Bästa dermarollern 2022 – Vilken skinroller ska du välja?

1
Swiss Clinic Skin Roller 0,5 mm

Vill du minimera rynkor och fina linjer, minska ärr från akne och allmänt ojämn hudstruktur? Dp har du hittat svaret här - i denna skinroller från Swiss Clinic. Med så många som 600 silverpläterade nålar är denna skinroller förmodligen den bästa hudboost du kan ge dig själv. Därför ska du välja Swiss Clinic Skin Roller Det finns många bra anledningar till varför du bör få tag på denna magiska skinroller från Swiss Clinic! Om du…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Swiss Clinic Skin Roller 0,5 mm 590 kr. Lyko
Ecooking Derma Roller 0,5 mm 591 kr. Med24
Argador Derma Roller 0,5 mm##
âme ren CIT Face Roller 309 kr. Plusshop

Hur du får en mjuk och smidig hud utan att använda botox, fillers eller andra “tunga” hudbehandlingar? Med en dermaroller, även kallad skinroller! Hur hittar du då den bästa dermarollern? Tja, det gör du genom att läsa den här artikeln. 

Har din hy tappat fukt och elasticitet, och har ökad ålder inneburit några rynkor här och där? Lider du av ärr från exempelvis akne och bristningar, eller är din hy bara ojämn och grov och du skulle önska en slätare hy? Det finns goda nyheter, för du har landat här hos oss. Utifrån egen research och olika skinroller-recensioner har vi noga valt ut 4 av marknadens bästa dermarollers och granskar dem här, bara för dig! Dessutom ger vi några bra råd på vägen, så att du är väl förberedd att välja den bästa dermarollern för dina behov, och samtidigt berättar vi hur du får ut det mesta av den.

Swiss Clinic Skin Roller 0,5 mm – dermaroller bäst i test

Vill du minimera rynkor och fina linjer, minska ärr från akne och allmänt ojämn hudstruktur? Dp har du hittat svaret här – i denna skinroller från Swiss Clinic. Med så många som 600 silverpläterade nålar är denna skinroller förmodligen den bästa hudboost du kan ge dig själv.

Därför ska du välja Swiss Clinic Skin Roller

Det finns många bra anledningar till varför du bör få tag på denna magiska skinroller från Swiss Clinic! Om du är nybörjare eller erfaren spelar ingen roll alls eftersom du får nålar i olika storlekar med i köpet här, på både 0,2 och 0,5 mm. Tack vare att du har olika storlekar, av vilka båda är användbara, kan du gradvis prova dig fram när din hud vänjer sig vid behandlingen. 

Swiss Clinic Skin Roller har designats med alla detaljer i åtanke, och ger en super-boost till  hudens yta och en påtaglig åtstramning som du helt enkelt bara inte kan bli fel. Det är en fantastisk skinroller för alla hudtyper, i hur den stärker huden och påskyndar produktionen av elastin och kollagen. 

De 600 små nålarna i denna rulle kommer effektivt att göra mikrokanaler i det översta lagret av huden, och på så sätt initiera en naturlig regenereringsprocess. Din hy kommer också att absorbera ingredienser från hudvårdsprodukter upp till 300 procent bättre efter en behandling med denna dermaroller, så du är till och med garanterad en kvalitetsuppgradering av din vanliga hudvårdsrutin. Sammantaget är denna skinroller bland det bästa du kan få – vi kan till och med sträcka oss så långt som att säga att du inte får ett mycket bättre anti-aging-verktyg för både kropp och ansikte än du med denna absolut geniala produkt från Swiss Clinic.

