Bästa sminkspegel med belysning 2021 – spegeln som låter dig se alla detaljer

1
Beurer BS 55

Beurer BS 55 är den sminkspegel med belysning som vi helt klart anser är bäst i test. Detta framförallt då det är en vändbar spegeln utformad med såväl en vanlig spegel som med en spegel med 7x förstoring. LED-lampan sätts på och stängs av med touch sensor och kan justeras med den steglösa dimmerfunktionen. Snygg design och bra storlek. Därför måste du välja Beurer BS 55 Det finns mycket som talar för att det är…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Beurer BS 55
Pluus.se
Gillian Jones LED Table Mirror with Small X10 Mirror
Gameshop
Beurer BS59
Proshop
Beurer BS45
Luxplus SE
Beurer BS089
Bygghemma
Revlon Ultimate Glow Beauty Mirror
Apotek Hjärtat

Tycker du att det är svårt att sminka dig bra på grund av att ljuset alltid är lite halvdåligt? Då kan vi ha hittat den absolut bästa lösningen för dig, nämligen en sminkspegel med belysning. Genom att köpa bästa sminkspegel med belysning kan du få till det där perfekta ljuset oavsett var, när och hur du ska sminka dig. 

Många sminkspeglar med belysning kommer även med en lite mindre spegel med zoom. Det innebär att du även utan problem kan använda spegeln för att göra mer detaljerade saker, så som att noppra ögonbrynen, måla eyeliner eller fixa fake fräknar. Det kan med andra ord underlätta väldigt mycket i väldigt många lägen. 

Om du känner att en sminkspegel med belysning vore något för dig kan denna köpguide vara värd att läsa. Nedan tipsar vi om de 6 bästa speglarna med belysning på marknaden – hoppas du kan hitta en favorit!

Beurer BS 55 – sminkspegel med belysning bäst i test

Beurer BS 55 är den sminkspegel med belysning som vi helt klart anser är bäst i test. Detta framförallt då det är en vändbar spegeln utformad med såväl en vanlig spegel som med en spegel med 7x förstoring. LED-lampan sätts på och stängs av med touch sensor och kan justeras med den steglösa dimmerfunktionen. Snygg design och bra storlek.

Därför måste du välja Beurer BS 55

Det finns mycket som talar för att det är det bästa alternativet när det kommer till sminkspegel med belysning. Dess absolut främsta egenskap är att denna spegel erbjuder såväl en vanlig spegel som en spegel med 7x förstoring. Detta är mer än vad många andra liknande produkter erbjuder, vilket såklart bidrar till dess vinst i vårt test.

Justerbar ljusstyrka med steglös dimmer

Du kan enkelt välja mellan de två olika spegelsidorna tack vare dess svängfunktion. Runt speglarna sitter en praktisk led-belysning som du sätter på och stänger av snabbt och smidigt med touch sensorn på spegelns botten. Du kan välja ljusstyrkans intensitet med den steglösa dimmerfunktionen för anpassad användning beroende på behov och plats.

Snygg spegel som är lätt att använda och hantera

Det är med andra ord väldigt enkelt att få till det perfekta ljuset inför det att du ska sminka dig, noppra ögonbrynen och liknande. Dessutom kommer denna spegel med belysning i en stilren, läcker design med kromfinish som både känns och ser kvalitativ ut. Storleken är precis lagom – den är smidig att hantera men låter dig ändå se allt du behöver.

Det vi liker:
 • Högkvalitativ sminkspegel till bra pris
 • Lätt att justera ljus enligt behov
 • Smidigt med touch sensor
 • Praktisk storlek som är lätt att hantera
 • Riktigt bra förstoring

Det vi ikke liker:

 • Drivs på batteri, kan inte laddas

Gillian Jones LED Table Mirror with Small X10 Mirror – bästa stora sminkspegel med belysning

För dig som föredrar att ha tillgång till lite större speglar då du ska sminka dig, fixa håret eller applicera din hudvård kan vi verkligen rekommendera Gillian Jones LED Table Mirror. Denna spegel mäter 27×16,5×15,5cm och har ett dimbart led lampor runt hela ramen. Du får även med en mindre spegel med 10x förstoring som kan fästas på den stora spegeln vid behov.

Därför måste du välja Gillian Jones LED Table Mirror with Small X10 Mirror

Det finns ingen tvekan om att detta är en av de större bordsplacerade sminkspeglarna med belysning som finns på marknaden. Om inte annat så är det garanterat en av de bästa! Gillian Jones LED Table Mirror är nämligen specifikt utformad för att ge dig tillräckligt med spegelplats så att du ska kunna såväl sminka dig som fixa håret framför den.

Generös spegel som kan vändas och vinklas hur du vill

Samtidigt är den inte för stor eller för klumpig för att placera på ett bord, utan den upplevs som generöst tilltagen men ändå praktisk och smidig. Spegeln i sig mäter 27×16,5×15,5cm och kan vridas och vändas precis så som du önskar. Längs kanterna sitter flera dimbara små led lampor som erbjuder dig att justera ljusstyrkan enligt behov.

