Värmeborste bäst i test 2022- Få snabbt och skonsamt till fina frisyrer

1
GHD Glide Professional Hot Brush

Svårtämjt hår? Inte längre med den här fantastiska värmeborsten, som verkligen kan få bukt med frissigt, oredigt hår och få även dagen efter hår att se nystylat ut på bara några minuter! Därför måste du välja GHD Glide Professional Hot Brush En riktig guldklimp för snabb styling! Du kan lägga undan plattången för den här värmeborsten ger samma släta, glansiga resultat med mindre slit och långt mindre jobb. GHD Glide Hot Brush är även din…

Kolla Priset →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
GHD Glide Professional Hot Brush##
Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer##
BaByliss HSB100E/HSB101E##
OBH Nordica Björn Axén Magic Style Brush 3101 30mm 493 kr. Lyko
Remington Style & Curl AS404##
Revlon RVDR5222 Salon One-Step Dryer & Volumiser 339 kr. Clas Ohlson
Braun Satin Hair 3 AS330 338 kr. ComputerSalg
GHD Rise 1.849 kr. Cocopanda

Ont om tid? Hinner inte styla ditt hår de flesta morgnar? Eller vill du inte värmestyla för ofta för att inte slita på håret? Då är det kanske dags att investera i en värmeborste! De är nämligen väldigt populära just för den enkla, snabba och skonsamma styling de ger.

Varmluftsvarianter kan både torka och styla håret på en gång, så att även en nybörjare kan få fin volym och rörelse i håret och styling går på ett kick!
Det finns även uppvärmda värmeborstar med keramisk beläggning som används på torrt hår, och på bara några minuter ger dig slätt, glansigt hår eller mjuka vågor med volym.

Vi har samlat några av de bästa värmeborstarna som finns ute just nu, för olika ändamål och hårtyper. Läs igenom vårt bäst i test för att hitta din nya stylingfavorit!

GHD Glide Professional Hot Brush – Bästa värmeborsten

Svårtämjt hår? Inte längre med den här fantastiska värmeborsten, som verkligen kan få bukt med frissigt, oredigt hår och få även dagen efter hår att se nystylat ut på bara några minuter!

Därför måste du välja GHD Glide Professional Hot Brush

En riktig guldklimp för snabb styling! Du kan lägga undan plattången för den här värmeborsten ger samma släta, glansiga resultat med mindre slit och långt mindre jobb. GHD Glide Hot Brush är även din bästa vän för dagen efter hår, som genast ser fräscht och stylat ut igen. Med hjälp av jonisk teknik får du bukt med friss och statiskt hår. Se till att håret är helt torrt först, dra sen igenom borsten på en slinga i taget i håret, och voila – slätt, stylat hår som ser fräscht ut hela dagen. 

Hela processen tar de flesta användare mellan 2 och 5 minuter, så även stressiga morgnar kan du få till fint hår med den här värmeborsten. Fungerar utmärkt på alla hårtyper, tunt och fint hår likaväl som tjockare, lockigt hår. Den ska användas på torrt hår och tämjer effektivt friss, plattar till allt från lockar till småvågor, och ger en mjuk, naturlig känsla åt håret. 

GHD Glide Professional Hot Brush använder, som GHD brukar, den optimala stylingtemperaturen på 185°C för att varken slita för mycket eller inte uppnå resultat och kommer upp i den på 30 sekunder. Borsten har även en automatiskt avstängningsfunktion så att om du skulle råka glömma den stängs den av efter 60 minuter, och har en lång sladd på 2,7 m. 

Ett riktigt bra verktyg väl värt investeringen, då det inte blir snabbare och enklare än så här att få till fint, slätt, och mjukt hår utan att slita som en plattång gör! 

Det vi liker:
 • Ger fint, slätt hår på bara några minuter
 • Ultimat stylingtemperatur på 185°C
 • Automatisk avstängning efter 60 minuter

Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer – Bäst för volym

Hårfön och borste i ett som ger dig fylligt, vackert hår med bra volym. Som att föna med rundborste men i ett steg!