Det vi liker:
 • Tillverkad av kirurgiskt japanskt stål
 • Utbytbart nålhuvud med 2 olika längder ingår
 • Bra för utjämning av bristningar, ärr och djupa porer
 • Kan användas på både kropp och ansikte
Det vi ikke liker:
 • Denna rollern tillhör en relativt hög prisklass

Ecooking Derma Roller 0,5 mm – Bästa för män och kvinnor

En skinroller tillverkad i Skandinavien? Ja tack! Ecooking Derma Roller 0,5 mm är tillverkad i Danmark närmare bestämt och de är ett varumärke som har fantastiska hudvårdsprodukter. Med denna väldesignade skinroller har de tagit fram ett precis lika fantastiskt verktyg för hudvård för hemmabruk.

Därför ska du välja Ecooking Derma Roller

Behöver ditt ansikte, hals och dekolletage en boost och förnyad glöd? Med åldern tappar vi både elastin och kollagen i huden, som är det som håller huden pigg, ungdomlig och slät. Denna effekt kan du uppnå med denna skinroller från Ecooking. 

Med ett lätt och bekvämt grepp kan du enkelt hitta rätt tryck med denna unisex dermaroller, så att du inte skadar huden medan du använder den. Denna dermaroller kan användas på alla hudtyper och är i allmänhet otroligt effektiv för att strama åt trött och lös hud.

Huden stimuleras smärtfritt och effektivt med denna praktiska dermaroller, som med sina 540 nålar enkelt och smidigt minskar rynkor och fina linjer och säkerställer att hudens elasticitet och smidighet bibehålls. Om du dessutom lider av små pigmentförändringar och ärr från olika hudproblem som du skulle vilja se utjämnat i ett knyck, så kan det också i det avseendet ses som en superbra investering.

Det vi liker:
 • Kan användas av både män och kvinnor i alla åldrar
 • Även mycket bra för känslig hud
 • Utrustning samt instruktioner för rengöring av dermarollern ingår
 • 100% vegansk
Det vi ikke liker:
 • Trots att denna skinroller är bra för grov och stark hud, så den ska inte användas någon annanstans än instruerat (ansikte, hals och bröst)

Argador Derma Roller 0,5 mm – Bästa för normala hudtyper

Har du en budget du behöver hålla dig inom, eller är du bara inte så sugen på att spendera alltför mycket på en av dessa dermarollers? Med denna skinroller från Argador får du en av marknadens bästa, och det till ett lågt pris!

Därför ska du välja Argador Derma Roller

Smärtfritt och med synliga resultat – så fungerar denna fina skinroller från Argador. Den kommer både att öka blodcirkulationen, minska storleken på djupa porer och minska dina bristningar. Så denna skinroller fungerar lika effektivt som den är billig!

Oavsett om du rullar på kroppen eller i ansiktet får du med det här verktyget från Argador en effektiv hudbehandling med en riktigt uppiggande och stärkande effekt, som inte bara förbättrar hudens elasticitet – det ökar också dess naturliga produktion av kollagen.

Med 540 små kirurgiska stålnålar säkerställer Argador att du inte behöver spendera mycket pengar för att få en bra och pålitlig anti-aging behandling hemma. Skulle du sörja mindre spänstig hy med ökad ålder och därmed minskat elastin och kollagen, kan du torka tårarna om du har denna skinroller från Argador nära till hands, bokstavligen.

Det vi liker:
 • Återigen: priset! Detta är en riktigt billig dermaroller
 • Kan också användas på kroppen, och inte bara ansikte eller dekolletage
 • Lätt att använda
Det vi ikke liker:
 • Endast en uppsättning av nålarna ingår

âme ren CIT Face Roller – Bästa för oren och mogen hud

Letar du efter en mångsidig dermaroller som kan få de djupa linjerna och de trötta rynkorna i ansiktet istället att utstråla sommarglöd och välbefinnande? Denna skinroller från âme kommer till din räddning med 192 handgjorda kirurgiska stålnålar.

Därför ska du välja âme ren CIT Face Roller

Med denna skinroller från âme kan få ärr, fläckar och pormaskar till liv samtidigt som det stimulerar och ökar blodflödet i huden så att den regenererar snabbt. Om du har djupare ärr och även djupa rynkor och liknande i huden kan du också ge dem en match, eftersom du för bästa effekt mot dem då bara måste byta nålhuvud från 0,5 mm till 0,75 mm. Det blir inte mycket lättare än så!