Tillhörande mindre spegel med 10x zoom som fästs med sugpropp

Som ett plus på köpet får du även med en tillhörande lite mindre spegel som tack vare en sugkopp på baksidan kan fästas på såväl den stora spegeln som på andra speglar och ytor, exempelvis på väggen. Denna lite mindre spegel har en zoom på x10 så att du kan se alla små detaljer för enklare arbete. Helt enkelt en riktigt bra, kvalitativ som underlättar väldigt!

Det vi liker:
 • Generös storlek som erbjuder bra synlighet
 • Flera små dimbara led-lampor runt ramen
 • Kan tilltas och vändas enligt behov
 • Mindre spegel med 10x zoom som kan fästas på plana ytor

Det vi ikke liker:

 • Kan upplevas som något stor
 • Drivs av batterier, kan ej laddas

Beurer BS59 – bästa sminkspegel med riktigt stark belysning

Här har vi den självklara vinnaren för dig som vill köpa en sminkspegel med belysning som erbjuder ett riktigt starkt och intensivt ljus. Om du investerar i Beurer BS59 kommer du ha möjlighet att se allt, oavsett om du lägger makeup eller om du pillar med annat. Spegeln är svängbar och har en sida med 5x förstoring. Kan fästas på väggen.

Därför måste du välja Beurer BS59

Den absolut främsta anledningen till att välja denna sminkspegel från Beurer är att den erbjuder ett otroligt bra ljus, ett sådant där kallt och intensivt ljus som gör att man ser allt in i minsta detalj. Det gör att du kan lägga både makeup och pilla med annat detaljarbete utan minsta problem oavsett plats och tid på dygnet.

Tydlig och skarp förstoring på grund av intensivt ljus

Spegeln i sig är svängbar med två sidor; en sida med en vanlig spegel och en sida där du har 5x förstoring. Denna förstoring upplevs som något skarpare än hos andra modeller just på grund av det riktigt kvalitativa ljuset. Dessutom är spegeln lätt att hantera då den endast mäter 11cm i diameter.

Kan fästas på väggen för den som önskar

En annan väldigt stor fördel med den här spegeln är att den kan användas både som en bordsspegel och som en väggspegel. Det är nämligen möjligt att fästa den på väggen om så önskas, vilket du gör hyfsat lätt. Oavsett var du placerar den kommer dess stilrena design med kromfinish att bidra till rummets helhet.

Det vi liker:
 • Riktigt starkt ljus
 • Kan monteras på väggen
 • Både zoom och vanlig spegel
 • Bra storlek

Det vi ikke liker:

 • Ljuset kan inte justeras
 • Drivs av batterier, kan ej laddas

Beurer BS45 – bästa praktiska sminkspegel med belysning

Beurer BS45 är den bästa sminkspegeln med belysning när det kommer till funktionalitet. Detta är nämligen en bärbar, väldigt praktisk spegel som erbjuder dig att anpassa såväl användning som hantering helt efter behov. Spegelytan är extra stor, och så kommer den med en lite mindre magnetisk förstoringsspegel som kan fästas där du önskar.

Därför måste du välja Beurer BS45

Här har vi en riktigt smidig och behändig spegel med belysning som gör att du kan ta din makeup-applicering till nästa nivå. Du får inte bara en väldigt bra spegel med en generöst tilltagen spegelyta på 17,5cm i diameter. 

Mindre avtagbar spegel med 5x zoom och dimbart ljus

Utan till denna får du även en lite mindre förstoringsspegel med magnet som kan fästas där du önskar. På så sätt har du alltid möjligheten att anpassa användningen av spegeln enligt det som passar dig och den plats du befinner dig på. 

Den mindre spegeln har 5x förstoring som låter dig se alla detaljer i riktigt bra och starkt ljus, som självklart kan justeras med dimmer. Denna mindre spegel kan du även ta med i väskan eller necessären hur smidigt som helst.

Smidig användning med touch knapp och bottenplatta

Tack vare spegelns touch-knapp är det väldigt enkelt att båda sätta på och stänga av ljuset, samt att dimra det. Hela designen av produkten är också väldigt snygg och stilren, där du även kan förvara mindre saker som smycken och hårtofsar på spegelns bottenplatta. Du får även med förvaringsväska vid köp.

Det vi liker:
 • Riktigt bra och snygg spegel till bra pris
 • Tydligt ljus som kan dimras
 • Smidigt med touch
 • Generös spegelyta och praktiska bottenplatta
 • Mindre avtagbar spegel med 5x zoom

Det vi ikke liker:

 • Drivs av batteri, kan inte laddas

Beurer BS089 – bästa exklusiva sminkspegel med belysning

Detta är helt klart den mest exklusiva modellen av speglar i detta bäst i test, och det inte bara när det kommer till pris. Utan Beurer BS089 är exklusiv både till pris, i sin design och när det kommer till funktioner. Den är svängbar, har 5x förstoring, tre nivåer av ljusstyrka, funktion för automatisk avstängning och kan monteras på vägg. Full pott! 