Därför måste du välja Hot Tools Black Gold Volumizer Dryer

En rundad borste med inbyggd fön som alltså kan användas även på vått hår, som blir fint stylat utan hårborstar. Det är mycket enklare att få till just den där looken av hår som blivit fönat av frisör med rundad borste, som kan ta ganska lång tid själv. Dessutom är det praktiskt att ha allt i ett! Borsten ger skonsam styling så att du kan få fint hår utan att slita i onödan. 

Resultatet blir lent, glansigt hår som känns och ser fylligt ut. Ett bra val för att få till ordentlig volym om så önskas! Men den tämjer även lockigt och tjockt hår utan problem. Hot Tools Black Gold Volumizer fungerar allra bäst till lite längre hår, men finns även att köpa i ett set med en mindre borste som är perfekt till kortare frisyrer. 

Ger bra volym även åt typiskt tunt skandinaviskt hår. Borsten har tre olika värmelägen och är gjord för en så skonsam styling som möjligt.

Det vi liker:
 • Ger glansigt, lent hår med volym
 • Hårfön och borste i ett
 • Skonsam och praktisk styling

BaByliss HSB100E/HSB101E – Bästa budget för att få rakt hår

En bra plattborste från pålitliga BaByliss som ger dig platt och glansigt hår på nolltid, och dessutom är budgetvänlig.

Därför måste du välja BaByliss HSB100E/HSB101E

Om du vill få platt hår på ett skonsamt sätt, utan att lägga ner allt för mycket pengar, har BaByliss ett riktigt bra alternativ. Den har många piggar av både silikon, hårdplast och uppvärmda piggar, som tillsammans reder ut och plattar håret. Borsten har en keramisk beläggning som ger en jämn fördelning av värmen och snabbt plattar håret för glansigt, platt hår på ett kick. 

Du kan ställa in värmen på 3 olika lägen beroende på din hårtyp, 160°,180°, 200°C. Borsten har en stor bra yta på 60cm2 vilket gör den allra bäst för medellångt till långt hår, som lätt och snabbt blir slätt och fint. Med hjälp av två jongeneratorer blir du av med statiskt och frissigt hår. 

Den kommer även med en värmeplatta så att du kan lägga ner den. En bra värmeborste för dig som vill ha platt hår utan att skada det med plattång, till ett riktigt bra budgetpris!

Det vi liker:
 • Har 3 temperaturinställningar
 • Eliminerar frissighet med hjälp av 2 jongeneratorer
 • Budgetvänlig

OBH Nordica Björn Axén Magic Style Brush 3101 30mm – Salongskänsla

Få vacker volym och böjda toppar som får håret att se ut som om du precis kommit från frisören varje gång. Det blir enkelt att göra håret fint och ge det definition och rörelse. 

Därför måste du välja OBH Nordica Björn Axén Magic Style Brush 3101

Magic Style Brush är ytterligare ett bra samarbete mellan OBH Nordica Björn Axén tools! En riktigt bra värmeborste som är smidig att använda och gör det busenkelt att styla håret. Torka håret först och snurra sen hårslingor runt denna runda värmeborste för att få naturlig rörelse, volym och diskreta, större vågor i håret. 

Det ser ut som om du har kommit direkt från frisören och med hjälp av joniserande teknik blir du av med statisk elektricitet och frissighet. 

OBH Nordicas värmeborste är dessutom väldigt skonsam med hjälp av en tourmaline keramisk beläggning som inte sliter eller fastnar på håret. Den långa roterande sladden gör den extra lätt att använda och du kan skapa volym och fin rörelse i ditt hår samtidigt som du effektivt blir av med statisk elektricitet hela dagen. 

Håret får fin lyster och det medkommer en stylingguide med bra tips. Magic Style Brush från Björn Axén tools är riktigt bra att använda för naturlig volym och enkel styling!