Denna dermaroller är det perfekta valet för dig som behöver en uppfriskande hudboost som kan påskynda hudens naturliga cellförnyelse med raketfart. Dessutom kommer din hy att absorbera hudvårdsprodukter med ett resultat som är upp till 10 gånger bättre när du använder detta eleganta verktyg från âme. Återigen måste vi bara trycka på att det är lätt att använda och resultatet får du i form av en superfin och smidig hy med en mjukare och jämnare yta. 

Det vi liker:
 • Utbytbart nålhuvud – du kan välja mellan 0,5 mm eller 0,75 mm
 • Rollern finns även för män
 • Detta är en bra och hållbar produkt som är riktigt bra för priset
Det vi ikke liker:
 • Det rekommenderas (av âme) att endast använda âmes egen kollagengel för optimal effekt – så du kan bli relativt begränsad
Swiss Clinic Skin Roller 0.5 mm Ecooking Derma Roller 0.5 mm Argador Derma Roller 0.5 mm âme Pure CIT Face Roller
Antal nålar 600 st. 540 st. 540 st. 192 st.
Material Kirurgiskt japanskt stål Kirurgiskt stål Kirurgiskt stål Kirurgiskt stål
Längd på nålar 0.2 och 0.5 mm 0.5 mm 0.5 mm 0.5 eller 0.75 mm
Hudtyp Alla Alla/Unisex Alla Oren/djupa rynkor

Hur man väljer den bästa dermarollern

När du ska köpa en skinroller gäller samma sak som alltid när du köper hudvårdsprodukter – tänk på din hudtyp och behov. Letar du till exempel efter en skinroller för kropp eller ansikte – eller båda? Har du känslig eller grov hud? Vill du minska ärr eller rynkor?

Nedan berättar vi lite om nållängd och nålantal så att du bättre kan bedöma vilken typ av skinroller som är den bästa för att uppfylla dina önskemål.

Hitta nålar i rätt storlek för dina behov och hudtyp

Vissa nållängder är lämpliga för ansiktet, medan andra är bättre för kroppen. Till exempel rekommenderas nållängder på 0,5 mm eller kortare för ansiktet, medan en skinroller för kroppen helst ska vara utrustad med mikronålar med en längd på minst det.

Dessutom rekommenderas att du som nybörjare börjar med de kortare nålarna på 0,2 mm eller 0,3 mm. På det sättet kommer du igång försiktigt och låter huden vänja sig vid att bli behandlad med nålar, som ju alltså bokstavligen gör hål på huden. Med en stegvis upptrappning kan du undvika en överbelastning och för stark reaktion på huden. Som utgångspunkt bör personer med känslig hy alltid använda korta nålar, medan de med tuffare eller grov hy tål lite större nålar.

För kroppen passar det bättre med en något längre nållängd. I regel bör en skinroller för kroppen helst ha mikronålar som är längre än nållängden för ansiktet. Det rekommenderas dock att du inte använder nålhuvuden som är längre än 1,0 mm. Detta gäller oavsett hur erfaren du är av att använda skinrollers. Om du vill ha en mer ingående behandling bör du därför istället kontakta en professionell hudläkare.

Välj rätt antal nålar

De flesta dermarollers är utrustade med 540 eller 600 nålhuvuden. De många nålarna gör att du inte behöver köra över samma område flera gånger för att uppnå optimal effekt. De är också särskilt bra för personer med låg smärttröskel eller känslig hud. Förutom att de är mer effektiva är de nämligen också mildare och mycket mindre smärtsamma att använda. Detta betyder dock inte att en skinroller med färre nålar är mindre effektiv, eller att det inte ökar blodcirkulationen lika bra som en skinroller med många nålar – för det gör den sannerligen, det tar bara lite längre tid.