Därför måste du välja Beurer BS089

Trots att denna sminkspegel med belysning kommer till ett lite dyrare pris anser vi att den helt klart är värd en investering, för du får verkligen mycket för pengarna. Först och främst är detta en sminkspegel med belysning som känns stor och  generös utan att den är svårhanterlig eller klumpig.

Generös spegel med två sidor för anpassningsbar användning

Med ett mått på 16x16cm får du gott om yta till att både sminka dig, fixa håret och göra andra liknande saker som kräver en helhet. Vid mindre detaljarbete kan du vända spegeln och använda den andra sidan med 5x förstoring. Tack vare det starka ljuset från spegelns led lampor kommer du se allt väldigt tydligt.

Justerbar ljusstyrka i 3 nivåer och automatisk avstängning

Ljusstyrkan kan justeras i 3 nivåer så att du kan anpassa användningen efter det som passar dig och situationen bäst. Ljuset är jämnt och ger en verklig uppfattning om hur allt ser ut ”på riktigt”. För att spara batterier kommer ljuset att stänga av sig efter 10 minuter. Är du inte färdig startar du enkelt igång det igen. Spegeln kan monteras på väggen.

Det vi liker:
 • Svängbar spegel i generös storlek
 • Justerbart led-ljus i 3 nivåer
 • 5x förstoring på ena sidan
 • Kan monteras på vägg
 • Automatisk avstängning efter 10 minuter för strömsparning

Det vi ikke liker:

 • Drivs av betteriet, kan inte laddas
 • Något kort intervall för strömsparning
 • Väldigt dyr

Revlon Ultimate Glow Beauty Mirror – bästa laddningsbara sminkspegel med belysning

Revlon Ultimate Glow Beauty Mirror är inte bara en väldigt bra sminkspegel då den erbjuder dig att applicera makeup med bra ljus oavsett plats och tid. Utan denna sticker även ut på marknaden då den är laddningsbar. Dess sladdlösa design är kompakt och smidig att hantera samtidigt som dess justerbara vinkel och 5x förstoring erbjuder mångsidig användning.

Därför måste du välja Revlon Ultimate Glow Beauty Mirror

Anledningen till att denna sminkspegel med belysning skulle vara ett bättre alternativ än de andra modellerna som vi tipsat om i denna guide är främst för att den är laddningsbar. Det innebär att du kan använda spegeln om och om igen utan att du behöver oroa dig för att byta eller köpa nya batterier.

Mångsidig användning oavsett tid och plats

Utöver det är detta en spegel som erbjuder mångsidig användning oavsett plats, tid och behov. Ljuset på spegeln är väldigt bra och ger tydliga direktiv om vad du gör. Vänder du på den får du tillgång till en mer intensiv sådan med 5x förstoring för tydligt detaljarbete. Du kan även välja att vinkla spegeln så som du önskar efter behov.

Kompakt, sladdlös design som kan användas i 8 timmar utan laddning

Det är med andra ord det perfekta tillbehöret till badrummet, sminkbordet eller sovrummet. Dess kompakta, sladdlösa design innebär att spegeln både är smidig att hantera och bekväm att använda. I hela 8 timmar kan du ha på den utan laddning.

Sist men inte minst är den väldigt snygg och gör sig perfekt som detalj i rummet. Allt detta för ett toppenpris.

Det vi liker:
 • Mycket prisvärd spegel med 3 års garanti
 • Riktigt snygg, kompakt och smidig design
 • 5x förstoring och justerbar vinkel
 • Laddningsbar med trådlös användning i 8h
 • Hög kvalité

Det vi ikke liker:

 • Ljuset kan ej justeras
 • Rätt låg modell som kräver bra placering

FAQ

Vilken sminkspegel är bäst i test?

Den sminkspegel som är bäst i test är helt klart Beurer BS 55 – den är både prisvärd, lätthanterlig, justerbar och riktigt snygg. I vårt test av bästa sminkspegel med belysning kan ni dock ta del av andra riktigt bra modeller som kanske är bäst för er!

Vilken lampa används i en sminkspegel?

De lampor som används i de sminkspeglar vi tipsar om ovan är LED lampor. Det innebär att ljuset är väldigt klart och tydligt utan att det känns för stickigt eller starkt. Det kan oftast även justeras med dimmer.

Vad ska man ha för ljus när man sminkar sig?

Det beror helt på vilken tid på dygnet det är. Om du ska sminka dig under dagen rekommenderar vi dig att sminka dig i direkt dagsljus för att slippa skuggor, fel belysning osv. Ska du sminka dig när det är mörkt är en sminkspegel med belysning alltid bra då den ger ett jämnt ljus från alla vinklar.

Hur mycket kostar en sminkspegel?

Det finns sminkspeglar som kostar allt från ett par hundra kronor till modeller som kostar flera tusen. De varianter som vi tipsar om i vårt bäst i test ovan ligger dock på ca 400 kr och uppåt.