Det vi liker:
 • Ger mjuk rörelse och vågor
 • Få salongskänsla
 • Lätt att använda

Remington Style & Curl AS404 – Bäst för fina lockar

Remingtons varmluftsborste ger dig full kontroll över dina frisyrer och du kan både torka och styla håret med samma verktyg! Kommer med borste i två olika storlekar för olika valmöjligheter. 

Därför måste du välja Remington Style & Curl AS404

Detta är en värmeborste från Remington som kan torka håret samtidigt som du kan få till att från mer volym till olika lockar. Ett bra verktyg för att få till olika frisyrer alltså! Remingtons värmeborste har två olika värme och hastighetsinställningar, och kommer med två borstar av olika storlek. Detta ger dig många valmöjligheter för hur du vill styla håret. 

Den större borsten passar bra till tjockare, längre hår och den mindre till kortare, tunnare hår. Likaväl kan du ställa in värmen beroende på hårets tjocklek. 

Du kan också skapa olika enkla lockar med denna värmeborste. Om du vill ha lösa vågor använd den större borsten, och för små lockar ta till den mindre varianten. 

Style & Curl har en bra teknik som ger dig precist riktat luftflöde för full kontroll över din styling, och motorn har hela 400 watt så det går fort att styla håret. Den har en 1,8 m lång sladd med roterande fäste för enkel styling. 

Kan kräva lite övning men när du får till det är det mycket lättare och snabbare att få lockar med denna värmeborste än en vanlig locktång!

Det vi liker:
 • Kan platta, locka och ge volym
 • Riktad värme ger kontrollerad styling
 • Kommer med två olika storlekar för större och mindre lockar

Revlon RVDR5222 Salon One-Step Dryer & Volumiser – För enkel föning

Detta är en otroligt populär varmluftsborste världen över som gör det busenkelt att föna håret! Oavsett hårtyp får du snabbt torrt, glansigt hår med fin volym med varmluftsborsten och du kan justera temperaturen efter hårtyp.

Därför måste du välja Revlon RVDR5222 Salon One-Step Dryer & Volumiser

Alla vill vi väl ha fint hår men det är inte alltid man kan, orkar eller har tid att stå och fixa det med hårfön och rundborste i en halvtimme. Det är inte heller lätt att få till bra resultat själv! Men med den här varmluftsborsten blir det faktiskt det. Du slipper hålla i flera verktyg och drar enkelt den från rötterna till topparna för härligt volym och glans. 

Du kan välja att böja topparna, föna upp från rötterna för mer volym, eller bara dra den igenom hela håret för rakt, glansigt och fint hår. 

Hårfönen är inte dyr heller så det är en bra investering som verkligen gör det enkelt att föna håret för fina resultat varje gång! Varmluftsborsten gör att du kan komma nära hårbotten utan att riskera att bränna dig till skillnad från en vanlig hårfön. 

Värmeborsten har tre temperaturer så att du kan ställa in den som passar ditt hår bäst, och även en CoolTouch knapp för att fixera din frisyr och ge extra glans. Den mindre storleken av varmluftsborste passar utmärkt till kort till medellångt hår. 

Med hjälp av speciellt utformade och blandade borst som vildsvinsborst och nylonstift greppar den håret och kan styla men utan att håret fastnar och drar, och med jonteknik blir håret mindre frissigt och härligt glansigt. 

Det vi liker:
 • Torkar håret snabbt och enkelt
 • Hårfön och rund borste i ett
 • Prisvärd och hållbar

Braun Satin Hair 3 AS330 – Bästa budget värmeborste

Du kan få till många olika frisyrer på både långt och kort hår med denna budgetvänliga värmeborste. Många funktioner till ett bra pris!