Hur man använder en dermaroller

Oavsett vad, bör du alltid vara försiktig när du använder en dermaroller, eftersom inte alla hudtyper mår bra av en behandling med nålar. Prata gärna med din läkare, så att du har gjort det du kan för att vara på den säkra sidan.

Men nu till det absolut väsentliga: hur använder du egentligen en dermaroller? Som tur är, är det ganska enkelt, du måste bara vara extra försiktig i början så att din hud kan vänja sig vid behandlingen. Vi har gjort en steg-för-steg-guide för dig här, så att du enkelt (och smärtfritt) kan komma igång:

 • Rengör din dermaroller före användning 

Det är viktigt att du håller din skinroller hygienisk – den ska trots allt in och ner i huden. Av denna anledning måste den tvättas både före och efter användning.

 • Rengör huden

Innan du börjar måste huden vara ren – du måste alltså ta bort smink och smuts från hudens översta lager. Gör du inte detta riskerar du att få in smuts i de små hålen som uppstår när dermarollern används och detta kan orsaka irritation och till och med infektion. 

 • Rulla inte för hårt

Det kräver ingen fysisk ansträngning från din sida då du använder en dermaroller. Faktum är att du helst inte ska pressa den för hårt mot huden, eftersom du kan riskera att göra de små hål i huden som görs i dess översta lager för djupa och därmed skada huden. Du vill alltså inte att nålen ska gå för djupt ner i huden, utan lagom är bäst för att få optimalt ‘ny’ hud.

 • Rulla över ett litet område i taget

Rulla inte dermarollern av misstag över stora ytor. Istället ska du starta på en plats och när du är klar – gå vidare därifrån. Till exempel kan du börja med en kind, och sedan därifrån gå vidare till den andra kinden, pannan, hakan och så vidare för att uppleva hur du område efter område får som ny hud.

 • Rulla åt olika håll

Samtidigt som du bör stanna i samma område ett tag ska du se till att rulla fram och tillbaka både vertikalt, horisontellt och diagonalt. På det sättet kan du vara säker på att du ökar din blodcirkulation i hela det området.

 • Använd hudvårdsprodukter efter behandling

Huden blir mycket mer mottaglig för hudvårdsprodukter, såsom serum och fuktkrämer, när du har använt en dermaroller. Flera tillverkare påpekar att huden absorberar minst några hundra procent mer av näringen från hudvårdsprodukter efter att man har använt en dermaroller. Det kan göra ditt fina serum ännu drygare och effektivare – och säg ett tillfälle då detta inte passar?!

 • Tvätta din dermaroller efter användning

Som nämnts är det viktigt att du alltid rengör din dermaroller både före och efter användning. Du bör alltid avsluta behandlingen med en rengöring av nålhuvudet.

 • Ge huden lugn

Oavsett om du använder din dermaroller för ansiktet eller kroppen måste huden få lugn efter avslutad behandling så att den kan få regenerera ostört. Det är därför perfekt att inkludera en behandling med din dermaroller i din kvällsrutin före att du går och lägger dig. 

Vill du få ännu bättre koll på hur det går till praktiken, och även få en indikation på möjliga resultat för dig? Då kan vi rekommendera att du tittar på denna video!

(H)ytterligare användbar info

Hur ofta ska du använda en dermaroller?

Det rekommenderas att du som nybörjare använder din skinroller högst två gånger i veckan, helst med tre till fem dagars mellanrum. Du kan sedan ta en paus på cirka en vecka, varefter processen kan upprepas. När huden har vant sig vid behandlingen kan du börja göra det oftare.

Är du däremot en erfaren användare som under längre tid har låtit huden vänja sig vid behandlingen kan du absolut använda din dermaroller på daglig basis. Du bör dock självklart fortfarande vara försiktig när du startar ett nytt område på kroppen eller ansiktet.

