skummande upplevelse av ditt sulfatfria schampo kan du tillsätta mer vatten i håret innan du tvättar med mer schampo. Om du tvättar håret två gånger kommer du också att märka att schampot skummar mer den andra gången.

Ta dig tid att prova de bästa schampona så att du kan hitta rätt vårdande schampo för ditt lockiga hår och se fram emot att tvätta håret varje gång.

När ska du tvätta håret?

Tvätta håret oftare. När du tvättar håret oftare får du mindre fett hår och mer liv i lockarna.

Använd regelbundet ett djuprengörande schampo för att avlägsna produktrester och uppbyggnad från hår och hårbotten. På så sätt lämnar du också utrymme för ditt nya vårdande schampo att tränga in och ge näring åt håret tillsammans med dina andra vårdprodukter.

Du kan också använda en fuktmask varje vecka för att ge glans och spänstiga lockar.

Undvik frissigt hår med rätt borste/kam

Undvik frissigt hår genom att kamma håret med en bred tandkam eller en borste som är speciellt utformad för lockigt hår. På så sätt rätar du inte ut lockarna. Istället kommer lockarna att behålla sin definition och studs. Efter att ha applicerat balsam och väntat på att det ska verka, kamma håret under duschen. Du kommer att märka mer glans och fler lockar när du igen har torrt hår.

Byt handduk

Handdukstorkat hår kan ge en frissig look. Byt därför ut din vanliga frottéhandduk mot en handduk av mikrofiber eller hitta en gammal bomulls-T-shirt att svepa runt håret när du går ut ur duschen. Detta kommer att minimera mängden friss och frissighet i de mer spänstiga och livliga lockarna.

Undvik heta och hårda produkter

Undvik heta stylingverktyg och använd ett värmeskyddande spray. Vi vet att det går snabbare att torka håret med en fön, men det kan vara riktigt hälsosamt att låta håret lufttorka.

När det är möjligt ska du använda den lägsta temperaturen på vått lockigt hår när du fönar och när du plattar håret när det är torrt. Du kan också använda en värmeskyddande spray innan du använder heta stylingverktyg. Detta ger extra skydd till dina lockar.

Sätt håret medan det fortfarande är fuktigt

Använd en mousse eller en gel i fuktigt hår för att fixera dina lockar och ge dem mer definition och stadga. Låt det sedan sitta på plats medan det torkar.

VANLIGA FRÅGOR

Vilket schampo för lockigt hår är bäst i test?

Det bästa schampot för lockigt hår i testet är Hairlust Hair Growth & Repair Shampoo for Curls. Läs resten av testet för mer information om testvinnaren och andra schampon för lockigt hår.

Varför välja ett speciellt schampo för lockigt hår?

De vanligaste utmaningarna för lockigt hår är ofta frissighet, torrhet och skador om det inte tas om hand på rätt sätt. Ett bra schampo för lockigt hår är särskilt utformat för att ta itu med dessa utmaningar så att du kan få de vackra lockarna du drömmer om.