Därför måste du välja Braun Satin Hair 3 AS330

En riktigt bra värmeborste för priset, som ger många valmöjligheter för styling och föning av håret. Den har en skonsam keramisk beläggning som inte sliter på håret och du kan välja på två olika värme och hastighetsinställningar för optimal styling. 

Brauns varmluftsborste kommer dessutom med två olika rundborstar på 23 mm och 38 mm, så du kan få både små lockar och större, mjukare vågor. Den kommer även med en volumizer för att kunna skapa fin volym. 

Den går att använda på både torrt och vått hår vilket är ett plus, och har bra kraft på 400 watt trots budgetpriset. Sladden är 2 m lång för enkel styling. En bra, mångsidig värmeborste till ett bra pris!

Det vi liker:
 • Kommer med två rundborstar på 23 och 38 mm
 • Ger allt från volym till olika lockar
 • Budgetvänlig

GHD Rise – Bästa lyxvarianten för volym och lockar

GHD står för Good Hair Day och det är ganska garanterat med den här lyxiga, riktigt bra värmeborste som ger fantastisk och hållbar volym, och även kan locka och ge vågor i håret. En värmeborste av hög kvalitet som ger glansigt hår och frisyrer som håller hela dagen.

Därför måste du välja GHD Rise

Du behöver inte vara proffs för att få till fina frisyrer med GHDs rundade värmeborste. GHDs produkter håller alltid hög kvalitet och du formar håret enkelt och snabbt med hjälp av denna värmeborste, som glider genom håret och ger mjuk livlighet och glans åt det. Borsten har 5 mm borsthår som lyfter håret från rötterna för maximal volym. 

GHDs värmeborstar och stylingverktyg håller konstant den optimala stylingtemperaturen på 185C, och gör håret fin utan onödigt slitage. Värmeborsten fungerar på alla hårtyper och längder, och är väldigt skön och lätt att hålla i och arbeta med. 

Den har en extra lång snurrsladd på 2,7 m och ett inbyggt stativ för att enkelt kunna sätta ner den. 

Cylindern är 32 mm vilket gör att det går snabbt att få till härlig volym i håret, och den värms upp på 25 sekunder och stängs av automatiskt efter 30 minuter. En lite dyrare värmeborste men om du har budgeten är den svårslagen, och att styla ditt hår kommer aldrig vara ett problem med denna värmeborste och frisyrerna får riktigt bra hållbarhet. 

Det vi liker:
 • Ger upp till 2x så mycket volym
 • Få allt från lockar till vågor
 • Ger hållbara frisyrer som är lätta att skapa

Välj den bästa värmeborsten för dig

Vad är egentligen en värmeborste? De är ett alternativ till både hårfön och stylingverktyg som plattång och locktång. Jämfört med att trycka håret mellan keramiska plattor är värmeborstar mycket skonsammare och mer passande för vardagligt bruk.

Beroende på vilken sorts värmeborste du väljer kan du få rakt, glansigt hår likt det resultat du får av en plattång, eller mjuka lockar och volym.

Här berättar vi lite mer om fördelar och nackdelar med en värmeborste och vilken du ska välja för att få önskat resultat!

Varför ska du köpa en värmeborste?

En värmeborste är ett riktigt bra stylingverktyg då de är mycket skonsammare mot håret än att platta och locka det, men kan ge liknande resultat. Resultatet blir ofta lite mjukare, tänk slätt men inte spikrakt, vågigt eller lösa lockar men inte korkskruvar.

Håret ser livfullt och glansigt ut och du får lätt till bra med volym med en rundad borste som kommer nära hårbotten utan att bränna. Här är några fördelar med en värmeborste:

 • Skonsamt – en värmeborste sliter inte alls på samma sätt som annan värmestyling
 • Livfullt hår – styling med en värmeborste ger mer naturligt resultat med rörelse i håret
 • Snabb styling – tar bara 2-10 minuter för de flesta hårtyper
 • Volym – en rundad värmeborste eller varmluftsborste ger massor av volym
 • Minska frissighet och statisk elektricitet – med hjälp av negativa joner ger många värmeborstar mindre frissigt och statiskt hår då de neutraliserar håret som blir glansigare och slätare

Hur väljer du den bästa värmeborsten för dig?