Sedan kan nämnas att ju mer erfarenhet du får av att använda en dermaroller, desto lättare blir det för dig att använda den korrekt. Du kommer ganska snabbt att märka och känna av hur du applicerar rätt tryck, vilken nållängd som passar bäst och inte minst, vilken hudvårdsprodukt som höjer allting ytterligare en nivå, så att du får de bästa resultaten.

Kan en dermaroller minska kråkfötterna och pigga upp trötta ögon?

Sitter du just nu och undrar om en dermaroller också kan minska skrattrynkor, kråkfötter och slapp hy runt ögonen? Det korta svaret är att det faktiskt är bland det som skinrollers passar alldeles utmärkt till! De små hålen som du får med en behandling med en dermaroller, microneedling, gör är minst lika effektiva för det känsliga området runt ögonen som någon annanstans på kroppen.

Den extra fördelen, men också potentiella fällan att vara uppmärksam på, med att (försiktigt) använda en dermaroller i ögonområdet är dock att huden är tunnare runt ögonen, och det går därför snabbare att öka blodcirkulationen och därmed få ett fint utjämningsresultat.

För djupa rynkor och ojämnheter kommer troligen hårdare tag än microneedling, med åtminstone relativt kort nållängd, att behövas för att bli av med dem. I allmänhet är dock dermarollers och dess mikronålar de bästa för att ge hela ditt ögonområde en åtstramad och uppiggad känsla, så att du får ett yngre och just piggare utseende. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att skrattrynkor och liknande är fina och kan ses som tecken på ett långt och glädjefyllt liv – jag själv kan tycka att många passar otroligt bra i dem, men vissa känner sig bara inte helt bekväma med dem och vänder sig då till dessa mikronålar.

Ta pauser med jämna mellanrum

Oavsett om du är van att använda dermaroller eller inte, rekommenderar vi att du tar ungefär en månads paus varannan månad från microneedling. Det är faktiskt med microneedling lite som med antibiotika; om du får för mycket under lång tid kan du bli immun. Ungefär samma sak gäller för dermarollers, så undvik överdriven användning och ge huden en paus då och då.

Var uppmärksam på hudens reaktion

Om du plötsligt börjar reagera kraftigt, blir mycket röd, upplever irritation och klåda, eller att microneedling-behandlingen med rollern gör ont ska du direkt sluta och ta en paus tills symptomen är över. Om du insisterar på att återuppta behandlingen är det viktigt att du är mycket försiktig. Vid kraftiga reaktioner rekommenderar vi att du avbryter behandlingen och/eller frågar en läkare eller hudläkare för råd.

När ska du inte använda dermaroller?

Du ska inte använda en skinroller med dess mikronålar på öppna sår, akneutbrott, infektioner, överdriven ärrbildning eller om du lider av en hudsjukdom eller har eksem. På samma sätt får dermarollern inte användas på solbränd hud, eftersom den redan är känslig. Dermarollers rekommenderas inte heller om du tar narkotika eller blodförtunnande medel.

Kan man använda dermaroller som gravid?

De flesta tillverkare avråder från microneedling om du är gravid och/ eller ammar. Många kan uppleva huden som extra känslig då Du bör därför vänta en stund med att bekämpa ditt trötta ansikte och eventuella bristningar efter förlossningen med mikronålar, för att vara på den säkra sidan.

Prioritera en dermaroller med utbytbart nålhuvud

I och med vikten av hygien som vi har återkommit till, är det rimligt att förstå att det även rekommenderas att man investerar i en dermaroller med utbytbart nålhuvud. Det innebär inte att du ska byta ut nålarna efter varje användning, men möjligheten finns efter ett tag.

Med ett utbytbart nålhuvud kan du även undvika att behöva köpa en helt ny skinroller varje gång nålarna tappar skärpan. En annan fördel med att kunna ersätta nålen huvudet är att du kan ändra nålarna och nållängd efter det som passar dig. Behandlar du ett visst område i ansiktet behöver du en nållängd, medan om du behandlar ett annat grövre område behöver en nållängd. Du kan med denna möjlighet att byta huvuden med olika nållängd använda samma dermaroller för både ansikte och kropp – win-win!