Vilken värmeborste just du ska välja beror på vilka frisyrer du föredrar, och din hårtyp och längd såklart. Här är några saker att tänka på innan du köper en värmeborste:

 • Rakt hår eller vågigt? Är du ute efter att platta håret ska du välja en platt värmeborste, och om du däremot är ute efter lockigt/vågigt/volym i håret så ska du välja en rundborste
 • Värmeborste eller varmluftsborste? Skillnaden är att en varmluftsborste även torkar håret som en hårfön, så du kan använda den även på vått hår, medan en värmeborste helt enkelt värms upp och värmen stylar ditt torra hår
 • Budget – värmeborstar kan skilja ganska rejält i pris, så välj en som fungerar med din budget
 • Hårlängd- om du har kort hår, välj en mindre borste, och tvärtom. Annars kan det bli svårt att få till en bra frisyr om din värmeborste är för stor eller för liten
 • Storlek på lockar – för stora, mjuka, mer vågiga lockar, välj en tjockare rundborste. För mindre, tightare lockar välj en smalare variant
 • Olika temperaturer – värmeborstar med olika temperaturinställningar gör att du kan anpassa värmen efter din hårtyp för bästa resultat

Värmeborste eller varmluftsborste?

Skillnaden är att en varmluftsborste blåser varm luft, och fungerar som en hårfön och borste i ett för enkel och snabb hårföning. De kan alltså användas på vått hår och torkar håret samtidigt som du kan styla det. En värmeborste ska däremot bara användas på torrt hår, och ger dig då rakt eller vågigt hår beroende på formen, med hjälp av uppvärmda piggar.

Hur använder man en värmeborste?

Varmluftsborste: Används som en hårfön i princip. Börja med att borsta ut handdukstorkat hår med en vanlig hårborste, och spraya med värmeskydd. Ta sen en sektion i taget och föna ut med hjälp av borsten. Om du vill ha extra volym, föna håret underifrån, och börja nära hårbotten. Avsluta med stylingprodukt eller sätt lite hårolja i topparna. 

Rundborste: Dela upp ditt torra hår i sektioner och ta en i taget och rulla upp på borsten. Håll i 10 sekunder och släpp ut. Om du vill kan du sätta upp varje färdig lock med en klämma medan du jobbar igenom resten av håret och sen spraya hela håret innan du släpper ner allt, för extra hållbara lockar. 

Om du är ute efter bara volym, kan du bara jobba igenom din värmeborste underifrån genom hela håret. 

Platt värmeborste: En platt värmeborste gör det otroligt enkelt att platta håret! Se till att håret är torrt, borsta igenom det för att få bort knutor, och borsta sen igenom underifrån med din uppvärmda värmeborste en sektion i taget. Några minuter senare har du rakt, glansigt hår!

FAQ

Vilken värmeborste är bäst i test?

Vi tycker att den bästa värmeborsten 2021 är GHD Glide Professional Hot Brush. Den ger otroligt snabb och snygg styling, och kan tämja både friss och lockar och ge slätt, glansigt och vackert hår på ett skonsamt sätt.

Vad kostar en värmeborste?

Allt från några hundralappar till närmare 2 000kr. Tänk på att du oftast får mer kraft och längre hållbarhet och fler valmöjligheter med en lite dyrare borste av hög kvalitet.

Måste man använda värmeskydd innan värmeborste?

Ja, använd alltid värmeskydd innan du ska ha någon typ av värme på håret, även om värmeborstar inte är så slitsamma.

Kan man använda värmeborste på vått hår?

Det beror på, är det en varmluftsborste går det utmärkt, men en värmeborste med värme i piggarna ska inte användas på vått hår då det är slitsamt.