Hur länge håller en dermaroller?

Vanligtvis sägs det att nålarna på en dermaroller måste bytas ut varannan månad. Tappad skärpa kan märkas relativt tydligt – med en nållängd på inte ens en millimeter gör en spontant försumbar förslitning mycket. Hur ofta rollerns mikronålar behövs bytas ut beror förstås på hur mycket du använder din dermaroller.

Om den används dagligen tappar dess mikronålar vanligtvis sin optimala skärpa efter två månader. Men om den bara används en eller ett par gånger i veckan kan det förmodligen funka bra med att det går lite längre mellan bytena. Som regel kan man dock säga att det är lämpligt att byta ut huvudet efter två månader – och det kan man säga passar perfekt, eftersom du då ändå bör ta en paus från att använda din skinroller.

Vilken roll spelar kollagen och elastin i bevarandet av ung hy?

Du har säkert hört olika dermatologer och hudvårdsexperter slänga sig med ord som kollagen och elastin, inte minst i sammanhang som handlar om spänst och ungdomlighet i hyn. Det gör de på goda grunder! Med åldern minskar vår produktion av kollagen och elastin. Kollagen är ett viktigt fiberprotein som bidrar till att huden hålls fast, elastisk och återfuktad, och tillsammans med elastin ser huden ungdomlig ut och kan läkas ifall den skulle skadas. Du kan ta tillskott för att boosta dessa ämnen, och effekten av ung och spänstig hy kan även boostas med hjälp av en skinroller.

Hur du rengör din dermaroller

Vi har flertal gånger redan pratat om hur viktig god hygien är för användning av skinrollers – och det är just för att det är absolut väsentligt. Men hur upprätthåller du då denna optimala hygien? Först kan nämnas att du måste verkligen tvätta och rengöra din skinroller efter varje gång du har använt den. Det varierar från märke till märke vilken metod som rekommenderas. De flesta ska dock tvättas under varmt vatten och sedan ska du applicera ett desinfektionsmedel. Ibland följer denna vätska med, andra gånger måste du blanda den själv – vanligtvis med hushållssprit eller klorhexidin. Skinrollern måste också hinna lufttorka – denna process får inte påskyndas eftersom att det kan skada nålhuvudena.

Dela aldrig din dermaroller med andra

Precis som att du inte ska dela din rakhyvel eller tandborste med andra, ska du definitivt inte dela din dermaroller med andra – även om du rengör den ytterst noggrant. Det finns en ganska hög risk för att bakterier överförs, vilket kan resultera i att det blir en sann mardröm av irritation, sår och oväntade akneutbrott. Se istället din egen skinroller som en fantastisk investering i dig själv!

FAQ

Vilken dermaroller är bäst i test?

Swiss Clinic Skin Roller 0,5 mm är den dermaroller som är bäst i test, då både nybörjare och erfarna får en fantastisk anti aging-behandling och boost. Testets andra modeller är dock bra på sina sätt!

Vad är en dermaroller bra för?

En dermaroller är bra för att öka blodcirkulationen och initiera hudens naturliga regenereringsprocess, så att fina linjer, rynkor, ärr och bristningar utjämnas och hudens elasticitet förbättras.

Gör det ont att använda en dermaroller?

I grund och botten är det inte bekvämt att punktera huden med små hål. Å andra sidan går det relativt fort, och så är resultatet ofta värt obehaget; ska man vara fin, får man lida pin!

Är det någon skillnad mellan olika dermarollers?

Dermarollers skiljer sig åt gällande nållängd, antal nålar och tillverkningsmaterial. Du bör alltid välja en dermaroller där nålarna passar dina behov och är gjorda av kirurgiskt eller rostfritt stål.